Kereszttűzben 20 csillagozás

Erdőss Alex: Kereszttűzben

Beni élete a magyar tinik álma: jóképű, vagány, körberajongott sorozatsztár. Titokban azonban a saját neméhez vonzódik, és a sorozat vezető operatőrével jár. Marcellnak meg is felel a titkolózás, amúgy sem fűz nagy reményeket a kapcsolathoz, meggyőződése, hogy csak futó kaland Beni számára. A fiúnak viszont kezd elege lenni a bujkálásból és a magánéletét firtató kérdésekből. Egy interjú során tett meggondolatlan kijelentése következtében elinduló lavina pedig mindkettejüket maga alá temeti…

>!
Szivárványálom, Kecskemét, 2019
308 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150068787

Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 13

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Kovács_Ági_3 P>!
Erdőss Alex: Kereszttűzben

Elképzelni sem tudom milyen, lehet, ha valaki felvállalja a másságát, és ennyi gyűlölettel kell szembe találnia magát az embernek. Ráadásul úgy, hogy naivan hisz, hogy az emberek jóságosak és elfogadóak, befogadóak. Pedig nem!

Erdőss Alex rávilágít arra, hogy mennyire előítéletesek vagyunk másokkal szemben.

Bővebben itt olvashatod:
https://www.hungarybooks.hu/2020/04/erdoss-alex-kereszt…

Judit_Megyeri IP>!
Erdőss Alex: Kereszttűzben

Számomra egy regénynél egyaránt fontos a stílus és a tartalom. Ha az egyik kevésbé tetszik, viszont a másik nagyon, akkor is szívesen elolvasom ugyan a könyvet, de az az igazi, amikor a kettő egyszerre megfog. A Kereszttűzben épp ilyen.
Imádom az író könnyed, gördülékeny stílusát, azt az árnyaltságot, amivel az érzelmeket ábrázolja, de közben a történetvezetést sem hanyagolja el. A regény cselekménye egyszerre tud izgalmas lenni, és közben egy nagyon fontos problémát boncolgat: azt, hogy hogyan élik meg a szereplők a másságukat és a környezetük reakcióját rá.

A teljes értékelés:
https://www.magyarszerzokkonyveimagazin.hu/2020/02/vele…

Fairymysz P>!
Erdőss Alex: Kereszttűzben

Az egyetlen értékelhető karakter András volt. Mindenki más, mintha azért vetélkedett volna, hogy elnyerje a „legnagyobb hisztérika” címet.
Ami a kórházi jeleneteket és az orvosok ottani viselkedését illeti: tény, hogy a magyar egészségügy a béka sejhaja alatt van, de azért, ha valakit ilyen sérülésekkel visznek be, nem hagynak órákig a folyosón úgy, hogy még meg se vizsgálják igazából.
Sajnálom, mert szeretni akartam a könyvet. De nem ment.

Vic, nagyon köszönöm, hogy kölcsönadtad a könyvet.

4 hozzászólás
Zsófia_Unger P>!
Erdőss Alex: Kereszttűzben

Nagyon tetszett Beni és Marcell története. Ezt bizonyítja, hogy 3 nap alatt kiolvastam és sajnáltam, hogy véget ért.
Egyszerre sírtam és nevettem is, nagyon érzelmes könyv. Egyáltalán nem sablonos! Remélem hamarosan olvashatok még Alextől! Köszönöm az élményt!

