A ​halálművész 2 csillagozás

Erdei Lilla: A halálművész

A 16 éves szegedi gimnazista elbeszéléseiből áll A halálművész, Erdei Lilla első könyve. Virtuóz előadásmódja, meghökkentő, olykor szarkazmusba forduló iróniája jellemzi; fölényes kedve vitához, másságokhoz, korlát-döngetéshez. Fehér holló ritkaságú indulás – magasból.

Eredeti megjelenés éve: 2003

Tartalomjegyzék

>!
Stádium, Budapest, 2003
128 oldal · ISBN: 9639156396

Kedvencelte 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 4


Népszerű idézetek

>!
lzoltán IP

(…) A létezésnek a szerzésvágy ad tempót; a külvilág, mely nélkülözi, vagy legalábbis elítéli e hajtóerőt, gyötrelmesen lassúvá válik hiányától. (…)

94. oldal, A birtoklás öröme

1 hozzászólás
>!
lzoltán IP

(…) előhúzott egy rugós kést a zsebéből, kipattintotta a pengét, és akkurátusan átvágta a saját torkát. Hallottam a hangot, nyers, puhán súroló, nyirkos zajt, aztán recsegést és nedves loccsanást, ahogy a vér kivirágzott a nyakából, és a földre fröccsent. Az a hang összetörte a szívemet. (…)

10. oldal, A halálművész

>!
lzoltán IP

(…) Felszárnyalok a napba, ott várakozom a tikkasztó melegben. Kívülről fénynyilak, belülről a mámor kéjes, vad tüze hevít, minden tollam izzó szikra a napban. Fehér semmiben lógok, mintha fénysugarakhoz pányváztak volna, hallgatom szívem őrjítő tombolását, hallgatom a mellemet szétrobbantó lázat. Merven nézem a prédát, lecsapom hozzá a mélybe sötét, kegyetlen ragadozótekintetemet, s előle nem szabadulhat. (…)

124. oldal, A sólyom

>!
lzoltán IP

     Az elkövetkező hetekben nem került szóba a kút, és az oktalan félelem is enyhült. Moziba jártunk, élveztük a vakációt; fürödtünk horgásztavakban, amelyeknek sűrű, zöld vize a tikkasztó melegben térdig ért a meder legmélyebb pontján, fröcsköltük egymást a poshadt vízzel, és félig döglött halakkal labdáztunk, megdöbbenve, röhögve és rókázva a dermesztő undortól, amikor a fiúk a szánkba tömtek egy-egy ilyen halat. Vonaglásukat és csapkodásukat máig érzem a nyelvemen, az idegek receptoraiban, amelyek jobban emlékeznek, mint az agy. A félelem elszállt.
     Azaz mégsem. (…)

56. oldal, A kút


Hasonló könyvek címkék alapján

Bächer Iván: Emberevő
Tar Sándor: A 6714-es személy
Fejes Endre: A hazudós
Krasznahorkai László: Megy a világ
Győrffy Ákos: Akutagava noteszéből
Schäffer Erzsébet: Lábujjhegyen
Szabó Magda: Alvók futása
Moldova György: A törvény szolgája és egyéb történetek
Pozsonyi Ádám: Kard ki kard!
Nagy Gabriella: Üvegház