Artemis ​Fowl és Opália végzete (Artemis Fowl 4.) 30 csillagozás

Eoin Colfer: Artemis Fowl és Opália végzete

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az Artemis Fowl-sorozat 4. kötete. Artemis Fowl, a mesterbűnöző emlékeit törölték, és most valaki az életére tör. Nem emlékszik semmire az emberevő trollokról és tüzet köpő idércekről. Talán jól tenné, ha elolvasná, amit szegény életrajzírója eddig összegyűjtött. Mert most szüksége van az emlékeire, és minél előbb. Egy hatalommániás pixi bosszút esküdött, és Artemis egyetlen tündér-szövetségese, Pinduri Berkenye rendőrszázados menekülni kényszerül, miután gyilkossággal gyanúsítják. Hirtelen mindenki Artemis Fowl segítségére szorul – pedig ő az egyetlen ember, akitől tartanak a tündérek. Artemis sorsa pedig egy szélgörcsös törpén múlik. Valóban megmentheti a világot a törpegáz? Olvasd el ezt a könyvet, és többé nem kérdezel ilyet.

Eredeti megjelenés éve: 2005

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
GABO, Budapest, 2012
308 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636896089 · Fordította: Falvay Dóra

Most olvassa 1

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 15

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Lahara IP>!
Eoin Colfer: Artemis Fowl és Opália végzete

Az biztos, hogy nem szokványos. Valami keverék, akció-fantasy--sci-fi. És, mint megtudtam, még vannak hátralévő részek. Az első résszel, amikor először olvastam, nem igazán tudtam mit kezdeni, a második és harmadik részt meg rossz pillanatomban olvastam, és nem igazán kötöttek le, szórakoztattak. Erről ez nem mondható el, kellően szórakoztató és izgalmas.
És van belőle képregény is, tudtátok?

2 hozzászólás
Chöpp P>!
Eoin Colfer: Artemis Fowl és Opália végzete

Szeretem az Artemis Fowl történeteket. Váratlanok, izgalmasak és szívmelengetőek. És fantasztikusan filmszerűek. Megfilmesítené nekem valaki?
És ha már itt tartunk: Mikor jön már a következő?
Úgy hallom májusban jön a film! Jippi!!! :D

Tonka>!
Eoin Colfer: Artemis Fowl és Opália végzete

Ez eddig szerintem a sorozat legjobb része és hála az égnek a fordító csere ellenére is élvezetes magyarul (kissé tartottam tőle, mert Sepesi elképesztően jó volt). Hol is kezdjem… Opáliát vére igazán méltó ellenfélnek éreztem és sokkal, de sokkal gonoszabbnak spoiler éreztem mint azelőtt. Artemisz csak úgy sziporkázott, és most már én is úgy éreztem van valami baráti viszony közte Berkenyével (hiába az emlékvesztés).

Kéri_Dorina_Beáta>!
Eoin Colfer: Artemis Fowl és Opália végzete

Komolyabb és szomorúbb hangvételű, mint a korábbi Artemis Fowl-ök, halálesettel a legelején, bonyolult és aljas módszerrel főhőseinket állítják be bűnbaknak, miközben Opália saját tervét is igyekszik megvalósítani. Bizonyítsd be, hogy ártatlan vagy, küzdj a bűnöző ellen úgy, hogy senki nem hiszi el, hogy megszökött, hiúsítsd meg a tervét, de azért ne felejts el életben maradni közben!
Olvasmányos regény, szeretem.

Tearsong>!
Eoin Colfer: Artemis Fowl és Opália végzete

az első 50 oldal nekem nem volt az igazi, de utána nagyon jó lett:)

Zsoofia>!
Eoin Colfer: Artemis Fowl és Opália végzete

Ez a sorozat még mindig zseniális. Az izgalmát elveszi, hogy nem nagyon féltem a karaktereket (a könyv eleji események ellenére se), de nincsenek nagy elvárásaim drámai történetmenetet illetően egy 'gyerek'könyvtől. A humora, a ritmusa, a karakterek továbbra is imádnivalóak. Remélem, lesz magyar folytatása, de ha nem, szívesen fogok beleugrani az angol irodalomba ez által.