ValerinLanz P>!
Erdőss Alex: Kereszttűzben

Kedves Erdőss Alex, ez korrekt első könyv volt. Tartottam tőle, mert hát mégiscsak magyar szerző, és a moly valami 68%-ot jövendölt. De már az elején bevonzott, nagyon érdekelt, mi lesz a főszereplők sorsa.
Azzal egyetértek, hogy Beni eléggé… hm, tini. Szerintem ebben a korban mindenki magával foglalkozik, azzal nem igazán, a környezetére milyen hatással vannak a tettei. Ő néhol idegesített.
Marcell sem viselkedett felnőtt módjára. Amikor kipattant a dolog, fogta magát és lelépett, magára hagyva a srácot a mocsokkal. Megértem, hogy rossz tapasztalatai voltak, és hogy védeni akarta a szüleit. Ha már a szülei! Még ilyet! spoiler Nagyon bosszantott a viselkedésük, jobb is, hogy nem szerepeltek többet. Beni szülei legalább a végére magukra találtak.
Aki szerintem jól kezelt minden helyzetet, az Ricsi volt és András. Nagyon felelősségteljes, segítőkész férfiak, örültem a jelenlétüknek a főszereplők életében.
spoiler Teljesen hihetőnek találtam a lábadozást, azt, hogy Beni nem tudta, ezután mit is akar. spoiler Könnyes lett a szemem, és nyilván azonnal a QAF jutott eszembe…
Teljesen hihetőnek éreztem azt is, ami a médiában lezajlott. Undorító, de ez Magyarország, a legtöbben még mindig túl visszamaradottak ahhoz, hogy elfogadjanak két meleg férfit. Azon mindig forgatom a szemem, mikor azt mondják, ők elfogadják, de nem maradhat ez a négy fal között? Miért, a tizennégy éves hetero kiscsaj belemászhat a buszon a pasija ölébe, az nem baj?
A központozás remek volt, és Alex stílusa is tetszik. Kicsit hasonlít Sam stílusára, szóval örülök, hogy fel lett karolva. Kíváncsian várom a további munkáit.

Saci19 P>!
Erdőss Alex: Kereszttűzben

Kicsit rosszul érzem magam hogy én fogom lerontani a könyv értékelését, de egyszerűen muszáj véleményt formálnom.

Szóval szerettem volna megkedvelni a történetet, mert a fülszöveg alapján ígéretesnek tűnt, egy nem mindennapi sztorit vártam. Maga a cselekmény meghökkentő, és izgalmas volt de aztán szembesülnöm kellett a karakterekkel. András nagyon szimpatikus, és Marcellt is rettenetesen bírtam. De Beni. Ő. Egyszerűen nem tudtam megkedvelni, pedig bíztam benne, mert az elején nem szimpatizáltam vele, a közepén bizakodó lettem vele szemben de egyszerűen nem. spoiler. Voltak dolgok amik nem voltak hitelesek mint szerettek volna, és a könyv végére ugyan egy új kezdet elé nézünk, egy űrt hagyott bennem. spoiler

Szóval fájóan teszem el a könyvet, de nem félek elolvasni egy másik kötetet a szerzőtől, ha az megjelenik. Sok sikert Alex!

M_Kamilla P>!
Erdőss Alex: Kereszttűzben

Hogy őszinte legyek egy kicsit többet vártam ettől a könyvtől. Tetszett maga a megközelités hogy egy ismertebb ember vállalja fel magát de nekem valami mégis hiányzott. Lehet hogy az írásmód keltett bennem hiányérzetet. Én személy szerint jobban szeretem ha a történet a szereplők szemszögeíből íródnak.
Ez a könyv is rá világított arra hogy egy meleg embernek mennyivel nehezebb élete van. Pedig nem külömbséget tenni egy meleg és egy hetero ember/pár között.
A két fiú kapcsolata bemutatta azt hogy hiába „ismerik” egymást fél éve mégsem ismerik igazán a másikat. Beni elég meggondolatlan, és naiv amik azért a legtöbb fiatalt tükrözi így egy kicsit tudtam vele én is azonosulni.
spoiler
Az elején Alex feltüntette, hogy némileg torzított elemek is találhatóak a történetet érdekében. A végén ezt egy kicsit túl soknak éreztem. spoiler


Népszerű idézetek

Judit_Megyeri IP>!

