Idegen ​házasság (Zeynep 1.) 79 csillagozás

Emy Dust: Idegen házasság

Zeynep ​Merdan Isztambul legszegényebb negyedében él, kettesben édesapjával, aki az alkohol-, és szerencsejáték rabja. Húga nevelőintézetbe került, bátyját az apja kidobta otthonról. Egy nap hatalmas bajba keveredik a felhalmozott tartozások miatt. Zeynepet magukkal viszik az alvilág emberei, hogy cserébe megkapják a pénzüket, de váratlanul a főnök elrendeli a lány kivégzését, amit fiának Hasan Hazim Samek-nek kell végrehajtania. Hasan gyerekkora óta a sötét oldalon követi apját, nincs előtte akadály, kemény és könyörtelen férfi lett belőle. Míg azon van, hogy teljesítse apja parancsát és végezzen a lánnyal, megtalálja a megoldást, hogyan tartsa életben. Zeynepnek egy lehetősége van, hogy életben maradjon, amit gondolkodás nélkül elfogad: Hasan felesége lesz. De a hirtelen jött lehetőség a vártnál sokkal nehezebb Zeynep számára, és mindkettőjük élete megváltozik. Nem csak egymással kell megküzdeniük, de sokaknak szemet szúr a házasságuk. Mi tarthat együtt két embert, ha mindenben… (tovább)

>!
Magánkiadás, Budapest, 2019
520 oldal · ISBN: 9786158101141
>!
Magánkiadás, Budapest, 2018
540 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158101127

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Hasan Hazim Samek · Zeynep Merdan


Kedvencelte 23

Most olvassa 3

Várólistára tette 49

Kívánságlistára tette 54

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Emy Dust: Idegen házasság

Könnyed olvasmányra vágytam, ezért vettem Zeynep történetét a kezembe. Alig bírtam letenni, annyira jó stílusban ír az írónő. Sok volt a bánat, de a végére szépen kialakul, mondhatni tökéletesedik a történet. Nagyon élveztem.

Veda_Sylver I>!
Emy Dust: Idegen házasság

Egy ideje már végeztem a könyvvel, de nem akartam addig értékelni, amíg a második részt nem fejeztem be. Nem bírom ki. Mivel már nagyon régóta vártam a könyvre és sok jót olvastam róla, természetesen nagy elvárásokkal álltam neki. Bevallom, kicsit féltem is, hogy emiatt nem fog annyira tetszeni. Kár volt! Minden sorát faltam. Nekem személy szerint egy picit a helyszínek bővebb leírásai hiányoztak. De ez semmit sem vont le az élvezhetőségéből. Sőt, ettől lett talán még pörgősebb. Az érzelmek viszont szinte kicsordultak a lapokból. Az írónő tökéletesen elérte nálam, hogy egyes szereplőket megszeressek, másokat meg utáljak. Tetszettek a lelki vívódások és a jellemek fejlődése! Köszönöm ezt a csodás élményt! Ajánlom Mindenkinek, aki egy romantikus, izgalmas, szenvedélyes könyvet keres!

sarahangel P>!
Emy Dust: Idegen házasság

Ez volt az a történet, amiről korábban nem olvastam el egy megjelent részletet sem, így számomra teljesen újdonság volt az egész. Nem kellett csalódnom, egy érdekes történetet kaptam; bár talán az elején egy kicsit lassan csordogált a cselekmény, de a végére már úgy belehúzott az írónő, hogy csak lestem.

Hasan és Zeynep is szerethetőek a számomra. Hasan nekem már az elején sem tűnt rossz embernek meg zsarnoknak, még ha a morcos énjét is mutatta, de közben már az elejétől kezdve figyelt a lányra. Akkor is, mikor még nem is ismerte.

Amiért fél csillagot levontam, mert még mindig akadnak nyelvtanilag furán összerakott mondatok, de ettől függetlenül szeretem Emy könyveit, mert van bennük egyfajta báj, és olvastatják magukat.

Török témáról amúgy is szívesen olvasok, és örülök, hogy van már saját ’Fatima keze’ karkötőm (eddig még nem hallottam erről), most már ezt a jelképet is ismerem… és azt hiszem, Törökország is felkerült a bakancslistámra, egyszer el kell oda mennem!

A mellékszereplők közül Bensu-t és Rafiki-t kedveltem, és hát kíváncsi vagyok, mi fog még itt kisülni Cetin-nel.

A borítót imádom! *-* Hasan-t pont ilyennek képzelem el (Zeynep-et nem, de nem baj, akkor is jó ez így). :)

Remélem, nem kell sokat várni a folytatásra, mert legszívesebben most rögtön olvasnám is tovább, és nem merek rá megesküdni, hogy ha lesznek részletek, akkor most nem fogom azokat elolvasni. ;)

16 hozzászólás
Ruby_εïз IP>!
Emy Dust: Idegen házasság

Eleinte nem volt semmi problémám Zeyneppel, később valóban lett. :D De építkezni kell, mert egy semmilyen figura nem fog tudni fejlődni. Zeynep most ilyen, aztán majd változik. Ettől függetlenül nem rontotta az olvasásélményem.
Hasant meglepően megkedveltem, pedig ahogy indult…
Összességében ez egy pörgős történet, ami pár délutánra maximálisan kikapcsolja az embert.

