The ​Lost Colony (Artemis Fowl 5.) 6 csillagozás

Eoin Colfer: The Lost Colony Eoin Colfer: The Lost Colony Eoin Colfer: The Lost Colony Eoin Colfer: The Lost Colony Eoin Colfer: The Lost Colony

(Artemis ​Fowl #5)

Ten thousand years ago, humans and fairies fought a great battle for the magical island of Ireland. When it became clear to the fairy families that they could never win, they decided to move their civilization underground and keep themselves hidden from the humans. All the fairy families agreed on this, except the eighth family, the demons. The demons planned to lift their small island out of time until they had regrouped and were ready to wage war on the humans once more. However, the time spell went wrong, and the island of Hybras was catapulted into Limbo, where it has remained for ten thousand years. Now the tainted time spell is deteriorating and demons are being sucked back into the present space and time. The fairy council is concerned about this and is monitoring any materializations. But when the spells deterioration accelerates, the materializations become unpredictable. Even the fairy scientists cannot figure out where the next demon will pop… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Puffin, London, 2011
376 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780141339146
>!
Hyperion, 2008
386 oldal · ISBN: 9780786849598

Most olvassa 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

hablaty P>!
Eoin Colfer: The Lost Colony

Az összes eddigi Artemis Fowl közül ez tetszett a legkevésbé. A történet maga nem lenne rossz, de valahogy nem igazán tudta az író hogyan bontsa ki, az eddig megszokott kliséket alklmazta, de csak nagyon visszafogottan. Így aztán nem lett se igazán izgalmas, se igazán vicces. Artemis lelassult, nem nagyon csillogtatta a geniuszát.

Zsoofia>!
Eoin Colfer: The Lost Colony

Magyarról angolra váltani nem volt kifejezetten jó ötlet. Kár hogy nem volt más választásom.
Colfer egy zseniális ifjúsági író, de szerintem ahhoz, hogy ezt a könyvet teljes egészében élvezni tudjam, az egész szériát el kéne olvasnom angolul. Jövő évi célok közé bedobom.

Imádom Colfert.
Imádom Artemist.
Imádom Hollyt.
Minervát… hát… kevésbé.

Lindaaa>!
Eoin Colfer: The Lost Colony

Ebben a részben már többé-kevésbé elhittem Artemis és Holly barátságát. Érdekes hogy Colfer pl Artemis és Mulch, illetve Artemis és Foally kapcsolatát mennyivel jobban tudta ábrázolni, mint a kettejükét Hollyval. Minerva idegesített, de nem a puszta léte, hanem a karakter kidolgozatlansága miatt. És igazából nem sok értelme volt a létének, szóval nem igazán tudtam hova tenni.
De mindent összevetve ez a rész megint egy picit jobban tetszett.

4 hozzászólás
AgiVega IP>!
Eoin Colfer: The Lost Colony

Nem rossz könyv, csak Minerva Paradizót ki ne találta volna Colfer! Igaz, ha nem találta volna ki, a rajongóknak nem lenne kit utálniuk. Márpedig Minervát mind utáljuk. És szeretjük őt utálni. No1 kifejezetten mulatságos kis démon, és az alapötlet is egész jó.

1 hozzászólás
Tonka>!
Eoin Colfer: The Lost Colony

Nekem eddig ez a kötet tetszett legjobban a sorozatból és igazából Minervát sem utáltam. Artemis a „fogjuk rá” jó fiú szerepben is aranyosan festett. A tervek zseniálisak voltak és a történések pörgősek is izgalmasak, ha az első 100 oldalt nem tekintjük (kissé nehezen rázódtam bele a történetbe, bár ez lehet hogy az angol miatt volt). Már alig várom, hogy olvashassam a következő részt!


Népszerű idézetek

Tonka>!

Artemis focused on the important things he had left behind, and realized that they were all people. Mother, Father, Butler, Foaly and Mulch. Possessions that he had believed important now meant nothing. Except maybe his collection of Impressionist art.
Leave out the art, Artemis, warned Holly. Or we’ll end up in the twentieth century.
Nineteenth, replied Artemis. But I take your point.

348. oldal, 15. fejezet - Home again, home again (Puffin, 2011)

Bogas>!

'How do you like the plan so far?'
'Well, I don't like the first bit and I don't know the last bit. So, I'm really hoping the middle bit is exceptional.'

A Long Way Down

Bogas>!

Foaley liked to sing a little ditty while he worked. In this instance the song was the Riverbend classic: 'If It Looks Like a Dwarf and Smells Like a Dwarf, Then It's Probably a Dwarf (or a Latrine Wearing Dungarees)'. This was a relatively short title for a Riverbend song, which was the fairy equivalent of human country and western.

Sudden Impact

Tonka>!

‘I don't trust the force as much as I used to, Commander. You need to give me something before we go anywhere.'
Vinyáya sighed. ‘Firstly, Captain, we're not the force. Not the one you think, anyway. Secondly, you want me to give you something? I'll give you two words. Care to hazard a guess what they are?'
Holly know at once. She felt it.
‘Artemis Fowl,' she whispered.
‘That's right,' confirmed Vinyáya. ‘Artemis Fowl. Now, are you and your partner prepared to come whit us?'
‘Where are you parked?' asked Holly.

36. oldal, 2. fejezet - Doodah Day (Puffin, 2011)


A sorozat következő kötete

Artemis Fowl sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: The House of Hades
Kiran Millwood Hargrave: The Girl of Ink & Stars
Terry Pratchett: Wings
Neil Gaiman: Coraline (angol)
Victoria Schwab: The Archived
Frances Hardinge: The Lie Tree
Anne Plichota – Cendrine Wolf: The Heart of Two Worlds
John Flanagan: The Battle for Skandia
Liz Kessler: The Tail of Emily Windsnap
Wendy Mass: Finally