Kisasszonyképző 4 csillagozás

Ennie Smith: Kisasszonyképző Ennie Smith: Kisasszonyképző

Hat lány, és egy bál, ahol hercegnőként tündökölhetnek. Egy történet egy fiatal tizenhét éves lányról, Emma Derkinről. És másik öt kisasszonyról, akik, mint minden hölgy akkoriban, a bemutatkozó báljukon a legjobb férjet szeretnék megtalálni maguknak. Az események egy „fiktív viktoriánus korban” játszódnak, hangulatos környezetben.
A bálra való felkészülés időszakát, és a lányok közt kialakult viszonyokat kísérhetjük figyelemmel. És persze a nagy eseményt, a bemutatkozó bált, amire annyira készült mindenki. De a szerelem kiszámíthatatlan, és a sors soha nem úgy alakítja a dolgokat, ahogy azt mi elképzeljük…
Ez a könyv nem csak főként fiatal lányoknak és Jane Austen rajongóknak szóló kisregény, hanem minden felnőtt hölgy számára egyaránt élvezhető téma.

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
Publio, Győr, 2019
152 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634435907
>!
Magánkiadás, Magyarország, 2017
190 oldal · ISBN: 9789631287707

Most olvassa 1

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 13

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Ennie Smith: Kisasszonyképző

Aranyos kis történet volt ez, nagyon tetszett.
Egy újabb hazai szerzőt ismerhettem meg a könyv olvasásával. Örül a szívem, hogy ennyi tehetséges szerző könyve jelenik meg az utóbbi években.
Ifjú korom csíkos lányregényeit juttatta eszembe. Bájos fiatal leánykák, hölggyé nevelésével foglalkozó iskolában játszódott, ahol az egyetlen cél, hogy a lányok jó partit fogjanak ki maguknak. Mai szemmel kissé mulatságos a helyzet, de a viktoriánus időkben bizony, a nőknek, főleg a hölgyeknek ez volt az egyetlen lehetőségük, hogy férjet találjanak maguknak és családanyává váljanak.
Kicsit kurtán-furcsán vége lett, lehet hogy lesz folytatása, ki tudja, bár végül is kerek volt a történet. Viszont ha nem lesz folytatás, szívesen vettem volna a végére egy epilógust.

6 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Szabó Magda: Abigél
Szegedy Ila: Jutkából Judit lesz
Lindsay Faith Rech: Felelsz vagy mersz
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Anita Gayn: Senkinek sem kellesz!
Papp Dóra: Tükörlelkek
Tavi Kata: Szívkeringő
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbök
Anita Gayn: Sütilány
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 3.