Tűz ​és víz gyermeke (A sárkányfiú 3.) 9 csillagozás

Éric Sanvoisin: Tűz és víz gyermeke

A sárkányvadász lánya és a sárkányfiú között nő a feszültség
Viszontagságos útjuk során egymásra vannak utalva. Sokasodnak a veszedelmek. Meddig tart a közös kaland? Vajon megtalálja-e Ervael a sárkányembert? Vagy előbb kapják el őket a sárkányvadászok?

A sárkányfiú története folytatódik!

– mini meseregény 6 fejezetben
– könnyen érthető szöveg
– nagy betűk, fantáziadús illusztrációk
– a végén szövegfeldolgozó feladatok

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Szeretek olvasni! Tessloff és Babilon

>!
Tessloff és Babilon, Budapest, 2015
64 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632943213

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Caledonia_Valley P>!
Éric Sanvoisin: Tűz és víz gyermeke

Azta! Én tudtam, úúúúúúú, úgy, de úgy tudtam, hogy Ervael spoiler.
Kivégeztem az utolsó, magyar nyelven is megjelent kötetet és kissé szomorú vagyok, hogy vége. :( Bár mondhatom, hogy a történet első nagy fejezete lezárult, Ervael kalandja korántsem ért véget, s bár nagyon szépen elvarrásra kerülnek a faluhoz kapcsolódó szálak, még nagyon a történet elején járunk. A történet Eragon-hoz való hasonlósága itt is felütötte a fejét, s ezért egy gyors kutatómunkát végeztem. Mivel a kötet eredetileg 2014-ben látott napvilágot az eredeti 2002-es Eragon-nal ellentétben bizonyos, hogy az író merített Paolini regényéből – ám ez egyáltalán nem probléma.
A hatalmas kaland folytatódik, titkokról hull le a fátyol, elérkezünk a Kürtőhöz és végre láthatjuk magát az első sárkányembert is, Estvét! <3 Ugyan a történet néhány pontja elég kétséges, tekintve, hogy az időpontok sehogy sem jönnek össze, hacsak nem spoiler, betudom ezt a kötet fantasy mivoltjának.
Léna egy fokkal kedvelhetőbb karakter lett, aki visszavett az arcából, ám háttere az első két kötetben tanúsított viselkedése után egyáltalán nem hatott meg… Sorry Éric. ^^
Kutatásom során azonban azt is megtudtam, hogy ez bizony az ifjúság számára átírt novella, tehát a történetnek van hosszabb verziója is, szóval belevetem magam az internet bugyraiba, hátha fellelhető ebből angol fordítás is…

Tündérgubó>!
Éric Sanvoisin: Tűz és víz gyermeke

Nekem nagyon tetszett (16 éves létemre) mind a 3 eddig olvasott része. Az illusztrációk nagyon szépek voltak, a történet nagyon tetszett, az egyetlen gondom a hosszúságával volt. Értem én, hogy 7-8 éves gyerekeknek készült, de én elfogadtam volna ha egy-egy rész tovább tart, illetve a sorozat. Nem tudom lesz-e még része, minden esetre én örülnék neki és ajánlom leginkább a kicsit gyermeklelkű embereknek. :)


Hasonló könyvek címkék alapján

Ecsédi Orsolya: Banyavész
Geronimo Stilton: A boldogság titka
Michael Peinkofer: A sárkánylovagok átka
Cressida Cowell: Így védd ki egy sárkány átkát
Catherynne M. Valente: A lány, aki körülhajózta Tündérföldet
Elisabetta Gnone: Az ikrek titka
Vanessa Walder: A tündekirály utazása
Tomcsik Nóra: A hercegnő és a sárkányok dala
Cornelia Funke: Sárkánylovasok
J. R. R. Tolkien: A babó