Inzulinrezisztencia 4 csillagozás

Diéta és kezelés
Erdélyi-Sipos Alíz – Tűű László: Inzulinrezisztencia

Az ​inzulinrezisztencia fogalma az utóbbi években a széles nyilvánosság előtt is ismertté vált. A könyv első részében a dietetikus szerző foglalja össze az étrendváltoztatás lényegi pontjait, melyek az inzulinrezisztenciában követendők. Idézet a dietetikus bevezetőjéből: „Szénhidrátanyagcsere-zavar, prediabétesz, cukorbetegség, diéta. Ezeket a szavakat hallva a páciensek szeme előtt egy lemondásokkal, tiltásokkal, korlátozásokkal teli, méréssel, számolással járó, a szabad választásukat, "mozgásukat” szűkítő étrend képe jelenik meg. Hosszú évek tapasztalata alapján mondhatom, hogy ez nem így van. A kezdeti megtorpanás, nehézség után egy új világ tárul fel, az egész étrend sokkal változatosabb, színesebb, gazdagabb, ízletesebb és az egészséges táplálkozáshoz nagyon közel álló lesz. Ebben segít ez a könyv." A könyv második részében az orvos szerző bemutatja a vércukor-szabályozás rendszerének összetettségét, a hormonális rendszerek egymásra kifejtett hatásait. Segít megérteni az… (tovább)

>!
SpringMed, Budapest, 2021
142 oldal · ISBN: 9786155166914
>!
SpringMed, Budapest, 2021
140 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155166907

Most olvassa 1

Várólistára tette 3


Hasonló könyvek címkék alapján

Ambrus Flóra: Candy
Ferencsik István: A természetes életmód ételei
Nagy Józsefné – Somogyi Lászlóné: A gyomor-bélbetegségek diétás étrendjei
Langfelder Sándorné: Máj- és epebetegek diétás könyve
Szendei Ádám: Orvos a családban
Debreceni László: Klinikai akupunktúra
Ferenci Tamás: Védőoltásokról a tények alapján
Mirabáj: Hát nem elég, ha jó vagyok?
Krets Sándor: Beteg a gyerek…
Szamosi József: Gyermekkori mérgezések