Követelt ​változás 47 csillagozás

Emy Dust: Követelt változás

Randy Gleeson lázadó korszakát éli. Nem érdekli a család, és nagyban tesz a szabályokra. Míg egy nap, belép valaki az életébe és megváltoztat mindent, beleértve őt is

Mi van akkor, ha az eltervezett jövő, percek alatt válik semmivé?

Randy számára nincsenek nappalok, sem éjszakák, csak üresség, ami a pokolnál is rosszabb, és elviselhetetlen. Az önpusztítást látja az egyetlen megoldásnak. Féktelen harag, legyőzhetetlen gyűlölet, amitől csak egy valami mentheti meg:
Követelt változás.

Egy történet, ami felrepít és a mélybe húz, ahonnan csak a végigolvasásával
tudsz kikeveredni.

>!
Book Dreams, Gyömrő, 2020
496 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158150521
>!
Book Dreams, Gyömrő, 2020
496 oldal · ISBN: 9786158150538

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Randy Gleeson


Kedvencelte 13

Most olvassa 1

Várólistára tette 35

Kívánságlistára tette 37


Kiemelt értékelések

Papírra_vetett_gondolataim>!
Emy Dust: Követelt változás

Számomra már a kötet elején biztos volt az, hogy én ezt a könyvet szeretni fogom, viszont arra nem számítottam, hogy az írónő konkrétan többször is összetöri a szívemet olvasás közben. Emy Dust tollából egy olyan történetet kaptunk, amiről még az olvasása után is érdemes és kell gondolkodni. Ez a történet a gyászról, az emberségről és a könyörtelen életről szól. A kötet legnagyobb erőssége számomra az volt, hogy nagyon intenzíven tudott hatni rám, és ezt a legváratlanabb helyzetekben tette. Igazán ritkaság számba megy nálam az, ha én egy könyvön sírok, ha ez mégis megtörténik, akkor az nálam egy plusz pont, mert tényleg egyáltalán nem jellemző rám. Ennél a kötetnél ez megtörtént, és nem is egyszer. Legalább kétszer sírtam olvasás közben, illetve még ugyan ennyiszer akkor, amikor elmeséltem a páromnak a történetet. Szegény nem igazán értette, hogy miért sírok és csak nehezen tudom elmesélni a történetet, de azért végén ő is meghatódott. :D Szóval előre szólok minden kedves könyvmolynak, hogy ennek a könyvnek az elolvasásához erősen ajánlott papírzsebi használata, mert úgy sem úszod meg szárazon! Azon pedig senki ne lepődjön meg, hogy ilyen olvasási élmény után eldöntöttem, hogy az írónő összes könyvét el szeretném olvasni. Zseniális amit Emy Dust csinált ebben a kötetben, én egyszerűen imádtam !

http://papirravetettgondolataim.blogspot.com/2020/05/em…

Ruby_εïз IP>!
Emy Dust: Követelt változás

Amikor elkezdtem, hát mondom, én nem erre fizettem be! :D De megérte végigolvasni, mert így nem láttam volna Randy fejlődését, ami igencsak drámai volt.
Leginkább a „katonás” részek tetszettek. Nagyon szépen ki voltak dolgozva és írva. És izgalmasak is voltak! Szerintem ez egy nagyon jó történet arról, hogy még a legmélyebb veremből is ki lehet mászni, ha akarjuk.

susannahskiethen I>!
Emy Dust: Követelt változás

Bevallom, félve vettem a kezembe Randy történetét és utólag már látom, nem alaptalanul. Sok könyvét olvastam az írónőnek és mind szerettem őket, mert mindegyik a maga módján elvarázsolt. Az eddigi könyvei ismeretében mondhatom, hogy ez más, ez több, és még annál is több… Ez nem egy könnyed romantikus olvasmány. Randy elég nehéz személyiség, dacos, makacs, haragban van a világgal és önmagával, de ennek is oka van. Azt hiszi, hogy ő megtörhetetlen. A főhős komoly jellemfejlődésen megy át, aminek a nyomon követéséhez elengedhetetlen volt a zsebkendő. Az írónő mélyreható ismeretekkel látja el az olvasókat a katonák világáról, bámulatosan részletes leírásokkal, információkkal taglalja a könyvben ezt a világot, engem sikerült meglepnie és lenyűgöznie, ezek után ha meghallok egy harangot, biztosan eszembe jut majd Randy. 
Megtanított valamire: kitartással bármilyen akadály leküzdhető, mert az ember bármire képes, csak elhatározás kérdése.
Megérintette a lelkemet, méghozzá olyan mértékben, amit sosem gondoltam volna és ugyan napokkal ezelőtt befejeztem, még mindig a hatása alatt vagyok. A novellát is elolvastam és kellett a lelkemnek a lezáró történet, hogy kerek egészet kapjak Randy-ből. Köszönöm, hogy elolvashattam és az biztos, hogy ez felejthetetlen élmény számomra!

sarahangel P>!
Emy Dust: Követelt változás

Történet egy lázadó fiúról, akit az élet megpróbáltatásai megváltoztatnak.

