Eric Muldoom (szerk.)

Árnyelf (Ammerúnia) 8 csillagozás

Eric Muldoom (szerk.): Árnyelf

Asslanthasi ​Aldyr, a sötételf mágus, szenvedélyesen kutatja a világ legeldugottabb szegleteit. Őrült kalandjai rendre próbára teszik varázslói képességeit. A karaktert megálmodó Eric Muldoom írásaiban főhősünk ősi kriptákban bolyong, majd elátkozott, tómélyi kastélyban keresi a gnóm királyok rég elveszett koronáját, aztán Mystrea hercegnő túlvilági birtokán vív küzdelmet a rivális démonlordok bajnokaival. Kalandjai végül egy varázslatos földalatti barlang-világba vezetik, furcsábbnál furcsább szerzetek közé, ahol egy démonfajzat sötét tervét kell meghiúsítania.
Tim Morgan elbeszélésében újfent megelevenedik Mystrea ördögi palotája, és a varázslóra kemény megmérettetések várnak…
Mickey Long a Halott Fennsíkra űzi hősünket a Holdfényjáró nyomában, lepusztult kastélyok kísértetjárta világába…
Sophie Muldoom egy ősrégi sárkányelf kódex keresését veti papírra, Soren Ward pedig a holdelfek királyságába repíti a mágust, egy tehetős elf úrhoz, ahol agyafúrt ellenfelek… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

A művek szerzői: Eric Muldoom, Tim Morgan, Mickey Long, Soren Ward, Douglas Rowland, John Caldwell

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Cherubion Fantasy Exkluzív Cherubion

>!
Cherubion, Budapest, 2016
464 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155228391 · Illusztrálta: Nagy Gergely, Pozsgay Gyula

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Aldyr Dounarr


Most olvassa 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

Kiskakukk >!
Eric Muldoom (szerk.): Árnyelf

Piszok jól szórakoztam!

Ami nagyon tetszett:
– Aldyr. Jaaaj, Istenem, micsoda édes pofa ez az Aldyr. :D Már a Boszorkánylovagban is nagyon kedveltem a karakterét (talán mert valahol félúton helyezkedik el a „nagyon badass” és a „balfék” között), úgyhogy nagyon jól esett egy olyan kötetet olvasni, amiben ő kapta a főszerepet.
– Változatos kalandokat kaptunk!
– Manapság sok a sótlan, fantasy elemeket csak módjával tartalmazó, féltégla vastagságú fantasy könyv. Ez viszont egy VÉRBELI FANTASY, egy igazán érdekes és sokszínű világgal, rengeteg fajjal és rengeteg mágiával. Itt aztán nem spórolt senki, nagyon erős varázslatokat puffogtattak el, egy percig sem unatkoztam. (Az meg külön jó volt, hogy legyen bármilyen tápos is egy karakter, mindenkinek megvannak a maga korlátai, a varázslatok száma véges, a démonok is legyőzhetőek, stb.)
– A HUMOOOOOR. Jaj, mennyit nevettem. :D (Már kapásból az első novella elején majdnem leborultam a székről…)
– Olyan dolgok is voltak benne, amit nem divat megírni manapság… Most nem is konkrétan arra gondolok, hogy Aldyr szendeségéhez képest végül spoiler, de azt aztán tényleg egy kezemen meg tudom számolni, hány olyan sztorival találkoztam, ahol a főszereplő übertápos karaktert spoiler. Tudom, csúnya dolog más szenvedésén röhögni… Csórikám. :D

Ami nem tetszett:
– A legutolsó sztori nagyon túlírt. Az alapötlete tetszett, de 120-130 oldal max. 50 oldalban sokkal ütősebb lett volna.

Ha választanom kéne kedvenc novellákat, nehéz helyzetben lennék, mert nagyon tetszett végig a kötet. Hmm-hmm, legyen A démonhercegnő, A furcsaságok palotája és a Tündérpokol. :D

Összegezve: nagyon-nagyon tetszett, élvezet volt olvasni! (Aldyr karaktere meg megy is a kedvencek közé. :D)

4 hozzászólás
Darth_Revan>!
Eric Muldoom (szerk.): Árnyelf

Árnyelf fantasy antológia
Régen olvastam már Ammerúnia könyvet, most eljött ennek is az ideje. Asslanthasi Aldyr karakteréről amúgy is régen akartam már több történetet. Vegyes érzésekkel tettem le a kötetet a kezemből Voltak kiváló, egész jó és csalódást okozó elbeszélések is. SPOILER nélkül nem igazán tudom értékelni a kötetet, így csak az olvasson tovább, aki már olvasta a teljes könyvet.

spoiler
spoiler
spoiler
spoiler
spoiler
spoiler
spoiler
spoiler
spoiler
spoiler

Összességében véve az egész kötet egy négyes, jó kategóriába eső könyv. Remélem lesz még ilyen.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Kiskakukk >!

