Bábjáték ​és más elbeszélések 31 csillagozás

Eric Van Dien: Bábjáték és más elbeszélések

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ramando del LaCorbot, Warvik kalandor lovagját megfosztják világi javaitól és kitaszítják Ranagol egyházából.
A Sors azonban továbbra sem kegyelmez: Warvik bíborosa ráparancsol, hogy derítse fel a tartományban feltűnő kóbor lidércek rejtélyét. LaCorb két társával, egy heves vérű lánnyal és egy saját démonával küzdő félelffel útrakel ősei elhagyott, megtagadott várkastélya felé. Az elveszett uradalomban egy rég halott fivér bosszúszomjas árnya, és egy évszázados, megszegett eskü várja, hogy beteljesítse rajta a végzetét..

A gorviki regényt követő Itosu-novellafüzérben Eric Van Dien véres csatákat és történelemformáló eseményeket villant fel Ynev történelméből az Ötödkor Kyriájától a Hetedkori Enoszukéig.

Tartalomjegyzék

>!
Inomi, Budapest, 2003
396 oldal · puhatáblás · ISBN: 9632122836 · Illusztrálta: Vígh Szabolcs

Most olvassa 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 7

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Noro P>!
Eric Van Dien: Bábjáték és más elbeszélések

EvD nem az első, és nem is az utolsó, aki újoncként elkövette azt a hibát, hogy a magus egy „menő” országára próbált regényt írni. Gorvik (vagy Toron, vagy Krán) ugyanis nem az a helyszín, ahová be lehet dobni egy sima, kalandozós klisékre épülő regényt. A Bábjáték így súlyosan ingerelni fog minden olvasót, aki egy kicsit is ért Ynev világához. Nem csak azért, mert a világkoherencia terén kilóg a lóláb, de az erőltetett fordulatok és a gyenge karakterek miatt is.

A „más történetek” közül talán a bukott fejvadász novellája az, ami egészen meggyőző, és mondjuk még az enoszukei szerzetesé is olvasható.

Lorien_Crow P>!
Eric Van Dien: Bábjáték és más elbeszélések

A könyv eléggé hullámzó, voltak unalmas részei és voltak zseniálisak. Néhol kihallottam a kockacsörgést, vagy a leírásból láttam magam előtt a megidézett varázslatot, eszközt.
Nagyon tetszett a novellákban a mágia ábrázolása, különösen a tolvaj történetben, illetve a Beriqueli szél szerintem a legzseniálisabb darabja a könyvnek.


Hasonló könyvek címkék alapján

Wayne Chapman: Halk szókkal, sötét húrokon
Wayne Chapman: Garmacor címere
Körtvélyes Ákos: Sziréndal
Wayne Chapman: Csepp és tenger
Bayer Tibor (szerk.): Gro-Ugon farkasai
Raoul Renier: Az exorcista
A. G. Hawk: Időtlenségbe zárva
George R. R. Martin: A Hét Királyság lovagja
Peter S. Beagle: A karakoszki varázsló
Lidia Amejko: A telepi szentek élete