A ​Bourne-birodalom (Fantom/Bourne 9.) 6 csillagozás

Eric Van Lustbader: A Bourne-birodalom

Jason Bourne ezúttal is a Severus Domna nyomait követi – a terrorszervezet Amerika stratégiai jelentőségű ritkaföldfém-készletének megsemmisítését tervezi. Ahhoz, hogy végérvényesen leszámolhasson velük, Bourne-nak szüksége lenne Borisz Karpov tábornok segítségére, akit nemrégiben neveztek ki az orosz titkosszolgálat élére. Ám azt nem tudja, hogy régi barátja eladta a lelkét az ördögnek: a kinevezésért cserébe likvidálnia kell… őt.
A kolumbiai hegyekben, majd Cádizon át Damaszkuszig folyik az üldözés, miközben vészesen közeleg a perc, amely az amerikai gazdaság és hadsereg jövőjét tönkreteheti. Bourne és Karpov együttes erővel meg tudná akadályozni a katasztrófát, de ha ehelyett egymás levadászásával foglalkoznak, ez az esély mindörökre elveszik.

>!
I.P.C., Budapest, 2012
578 oldal · ISBN: 9789636354312

Kedvencelte 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
PRicsmond
Eric Van Lustbader: A Bourne-birodalom

Na végre egy újabb remek Bourne kötet. A Bourne öröksége óta vártam egy ilyen szövevényes és cselekmény dús történetre. Vannak könyvek amelyekre mondjuk, hogy nehéz spoiler nélkül beszélni, nos erről spoileresen is, annyi történetszála van, amik a végére összeérnek. Nekem kicsit becsapós volt a fülszöveg, addig stimmel, hogy a Severus Domna az USA ritkaföldfém készleteit kívánja megsemmisíteni így a gazdaságot összeroppantani, valamint, hogy Bourne régi barátját Karpovot megbízzák, hogy végezzen Jasonnel, de ezek után én azt vártam, hogy két főhősünk egy könyvön keresztül vadásznak egymásra, de ehhez képest nem ez történt, viszont nagyon ott van a toppon a történet. Bár az első harmadáig a könyvnek azt hittem ez is hasonló lesz az előzőekhez hozza az előző részek átlagos színvonalát, de Lustbader végre ismét megmutatta előnyeit, felpörög a történet, tele van akcióval, feszültséggel, csak úgy repül az idő olvasás közben, akció-thriller rajongóknak biztos nagyon tetszeni fog ez a történet, főleg ha el tudnak vonatkoztatni attól, hogy ez nem Ludlum hanem Lustbader története. Önállóan is olvasható, de ha jobban szeretnénk érteni az egyes utalásokat, akkor érdemes az előző részt is elolvasni, de az meg egy külön kis trilógia záró darabja, tehát nyugodtan lehet olvasni a sorozatot:D.

>!
bokrichard
Eric Van Lustbader: A Bourne-birodalom

Ismét egy jól megírt „Ludlum 2.0” :) Pörgős, izgalmas cselekmény, nem nagyon igényel további dicséretet. Ezekkel a kötetekkel kapcsolatban két fő vélemény szokott kialakulni: 1. Ludlum rajongó vagyok- ez meg mi? Nem is igazi Bourne, ócska utánzat stb. 2. (ebbe tartozom én is) jó olvasmány, semmivel sem kevesebb, mint a trilógia.


Népszerű idézetek

>!
PRicsmond

Így megy ez a mi világunkban. Van he-lye a barátságnak és a szövetségnek, de a hűségnek nincs.

>!
PRicsmond

A legjobb ötletei mindig vizelés közben támadtak. Volt valami a fizikai megkönnyebbülés érzésében, amitől kreatívabb fokozatra kapcsolt az agya.

>!
PRicsmond

A hazugságokhoz kell bizonyos mennyiségű igazság, hogy hihetők legyenek.

>!
PRicsmond

– A Domna megtorlást rendelt el maga ellen.
– Nem ez az első eset, és nem is az utolsó – felelte Bourne. Különösebben nem hatódott meg. – Túlélem.


A sorozat következő kötete

Fantom/Bourne sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Robert Ludlum: Janson küldetése
Patrick Larkin: Moszkvai kór
Daniel Silva: A Moszad ügynöke és a Rembrandt ügy
Tom Clancy: Szivárvány-kommandó
Tom Clancy: A kokain akció
Ian Fleming: James Bond – Csak kétszer élsz
Robert Ludlum: Az Osterman-víkend
Robert Ludlum: A Chancellor kézirat
Robert Ludlum: A szenátor
Stephenie Meyer: A Vegyész