– És mi a helyzet a lányokkal? Továbbra is reménykedhetnek a rajongóid? Még mindig szingli vagy? – hangzott el az ifjú celeb által egyre jobban gyűlölt kérdés, mire Beni magára öltötte a legelragadóbb mosolyát – mióta szerepelt, pontosan tudta, melyik arckifejezése hogyan köszön vissza a tévé képernyőjén –, vett egy mély levegőt, és kibökte:
– Az az igazság, hogy egy ideje már van valakim.

(első mondat)

Judit_Megyeri IP>!

– Bemehetek? – kérdezte a fiú, tőle szokatlanul halkan.
Marcell csak bólintott, majd félreállt az ajtóból. Beni levette a napszemüvegét, és a pólója nyakába akasztotta.
– Haragszol? – kérdezte, miközben kissé lehajtott fejjel sűrű szempillái alól nézett fel rá. Marcell már sokadszor gondolkodott el ezen a gesztuson. Vajon mennyi benne a tudatosság és mennyi az ösztönösség? Vajon tisztában van vele a fiú, mit művel az emberekkel, amikor így néz rájuk? Ráadásul nála ez a hatás sokkal hatványozottabban érvényesült, Beni ilyenkor bármit el tudott érni.

17. oldal

Judit_Megyeri IP>!

– Mit akarsz? – szorította Marcell Beni karját a feje fölé. A fiú elvigyorodott, és felemelte a fejét, hogy megcsókolja. A férfi pedig elveszett, mint mindig.
Nehéz lesz elengedni Benit, amikor eljön az ideje.

26. oldal

Judit_Megyeri IP>!

– Nincs itt senki. De ha annyira akarod, nézz körül nyugodtan. – A fiú elhúzódott Marcelltől, mosolyogva figyelte, ahogy a férfi mögé néz, de még mindig látta a kétkedést a tekintetében. Pedig a ritkásan álló fák közt senki sem járt. Csak néhány madár rikácsolt hangosan, szédült bogarak neszeztek a bokrokban, és a fel-feltámadó forró nyári szél mozgatta a ritkásan álló fák sötétzöld lombját. Ember sehol.

45. oldal

Patton_Pajzs P>!

– Boldog vagy-e így?
Marcell nyelt egyet, néhány pillanatig gondolkodott a válaszon. Igen többnyire boldog, ha éppen nem borítják fel az életét és nem szakítják el a szüleitől.

87. oldal

Szivárványálom KU>!

– Ez milyen durva! – Beni hason feküdt mellette, kényelmesen elnyújtózva, és a telefonjával szórakozott. Ő kérte rá, hogy most ha lehet, egy kicsit hagyja már békén, csak egy félórára, mert ha nem, végelgyengülésben fog kimúlni. Akkor Beni durcásan, tüntetően hátat fordított neki, de úgy látszik, azóta már elfelejtette, hogy nemrég még morcos volt rá.
– Mi az?
– A sorozat Facebook oldala.
– Kitalálom: az interjúd posztja. És mi az a nagyon durva?
– A több, mint kétezer hozzászólás. Egy kicsit azért ijesztő.
– Olvastad is azokat a hozzászólásokat?
– Belenéztem.
– És még mindig azt mondod, hogy nem lesz gond? – Beninek egyszerűen fogalma sincs róla, mit szabadított magára. Előző este Marcell is elolvasott néhány kommentet, bár akkor még csak ötszáz volt belőlük. Nem csodálkozott túlzottan rajta, hogy egy nappal a buli előtt megnégyszereződött a számuk: a rajongók azt taglalták, hogy fogják kiszedni belőle, ki a barátnője, a legelvetemültebbek pedig azt tervezgették, hogyan csapják majd le a leányzó kezéről.
– Semmi olyan, amit ne tudnék kezelni.
– Ahogy gondolod – vonta meg a vállát Marcell. Már rájött, hogy felesleges ezen vitázni. És tulajdonképpen addig nem is érdekli, mit csinál Beni, amíg ő nem keveredik bele. Ráadásul a fiúnak úgysincs választása: legfeljebb akkor hagyhatná ki a bulit, ha meghalna. Az már jobban zavarta, hogy neki is ott kell lennie, persze, amikor igent mondott, ez az őrület még sehol sem volt.
– A rajongóim imádnak. Nem fognak bántani.
– Ja, mert sokan vonzónak találják a rosszfiúkat.
– Csak te nem.
– Mert szerintem az nem kifejezetten vonzó, ha valaki a képernyőn kívül is önző, egoista és arrogáns.
– És még mindig azt gondolod, hogy önző, egoista és… mi volt a harmadik?
– Arrogáns.
– Arrogáns vagyok?
– Ha így gondolnám, nem lennél itt.
– Az jó. És mikor változott meg a véleményed?
– Tudod te azt.
– Akkor mit szólnál még egy menethez?
Marcell felnevetett. Beni igenis önző, egoista és arrogáns. Épp csak olyan szerethető módon, amivel könnyedén elfújja minden ellenállását.

