Rebecca ​nyomában 53 csillagozás

Háború és szerelem
Eoin Dempsey: Rebecca nyomában

Christopher és Rebecca szerelmének semmi sem állíthat akadályt. Ám amikor berobban a második viláháború, a lányt pedig elszállítják egy koncentrációs táborba, Christophernek minden tőle telhetőt meg kell tennie, hogy megmentse…

Eredeti megjelenés éve: 2012

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Mont Blanc válogatás

>!
Maxim, Szeged, 2016
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632617305 · Fordította: Loósz Vera

Kedvencelte 7

Most olvassa 6

Várólistára tette 66

Kívánságlistára tette 39

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
DarknessAngel
Eoin Dempsey: Rebecca nyomában

Eoin Dempsey: Rebecca nyomában Háború és szerelem

Tudtam én, miért kellett nekem ez a könyv. Imádom a 2. világháborúról szóló történeteket, egyszerre szörnyű és érdekes is róla olvasni. A Rebecca nyomában engem nagyon megérintett, szurkoltam a szereplőkért, hogy bárcsak legyen boldog vége – amennyire egy háborús történetben lehet –, főleg mivel még ilyen rövid is a könyv. Nem mondom, hogy minden vágyam teljesült, mindenesetre meglepett, az biztos.
A páros közül inkább Christopher-hez éreztem közelebb magam. Lehet azért, mert az ő életét követve ismerjük meg a történetet, de talán inkább azért, mert a pokolbon is megőrizte az emberségét, és kitartott Rebecca mellett. Nagyon tetszett, hogy mi mindent vitt véghez Christoher. Homályos szemmel és izzadt tenyérrel értem a könyv végéig, de nagyon megérte. Nem azt mondom, hogy a történet hibátlan. Itt-ott jobb lett volna pár mélyebb érzelem, viszont még ennek ellenére is… engem teljesen megvett. :)

>!
Sippancs P
Eoin Dempsey: Rebecca nyomában

Eoin Dempsey: Rebecca nyomában Háború és szerelem

Bizonyos szempontból csalódás volt ez a könyv, mert a Mont Blanc válogatás részeként többet vártam tőle: több érzelmet, több mélységet, több gördülékenységet. Mind a történet eleje, mind a vége darabos volt, és hiába követte egyik esemény a másikat, nekem nagyon hiányoztak a leíró (átkötő) részek. Ezt különösen a romantikus mellékszál sínylette meg, ami olyan volt, mintha nem is lett volna, így igazából egy szimpla barátság vagy rokoni szál köré is épülhetett volna a történet.
Ezzel szemben az auschwitzi fejezetek nagyon tetszettek. Érdekes volt egy német tiszt szemszögén keresztül látni a tábort, aki ha nem is annyira, mint az ott élő foglyok, de sokat szenvedett az átélt borzalmaktól. Sokszor el is kámpicsorodtam olvasás közben, féltettem Christophert, hogy végül megtörik, és elfelejti, hogy mi céllal van ott, de szerencsére mindig volt mibe/kibe kapaszkodnia.
Nem tetszett a könyv nyitása, sem a zárása, de a közepe feltornázta az értékelést 4 csillagra.

>!
ilovai_noémi
Eoin Dempsey: Rebecca nyomában

Eoin Dempsey: Rebecca nyomában Háború és szerelem

Amint elolvastam, hogy miről szól, (meglepő módon) ebbe a könyvbe is beleszerettem. Lenyűgözött minden, amit Eoin Dempsey leírt. Az elsőtől az utolsó szóig.
Sok dolgot megtudtam a táborokról és, hogy valójában milyen volt ott élni úgy, hogy te nem „elítélt” vagy, hanem csak egy ember, aki valójában a szerelmét akarja megtalálni mindenáron és ennek érdekében a legszörnyűbb dolgokat kell végignézned úgy, hogy nem is segíthetsz. És végül mégis megtalálod a szabadulás és szabadítás csekély esélyét (miközben még mindig a szerelmed kutatod).
Elképesztő történet arról, hogy a szerelem sok dolognak a gyógymódja, éltetője és értelme. Legyen az ember egy háborúban, vagy egy munkatáborban.

