Légből ​kapott szerelem 30 csillagozás

Erdős Zsuzsanna: Légből kapott szerelem

Dóri ​tizenhat éves teljesen átlagos kamaszlány, megértő, jó fej szülőkkel, normális családdal a háta mögött. A mindennapjait maximum a bátyja, Alex piszkálódásai keserítik meg, de öccsével, Benivel nagyon jól megvannak, rendszerint együttes erővel szállnak szembe Alexszel. Dóri felhőtlen gondtalanságban éli a tinik mindennapi életét, suliba jár, közepesen érdekli a tanulás, találkozik a barátnőivel, titokban harcművészetet tanul és mindeközben sejtelme sincs róla, hogy rendezett kis élete hamarosan fenekestül felfordul. Az események akkor gyorsulnak fel, amikor Dóri osztálytársaival együtt Angliából repül hazafelé egy háromhetes nyelvtanfolyamról. És ettől a naptól kezdve szó szerint elszabadul körülötte a pokol. Eleinte értetlenül, majd egyre ijedtebben szembesül vele, hogy kezdi elveszíteni a kontrollt saját maga felett és hamarosan rájön, hogy minden, ami vele és körülötte történik valamilyen fura módon a repülőgépekhez és a repüléshez kapcsolódik. Vajon mi okozza ezeket a… (tovább)

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

>!
Menő Könyvek, Budapest, 2021
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634037903
>!
Menő Könyvek, Budapest, 2021
400 oldal · ISBN: 9789634038047

Kedvencelte 4

Most olvassa 5

Várólistára tette 31

Kívánságlistára tette 29

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Könyvmoly33>!
Erdős Zsuzsanna: Légből kapott szerelem

Te atya Úr Isten!!!!
Hogy ez mennyire……. ZSENIÁLIS volt
Csak úgy vonzott a történet
Dóri, egy nagyon szimpatikus lány
Alex, idióta, de jó szándékú báty
Beni, egy kis hekker
A szülők, nagyon megértőek, és szuperek tudnak lenni
A barátai Dórinak, mind különféle, de mindegyikük a maga módján zseniális
A történet nagyon kidolgozott, és érdekfeszítő. Szép mondatok vannak benne, velős gondolatok, nagyon gyorsan beszippant a könyv és alig lehet letteni.
Összeségében, IMÁDTAM ❤
A cselekmény ahogy kibontakozik, precízen ki van dolgozva, ez egy nagyon jó könyv.

2 hozzászólás
krlany IP>!
Erdős Zsuzsanna: Légből kapott szerelem

Ez egy fokkal jobb, mint a „Vedd már észre”-trilógia.
A sztori nagyon kiszámítható. Úgy látszik minden történetbe kell egy nyomozósdi, ami meg naná, hogy hihetetlen, hogy a sok klappoló véletlenről ne is beszéljünk. Igazából egy átlagos valami. Annyi nagy jóság van benne, hogy a pánikrohamról tabuk nélkül beszél, és felhívja a figyelmet arra, hogy magától nem fog elmúlni, segítséget kell kérni.

Habók P>!
Erdős Zsuzsanna: Légből kapott szerelem

Ha ez tényleg életszerű, akkor eléggé elszomorító. Olvastam az előző trilógiát, az sem igazán tetszett, de ez… Szóval, ha ilyen egy átlagos kamasz élete, ilyen a diákok közötti viszony, ha ilyen az iskola, ha ilyenek a tanárok – az elég hervasztó. Maga a történet elég átlagosan van megírva, a fordulatok előre tudhatók, az érzelmek nagyon habzanak, és bár az írónő megpróbál eredeti lenni, de ez a rengeteg „csini”-vel és a „több oktávval hangosabban” kiabálással nem igazán sikerül. (Be akartam írni a bakik közé, de – bár tényleg többször előfordul –, sajnálom az időt a megkeresésre.

