Delta ​Force 8 csillagozás

Eric L. Haney: Delta Force

Delta ​Force. Az Egyesült Államok hadseregének legjobban kiképzett, szigorúan titkos, elit csapásmérő egysége. Katonái uralják modern korunk harcmezőit, hőstetteikről mégsem hallunk a CNN híradójában. A legszigorúbb titoktartás mellett végrehajtott bevetéseikről nem számolhatnak be szalagcímben a lapok, és – egészen eddig – könyv sem született, amely beavatná olvasóit a kommandó életébe. Ám a Delta Force egyik alapító tagja most fellebbenti a fátylat az alakulat rejtélyéről. A szerző mesterkém, akit a repülőgép-eltérítők, terroristák, túszszedők, illetve ellenséges haderő elleni harcra egyaránt kiképeztek. A bevetés helyszínét ejtőernyővel vagy menetrendszerű repülőgépen is meg tudja közelíteni. Ellenséges városokban egyedül is boldogul. Több nyelven beszél. Ő a modern harcos tökéletes megtestesítője. Eric L. Haney író, a Delta Force egyik alapító tagja belülről láttatja velünk a legendás terroristaellenes alakulat életét. Könyve jól érzékelteti a Delta Force katonáinak a hondurasi… (tovább)

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2003
422 oldal · ISBN: 9639475386 · Fordította: Szieberth Ádám

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
Ikarosz
Eric L. Haney: Delta Force

Meglepően jó könyv, semmi felesleges szenzációhajhászás. A katonaemberekre jellemző egyszerűség és visszafogottság jellemzi a szöveget, mégis érdekes, hangulatos és a maga módján humoros is. A szerző ügyesen hozza össze, hogy a sok megkötés ellenére is (valószínűleg sok bizalmas információt kellett kerülgetnie) sem érzi az olvasó, hogy itt most valami kimaradt.
Az író sok mindent megoszt magáról is, anélkül, hogy túlságosan előtérbe tolná magát.
A katonai tényirodalom egy jól sikerült darabja.

>!
Szencsike MP
Eric L. Haney: Delta Force

Abszolút érdekes volt belelátni abba, hogy működik egy ilyen katonai egység. Még különlegesebbé teszi az, hogy az első pillanatokat, első éveket látjuk, maikor az első kiválasztottakkal lerakták a DF alapjait. Nem egyszerű a katonaélet és minden elismerés őket illeti, akik az országukat védik. Mint könyv, nagyon jól volt megírva, csak ajánlani tudom.

>!
legrin SP
Eric L. Haney: Delta Force

Nagyon érdekes olvasmány volt, az első ilyen könyvem. Mint a fülszövegben is írva van, egy elit amerikai katonai osztag megalakulásáról, és néhány bevetéséről szól.
Nagyon jól végigvezeti, milyen volt a beválogatás, emberpróbáló napok voltak. Többször ledöbbentem olvasás közben, hogy hogy képes egy ember ezt mind végig csinálni. Nem csak, mert ők katonák voltak, rendszeres erőnléti feladatokkal. Tényleg a legjobbak mentek a válogatásra, és volt, aki az első nap kiesett.
Általában törekszem rá, hogy szélesebb palettáról válogassam az olvasmányaimat, ajánlották ezt, és jó volt elolvasni. Elgondolkodtató.


Hasonló könyvek címkék alapján

Adorján Andor: Híres katonák
Vécsey Olivér: A Horthy-család története
Jókai Mór: A legvitézebb huszár
Shani Boianjiu: Bátraké a mennyország
Marie Lu: Champion – Bajnok
Marie Lu: Prodigy – Született tehetség
Marie Lu: Legend – Legenda
John Scalzi: Vének háborúja
William Wharton: Éjfélre kitisztul
Leon Uris: Meghalsz, tengerész!