>!
Niki_
Eoin Dempsey: Rebecca nyomában

Eoin Dempsey: Rebecca nyomában Háború és szerelem

Sokszor tettem említést már arra, hogy nagyon szeretem a II.vgh. ideje alatt játszódó történeteket, különösen a koncentrációs táborok poklával foglalkozóakat. Így nagyon hangsúlyoznom sem kell, mennyire is kíváncsi voltam erre a könyvre. Nem csalódtam. A Rebecca nyomában könnyed hangvételű, romantikus történet, mely nagyon komoly témát dolgoz fel.
A történet vége egyszerre szomorú, ugyanakkor nagyon megható is. Ha én lettem volna a szerző lehet, hogy másképp keverem a szálakat, mert nem tartom „igazságosnak” a véget, na de ez az írói szabadság és sajnos maga az élet se mindig igazságos. Olvassátok el! Nem az a fajta történet, ami tényleg nagyon tárgyilagosan és tényszerűen dolgozza fel a koncentrációs táborokat, maga a műfaj inkább szórakoztató irodalom, de akkor is mélysége van és elgondolkodtató.
Bővebben: http://azajtom.blogspot.hu/2017/04/eoin-dempsey-rebecca…

>!
Mpattus P
Eoin Dempsey: Rebecca nyomában

Eoin Dempsey: Rebecca nyomában Háború és szerelem

A Rebecca nyomában megérintett. A szerző kifejezetten jó, olvasmányos stílusban ír, a történet végig fenntartotta a figyelmem, nem igazán voltak üresjáratok. A regénybe ékelt Anka-történet egy egészen rövid epizód volt, mégis talán ez tette rám a legnagyobb hatást, a sok ezer halál mellett, amiről lényegében mind szó esik a cselekményfolyamban, az erőszakról, a bántalmazásokról, az állandó rettegésről mégis egy kis túlélő reménysugara és annak árnyékba borulása volt az, ami berántott a munkatáborok embertelenségébe. Nem tudom, sosem fogom tudni, hogy egy ilyen témájú könyvre lehet-e azt mondani, hogy jó, de Eoin Dempsey számomra hatásosan alkotta meg karaktereit, a történetet, a plátóiságot, a mindig mindenen átsugárzó reménysugarat, történetéhez leginkább eszközként használta Auschwitzot.

A teljes értékelés itt olvasható:
http://szembetuno.blogspot.hu/2016/11/eoin-dempsey-rebe…

>!
Ibanez MP
Eoin Dempsey: Rebecca nyomában

Eoin Dempsey: Rebecca nyomában Háború és szerelem

Az első olyan MB-válogatásos könyv, amiben egy kicsit csalódtam. Valahogy többet, jobbat (dokumentaristábbat?) vártam. A második világháború és a holokauszt témájában rengeteg könyv jelenik meg, s azt kell mondjam, ez egy lett a sok közül. Nem adott semmilyen pluszt. Talán ha több valós történelmi esemény és személy szerepel a könyvben, akkor kedvenccé vált volna.

A szereplők mindenesetre szimpatikusak, kicsit új vonal volt Jersey-szigete (ez lehetett volna például jobban kidolgozott, a Csatorna-szigetek megszállását nem sokan vetették fel eddig könyvekben). (Vicces volt olvasni a Durrell családról, mivel ugye Jersey szigetéhez köthető egy másik Durrell, Gerard Durrell családja is). A történet abban is újszerű, hogy a lány keresése érdekében válik SS-tisztté Christopher, hogy aztán „Schindlerként” mentsen meg másokat. Örültem, hogy voltak benne nagyon reális szálak, például a kislány sorsa, végre nem rózsaszín felhős történetet kapunk.