Régebben olvastam ugyan a sorozat előző részeit, de amire emlékeztem, hogy Randy nem volt túl kedvelhető. Ez most megváltozott számomra. Nekem már akkor bizonyított, mikor spoiler képes volt a változásra, a fejlődésre, még ha az öröm nem is tartott sokáig.

Randy nem önszántából lesz katona, az élet rákényszeríti erre. Nem tudtam elítélni azért, amit tett, vagyis nem tett meg spoiler, még ha nem is helyeseltem, de ebben a helyzetben mégis ez volt a megfelelő lépés (innen üdvözlöm Jack-et :) <3). Tragédiák és megmérettetések sorozata után végül Randy is belátta, hogy ennek így kellett történnie.

A végén azt a találkozást spoiler megkönnyeztem. <3 Egyébként annyira tudtam, hogy spoiler. Jack és Victoria még mindig nagyon szerethető, és ezután a könyv után kijelenthetem, hogy Randy is az. :)

Bár korrektúra szempontjából nem hibátlan a könyv, de nem tudok mégsem 5 csillagnál kevesebbet adni rá. Megható történet a második esélyről, az újrakezdésről, fájdalomról, veszteségről, kitartásról, összetartásról, és ami fontos, hogy van benne jellemfejlődés is. Katonákról szeretek olvasni, örültem a kiképzés részletesebb leírásának.

Neki is állok egyből a Sodródásnak, mert úgy érzem, ami itt kimaradt a lezárásból spoiler, azt ott meg fogom kapni. :)

Edina79>!
Emy Dust: Követelt változás

Atya Ég! Nagyon vártam Randy történetét! Imádom Emy Dust könyveit, így tudtam, hogy ezt is szeretni fogom, azt viszont nem gondoltam, hogy ENNYIRE és ENNYISZER elpityergem magam.
Maga a könyv 3 évet ölel át. Végig kísérhetjük, ahogy az igazi seggfej Randy-ből egy olyan férfi lesz, akinek benő a feje lágya és megtalálja számításait.
Látszik, hogy az írónő utánajárt a katonák világának és nem hasra ütés szerűen írta meg a cselekményt. Ez a kötet teljesen más, mint az eddig megismert Emy Dust könyvek: komoly döntésekről, saját magunk megbocsájtásáról szól. Egy szóval: IMÁDTAM!!!!

Ani249>!
Emy Dust: Követelt változás

Ez a történet végre visszatért a felnőtt kategóriába. Randy dacos, makacs és megkeseredett, aki harcol az egész világgal. Mikor feltűnik a lány az életében, ő lesz a világa. Legalábbis egy ideig, aztán sajnos minden összeomlik, és a régi Randy visszatér, de tulajdonképpen itt kezdődik a történet. Nagyon tetszett, ahogy megváltozott a személyisége, megkomolyodott. Nem egy tipikus romantikus történet, sőt! Ez szerintem az Egyesítve sorozat 4. része, de a címkét sajnos nem sikerült rávarázsolnom. ;)

Detty77 >!
Emy Dust: Követelt változás

Az Írónő összes, eddigi könyvét olvastam, de ez a történet valahogy más volt♥Rengeteg mondanivalóval, tanulsággal és szívfájdalommal. Tudtam, hogy Randy sok meglepetést tartogat majd az olvasók számára, viszont erre nem számítottam. Hol nevettem, hol sírtam… elképesztő volt!! Randy viselkedése, a benne felgyülemlett harag, csalódás és fájdalom teljesen átérezhető volt olvasás közben. Dokit nagyon megszerettem, talpraesett és vagány volt! Randy családja itt is fantasztikus volt. Ed… egy igaz és önzetlen barát, mindenkinek ilyen barátot kívánok. Óriási tanulság volt Randy története és az a 3 év, amin keresztül kellett mennie ahhoz, hogy eljusson oda, ahova kellett. Egyszerűen imádtam, letehetetlen volt♥

Szyszyyy I>!
Emy Dust: Követelt változás

Már kb. elolvastam 120 oldalt, amikor egy Moly bejegyzését látva, számomra is kiderült, hogy ez egy sorozat része. XD
De az a jó, hogy a kötet önállóan is olvasható. (Csupán néhány mellékszereplő előélete homályos egy picit. Például Hope, Nick, Wanda stb.)
Az egész sztorit Randy szemszögén keresztül láthatjuk és nekem kifejezetten tetszett a férfi szemszög. Nem éreztem úgy, mint sok könyvnél, hogy erőltetett lenne, vagy nem elég hihető.
Maga Randy egy jó nagy paraszt, de imádtam őt. XDD
Fhu, ez a srác. XD Kész voltam tőle.
Ha a valóságban találkoznék ilyen emberrel, biztosan elküldeném a francba, de könyvben mindig szeretem az ilyen típust. XD
De azért többször is haragudtam rá és legszivesebben bementem volna a könyvbe, hogy megcsapkodjam egy péklapáttal. :D
Összességében tetszett a regény, habár végül egészen más élményt nyújtott, mint vártam. Nem gondoltam volna, hogy ennyi komolyságot kapok és ennyi érzelmet. :)

Ui; A novellát is elolvastam és jó kis kiegészítő volt a sztorihoz. :D

myrelationshipwith >!
Emy Dust: Követelt változás

Úristen, hogy én mióta várom Randy történetét. El sem hiszem, hogy végre a kezemben van és olvashattam. Régen vártam ennyire új megjelenést, de Randy magasan viszi a pálmát. Lehet, hogy már jó párszor említettem, de imádom az írónőt és olyan szinten jól tud írni, leborulok előtte és még több Emy Dust könyvre van szüksége a világnak.

