A ​Szent Sátán 5 csillagozás

Erdődy János: A Szent Sátán

A könyv az életre-halálra vívott hatalmi harcok első nagy ütközetéről szól, amelyet az akkor ismert világ fölötti uralomért vívott a római egyház és a nyugati Birodalom, a pápa és a német király-császár. A könyv fő alakja VII. Gergely pápa, akit jellemének furcsa kettősségéről „Szent Sátán”-nak neveztek el kortársai, ellenfele pedig IV. Henrik német király. A könyv lapjain megjelenített időben, a XI. század közepén, ők ketten személyesítették meg az egymással szemben álló, kibékíthetetlen hatalmi törekvéseket. Harcuk és mindkettejük bukása lett így könyv témája.

>!
Gondolat, Budapest, 1975
408 oldal · keménytáblás · ISBN: 963280239X

Várólistára tette 5


Kiemelt értékelések

Rena213>!
Erdődy János: A Szent Sátán

A történelem kedvelőknek jó kis könyv lehet. Nekem tetszett ugyan de, nem lett a favoritom. Még a történelmik közül is volt már jobb élményem. Ezért is kapott ennyi csillagocskát, viszont egy-két dolog azért letisztult előttem. A papoknak és az egyháznak nem sok jelentőségük/értelme van számomra, viszont mégis oly nagyban befolyásolták a történelmet. Hihetetlen, de ilyen a világ.


Népszerű idézetek

nagy_csilla>!

Te is megváltozol, ha körülötted változik a világ. Ez következik be például olyan esetben, ha a hatalom közelébe jut valaki, aki addig távol élt tőle. Mert atyám…
Leleplezés nélkül Péter püspök szemébe mondta:
– Mert a hatalommal él az ember, a hatalom viszont formálja és átformálja is az embert.


Hasonló könyvek címkék alapján

Umberto Eco: A rózsa neve
Bán Mór: A Holló háborúja
Csikász Lajos: Megátkozottak
Bíró Szabolcs: Ötvenezer lándzsa
Trux Béla: Az inkvizítor
Trux Béla: Akkon ostroma
Bökös Borbála: A sárkánygyík ébredése
Benkő László: A hatalom ereje
Benkő László: A végső tenger I-III.