Mégsem volt olyan izgalmas és olyan megható, mint vártam volna, valami hiányzott. Talán túl „gyerekesre” sikerült a történet elmesélésének módja spoiler.

Összességében azonban kellemes olvasmány, de nem az a fajta, ami a témában a polcomon marad.

>!
Laura_Bakos
Eoin Dempsey: Rebecca nyomában

Eoin Dempsey: Rebecca nyomában Háború és szerelem

Már kétszer olvastam, de minden alkalommal megviselt. Nem egy vidám történet, de ez a fülszövegből is kiderül.
Brutálisan mutatja be, hogy milyen pokoli lehetett a II. világháború a zsidók számára. Ha ajánlanom kellene valakinek, akkor olyannak ajánlanám, aki szeretne a második világháborúról olvasni. a náci gondolkodásról, és a koncentrációs táborok borzalmas világáról.

>!
Littledhampirka
Eoin Dempsey: Rebecca nyomában

Eoin Dempsey: Rebecca nyomában Háború és szerelem

Mindig is érdekeltek a II. világháborúval, illetve a holokauszttal kapcsolatos történetek, így amikor megláttam a könyvet a suli könyvtárában, rögtön kikölcsönöztem, annak ellenére, hogy rengeteg tanulni valóm volt és nem igazán értem rá olvasni.
Christopher karaktere nagyon megfogott. Tipikusan az az ember, aki mindenkit meg akar menteni, még ha tudja is, hogy ez lehetetlen. Még a sok szörnyűség után sem vált érzéketlenné, ami szintén dicséretes vonás. Ott próbált segíteni,ahol tudott, még akkor is, amikor minden veszni látszott.
Rebecca karaktere kétes érzéseket keltett bennem. A történet elején nagyon szimpatikus volt, kedveltem, viszont később már nem igazán tudtam hányadán állok vele.
A történet összesítve nagyon magával ragadott, az író stílusa is nagyon tetszett, az is, hogy nem igazán szépítette a dolgokat. Nekem a vége felé, egy kicsit elnagyoltnak tetszett a történet, már ami a szerelmi szálat illeti. Ahhoz képest, hogy erre a könyv elején, illetve a történet során is mekkora hangsúlyt fektetett az író, az ember egy kicsit romantikusabb befejezést várt volna. De ettől az apró hibától eltekintve, nagyon tetszett.

>!
Katie_Sue P
Eoin Dempsey: Rebecca nyomában

Eoin Dempsey: Rebecca nyomában Háború és szerelem

Keserédes szerelmi történet a háború kegyetlenségének árnyékában

Miközben olvastam a történetet képek villantak fel a fejemben ilyen-olyan filmekből, láttam magam előtt a kegyetlenségeket, a rettenetes pillanatokat.
Van egy ismerősöm – mindig csak úgy hívom Jersey-boy – aki pont erről a szigetről származik….talán ő is koptatta azokat az utcákat, járt azon a tengerparton.

Nálam ez a könyv az igaz szerelemről szólt, arról, hogy ha vagy olyan szerencsés, hogy megtaláltad azt, aki a lelki társad, akit neked teremtettek, a körülmények, az élet, a sors vagy bármi más ellenére, ami elválaszt titeket, újra egymásra találtok, mert az élet nagy könyvében így van megírva.
Christopher nekem olyan volt, mint Oscar Schindler. A fény, a csillag, a napsugár a sötétség és kegyetlenség közt. Kedves, szeretetreméltó fiú, akit az élet kicsit jobban súlytott bár ez persze nézőpont kérdése mindenesetre örülök, hogy ember maradt minden ellenére.

