Aligha van olyan település hazánkban, ahol ne foglalkoznának házi fogyasztás- ra szánt borok készítésével. A szőlő-borosgazdának általában a saját bora ízlik a legjobban, melyhez lelkileg is kötődik.
Nekik szól Eperjesi Imre könyve, aki a szőlő és a bor iránti szeretetét szülőváros- ából, Gyöngyösről és a szülői házból hozta magával. Saját telepítésű, 50 éves szőlőskertjében több évtizedes egyetemi borászati oktatói tevékenysége során, majd nyugdíjas korában továbbra is szinte napi kapcsolatban van a szőlővel, pincéjében érlelt borával. A szőlő és a bor ugyanis állandó törődést, felügye- letet igényel, hogy ez a nemes nedű minél finomabb, élvezetesebb lehessen. Tapasztalatait, borkészítési praktikáit, tudását, elhivatottságát, a szőlő és a bor iránti szeretetét adja át azoknak az olvasóknak, akik bort szeretnének előállíta- ni saját vagy vásárolt szőlőből, mustból. Könyvében kiemelten ír a szőlőről is, abból a megfontolásból, hogy a jó bor alapja a jól megválasztott terület… (tovább)
Házi borászkodás 1 csillagozás
A következő kiadói sorozatban jelent meg: Házunk táján Mezőgazdasági, Mezőgazda
Kívánságlistára tette 2
Kiemelt értékelések
zotya_kovacs>!
Érdekes, olvasmányos könyv nem csak hobbi borászoknak. Aki saját fogyasztásra kíván bort készíteni, annak nélkülözhetetlen!
Hasonló könyvek címkék alapján
- Bauer Barbara: A fekete rózsa 94% ·
Összehasonlítás - Dlusztus Imre – Kaiser Ottó: Borpincék ·
Összehasonlítás - Kundermann Gergely: 7 csepp borvidék ·
Összehasonlítás - Bede Béla: Magyar borvidékek ·
Összehasonlítás - Kántor Endre: Szepsy István ·
Összehasonlítás - Gubicza Ferenc (szerk.): Balatonvin Borlovagrend a Balatonfüred-Csopak Borvidéken ·
Összehasonlítás - Mercz Árpád: Budafok – Borváros ·
Összehasonlítás - Csepregi Pál – Zilai János: Szőlőfajtáink ·
Összehasonlítás - Rácz László – Cs. Varga István: Borkultúra – kettős tükörben ·
Összehasonlítás - Alkonyi László – Gajdócsi Levente – Roznik Ferenc – Szilágyi Péter – Szittnyai Zalán – Tóth Róbert: Borbarátok 7x7 Birtok – 49 Birtokleírás ·
Összehasonlítás