– Értem. Akkor először összetörjük a kezeit, kivágjuk a nyelvét és aztán toljuk ki a szemét! Most már teljesen világos! Kezdjük azonnal! Már úgy izgulok!
A retkes ork anyádat! – káromkodott magából kikelve Aldyr, életében talán először. Most azonban, nem kívánt enyhébb kifejezést találni a szemtelen ork taknyosra.
Méghogy ő izgul!! Akkor én mit szóljak?!

Kapcsolódó szócikkek: Aldyr Dounarr
2 hozzászólás
Kiskakukk >!

Aldyr megdermedt a kádban. Nem elég, hogy ezt a gügye démont el kell viselnie, de rajta kívül még másvalaki is tartózkodik a szobájában?! Itt már fürödni sem lehet nyugodtan!

Kapcsolódó szócikkek: Aldyr Dounarr
Kiskakukk >!

– Óh, Merész Aldyr! – A jégtündér egy hirtelen mozdulattal a varázslóhoz lépett és forrón átölelte. – Akkor ne húzzuk hát tovább az időt! Érzem, hogy te is azt akarod, amit én… Csöcsike ölelését nagy meggondolatlanság lenne kihagyni!
Az elf émelyegve itta magába a nő lángoló, ámbraillatú lehelletét és érezte mellkasának feszülni a tündér feszes melleit. Furcsamód úgy érezte, a nadrágja kezd nagyon szorítani.

Kapcsolódó szócikkek: Aldyr Dounarr
Kiskakukk >!

– […] Népünk legyőzetett, majd az idők során feledésbe merült, elkorcsosult. Ma kevesek kivételével… kik féltve őriztük az ősi vért és a régi titkokat… olyanok vagyunk, amilyennek látsz minket…
– Nem túl szép látvány – helyeselt az elf.
– Gúnyolódj csak!

Kapcsolódó szócikkek: Aldyr Dounarr
Kiskakukk >!

– A te feladatod lesz megállapítani, milyen komponensekből készült ez a roppant ízletes főzet, amit jómagam készítettem a mai estélyre, a Yara birtokúrnál megtartandó lakomára…
Az aréna elégedett morajlása közepette Aldyr odalépett az embermagas üsthöz. Undorító, rothadó gombák illata és heveny dögszag csapta meg az orrát. A barnászöld lötty fortyogva kavargott, a felszínén néha kisebb csont- és szőrös füldarabkák mutatkoztak.

Kiskakukk >!

Kesernyés szájízzel rúgta le sáros prémcsizmáit és nadrágját, köpönyegét a székre hajította. Meglehetősen szemérmesen nézett körül a szobában, csak úgy, a biztonság kedvéért. Legnagyobb megrökönyödésére nem volt egyedül..
Egy csontvázvékony, macska nagyságú és formájú lény bámult rá a sarokból.
Aldyr elkerekedő szemekkel ugrott bele a hasáig érő kádba. Ez volt a legközelebbi rejtekhely.
Alighogy belecsusszant a vízbe, a forróságtól sikítani lett volna kedve. Elliluló arccal próbálta visszatartani az ordítását. Nem sikerült.
– Aaaaaahhh! – üvöltötte bele az éjszakába fájdalmát. […]
Sziszegve és fújtatva átkozta el a fürdővízkészítőt és a továbbra is szobormereven üldögélő leskelődőt.

Kapcsolódó szócikkek: Aldyr Dounarr
Kiskakukk >!

Aldyr a saját fajtáján kívül nem látott más nőt: hacsak a kushon vérlidérceket és a töpörödött gnóm asszonyokat nem vesszük fel a varázsló képzeletbeli listájára (de ő hevesen ellenezné ezt az otromba felvetést).

Kapcsolódó szócikkek: Aldyr Dounarr

Hasonló könyvek címkék alapján

Imre Viktória Anna: A tébolyult doktor
Alan O'Connor: Csillagvető
Varga Tamás József (szerk.): Kalandok és kalandozók
Gáspár András – Novák Csanád (szerk.): Analógia 2
Raoul Renier (szerk.): A vér öröksége
Gáspár András (szerk.): A Kos és a Kobra éve
Szalkai László (szerk.): Legendák Könyve III.
Szélesi Sándor (szerk.): Átjáró 15.
Kornya Zsolt (szerk.): Ármányok és álcák
Kleinheincz Csilla (szerk.): Rejtélyes tűz