>!
vargvani
Eoin Dempsey: Rebecca nyomában

Eoin Dempsey: Rebecca nyomában Háború és szerelem

Nagyon sajnálom, de ez nekem most nem igazán tetszett. Alapjában szeretem az ilyen 2. világháborús regényeket, de ez most valahogy nem… Lehet, hogy csak rossz időben olvastam.
Christopher könnyen megkedvelhető, kedves, figyelmes karakter, aki már az első pillanatban beleszeretett Rebeccába. Ez a szerelem gyerekkorukban alakult ki, azonban annál erősebb. Annyira, hogy Christopher az életét kockáztatta SS-tisztként.
Rebeccát nem sikerült megkedvelnem. Kislányként együtt tudtam vele érezni, azonban idősebb lett és úgy gondolom, hogy nagyon rossz döntést hozott azzal, hogy spoiler. Majd ismét egymásra találtak, de aztán mégse. Ez olyan szomorú. spoiler Feltételezem, hogy minden máshogy alakult volna, ha nem teszi ezt. Ugyanakkor a kapcsolatuk nagyon meghitté vált abban az időben, ami igazán szívmelengető volt.

Tovább nem szeretnék írni, mert csupa spoiler lenne. spoiler A zárás azonban nem tetszett, nagyon kusza volt, össze-vissza kapkodott az író. Ennek ellenére nem bánom, hogy megvettem, mert biztos próbálkozok még vele.


Népszerű idézetek

>!
Katie_Sue P

Utálta magát, amiért reménykedik egy olyan helyen, ahol nem létezhet remény.

Eoin Dempsey: Rebecca nyomában Háború és szerelem

>!
Katie_Sue P

A fájdalmat csak a gyógyulás győzheti le, ám annak az az egyetlen módja, ha elengeded, és megbocsátasz.

Eoin Dempsey: Rebecca nyomában Háború és szerelem

>!
Katie_Sue P

MIndnyájan megérdemeljük, hogy a lehető legcsodálatosabb életet éljük.

Eoin Dempsey: Rebecca nyomában Háború és szerelem

>!
Katie_Sue P

Mindig akadnak lehetôségek a dolgok befolyasolására.

Eoin Dempsey: Rebecca nyomában Háború és szerelem

>!
Katie_Sue P

Elképesztő, mit képes elérni a többéves idomítás és propaganda (..) Senki sem születik ilyen kegyetlenséggel.

Eoin Dempsey: Rebecca nyomában Háború és szerelem

>!
Katie_Sue P

…a korral mindenki megváltozik.

Eoin Dempsey: Rebecca nyomában Háború és szerelem

>!
Katie_Sue P

Csak te döntheted el, mit teszel.

Eoin Dempsey: Rebecca nyomában Háború és szerelem

>!
Katie_Sue P

MIndannyian más okból házasodunk: egyesek szerelemből, mások a pénzért vagy a hatalomért, és vannak, akik nem akarják, hogy elfelejtsék vagy magára hagyják őket.

Eoin Dempsey: Rebecca nyomában Háború és szerelem

>!
Katie_Sue P

Gyűlölni végtelenül könnyű.

Eoin Dempsey: Rebecca nyomában Háború és szerelem

>!
pevike

Berlin utcái forgalmasak, tiszták és rendezettek voltak. Ott nem látott ellopott prédával teli kocsikat húzó, éhező csontvázakat. Ott nem volt krematórium. Nem bodrozódott sűrű füst a levegőben. Mintha százvilágnyi messzeségben lett volna a láger. Az valóságosnak tűnt, ez viszont megtévesztő illúziónak.

149. oldal

Eoin Dempsey: Rebecca nyomában Háború és szerelem


Hasonló könyvek címkék alapján

Amy Harmon: Homokból és hamuból
Mary Ann Shaffer – Annie Barrows: Krumplihéjpite Irodalmi Társaság
Kate Morton: Titkok őrzője
Kathryn Hughes: A levél
Maureen Lee: Búcsú Liverpooltól
Mary Nichols: Két világ
Helen Bryan: A háború jegyesei
Mary Nichols: Nyári lak
Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai
Lucinda Riley: Éjféli rózsa