porcellan>!
Erdős Zsuzsanna: Légből kapott szerelem

Jó rég itt pakolgattam a polcon, de nagyon örülök, hogy végre a kezembe kaptam.
Karsay Dóri 16 éves kiskamasz, aki egy angliai sulis kuruccanásról hazafelé repülve pánikrohamot él át.
Később ez egyre gyakrabbban stresszes és szabad menekülési lehetőség nélküli helyzetben többször előtör belőle. Érdekes volt erről olvasni ( szerencsére nem tudom, milyen ez élesben és hasonló-e azt itt leírtakhoz) viszont ha valaki fél, pánikot érez tiniként ez jó könyv lehet ahhoz, hogy megérthessük más is kerülhet ilyen helyzetbe.
Dóri szerencsére számíthat a „családjára” a barátaira és meg tudta beszélni a problémáit.
Nos emellett van benne pár kiderült rejtély, kis nyomozás, repüléstechnika alap-alap fokon.

Dóri nekem kicsit koravén nagyon nem tinis sok helyzetben, és fél csillag levonás, mert nem szereti a Mamma Mia-t….

rekamurvai>!
Erdős Zsuzsanna: Légből kapott szerelem

Erdős Zsuzsannától már nem ez az első könyvem, ezelőtt nagyon szerettem a könyveit. Ez most lehet nem a megfelelő pillanatban talált rám, mert valahogy nem tudott annyira magával ragadni. Néha kicsit untatott, a sztori „csattanóira” már hamarabb rájöttem, mielőtt olvastam volna. Nem bántam meg, hogy olvasásaim közé került, mert nagyon kíváncsivá tett a fülszöveg és a borítója is nagyon megnyert magának. Abban biztos vagyok, hogy a későbbiekben újraolvasom, hátha akkor jobban elér hozzám.

Detty77>!
Erdős Zsuzsanna: Légből kapott szerelem

Ez az első könyv, amit az Írónőtől olvastam, a címből, a borítóból egy teljesen más történetre számítottam. Azt hittem, egy “légiesen” könnyű tini románc lesz, de ez azért jóval több volt. Egy 16 éves lány, aki a repüléstől pánikrohamot kap, mellyel egy elképesztő lavina indul el az életében. Egy igazi mélyrepülés veszi kezdetét, a családjának hitt embereiről kiderül, hogy spoiler. Aztán jön a repülés általi pánik “kivizsgálása”, amellyel szembe kerül Leóval, akiről kiderül, hogy spoiler. Leó Dórira zúdítja a keserűségét, fájdalmát, ami által a lány meg akarja tudni, hogy spoiler. Érdeke történet volt. A kedvenc szereplőm Beni, Dóri öccse lett!

Álmok_útján>!
Erdős Zsuzsanna: Légből kapott szerelem

Teljes értékelés: https://ujalmok.blogspot.com/2021/10/erdos-zsuzsanna-le…

A szereplők nagyon élethűek voltak, Alex – Dóri bátyja – volt a kedvencem. Tipikus fiú, de érezni rajta, hogy mennyire fontos számára a kislány.
Dóri egyébként vegyes érzéseket váltott ki belőlem. Alapvetően szerethető, de néha annyira kijött belőle a kamasz, hogy nem igazán tudtam hova rakni. Akaratos volt, lázadozott és úgy érezte, a világ csak azért létezik, hogy neki rossz legyen. Természetesen ez teljesen normális viselkedés az ő korában, de nekem néha már picit sok volt.

E_Zsolesz>!
Erdős Zsuzsanna: Légből kapott szerelem

Erdős Zsuzsanna az eddigi összefüggő regényei után egy-kötetes történetet hozott el számunkra, mely eléggé más légtérbe repít minket. Bár megjelenés után kissé később sikerült hozzáférnem, de már vártam és komolyan meglepett engem.

