A ​telhetetlen hernyócska 61 csillagozás

Eric Carle: A telhetetlen hernyócska

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Eric Carle sok-sok különleges montázstechnikával készült mesekönyve közül a legelső és legismertebb (amit 1969-es első megjelenése óta több mint 20 millió példányban adtak el világszerte) A telhetetlen hernyócska. Az immár klasszikus mese egy kis hernyóról szól, aki hétfőn keresztülrágta magát egy almán, de továbbra is éhes maradt, kedden keresztülrágta magát két körtén, de továbbra is éhes maradt, szerdán három szilván, csütörtökön négy epren, majd egy tortán, egy virslin, egy nyalókán, és így tovább, és így tovább – míg jól nem lakik – és gyönyörű pillangó nem válik belőle.

Eredeti mű: Eric Carle: The Very Hungry Caterpillar

Eredeti megjelenés éve: 1969

Tagok ajánlása: 1 éves kortól

>!
Pagony, Budapest, 2015
16 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634101260 · Fordította: Demény Eszter · Illusztrálta: Eric Carle
>!
Pagony, Budapest, 2010
24 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639727809 · Fordította: Demény Eszter · Illusztrálta: Eric Carle
>!
Pagony, Budapest, 2006
24 oldal · keménytáblás · ISBN: 9638665599 · Fordította: Demény Eszter · Illusztrálta: Eric Carle

Kedvencelte 2

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

>!
Bence AP
Eric Carle: A telhetetlen hernyócska

Szép tipó, szeretem benne, hogy a képi elemek nem húzódnak faltól falig, a fehéreken meg nem túl nagy betűkkel olvasható maga a történet, ha jól láttam, akkor Baskerville-betűkkel, amelyek csak fokozzák az eleganciát. A történet kedves, tanít is, miközben nem válik tolakodóvá, a rajzok kellemesen furcsák, éppen annyira szakadnak el a valóságtól, mint maga a mese. A mostani mesekönyveim közül ez tetszett a legjobban.

2 hozzászólás
>!
meseanyu MP
Eric Carle: A telhetetlen hernyócska

Minap a könyvesboltban nézegettem, és sikerült előlépnie az Emmának ajándékozandó könyvek listáján az első helyre, annyira kis cuki, színes, lyukacsos. Igazi tipegőknek való klasszikus.

7 hozzászólás
>!
WolfEinstein
Eric Carle: A telhetetlen hernyócska

Minden, ami kell egy igazán jó gyerekkönyvhöz, megvan benne. Maga a történet kedves, ötletes. A rajzok igényesek, gyerekközeliek, de nem giccsesek, kimondottan igényesek. Néhány mondatban képes a gyerekeknek megtanítani a hét napjait, a számokat, gyümölcsöket, ételeket és a teljes átalakulást. Mindezt nem didaktikusan, hnem élvezetesen, gördülékenyen, könnyeden. A kis lyukacskákat igazán jó megoldásnak tartom, mert a képi és felolvasás révén hangi ingerek mellett a tapintást is igénybe veszi a gyereknél. Az egész könyv nem több 15 mondatnál. Ennyibe belesűríteni ennyi mindent tényleg átgondolt koncepciót és bámulatos fantáziát igényel. Ennél jobb és komplexebb könyvet el sem tudok képzelni a legkisebbek számára.

>!
blueisthenewpink P
Eric Carle: A telhetetlen hernyócska

Sokáig halogattam, mert ránézésre nem tetszett, de belül nagyon helyes volt, elsöprő sikert aratott a másfél és a lassan hat évesnél is. Alaposan leharcolt könyvtári könyv van nálunk, úgy látom, mások is szeretik :)

>!
HoneyBunny
Eric Carle: A telhetetlen hernyócska

Első ránézésre nem sok reményt fűztem hozzá, mert az ilyen „mi lesz a hernyóból, ha megnő” (jaj, majdnem spoilereztem) sztorikkal már tele a bábom, de az kis telhetetlen sajtkukacom nem bírt betelni vele, és én is egyre több pozitív oldalát láttam meg a könyvnek. A kétévesem rötyögött az örökké éhes hernyón, de nagyobbak akár a számokat, vagy a hét napjait is tanulgathatják belőle. Tök jó, Hernyó Forever!

>!
Algernon +SP
Eric Carle: A telhetetlen hernyócska

A német verzió sokkal menőbb ennél, az térbeli mesekönyv. Ez csak lapozó.
De mint utóbb megtudtam, egy egész iparág épült már a telhetetlen hernyócskára, akár plüssfiguraként is megvehetem őt :)

2 hozzászólás
>!
KNW I
Eric Carle: A telhetetlen hernyócska

Ovisom sokat mesélt erről a könyvről és most a könyvtárból is kivette – hajrá, ilyen egy jó könyv: érdekesen szép, lehet róla beszélgetni, egyszerre tanít és szórakoztat, miközben vicces, és a szülő nem remeg az idegességtől, miközben olvassa :D

>!
imma AP
Eric Carle: A telhetetlen hernyócska

nagyon tetszik az ötlet, amilyen egyszerű, olyan nagyszerű.


Hasonló könyvek címkék alapján

William Steig: Shrek
Zelk Zoltán: A három nyúl
J. Z. Novák: A tücsök meg a hangyák
Tappancs a baromfiudvarban
Bogos Katalin – Nyilasi Antónia: A három kismalac
Werner Holzwarth: Mese a vakondról, aki tudni akarta, hogy ki csinált a fejére
Roald Dahl: Fantasztikus Róka úr
Eduard Petiška: A világ leggazdagabb verebe
Katlin Stockheim: Brumi Nagyi születésnapja
Angel Karalijcsev – Emilijan Sztanev – Rán Boszilek: Erdei történetek