The ​Snow Child 7 csillagozás

Eowyn Ivey: The Snow Child Eowyn Ivey: The Snow Child Eowyn Ivey: The Snow Child Eowyn Ivey: The Snow Child

Alaska, 1920: a brutal place to homestead, and especially tough for recent arrivals Jack and Mabel. Childless, they are drifting apart--he breaking under the weight of the work of the farm; she crumbling from loneliness and despair. In a moment of levity during the season's first snowfall, they build a child out of snow. The next morning the snow child is gone--but they glimpse a young, blonde-haired girl running through the trees. This little girl, who calls herself Faina, seems to be a child of the woods. She hunts with a red fox at her side, skims lightly across the snow, and somehow survives alone in the Alaskan wilderness. As Jack and Mabel struggle to understand this child who could have stepped from the pages of a fairy tale, they come to love her as their own daughter. But in this beautiful, violent place things are rarely as they appear, and what they eventually learn about Faina will transform all of them.

>!
Headline, London, 2012
318 oldal · ISBN: 9780755380558
>!
Headline, London, 2012
438 oldal · ISBN: 9780755380534
>!
390 oldal · ISBN: 9780316175661

2 további kiadás


Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Szamღca>!
Eowyn Ivey: The Snow Child

Ez volt a 2015-s ev utolso olvasmanya. Az unnepek alatt olvastam es meg kell mondanom, nagyon jo valasztas volt. Nagyon tetszett az egesz konyv hangulata, nyelvezete. Meghato, szivet melengeto; lelek simogato. Minden sorat imadtam; a szereplok szimpatikusak voltak, teljesen hozzam nottek. Gyonyoruek voltak a tajleirasok. Nagyon tetszett az egesz konyvbol arado szeretet; szepseg.
Engem teljesen elvarazsolt. Ez is tobbszor olvasos konyv lesz. Mindenkinek ajanlom.
Kedvenc lett. :)

4 hozzászólás
Honey_Fly P>!
Eowyn Ivey: The Snow Child

Bevallom, velem nem volt különösebben nehéz dolga Eowyn Ivey-nak, mivel mániákus Alaszka imádó vagyok. Ha semmi sztori nem lett volna, akkor is megvett volna kilóra a tájleírásaival és azzal, ahogy az alaszkai életről ír. Mert mindkettőről remekül tette. Ha valaki kicsit is szereti a természetet, biztosan állítom, hogy nagyon mehetnékje támad olvasás közben. Az érintetlen vadonban akartam lenni, érezni a tél illatát, hallgatni a jég rianását a folyón, figyelni a rókát ahogy lábait emelgetve oson a fák között, hagyni, hogy a hold fénye vezessen haza a kunyhóba ahol már ropog a tűz és sül a rebarbarás pite. Szóval az egész könyv hangulata elragadó. Faina története egyáltalán nem tűnik a Sznyegurocska koppintásának, hiába használja azt alapul az írónő. Annyira jól sikerült ebbe a környezetbe áthelyeznie, hogy eszembe sem jutott közben az eredeti mese. Pedig ha belegondolok, szinte minden fő motívum megegyezik bennük. Eowyn Ivey mégis eredetit és egyedit tudott alkotni belőle. Nagyon tetszett.

agiking>!
Eowyn Ivey: The Snow Child

Kissé csalódott vagyok. A tartalom és a hozzászólások alapján sokkal jobbra számítottam. A táj, az erdő, Alaszka, a telepesség nehézségei nagyon szépen vannak megírva, szinte láttam magam előtt. Viszont a szereplők és a történet egyáltalán nem jött be. Nem váltottak ki bennem semmiféle érzelmet, teljesen érdektelen voltak számomra. A 20-as éveket sem találtam benne, végig modernebb érzésem volt (a lovasszekerek és egyéb tárgyak ellenére is). Nem éreztem benne a tündérmesét sem. Pedig szeretem az ilyen témájú történeteket. Pl. a Goose girl nagyon tetszett. Már vártam, hogy vége legyen, és kezdhessek egy új könyvet. Csakis az alaszkai leírások miatt bírtam végig.
De lehet, hogy csak az volt a baj, hogy Frank McCourt könyvei után olvastam ezt, és hát ahhoz képest ez nagyon kevés volt.


Hasonló könyvek címkék alapján

Sherrilyn Kenyon: Dance with the Devil
William Paul Young: The Shack
Erin Morgenstern: The Starless Sea
Catherynne M. Valente: Deathless
Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never Never
Aimee Bender: The Particular Sadness of Lemon Cake
Stephen King: Wizard and Glass
Erin Morgenstern: The Night Circus
Mark Helprin: Winter's Tale
Colleen Hoover: It Ends with Us