Edison ​csapdája (Akcelerátus-trilógia 2.) 11 csillagozás

Eric Elfman – Neal Shusterman: Edison csapdája

Nick hiába igyekszik titokban tartani, az Akcelerátus is tudomást szerez róla, hogy a padlásukon talált különös tárgyak valójában Nikola Tesla találmányának, a Nagy Hatótávolságú Energiakibocsátónak az alkatrészei. Ha ez a szerkezet működni kezd,
képes ingyenes energiát biztosítani az egész bolygó számára, és Nick elhatározza,
hogy összerakja. A fiú azonban tudja, hogy ehhez minden egyes, a garázsvásáron
eladott tárgyat vissza kell szereznie, de azt is gyanítja, hogy a tárgyak nem véletlenül jutottak ki a világba, mert akikkel kapcsolatba kerültek, azok valamilyen módon mind részei Tesla nagy tervének. Nick dolgát számos akadály nehezíti. Rá kell jönnie például, hogy Caitlin közelsége egészen különös hatással van rá; a lány barátja, Theo pedig egyre jobban az agyára megy. És közben az Akcelerátus sem tétlenkedik…

Eredeti mű: Neal Shusterman – Eric Elfman: Edison's Alley

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
246 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634100249

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
Uzsonna 
Eric Elfman – Neal Shusterman: Edison csapdája

Kicsit nehezen rázódtam bele a történetbe, de végül „elkapott a gépszíj”, és felfaltam a könyvet, elnyomva egy-két felmerülő kételyt. Izgalmas volt ez a rész is, a „kütyüket” működés közben is láthattuk, és elgondolkozhattunk a tudomány által felvetett erkölcsi, társadalmi kérdéseken. A befejezés pedig arra késztet, hogy izgatottan várjam a következő kötetet.

>!
Jesper_Olsen
Eric Elfman – Neal Shusterman: Edison csapdája

Ütős volt ez a rész is. Néha meg kellett állnom, hogy átgondoljam: hogy is van ez? Nagyon jól kitaláltak a szereplők is. Természetesen „letehetetlennek” bizonyult és most türelmetlenül várom a 3. (befejező?) részt.

>!
Bubesz1998
Eric Elfman – Neal Shusterman: Edison csapdája

Az első kötet után biztos voltam benne, hogy a folytatást is minél hamarabb szeretném elolvasni. És nem csalódtam. Izgalmas volt, hogy részese lehettem egy találmány elkészülésének, még ha kissé hiányosan is. Számos meglepetést tartogatott a könyv, és örültem, hogy a legtöbb eseményt előre nem tudtam kiszámítani. Folytatni fogom. :)

>!
Sicc
Eric Elfman – Neal Shusterman: Edison csapdája

Még mindig éreztem azt a stílusbéli hullámzást, mint az első résznél, de már talán kevesebb idegesítő előreutalás volt, és szerencsére Theo sem gyakran volt a színen az elrontott bemondásaival. Viszont bánom, hogy a fizikatudásom hagy kívánnivalót maga után, mert így valószínűleg könnyen elsiklottam dolgok felett…legalábbis van egy olyan megmagyarázhatatlan érzésem, hogy sok mindenbe bele lehetne kötni. De mint történet izgi volt, és olvastatta magát.


Népszerű idézetek

>!
Sicc

Széles körben elfogadott antropológiai tény, hogy az emberek buborékban élik életüket. Az emberek élete még modern, mindent mindennel összekapcsoló világunkban is ismerős, megszokott, hétköznapi dolgokból áll. Ugyanazok az emberek, ugyanazok az ételek, ugyanazok a tévéműsorok, ugyanazok a weboldalak. A többség számára a „külvilág” egy olyan hely, amit csak többrétegnyi homályos üvegen keresztül lát, míg végül szinte már egyáltalán nem érzékeli.

183. oldal

>!
Jesper_Olsen 

A büszke emberek egyedül szárnyalnak, vagy magányosan zuhannak a mélybe.

259. oldal

>!
Jesper_Olsen

A szabadság nem szabadság, ha függővé válunk tőle – mondta Nick.

17. oldal

>!
Jesper_Olsen

Mérlegelték a lehetőségét annak, hogy megfontolás tárgyává tegyék egy űrszonda kiküldéséről készülő előzetes tanulmány elkészítésének ötletét.

70. oldal

>!
Jesper_Olsen

– Nem találod ezt furának?
– Mihez képest? – kérdezte Mitch.

97. oldal

>!
Jesper_Olsen

Petula arra jutott, hogy a nagy elméknek szükségük van az egyszerű élvezetekre, hogy le tudják vezetni zsenialitásuk melléktermékeit.

134. oldal

>!
Jesper_Olsen

– A leghalványabb fogalmam sincs, hogy miről beszélsz – mondta. – De ha lenne, akkor is ugyanezt mondanám.

250. oldal

>!
Jesper_Olsen

Petula nem válaszolt, mert annak beismerése, hogy valamit nem tud, nem képezte részét választott életstílusának.

138. oldal

>!
Jesper_Olsen

– Igen, vesztett ügy – mondta Vince. – De ha jobban belegondolsz, a világon minden vesztett ügy, nem? Mindnyájan meghalunk, a Nap szupernóva lesz, a Tejút pedig összeütközik az Androméda-köddel. És azt se felejtsd el, hogy egy nap a több milliárd galaxis minden egyes csillaga ki fog hunyni!
– Vince! – szólt közbe Caitlin. – Gondolták már arra, hogy üdvözlőlapokat kellene írnod?

227. oldal

>!
Bubesz1998

Ami történetesen be is következett ezen a napon, amikor angolórán Vince hátitáskája – benne a nehéz nedves cellás akkumulátorral – lecsúszott a székről, megszakítva ezzel a kapcsolatot.

40. oldal


A sorozat következő kötete

Akcelerátus-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Scott Westerfeld: Behemót
Christopher Paolini: Örökség
Ann Brashares: Harmadik nyár egy gatyában
Lois Lowry: Az emlékek őre
Irene Adler: A skarlátvörös rózsa rejtélye
Trenton Lee Stewart: A Titokzatos Benedict Társaság
Kathryn Littlewood: Bliss – A varázslatos pékség titkai
Morgan Rice: A hősök küldetése
Linda Sue Park: Viharjelzés
Rick Riordan: Az elveszett hős