Santerra ​bíboros (Lavinia Tarsin 1.) 7 csillagozás

Erdős Renée: Santerra bíboros Erdős Renée: Santerra bíboros Erdős Renée: Santerra bíboros

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Erdős ​Renée könyve a napfényes Itáliába, a kereszténység fővárosába, Rómába vezeti el az olvasóit. Itt találkozik az a soknemzetiségű társaság, amely elsősorban fiatal nőkből áll, akiket a művészetek és a női élethivatásról alkotott felfogás hoz össze. A szoros barátság azonban sokféle felfogást takar, de ezekben közös: a női emancipáció ingerlése, a nő társadalmi és családi szerepének megváltoztatása iránti igény, s az a kisebb-nagyobb tragédia, amely minden szereplő életútját kivétel nélkül végigkísérte, végigkíséri…
Az első világháború előtti Európában vagyunk. A közeli világégés már szinte mindenkit nyugtalanít. A népeket, nemzeteket véres leszámolásra uszítják, de ez a soknemzetiségű kis társaság éli magaválasztotta életét, vívja mindennapi harcait…
Róma a vatikáni egyházfi és politikus, a majdnem pápává lett Santerra bíboros csodálatában ég. A kis társaság sem tudja kivonni ez alól magát, sőt, egyikük, Lavinia Tarsin számára valami borzongató titkot sejtet a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1922

>!
Fapadoskonyv.hu, Budapest, 2010
324 oldal · ISBN: 9789632997414
>!
Garabonciás, Budapest, 1989
446 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637407405
>!
Révai, Budapest, 1927
470 oldal · keménytáblás

1 további kiadás


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 3

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Lipe MP
Erdős Renée: Santerra bíboros

Szerintem teljesen beillik a legszebb romantikusok közé. Jane Eyre, Üvöltő szelek, Santerra bíboros.

>!
Mariann_Czenema P
Erdős Renée: Santerra bíboros

Magamhoz képest hosszú ideig olvastam, mert végtére is elég komoly a téma is, meg Erdős Renée stílusa is terjengős, odafigyelést igényel. Voltak oldalak, amiket újra – újra olvastam, és kiemelten tetszett Galambóczy Eszter alakja; valamint tényleg érdekfeszítőek a különféle önálló nőtípusok, amik a regényben szerepelnek.
Chick lit és romantikus regény keveredése az egész :)
Ha meglátom antikváriumban, biztosan megveszem, és úgy öt éven belül, pár száz könyv után szívesen újra fogom olvasni.

>!
Aurora_Serenity_White I
Erdős Renée: Santerra bíboros

Nagyon tetszett a történet. Nem egy hagyományos romantikus történet, több annál. Egy érzelmekkel átszőtt, egymástól korban távol álló két ember meghitt története.

>!
Gádorka
Erdős Renée: Santerra bíboros

Napjainkban is nagyon aktuális témát feszeget a regény. Mélyenszántó gondolatokkal, lélekismerettel nyúl a témához az írónő. Eddig nem olvastam Tőle. Hitelesen ábrázolja a kort, a vallást és az emberi érzéseket. Maradandó olvasmány.


Népszerű idézetek

>!
v_robert

-Mi az akarat? Az ember szabad akarata? (…) Meddig tartanak azok az utak, amelyeket mi magunk választhatunk? Nincs-e egy láthatatlan jel előttünk a földön, amelyet átlépnünk nem szabad s amelyen, akárhogy keringjünk is: mindig belül maradunk? Oh, elhatárolt emberi utak! És mi még büszkék vagyunk magunkra és gőgösen mondjuk , hogy a sorsunkat magunknak alakítottuk! Mintha tehetnénk mást, mint aminek a lehetősége belénk adatott, már régen, a születésünk előtt! La Raudelle szerzetes és Lavinia Tarsin hisz. De a többiek, a többiek! Azok, akik nem jutnak ide? Akik összevissza szaladnak az életben és sohasem találják meg az igazi utat? Mi teszi ezt a nagy külömbséget? Szándékos volna ez? Nem mindenkinek vonta meg Isten az ő útját? Hol itt a magyarázat? A kegyelemnek ez a titka mitől függ vajjon? Hogy az egyik botorkál ott ahol a másik repül? Az egyik alul marad a másik fölemelkedik? Vagy Isten is válogat azok között akiket magának kiszemelt? De mi értelme volna ennek a kiválogatásnak? Mikor isten a leghitványabból megteremtheti a legnagyszerűbbet? A leggyávábból a leghősebbet, a leggyöngébből a legerősebbet?

306-307. oldal


A sorozat következő kötete

Lavinia Tarsin sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök
Baráth Viktória: Egy év Rómában
Szerb Antal: Utas és holdvilág
Tamas Garam: Angéla
Francine Rivers: Hang a szélben
Henryk Sienkiewicz: Quo vadis?
Sue Dylen: A római szerető
Claire Kenneth: Randevú Rómában
Anne L. Green: Elvarratlan szálak
Révay József: Aranygyűrű