Vedd ​már észre! (Ellenpontok 2.) 8 csillagozás

Erdős Zsuzsanna: Vedd már észre!

Soma ​és Niki régóta kerülgetik egymást. Amikor már úgy tűnik, hogy semmi sem mentheti meg őket attól, hogy egy pár legyenek, mindig összekavarodnak a dolgok.
Ez az egyszerre könnyed és komoly történet hűen mutatja meg a kamaszlélek összes rezdülését – mindkét szemszögből. Niki hitelesen hozza a lányok tipikus félelmeit, problémázásait és Soma azt, hogy mitől reagál másképp egy fiú ugyanarra a helyzetre.
A Vedd már észre! naplószerű visszaemlékezéseit olvashatod egymás után, előbb az egyik szereplő, majd a könyvet megfordítva a másik szereplő szemszögéből is, vagy úgy, hogy összefonod a két szálat. Bármelyik történettel indulsz is neki, ha eljutsz az Ellenpontok felirathoz, akkor átlapozhatsz a másik naplóba és megnézheted, hogy ugyanazt a történést mennyire másként látják a szereplőink.
Ez könyv neked szól, ha épp az első szerelem előtt állsz, vagy nyakig benne csücsülsz, de akkor is, ha jól esik visszagondolni rá.
És hogy mi lesz a történet vége? Vágd fel… (tovább)

>!
436 oldal · puhatáblás · ISBN: 978963403356

Kedvencelte 1

Most olvassa 6

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 18

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
nagara
Erdős Zsuzsanna: Vedd már észre!

Amennyire tetszett a kivitelezése – a két szemszög váltakozása, a könyv forgatásával –, annyira a történet sajnos nem ragadott magával. Húzódott, mint a rétestészta, sok volt a bénázás.

1 hozzászólás
>!
sweaterweather
Erdős Zsuzsanna: Vedd már észre!

Istenem…
Még egy könyv sem váltott ki belőlem ilyen agressziót – MI VOLT EZ???

1, A főszereplők
Niki és Soma mindketten borzalmasak. Niki egy hisztis, bolhából elefántot csináló irritáló némber, Soma pedig egy férfinak nem nevezhető, töketlen bájgúnár. Elegem volt belőlük már a második oldalon is, a kétszázakárhányadikon meg pláne.
2, A történet
Annyira semmitmondó és lapos… Semmi nem történt az egész könyvben, a tény pedig, hogy az egész sztori azt követi végig, hogy a két imbecil főszereplő első látásra egymásba szeret, és utána csak azért nem jönnek össze, mert… miért is nem???, gyomorforgató. De csak a vége tette fel az i-re a pontot, amikor is egy kisebb idegösszeroppanás keretében eldobtam a könyvet jó messzire…
3, Az írásmód
Szent meggyőződéssel állíthatom, hogy egy mai fiatal sem beszél így, és ez az eszeveszett próbálkozás az írónőtől, hogy a „kamaszok nyelvén” írjon, ad egyfajta nemkívánatos mellékízt… De valahogy nekem amúgy sem tetszett.
4, A Szent Johanna Gimi párhuzam
Egészen a legelejétől az volt az érzésem, hogy a Szent Johanna Gimi gagyibb kiadását olvasom – nem mintha az SzJG akkora mestermű volna –, kezdve Niki költözésével vidékről Budapestre, Soma hiányzó szüleiig, de a folyamatos no commentezés, a nagyon összetartónak szánt osztályközösség, a Tomi-Soma és Hanna-Niki viszony is ugyanúgy a híres könyvsorozatra emlékeztetett. Meg Flóra mint az SzJG-beli Edina kiköpött mása, és hasonlók.

Az egy csillagot az ötletre adtam, bár az is kicsit idegesített már, hogy folyamatosan fordítgatnom kellett a könyvet…
Természetesen ez csak az én véleményem, lehet már kinőttem az ilyen fajta könyvekből, de ajánlani semmiképp sem tudom. Ugyanitt könyv eladó.

2 hozzászólás
>!
Kittiby
Erdős Zsuzsanna: Vedd már észre!

Nagyon jó köny. Egy kicsit SZJG. beütése van. Én már a könyv végénél tartok. Érdekes, hogy két ember szemszögéből olvashatjuk szinte ugyan azt a pillanatot, így mind a két személy véleményét is olvashatjuk. Bekel vallanom a fő szereplők nem lettek a kedvenceim, inkább jobban csípem Somát.


A sorozat következő kötete

Ellenpontok sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Papp Dóra: Tükörlelkek 2.
Anita Gayn: Senkinek sem kellesz!
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbök
Leiner Laura: Bábel
Kalapos Éva: D.A.C. 3. – Kéz a kézben
Anita Gayn: Sütilány
F. Kosztyu Viola: Lorena
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 5.
Gévai Csilla: Lídia, 16