Fehér ​rózsa 3 csillagozás

Eoin Dempsey: Fehér rózsa

A ​második világháború árnyékába két idegen számára a legnagyobb kockázat: megbízni egymásban…
1943 decembere. Hitler hatalomra kerülése előtt a Gerber-család nyári lakja visszhangzott a nevetéstől. Most, hogy mély hótakaró borítja a Fekete-erdőt, a német másként gondolkodó, Franka Gerber egyedül van, és úgy érzi, hogy kilátástalan az élete. A hazájában tomboló a fanatizmus és a brutalitás miatt elvesztette az édesapját valamint az öccsét, így már nincs miért élnie.
Ekkor észrevesz egy eszméletlen pilótát a hóban, aki Luftwaffe-egyenruhát visel, és az ejtőernyője libeg a szélben. Franka nem akarja, hogy a férfi ott haljon meg, így elviszi a családja mindentől távol lévő faházába – annak ellenére, hogy gyűlöli a rezsimet, amit a katona képvisel. De amikor kiderül, hogy nem az, akinek tűnik, Franka versenyfutásba kezd az idővel, hogy felfedje a pilóta valódi személyazonosságát. A gyenge kötelékük nagyon megszilárdul, de roppant veszélyessé is válik. Miközben nyomukban a… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Mont Blanc válogatás

>!
Maxim, Szeged, 2019
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634991106 · Fordította: Ipacs Tibor

Most olvassa 1

Várólistára tette 60

Kívánságlistára tette 96


Kiemelt értékelések

>!
Mariann_ P
Eoin Dempsey: Fehér rózsa

A könyv már az első oldalaknál belopta magát a szívembe.
Amikor elhoztam a boltból, hazafele beleolvastam, aztán amikor lehetőségem volt , olvastam is.Rögtön a Fekete-erdőben találtam magam.
Havazott, imádom a telet, ott voltam én is, lenyűgözött.
Egy fiatal nő a háború kellős közepén rátalál egy sebesült ejtőernyősre.
Mit csináljon vele? Mivel ápolónő, eszébe sem jut, hogy ne segítsen rajta.
Megjegyzem, hogy ez a könyvben leírt időszak éppen olyan, amikor senkiben, de senkiben nem lehet megbízni, még a családtagban sem.
A szívem szorult össze, amikor egy -egy ember a bizalom ellenére besúgó lett.
Lélektani, izgalmas történet , tűkön ülve olvastam , letehetetlen, bár voltak olyan részek, amikor rosszat sejtve haboztam, hogy lapozzak-e ?
Itt jegyzem meg, hogy amikor ennyire átjönnek az érzések, az szerintem nagyban a fordító érdeme , mert ő dönti el melyik szót válassza ki a rendkívül gazdag magyar nyelvből.
És akkor itt említem meg @Ipacs Tibor nevét.
Mivel elsőként olvastam, ajánlom szeretettel, adózzunk olvasásával azoknak, akik emberek tudtak maradni ebben az embertelen időszakban.

2 hozzászólás
>!
Kettinger_Laura P
Eoin Dempsey: Fehér rózsa

Most szívesen írnék az összes létező molyos zónába egy karcot, hogy felhívjam az emberek figyelmét erre a könyvre!

Teljesen rá voltam feszülve, hogy nekem második világháborús könyvet kell olvasnom. Aztán a Könyvszalonon szembe jött a Fehér Rózsa és már a borítója megvett magának. Szóval végig se olvastam a fülszöveget, mert tudtam, hogy ezt keresem. (Csak otthon ért a kellemes meglepetés a gyönyörű belső borító miatt… Hogy lehet egy könyv ilyen szép?)

És annyira boldog vagyok, hogy nem kellett csalódnom benne!! Sosem érdekelt a történelem, a suliban is utáltam, hogy magolnom kellett. Aztán a történelmi regények mégis megnyertek maguknak.

Nagyon szerettem, hogy kevés szereplővel, alaposan kidolgozott részletekkel, dolgozott a szerző. Franka fantasztikus karakter. Igazi példakép, egy csoda! Jók az arányok, nem felületes, nem is túl sok, az karakterek szinte megelevenednek az olvasó szeme előtt. Az utolsó 80 oldalon nem csak a körmön, de a kezem is lerágtam könyékig az izgalomtól. Tetszett, hogy egy egészen új, számomra még ismeretlen szemszögből ismerhettem meg a Gestapo működését, és hogy milyen volt abban az időben németnek lenni. Szórakoztató volt, érdekes, izgalmas, szép és különleges.

Ohh és… innen is pacsi a szerzőnek, amiért a romantikus szál nem lett túltolva benne. Itt érvényes csak igazán a mondás: a kevesebb néha több!

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Mariann_ P

A náci ideológia és paranoia oly mértékben átjárta az emberi kapcsolatokat, hogy a barátokat már nem lehetett bízni, a családtagok pedig akár egymást is feljelentették az ügy érdekében. A régi társadalom darabjaira hullott.

109


Hasonló könyvek címkék alapján

Kristin Hannah: Fülemüle
David Benioff: Tolvajok tele
Wendy Holden: Túlélőnek születtünk
Amy Harmon: Homokból és hamuból
Anonyma: Egy nő Berlinben
Markus Zusak: A könyvtolvaj
Mary Ann Shaffer – Annie Barrows: Krumplihéjpite Irodalmi Társaság
Závada Pál: Természetes fény
Stephen E. Ambrose: Az elit alakulat
Walter Lord: Hihetetlen győzelem