Szorzótábla-versikék 9 csillagozás

Erdős Virág: Szorzótábla-versikék

Kiborít és falhoz vág és
romba dönt az egyszeregy?
Szorzótábla-versikével
meglátod, majd játszva megy!

Erdős Virág verseivel könnyebb megtanulni a szorzótáblát, a kivehető, tanulást segítő kártyák pedig a gyakorlást teszik játékossá.

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
32 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634033691

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
ziara P
Erdős Virág: Szorzótábla-versikék

Jó ötletnek tartom ezt a könyvet. Nekem anno több, mint harminc éve nem volt gondom a szorzótáblával, de ha a lányomnak lesz vagy lehet, hogy akkor is, ha nem lesz, elővesszük majd. Már csak egy évünk van addig…
A versek maiak, könnyen megjegyezhetők, így én el tudom képzelni, hogy elérik a céljukat.

>!
Hintafa P
Erdős Virág: Szorzótábla-versikék

"Anyát vártam, apa jött
ötször hét az harmincöt"

Erdős Virág 100féle vicces rímet szedett össze az szorzótábla megtanulásához. A könyv hátuljában találhatóak kivágható képecskék a versekkel az egyik oldalon, a megoldást jelentő számokkal a másikon. Sajnos a gyakorlatban nem tudtuk kipróbálni, mert a szorzótábla megtanulásán már átestünk. Nekem mindenesetre jópofának tűnik. Próbáljátok ki, mert
"vadócoknak vadetető
hatszor hét az ….."
Update: gondolkodtam ezen a sokféle számon (a szozatok végeredménye), amikről mind külön képecske van. Nem lehetett kis munka elkészíteni. Teljesen véletlenül beleszaladtam a szerző egyik bejegyzésébe és kiderült, hogy mindet ő készítette.

>!
Honey_Fly P
Erdős Virág: Szorzótábla-versikék

Mivel tesztalanyom nem volt az olvasáshoz, csak a saját véleményemet tudom írni ami ennél a könyvnél pont nem túl hasznos, hiszen az lenne a lényeg, hogy vajon a gyerekeknek tényleg segít-e a szorzótábla bevágásában. Jópofa és van benne munka, látszik rajta. Sok a frappáns rím de én sajnos már a kettes szorzóknál lefáradtam. Végigolvastam, de inkább becsületből, mint élvezetből. Kíváncsian várom azok véleményét akik valóban úgy olvassák, ahogy „kell”.

11 hozzászólás
>!
bagie P
Erdős Virág: Szorzótábla-versikék

Én inkább maradok a felnőtt Erdős Virágnál … ő ír nekem.

>!
Baba082 P
Erdős Virág: Szorzótábla-versikék

Biztosan nagyon jópofa a megfelelő korosztálynak, de Andris még kicsi hozzá, én meg már nagy, és megtanultam, hogy a kétszer kettő néha öt.
Gyermekirodalomnak nem mondanám, hiszen nem mese, és nem érdekes, versnek is rövidke, mert csak a számokhoz passzoló rímek vannak benne, de annak, akinek a gyerkőce általános iskolás, érdemes lehet odaadni, ha rossz a matek tanára, mert ezekkel a „versikékkel” biztosan könnyebben megtanulható a szorzótábla.

>!
dianna76 P
Erdős Virág: Szorzótábla-versikék

Nem vagyok biztos benne, hogy ebből meg lehet könnyedén tanulni a szorzótáblát. Egyik-másik versike nagyon erőltetett. Egyet viszont nagyon tudok értékelni: ahány szám, annyi fajta megjelenítés, legyen textil, fém, pontokból kirakott, rajzolt, festett, hímzett, égős, hóba rajzolt, vésett stb. Legjobban a banánhéjból formált hármas tetszett. Az aztán ötletes! Ha a tanulást nem is könnyíti meg a könyv, arra biztosan jó, hogy kedvet csináljon a szorzótáblához. S ez már elég! A kivágható kártya pedig nagyon jó ötlet.

>!
32 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634033691
>!
nagara
Erdős Virág: Szorzótábla-versikék

Az ötlet jó, elég sok a jópofa rím benne, de sok az erőltetett is. Egyszerre elolvasva a közepétől unalmassá válik. Inkább részletekben élvezhető.


Hasonló könyvek címkék alapján

Polcz Alaine: Dinamikus játékdiagnosztika és játékterápia / A bábjáték mint diagnosztikai és terápiás módszer / A világjáték
Kaposi László (szerk.): Játékkönyv
Susanna Millar: Játékpszichológia
Erlend Loe: Naiv.Szuper.
Romhányi József: Szamárfül
Weöres Sándor: Bóbita
József Attila: Altató
François Villon – Faludy György: François Villon balladái Faludy György átköltésében
Zelk Zoltán: Mese a legokosabb nyúlról