Ami magát a kötetet illeti, végigkísérhetjük, ahogy egy kisfiú férfivá érik, ahogy benő a feje lágya és ahogy megtalálja a számításait. Maga a regény a fiatal, kamasz, gőgös, igazi seggfej Randy-vel kezdődik, akit nem érdekel semmi és senki egészen addig amíg bele nem csöppen egy olyan személy az életébe, aki miatt érdemes változtatni. Sokszor nehézkes vagy épp gyerekes volt Randy karaktere ezekben az időkben, de ebből is csak az látszik, hogy miből mit faragott az írónő. Nemcsak érzelmeket kaptunk, hanem szívfájdalmakat és eget rengető, világokat megváltoztató eseményeket is. A szemünk előtt cseperedik fel és komolyodik meg Randy, látjuk ahogy megéli az első igazi nagy szerelmet, ahogy nap nap után harcol, ahogy benő a feje lágya és ahogy elhatározásra jut, ahogy menekül a problémái elől. Nem mondom, hogy könnyed olvasmány, mert korántsem az, viszont nagyon megéri kézbe venni és elmerülni benne, mert nemcsak Randy találhat válaszokat a kérdéseire, hanem mi is. Végig látjuk az utat, amit megtesz, a döntéseket, amiket meghoz és azt, hogy egy fiatal fiút mi késztet arra, hogy harcoljon, hogy beálljon katonának és maga mögött hagyja a múltat és mindent, ami kötődést jelent. Kemény, életszagú történet meggyőző érvekkel és még több érzelemmel, tenni akarással és alapos információk tömkelegével.

Látszik, hogy nem hasra ütés szerűen írt az írónő, hanem utánajárt, belevetette magát a katonák világába és úgy teremtette meg a cselekmény alaphelyzetét és a bonyodalmat, hogy azok alá legyenek kellően támasztva, igazság alapot adva ezzel neki és ezáltal még közelebbinek, még bensőségesebbnek érezzük a kötetet. A Követelt változás más, mint az eddigi Emy Dust regények.

pufivipi>!
Emy Dust: Követelt változás

Nem volt rossz, de engem nem vett le maradéktalanul a lábamról. Randy lázadósága kicsit soknak bizonyult, amiért túl nagy árat fizetett. Mindennek ellenére kétszer is könnyre fakasztott. Besokaltam a katonás jelenetekből, az annyira nem kötött le, kevesebbel is megelégedtem volna és a végéből viszont kicsit többre vágytam. Randy és Sky kapcsolatába belemerültem volna mélyebben is.


Népszerű idézetek

Ruby_εïз IP>!

Minek tartsam életben a testem, ha nincs lelkem?

Kapcsolódó szócikkek: Randy Gleeson
Ruby_εïз IP>!

Ez a lány felégeti a bőrömet csupán a tekintetével.

Ruby_εïз IP>!

Ha a társad lemarad, vele tartasz, vagy rohadtul megszívod.

Ruby_εïз IP>!

Úgy nézel ki, mint egy poros, kopott láda a padláson.

Ruby_εïз IP>!

Ma senkinek nem volt kedve intelligenciát szívni magába (…)

Ruby_εïз IP>!

Nem kényszeríthetnek rá, hogy katona legyek.

Kapcsolódó szócikkek: Randy Gleeson
Ruby_εïз IP>!

Minden lélegzetében éreztem a vágyat és a kötődést, amit én váltottam ki belőle, és ami nélkül semmi lennék.

Kapcsolódó szócikkek: Randy Gleeson
Ruby_εïз IP>!

Tisztában vagyok vele, mégis, közelről látni valaki halálát sokkal rosszabb, mint olvasni róla, vagy a kiképzés alatt az őrnagytól hallani. Holnap bármelyikünkkel megtörténhet.

Ruby_εïз IP>!

A szívem feléledt a mellkasomban, úgy éreztem hangosabban dübörög a hangfalakból ömlő ocsmány zenénél is.

Ruby_εïз IP>!

Valami felkapott szar, ami inkább kisüti a csajok agyát, minthogy hozzátegyen valamit.

Kapcsolódó szócikkek: Randy Gleeson

Hasonló könyvek címkék alapján

Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben
Nicola Yoon: Minden, minden
Leitner Lili: Tűzzel játszók
Ruby Saw: Kertvárosi pletyka
Marilyn Miller: A vezér
Anita Boza: Édes borzongás
J. A. Redmerski: Megölni Sarait
Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Két lépés távolság
John Green: Alaska nyomában
Amy Harmon: Arctalan szerelem