Hawking ​folyosója (Akcelerátus-trilógia 3.) 20 csillagozás

Eric Elfman – Neal Shusterman: Hawking folyosója

Nicknek nincs más választása, engednie kell Edison zsarolásának, és segédkezik az Akcelerátusnak a Nagy Hatótávol­ságú Energiakibocsátó összeszerelésében. Ehhez azonban vissza kell szereznie a garázsvásáron eladott összes tárgyat, köztük azt a teleportáló masinát, amely a Loch Ness-i szörny tavának mélyén lapul. Mitch és Caitlin eközben Princetonba utazik, hogy kiderítsék, hogyan férhetnének hozzá ahhoz a 750 millió dollárhoz, amelynek ellopásáért Mitch apját bebörtönözték. Nincs egyszerű dolguk, az Akcelerátus ugyanis figyeli minden lépésüket. Petula az egyetlen, aki elégedett az új helyzettel, és igyekszik minél előbbre jutni a ranglétrán, és közelebb férkőzni Nickhez. Hajtja a hárfa jóslata, miszerint neki kell bezárnia a kört, bármit is jelentsen ez…

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: 11 éves kortól

>!
Tilos az Á Könyvek, Budapest, 2016
374 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634101574 · Fordította: Illés Róbert

Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

Kicsibogár>!
Eric Elfman – Neal Shusterman: Hawking folyosója

Méltó lezárása a sorozatnak, vagy esetleg tovább szövik a történetet? Még az is lehet…
A már megszokott pörgös, fordulatos, vicces történetben vannak nemvárt csavarok és fordulatok. Nem is akarom lelőni a poént, aki szerette az első két regényt, ebben sem fog csalódni!

Bubesz1998>!
Eric Elfman – Neal Shusterman: Hawking folyosója

Hihetetlen sorozat!
Nagyon nagy kedvencemmé vált. És hosszú idő után végre valami, ami letehetetlennek bizonyult. Bízom benne, hogy a későbbiekben találkozhatok még Nickkel és csapatával. Szinte részese voltam a történetnek. Együtt izgultam végig az eseményeket, és együtt okoskodtam ki a lehetőséget a szereplőkkel. 5 csillag! :)

Jesper_Olsen>!
Eric Elfman – Neal Shusterman: Hawking folyosója

Méltó befejezése a trilógiának. Már az első két kötet magasra tette a lécet, de ez a harmadik azokat is túlszárnyalta. Néha meg kellett állnom, hogy átgondoljam a történések logikáját, nagyon agyafúrtan van kitalálva minden. – Figyelmeztetés: igen nehéz félbeszakítani az olvasását. – A végén egy halvány utalást véltem felfedezni, így talán még hallunk Nickről és barátairól.


Népszerű idézetek

Jesper_Olsen>!

Azt mondják, a szükség a találékonyság szülőanyja, de sajnos ez az anya sokszor meghal szülés közben, és a találmányokat gonosz mostohaanyjuk, a mohóság neveli fel.

15. oldal

Kicsibogár>!

– Azt akarja mondani, hogy egy szekrényen át vezet az út? – kérdezte Zak hitetlenkedve. – Oroszlánnal és boszorkánnyal is találkozni fogunk?

131. oldal

Kicsibogár>!

Az emberi természet örök kötéltánc az önzés és a nagyvonalúság között.

Tilos_az_Á_Könyvek KU>!

A tizenkét szobás, de közel sem teljes kihasználtsággal működő fogadónak régebben akadtak híres vendégei – vagy majdnem híresek. Winston Churchill anyja itt töltött néhány napot a háború előtt, az első emeleti folyosó végén álló szoba pedig a HAWKING LAKOSZTÁLY nevet viselte.
– Valóban járt itt Stephen Hawking? – kérdezte Vince anyja a fogadóstól.
– Azt beszélik, asszonyom – felelte a férfi sejtelmesen.
De miután kiment a szobából, egy másik vendég odaszólt:
– Ne higgyenek neki! Csak azért nevezte el úgy, mert valaki egyszer panaszkodott a lambérián lévő apró fekete lyukak miatt.

50.

Jesper_Olsen>!

A professzorasszony megtalálása azonban nehezebbnek bizonyult a vártnál, a matematika tanszék irodái ugyanis a jelek szerint a káoszelmélet alapján helyezkedtek el.

80. oldal

Jesper_Olsen>!

Ki az őrültebb, aki hisz a felfoghatatlanban, vagy aki benne él?

129. oldal

Jesper_Olsen>!

Nem volt egyszerű magányos halogénlámpának lenni egy energiatakarékos izzókkal teli ládában.

178. oldal

Jesper_Olsen>!

Egyetlen csoda sem tart örökké. Az emberi természet már csak olyan, hogy viszonylag gyorsan megszokja, és attól kezdve az válik normálissá, még ha a normális egy új árnyalatává is.

367. oldal

Jesper_Olsen>!

Azt sem tudta, hogy létezik olyan, hogy Világbank, és azt gyanította, ez is afféle titkos társaság lehet, mint az Akcelerátus, csak sokkal öregebb.

368. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Soman Chainani: Egy igaz király
Pierdomenico Baccalario: Az első kulcs
Tony DiTerlizzi – Holly Black: Spiderwick krónika
Catherynne M. Valente: A lány, aki Tündérföld alá zuhant és a tivornya élére állt
Brandon Mull: A mesés menedék
H. Vidra Gabriella: A fekete kő titka
Böszörményi Gyula: Az időkút
Kelly Barnhill: The Girl Who Drank the Moon – A lány, aki holdfényt ivott
Trenton Lee Stewart: A Titokzatos Benedict Társaság
Könyves Karolina: A sors homokórái