30-31. oldal

Szivárványálom KU>!

– Nem ébresztettelek fel, ugye? – Marcell csak megrázta a fejét. – Bemehetek?
Marcell félreállt az ajtóból, majd becsukta a fiú mögött, de nem mozdult.
– Bocsánat – Beni megtorpant három lépésre tőle, és visszafordult felé, mikor rájött, hogy nem indult utána –, de nem tudok mással beszélni…
– De velem sem beszélni akarsz – jelentette ki Marcell, mivel a fiú megjelenése egyértelművé tette a szándékait.
Beni egészen közel lépett hozzá, az ő háta mögött pedig ott volt az ajtó. Nem menekülhetett, bár talán nem is akart.
– Valóban nem.
– Az meg sem fordult a fejedben, hogy én nem akarom?
Beni felnevetett. Halkan, gúnyosan, ahogy csak ő tudott.
– De. Rengetegszer. És egészen mostanáig nem is voltam benne biztos, hogy akarnád-e.
Marcell nem kérdezte, mi árulta el. Ő is tisztában volt a pajzsán keletkezett repedéssel.
– És ami engem illet – súgta Beni a nyakába –, mindenre vevő vagyok.
Marcell kurtán felnevetett. Ilyen szépen sem hallotta még kifejezni, hogy valakinek mik a preferenciái az ágyban.
Beni nem zavartatta magát, a nyakát csókolta közben, amivel előcsalt a torkából egy röpke sóhajt.
Csak egyetlen alkalom. Mi baja lehetne belőle? Kettőjükön kívül senkinek nem kell tudnia róla.

29-30. oldal

Szivárványálom KU>!

– Az meg sem fordult a fejedben, hogy én nem akarom?
Beni felnevetett. Halkan, gúnyosan, ahogy csak ő tudott.
– De. Rengetegszer. És egészen mostanáig nem is voltam benne biztos, hogy akarnád-e.
Marcell nem kérdezte, mi árulta el. Ő is tisztában volt a pajzsán keletkezett repedéssel.
– És ami engem illet – súgta Beni a nyakába –, mindenre vevő vagyok.
Marcell kurtán felnevetett. Ilyen szépen sem hallotta még kifejezni, hogy valakinek mik a preferenciái az ágyban.

29. oldal

Patton_Pajzs P>!

– Mégis mit csináltatok az elmúlt fél évben? – A fiú önkéntelenül elvigyorodott a kérdésen, András pedig lemondóan megcsóválta a fejét. – Jó, ez költői kérdés volt.

93. oldal

Patton_Pajzs P>!

Beni sosem nézett így rá. Talán akkor minden másképp alakult volna.

118. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Hajnal Kitti: Falak
Hayden Moore: Csendkirály
Jandy Nelson: Neked adom a napot
Hayden Moore: Üvegkalitka
Kim Leine: Kalak
Becca Prior: A tanítvány 4.
Carol Souya: Évszakok
Madeline Miller: Akhilleusz dala
Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi
Nádasdy Ádám: A vastagbőrű mimóza