Dóri 16 éves, nagyjából átlagos kamaszlány, megértő jófej szülőkkel, normális családdal a háta mögött. A mindennapjait maximum a bátyja keseríti meg, de öccsével nagyon jól megvannak. Dóri felhőtlen gondtalanságban éli a tinik mindennapi életét, suliba jár, közepesen érdekli a tanulás, találkozik a barátnőivel, titokban harcművészetet tanul, majd előzetes sejtelme nélkül rendezett kis élete hamarosan fenekestül felfordul. Az események akkor gyorsulnak fel, amikor Dóri egy angliai nyelvtanfolyamról repül hazafelé. Ettől a naptól kezdve szó szerint elszabadul körülötte a pokol. Eleinte értetlenül és ezt követően egyre ijedtebben szembesül azzal, hogy kezdi elveszíteni a kontrollt saját maga felett. Hamarosan rájön, hogy minden körülötte zajló történés valamilyen fura módon a repülőgépekhez és a repüléshez kapcsolódik. Vajon mi okozza ezeket a furcsa és lassan ijesztővé váló jelenségeket? Ekkor Dóri nyomozni kezd és meghökkentő felfedezéseket tesz egymást követve. Vajon jól tette?

Teljes kritikám az alábbi linken található.
https://zsolesz.eoldal.hu/cikkek/konyvekrol/legbol-kapo…

Korhatár: 16 éven felülieknek.

martapetra21>!
Erdős Zsuzsanna: Légből kapott szerelem

Megadom a 4,5 csillagot, mert a vége nagyon tetszett és ott teljesen magába szippantott a történet. A szívem viszont egy kicsit jobban húz a 4 felé, mivel nagyon sokáig tartott kiolvasnom úgy, hogy közben rengeteg szabadidőm volt; egyszerűen nem éreztem túl sok kedvet hozzá. Ami problémám volt a könyvvel, hogy nekem elég kiszámítható volt, és a közepéig lapos is. Ellenben, mint már írtam, az utolsó 50-60 oldalt nagyon élveztem, de azt hiszem, újraolvasni nem fogom már.


Népszerű idézetek

Chöpp >!

Minden szülő aggódik a gyerekéért, ez beléjük van kódolva.

187. oldal

Chöpp >!

Kevés hangulatosabb dolgot tudok elképzelni, mint amikor téli estéken bekuckózom ide egy jó könyvvel meg egy pohár teával vagy kakaóval, és a könyvből felnézve kibámulok a kertbe.

71. oldal

Chöpp >!

A 21. században maximum az marad titokban, ami a saját fejedben van, már ha meg bírod állni, hogy nem mondod ki hangosan.

391. oldal

Chöpp >!

Meglepődve tapasztaltam, milyen jól tud esni, ha az ember időnként lehülyézi saját magát.

130. oldal

Álmok_útján>!

A repülőgép már megkezdte az ereszkedést, kigyulladtak a „Kérjük, az öveket bekapcsolni!” figyelmeztetések, a személyzet pedig sietősen szedte össze az utolsó tálcákat.

(első mondat)

Detty77>!

Képtelen vagyok elfogadni, hogy ilyen pokoli módon kiszolgáltatottja lettem a saját testemnek, de – ha tetszik, ha nem – be kell látnom, hogy valamit lépnem kell.

Detty77>!

Egyszer olvastam valahol, fel is van írva az okossággyűjteményembe, hogy a megbocsátás művészet. Mivel bennem sosem volt semmiféle művészi hajlam, nyilván ennek köszönhető, hogy a megbocsátástól egyelőre fényévekre vagyok.

Detty77>!

Elfelejteni úgysem tudom az elmúlt heteket, nem is akarom, de ma este nemcsak ráléptem, hanem egy hatalmas távolságot meg is tettem azon az úton, ami remélhetőleg a velem történtek teljes elfogadásához vezet majd.


Hasonló könyvek címkék alapján

On Sai: A két herceg
Leiner Laura: Valahol
Leiner Laura: Higgy nekem
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Leiner Laura: Ég veled
Anita Gayn: Senkinek sem kellesz!
Vivien Holloway: Végtelen horizont
Leiner Laura: Bábel
Kelly Oram: Szívzűrterápia strébereknek
Sam Wilberry: Égből hulló versek