A ​Mohó Gazember naplója 7 csillagozás

Eric Idle: A Mohó Gazember naplója

Én vagyok a legkedvesebb a hat Monty Python öregfiú közül… Jó, lehet, hogy Mike a legkedvesebb, de akkor is én vagyok a második. Persze Torry Jones is borzasztó kedves, ahogy most belegondolok, de a harmadik nem lehet más, mint én. Tudják, Terry Gilliam is tud kedves lenni, különösen bulikon. Talán túlságosan is kedves a bulikon. Akkor viszint én… Graham Chapman irtó kedves ember volt és John Cleese is sokkal kedvesebb manapság, mint régén. Szóval azt hiszem, én vagyok a hatodik legkedvesebb a Monty Python csoportban. Különben is, mitől olyan kurva nagy szám kedvesnek lenni?

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
GABO, Budapest, 2008
300 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636892340 · Fordította: Kövesdi Miklós

Enciklopédia 8


Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

csartak P>!
Eric Idle: A Mohó Gazember naplója

Nem tudom, azoknak akik ismerik a Monty Python teljes munkásságát milyen élményt nyújt ez a könyv, nekem sok újdonságot és érdekességet tartogatott. (Most, hogy utánaolvastam, már az is döbbenet, hogy 36 éve lett vége a sorozatnak) Tulajdonképpen az egyik alapító tag, Eric Idle buszos turnéját követhetjük nyomon az USA államain és Kanadán keresztül, városról-városra.. 15000 km-t tesznek meg 80 nap alatt. A naplószerű bejegyzésekből nemcsak az derül ki, hogy fogadja őt és csapatát a különböző városok helyi közönsége, hanem olvashatunk a nosztalgikus emlékezéseket, (kicsit szentimentális néha az öreg :P) és persze beidéződnek a régi jó poénok akár a Brian életéből vagy a Gyalog Galoppból..
Mindeközben azt is észrevettem, hogy Idle remekül és képletesen írja le az elsuhanó tájakat, hideg fényű napkeltéket, jeges hegységeket, sárgálló síkságokat, Niagara vízesést, színpompás juharfákat… huh de jó lenne bebarangolni Amerikát.. na majd egy másik életemben.
Szóval összességében jól szórakoztam, érdemes elolvasni.:)

8 hozzászólás
Amapola P>!
Eric Idle: A Mohó Gazember naplója

Útinapló a turnéról, poénokkal teleszórva. Itt-ott nekem kicsit leült – biztos jobban élveztem volna, ha jobban ismerem a helyszíneket és a felemlegetett embereket. A legjobb részek, amikor magáról vagy egy-egy barátjáról mesél.

rensaman>!
Eric Idle: A Mohó Gazember naplója

Könnyed szórakozás pitonosan jópár mélyebb gondolattal. Mivel lényegében egy turné naplóját olvassuk, elkerülhetetlenül vannak ismétlődő részek, amelyek az előadásokról szólnak – néha kicsit már sok.
Azonban szerencsére van rengeteg nagyon is szerethető történet a pitonokról, George Harrisonról és Idle családjáról. Több, mint egy „kulisszák mögött”-mese, annál humorosabb, szubjektívebb és több valódi érzelem van benne.


Népszerű idézetek

Kuszma>!

George [Harrison] egyszer azt mondta nekem: „Ha tudjuk, hogy mi leszünk a Beatles, jobban iparkodunk.”

84. oldal

Kapcsolódó szócikkek: George Harrison · The Beatles
Kuszma>!

„Óó, nézd milyen szépek a lehullott levelek…” Dehogy szépek, haldokolnak!

16. oldal

10 hozzászólás
Kuszma>!

Mint láthatják, én egy nyavalyás angol vagyok, csak elvettem egy amerikai nőt. Szeretem azt képzelni, hogy harminc éve megszállás alatt tartom Amerikát. Betanítottam a feleségemnek, hogy azt sikoltsa: „Jönnek az angolok! Jönnek az angolok!”

77. oldal

5 hozzászólás
Kuszma>!

Amikor megszülettem a második világháborús Angliában, Adolf Hitler meg akart ölni. De nem hiszem, hogy személyes okokból.

43. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Adolf Hitler · Anglia
csartak P>!

Érdekes, hogy a nők még nem jártak a Holdon. Szerintem azért, mert a Hold szabályozza a ciklusaikat, és ha a Holdon lennének, mindig periódusuk lenne.

136. oldal

22 hozzászólás
Kuszma>!

Miért akarnak a melegek házasodni? Unják a szexet?

57. oldal

csartak P>!

Nézz csak körül, és lásd, szép a végzet
Főleg hogyha jó szögből nézed.
Az élet kalap szar
Rövid szavakkal

70. oldal

2 hozzászólás
csartak P>!

A helyi Denny's étteremben viszont nem viccelnek. Van nyugdíjasmenü, „nyugdíjasételekkel”. (Azt hittem, a nyugdíjasétel az a Cavinton.) Lehet választani nyugdíjas bundáskenyeret, nyugdíjas belga palacsintát és nyugdíjasomlettet, amiket alighanem száznapos tojásból csinálnak. Némi nyugdíjas buggyantott tojást választok, és egy tányér középkorú fasírtot. A hetvenes pincérnő flörtöl velem. Ellenállok az ostromának, mert a biztonságos szex híve vagyok.

29. oldal

Amapola P>!

Az internátus nem ártott nekem. Katonát faragott belőlem. Egy anyámasszony katonáját.

171. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jojo Moyes: Mióta megszerettelek
Douglas Adams: Vendéglő a világ végén
Richard Osman: Az utolsó ördög
Gareth Roberts – Douglas Adams: Shada
Terry Pratchett: Mort
Stephen Fry: Héroszok
Barry Pain: Az ablak / The window
Stephen Fry: Egy úriember nyakkendői
Douglas Adams: Dirk Gently holisztikus nyomozóirodája
Sophie Kinsella: A boltkóros és a nagy szemfényvesztés