Erdélyi ​konyha 0 csillagozás

Kolozsvári szakácskönyv
Erdélyi konyha

Az ​Erdélyi konyha – Kolozsvári szakácskönyv igazi gasztrotörténeti érdekesség, egyben ma is jól használható szakácskönyv. Az eredetileg a századforduló után megjelent kötet egy változatos, gazdag konyhakultúrájú világba vezeti a gasztronómia iránt érdeklődőket és a főzni szerető közönséget. A magyar konyhán belül csekély a regionális eltérés, az egyetlen kivétel Erdély, amely – az ott lakó különböző nemzetiségeknek is köszönhetően – mindig is kitűnt sokszínűségével. Sok elfeledett étel mellett a könyvben megtaláljuk többek között a kürtős kalács receptjét, melyet először Erdélyben jegyeztek le, külön fejezetet kap a puliszkafőzés, a töltött káposzta szerepét pedig jól mutatja, hogy ennek a leghosszabb, legalaposabb a receptleírása.

A könyv szerkesztése során megtartottuk az eredeti nyelvezetet, csak a helyesírást igazítottuk a maihoz a könnyebb használhatóság érdekében. A régies vagy tájnyelvi szavak megértését pedig egy szótár segíti. Az Erdélyi konyha – Kolozsvári… (tovább)

>!
Alinea, Budapest, 2017
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155669200

Most olvassa 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Hasonló könyvek címkék alapján

Gáll Tímea: Kölcsönkért kovász
Erdélyi Konyha Kalendárium 2012
Borbás Marcsi: Magyarország finom határon túl és azon is túl – Erdély
Jánossy Alíz: 100 gyergyószéki recept, több mint 100 gyergyószéki háziasszony
Ambrus Gizella – Kútvölgyi Mihály: Ízes Erdély
Ízes-színes nyári ételek
Balázs Melinda – Demeter Katalin – Berkecziné Farkas Anna: 100 sepsiszentgyörgyi recept, több mint 100 sepsiszentgyörgyi háziasszony
Kövi Pál – Mautner Zsófia: Erdélyi lakoma
Gecse Ágnes – Balázs Melinda: 100 Erdővidéki recept, több mint 100 erdővidéki háziasszony
Issekutz Sarolta (szerk.): Erdélyi örmény konyha, fűszerezve