Artemis ​Fowl és az örökkód (Artemis Fowl 3.) 38 csillagozás

Eoin Colfer: Artemis Fowl és az örökkód Eoin Colfer: Artemis Fowl és az örökkód

Artemis ​Fowl csodagyerek, Írország szülöttje. Briliáns elméjét bűncselekmények kiagyalásának szenteli. Mikor Artemis felfedezi a föld alatt rejtőző tündértársadalmat, rögtön meglátja benne az aranyfényben pompázó lehetőséget. Egy teljesen új létforma képviselőit vezetheti immár orruknál fogva és zsákmányolhatja ki zseniális trükkjeivel. Hanem Artemis nem tud annyit a tündérek Népéről, mint képzeli. És ez a nemtudás még bajt hozhat rá… Eoin (ejtsd, mint az Owen nevet – egyszerűbb, mint ahogy kinéz, mi?) Colfer Wexfordban, Délkelet-Írországban született és nevelkedett. Az kissé titokzatos, hogyan vált Artemis Fowl hivatalos életírójává. Colfer esküszik rá, hogy a Fowl család ügyvédei keresték föl a megbízással. Artemis Fowl viszont arra esküszik, hogy még csak az Eoin Colfer nevet sem hallotta egészen addig, míg engedélye és beleegyezése nélkül meg nem jelent ez az illegális mű. Rebesgetik, hogy ők ketten találkoztak úgy két évvel ezelőtt, valahol a dublini vár alatt található… (tovább)

Tagok ajánlása: 11 éves kortól

>!
GABO, Budapest, 2015
310 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636898786 · Fordította: Sepsei Gergely
>!
Palatinus, Budapest, 2008
404 oldal · ISBN: 9789639651708 · Fordította: Sepsei Gergely

Kedvencelte 3

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 19

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Bogas >!
Eoin Colfer: Artemis Fowl és az örökkód

Ebből a kötetből már alig emlékeztem valamire (kábé spoiler jelenetre, spoiler és spoiler), de azért, noha kevés jut nekünk Gyökér őrnagyból és ez a borító merénylet a jó ízlés ellen, még mindig szórakoztató kalandokba sodorja Artemis az embert. Tündért.

3 hozzászólás
AgiVega IP>!
Eoin Colfer: Artemis Fowl és az örökkód

Tagadhatatlanul a legjobb Artemis Fowl könyv. Magával ragadó a cselekmény, csodálatos a karakterizáció, lélegzetelállítóak a fordulatok. Csak rendkívül gonosz a vége… Még jó, hogy tudok angolul, és minden folytatását elolvastam, a frissen megjelent hetediket is. És még mindig azt mondom, hogy ez a sorozat legjobb kötete. Csak a magyar borító…? Hát ez meg mi akar lenni???

lilla_csanyi>!
Eoin Colfer: Artemis Fowl és az örökkód

Jaj, Artemis, úgy hiányoztál!
Gyerkkorom egyik nagy kedvence volt az első két rész, aztán megjelent a harmadik, ezzel a hányás borítóval (már elnézést, de most komolyan, az első kettőhöz képest ez egy förtelem) azonban sokáig elvette a kedvem mindenfajta próbálkozástól. Aztán jött az idei könyvfeszt, ahol megláttam 500 Ft-ért, és annyiért eszem ágában sem volt otthagyni. Most jutottam el odáig, hogy el is olvassam, és jajj, de jó volt! Persze, gyerekes egy kicsit, végtére is gyerekkönyv, de annyira szeretem ezeket a karaktereket, olyan jó a történetvezetése, és Artemis mindig olyan furmányos, hogy nem lehet nem szeretni.
Öt csillag, nem vitás! :)

Bori_L P>!
Eoin Colfer: Artemis Fowl és az örökkód

Azt hiszem, ez volt az egyik első angol nyelvű könyvem (amit megvettem; az első angol olvasásom a Harry Potter és a Főnix Rendje volt, még jóval azelőtt, hogy magamnak kezdtem könyveket vásárolni). És bár csak egyszer olvastam, durva, hogy bizonyos részek mennyire megmaradtak, pl. az elején az éttermes jelenetre spoiler. Nem ez a sorozat legerősebb darabja (a borítóról meg inkább ne is beszéljünk), aránylag kevesebb benne a humorkodás meg a tündérek, hiszen a történet tulajdonképpen Artemis magánakciójáról szól, és (szinte) végig a föld felett játszódik. Nem lesz sose kedvenc könyvem, de azt hiszem ezt a sorozatot is bármennyiszer végig tudnám olvasni.

Tonka>!
Eoin Colfer: Artemis Fowl és az örökkód

Lássuk csak… nekem ez személy szerint jobban tetszett mint a 2. rész. Artemis nem volt már csak egy kellék amit ide oda pakoltak, itt ő ötölte ki a terveket újra. De annyira ideges vagyok, hogy mindez nem számít! Tündérek még úgy megfogják bánni a döntésüket… morog…

Emmonita P>!
Eoin Colfer: Artemis Fowl és az örökkód

Zseniális. Egyszerűen zseniális. Kisgebe még mindig lehengerlő, Berkenye kedvenc, de a Butler család is egyre jobban belopja magát a szívembe. :)
Imádom a könyv humorát, állandó feszültségét és fordulatait.
És Butler. Butler <3
Csak egyet sajnáltam: Gyulus olyan keveset szerepelt. :D

Viszont ezt a borítót SOHA de SOHA nem fogom megbocsájtani. „Borítóterv és tipográfia: Neyer Éva” Felkutatlak!

MiCat>!
Eoin Colfer: Artemis Fowl és az örökkód

Imádom!!! Fantasztikus, hogy Artemis még a legreménytelenebb helyzetekben is a kezében tartja a dolgokat. Mindannyiukat szeretem, de a kedvencem Juliet és Gyulus őrnagy.

Lahara IP>!
Eoin Colfer: Artemis Fowl és az örökkód

A borító sem tetszik, a könyv sem igazán. Elolvastam, mert már elkezdtem, de én nem szeretem ezt a maffiózósdit, akkor sem, ha elfek meg kentaurok vannak benne.

Sastojci>!
Eoin Colfer: Artemis Fowl és az örökkód

Simán hozza az eddigi színvonalat, most már kénytelen leszek megszerezni valahonnan az angol folytatást, mert igazán érdekel, ezek után Artemis mit fog összerandalírozni. Meg persze Berkenye. Meg mindenki. Csak ez az iszonyat ronda magyar borító ne lenne.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Bogas >!

Apám még ébren volt, égett a lámpája, s a Háború és Békét olvasgatta.
– Akciófilmnek elég gyönge volna – mondta.

Palatinus, 2008, 161.

Tonka>!

– Mert én láttam, hogy bőg. Úgy rázkódott a válla, tudod, mintha röhögne, na de hát biztosan bőgött. Mer milyen perverz állat röhög, ha élve elássák, mi?

196. oldal, Szellem a gépen, II. rész: Ellentámadás


A sorozat következő kötete

Artemis Fowl sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Andri Snær Magnason: Időláda
Szigeti Kovács Viktor: A táltos
Brandon Mull: A sötétség fogságában
Chris Colfer: A Gonosz Tündér visszatér
Kiki Hamilton: Tündérszárny
Nyulász Péter: Helka
C. S. Lewis: Az oroszlán, a boszorkány és a szekrény
Melissa de la Cruz: Az Elveszettek szigete
Åsa Larsson – Ingela Korsell: A kísértet
John Flanagan: A Tölgylevelesek