Artemis ​Fowl (angol) (Artemis Fowl 1.) 9 csillagozás

Eoin Colfer: Artemis Fowl (angol) Eoin Colfer: Artemis Fowl (angol) Eoin Colfer: Artemis Fowl (angol) Eoin Colfer: Artemis Fowl (angol)

(Artemis Fowl #1)

Eoin Colfer describes his new book, Artemis Fowl, as „Die Hard with fairies.” He's not far wrong.
Twelve-year-old Artemis Fowl is the most ingenious criminal mastermind in history. With two trusty sidekicks in tow, he hatches a cunning plot to divest the fairyfolk of their pot of gold. Of course, he isn't foolish enough to believe in all that „gold at the end of the rainbow” nonsense. Rather, he knows that the only way to separate the little people from their stash is to kidnap one of them and wait for the ransom to arrive. But when the time comes to put his plan into action, he doesn't count on the appearance of the extrasmall, pointy-eared Captain Holly Short of the LEPrecon (Lower Elements Police Reconnaisance) Unit--and her senior officer, Commander Root, a man (sorry, elf) who will stop at nothing to get her back.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Miramax, New York, 2003
396 oldal · ISBN: 0786817879
>!
Puffin, England, 2002
280 oldal · ISBN: 0141312122
>!
Pearson Education, London, 2001
206 oldal · ISBN: 9780435130657

1 további kiadás


Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Artemis Fowl


Kedvencelte 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Sabinomi>!
Eoin Colfer: Artemis Fowl (angol)

Kicsit gondban vagyok ezzel a könyvvel. Lehet, önhibámból, de nem élveztem annyira, mint alapból élvezném. Kellett valami hangoskönyv, míg Moly kihívásokra keresgélek idézeteket, és gondoltam jó lesz… De ehhez a könyvhöz több figyelem kellett volna, sok dolgot nem fogtam fel, vagy nem figyeltem, és kimaradtak részek. Kicsit a sztoriból is ki-kimaradt rész, amikor nagyon mélyen keresgéltem, és már sajnáltam, amikor vége lett, hogy miért nem figyeltem jobban. Pont emiatt is néztem rá a magyar fülszövegre, és akkor esett le, hogy én miért nem fordítottam le a fejemben a neveket? Amikor hallottam őket, tudtam, hogy név, és nem is gondolkodtam róla, pedig Gyökérként sokkal viccesebb a Root… És az idézetek közt találtam pár poént, amire emlékszem, hogy volt valami hasonló, de mivel nem figyeltem rendesen, fel sem tűnt… A hangulat tetszett amúgy, és a világ is érdekesnek tűnik. Artemis még elég nagy kérdőjel azért még.
Ami azt illeti, így igaz tudom a sztorit, de lehet meg fogok még egyszer próbálkozni vele, de magyarul… Szerintem több volt benne, mint amit én felfogtam belőle így háttérzajként.

Nicoleee>!
Eoin Colfer: Artemis Fowl (angol)

Picit lassan haladtam, engem nehezen kötött le. Bár elismerem, hogy nem én vagyok a célközönség. Aranyos történet amúgy. A célkorosztálynak azt hiszem szívesen ajánlom. Az idősebbeknek viszont kevésbé.

hablaty P>!
Eoin Colfer: Artemis Fowl (angol)

Az elején teljesen elvesztem, a különféle tündér fajták között, főleg mert a wikipédia valami mást írt, mint ami a könyvből kiderült. Ekkor azonban hátradőltem, és el kezdtem élvezni a történetet, és azt amit hozott, adott. Gyerekkönyvként aposztrofált mű, én azonban, nagyon élveztem. Fordulatos, izgalmas, a történet egyáltalán nem együgyű és nem kiszámítható, mint amit egyébként a gyerekkönyveknél sokszor megszoktunk. A leges legutolsó pillanatra is maradt valami meglepetés, kezdem is a második kötetet.

Charbogardy_Jolán>!
Eoin Colfer: Artemis Fowl (angol)

bár később születtem volna, és ilyesmin szocializálódhattam volna a Kincskereső helyett. Szellemes, szórakoztató, remek nyelvezettel megírt, végtelenül intelligens könyv, és külön bónuszként az ír/kelta mitológiára épít. Már alig várom, hogy ifjú barátaimnak ajánlhassam. Addig is, folytatom a következő kötettel.


Népszerű idézetek

bürök>!

Root had had enough. 'How long, Foaly?'
'Ahm… Two minutes, give or take.'
'Give or take what?'
'About ten years if my calculations are off.'

103. oldal, 5. fejezet - Missing in Action (Viking, 2001)

bürök>!

Sun did not suit Artemis. He did not look well in it. Long hours indoors in front of the monitor had bleached the glow from his skin. He was white as a vampire and almost as testy in the light of day.

3. oldal, 1. fejezet - The Book (Viking, 2001)

Kapcsolódó szócikkek: Artemis Fowl
bürök>!

'Are you sure about this, Commander? Generally we allow only one passenger per pod.'
'What do you mean?' snarled Root. 'There is only one …'
Then he caught Foaly's meaningful glance at his stomach.
'Oh. Ha ha. Very amusing.

87. oldal, 5. fejezet - Missing in Action (Viking, 2001)

bürök>!

'Commander. What's your status?'
Root lifted free of the water's grip.
'My status, Foaly, is extremely annoyed.

111. oldal, 5. fejezet - Missing in Action (Viking, 2001)


A sorozat következő kötete

Artemis Fowl sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Holly Black – Cassandra Clare: The Silver Mask
Rick Riordan: The House of Hades
Mike Grinti – Rachel Grinti: Claws
Neil Gaiman: Coraline (angol)
Terry Pratchett: Wings
Victoria Schwab: The Archived
Charles Gilman: Professor Gargoyle
Derek Landy: Dark Days
Jacob Grey: The Swarm Descends
Lili St. Crow: Strange Angels