Emmonita P>!
Eoin Colfer: Artemis Fowl és Opália végzete

Az eddigi legjobb Fowl könyv, szerintem.
Nagyon tetszett a keret, az hogy tartott valahová a könyv, hogy nem féltek tragédiát is tenni bele. Érdekelne, hogy Artemis valaha felnő-e. :) Butler örök kedvenc, ahogy Kisgebe is, bár ő nem igazán kapott most szerepet. Opálián hangosan nevettem, zseniális karakter. :D
Ja és az igazi gyöngyszem a könyvben: Artemisz átlagos tiniként. :D

AgiVega IP>!
Eoin Colfer: Artemis Fowl és Opália végzete

Magyarul egy fokkal jobban tetszett, mint angolul, noha néha a hajamat téptem a fordítás magyartalanságain (de csak néha, azért nem volt annyira rossz… bár Sepsei Gergely, az első három könyv fordítója nagyobbat alakított). Ezt az Ark Sool (magyarul Szulfát Aba) nevű pacákot még mindig utálom, Opália önteltsége viszont már-már vicces. És persze megint Tőzeg viszi el a pálmát. :) Ja, a kedvencem pedig Artemis, amikor átlagos tininek öltözik és úgy is viselkedik – „Csumi”. Hát ez kéééész. XD


Népszerű idézetek

AgiVega IP>!

– Akkor hét és fél óránk van a világ megmentésére. Nem mondja ki valami törvény, hogy ilyesmire illik legalább huszonnégy órát adni?

237. oldal

5 hozzászólás
AgiVega IP>!

Kisgebe vérig sértődött, márpedig ha egy kentaur biggyeszteni kezdi az ajkát, az jó eséllyel elérhet akár a mellkasáig is.

54. oldal

AgiVega IP>!

– Azt akarod mondani, hogy annak a fenéknek a végén egy értelmes teremtmény van?
– Van bizony – felelte Berkenye. – De a fenék az, ami miatt aggódnunk kell.

204. oldal

AgiVega IP>!

Butler a cigarettákra mutatott. – Nagyon ártalmasan hat az egészségre – morogta. – De ha az nem, akkor esetleg én.

185. oldal

AgiVega IP>!

Artemis nagy erőfeszítéssel kényszerítette összehangolt mozgásra kimerült tagjait. Lép, fog, kapaszkodik. Egyszerű dolog. Hát hányszor mászott már létrára! Hm, legalább egyszer biztosan. Nincs kizárva.

196. oldal

AgiVega IP>!

Tanúskodni a munkaadó ellen: ez a tartós munkanélküliség garanciája.

124. oldal

Chöpp P>!

– Hát ez?
Artemis bekapcsolta a videojátékot. – Apró játékszer, uram. Azért találták ki, hogy a tizenéveseknek ne legyen muszáj társalogni a felnőttekkel.
Kurt Butler felé sandított – Gyöngyszem ez a fiú. Bár nekem is volna egy ilyen.

41-42. oldal

AgiVega IP>!

…Tőzegnek volt egy elmélete a járművezetésről. Csak a kormány és a gázpedál érdekes, a többit hagyd a fenébe. Előre. Eddigi karrierje során legalább ötvenféle járművet lopott már, és a fenti bölcsesség még sosem hagyta cserben.

184. oldal

AgiVega IP>!

Tőzeg is bedugta a fejét a pilótafülkébe. Az arcszíne zöldbe játszott.
– Volt egy kis balesetem – jegyezte meg. Senki sem érdeklődött a részletek iránt.

287. oldal

AgiVega IP>!

A falak enyhe zöld fényben ragyogtak. Tőzeg ezt is megmagyarázta. Törpenyál borítja a barlangot, amely a levegővel való érintkezés során megszilárdul, ráadásul világít. Tapadókorong-pórusok, eleven szőrszálak, világító nyál. Mi jöhet még ezután? Robbanó takony? Az sem volna meglepő. Ki tudja, miféle trükköket tartogatnak még a törpék. És hogy hol.

186-187. oldal


A sorozat következő kötete

Artemis Fowl sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Andri Snær Magnason: Időláda
Szigeti Kovács Viktor: A táltos
Brandon Mull: A sötétség fogságában
Chris Colfer: A Gonosz Tündér visszatér
Kiki Hamilton: Tündérszárny
Nyulász Péter: Helka
C. S. Lewis: Az oroszlán, a boszorkány és a szekrény
Cornelia Funke: Bűvölet
Melissa de la Cruz: Az Elveszettek szigete
Åsa Larsson – Ingela Korsell: A kísértet