Angieolvas P>!
Emy Dust: Idegen házasság

Nem az első könyvem Emy Dustól, ami ennyire megfogott. Zeynep egy jó lány, aki természetesen a családját védi. Nincs más választása, mint belemenni egy házasságba.
Hasan érdekes egy figura, túlságosan parancsolgatos az én ízlésemnek, de a maga módján ő is szerethető.
A történet nekem nagyon tetszett. Egy éjszaka alatt kiolvastam. Kíváncsian várom a folytatást.

Paffy>!
Emy Dust: Idegen házasság

Nem is tudom, hogy hol kezdjem. Egyszerűen letehetetlen volt. Faltam az oldalakat. Csak olvastam és olvastam és olvastam. Annyira izgalmas és magával ragadó volt az egész, teljesen magába szippantott a történet.
Zeynepet nagyon megszerettem, egy erős női karakter, aki bármire képes volt, azért, hogy segíteni tudjon a családján. Fiatal kora ellenére, rengeteget szenvedett, és mégis ott volt benne a remény, hogy egyszer jobb lesz. Aztán jött Hasan….és örökre megváltozott az élete.
Sokszor nagyon sajnáltam, és szívem szerint megölelgettem volna, hogy csak még egy kicsit bírja ki.
Hasan elég rideg és erőszakos figuraként volt bemutatva. Nagyon örültem annak, hogy váltott szemszögű a történet, így bele láthattunk a fejébe is, és tudtuk, hogy mit miért tesz. Így sokszor elnéző voltam vele, mert a legtöbb esetben, amit tett, vagy tenni akart, azt okkal tette. Valamilyen szinten már az elején is Zeynepet védte, ami sokszor a parancsolgatásai mellett fel se tűnne.
Igazi szenvedélyes, viharos kapcsolat volt az övék, tetszett, ahogy fokozatosan kezdett kibontakozni a kapcsolatuk, nem pedig napokon belül.
Hasan anyját és Elifet nagyon utáltam. Bármit megtettek, hogy Zeynep életét megkeserítsék.
Sokszor nagyon sajnáltam őket, főleg Zeynepet, mert az élet eddig nem túl sok jóval ajándékozta meg. A vége pedig fantasztikusra sikeredett.

2 hozzászólás
Anita_Simon>!
Emy Dust: Idegen házasság

Igazából 2 nap se kellett, hogy kiolvassam, annyira vitt magával a történet. Annyira jó történet, hogy mindjárt kezdem is a folytatást. :)
Kicsit sok a durvaság elsőre, ami a könyv elején van, ám később kiderül, ez miért van Hasan részéről. Nagyon szerettem az egészet úgy, ahogy van, sok az izgalom, a kétség, a kétszínűség, a hatalom fitogtatása és a félelem, .ajd a vonzódás és a szerelem beteljesedése a történetben. Szépen felépített karakterek, hihetetlen csattanóval a történet végén, ami azonnali folytatást követel :) @Emy_Dust, köszönöm az élményt, amit a dedikált soraiddal tetéztél nekem <3 <3 :)

pufivipi>!
Emy Dust: Idegen házasság

Ez brutál jó volt. Kegyetlensége ellenére szerettem. Nem semmi történet, nem semmi szereplőkkel. Zeynep egy erős, karakán csaj, küzd küzd és küzd. Egyetlen ember sem érdemelne ilyen sorsot. Majd jön Hasan, aki szívtelen és kegyetlen, de mégsem ítélem el, sőt kedveltem. Többször törte össze a szívem, néhány könnycseppet is ejtettem miatta,de engem is levett a lábamról. Néha megráztam volna, hogy nem így kell bánni egy nővel, Zeynep igenis megérdemelne egy kis kedvességet tőle. Végig élveztem a történetet, egyetlen gondom, hogy függővéges és nincs kezemben a folytatás!

Georgina_Sipos>!
Emy Dust: Idegen házasság

Drága @Emy_Dust!
Imádtam ezt a történetet. Egy ideje már a polcomon volt, de nem kezdtem neki az olvasásnak, mert sejtettem, hogy letehetetlen lesz. Így lett. Egymás után olvastam el a két részt. Tudtam volna még olvasni kicsit róluk :)
Köszönöm, hogy megírtad ezt a történetet!

Harriet P>!
Emy Dust: Idegen házasság

Az elején megijedtem, mert nekem kicsit sok volt, hogy Hasan mindig ordibált, sosem volt kedves vagy vidám, és semmi, de semmi szerethető nem volt benne. Aztán a könyv közepén történt egy áttörés, már a férfi főhősben is találtam pozitív tulajdonságokat és kezdtem látni azt, hogy valóban szerelmes Zeynepbe és innentől nagyon tetszett a történet. Emy Dust írásmódja egyébként elejétől a végéig élvezetes, s bár a regény elég hosszú, nagyon gyorsan lehet haladni az olvasással. A vége kegyetlen, így remélem, nem kell sokat várni a folytatásra!


Népszerű idézetek

sarahangel P>!

Gyilkos vagyok. És? Nem mindenki kapja az angyal szerepet, valakinek őket is menteni kell. Nekem ez jutott.

130. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hasan Hazim Samek
Harriet P>!

A könyvek voltak a legjobb barátaim, velük eljutottam oda, ahova innen soha nem fogok. Egy másik világba, egy olyan életbe, aminek értelme van.

inci81>!

Fogalma sincs, mennyire alaposan megnéztem. Ő fel sem érhet Zeynepig, legyen akármennyire kinyalva a külseje.

170. oldal

sarahangel P>!

Mellkasán tiltakozó tenyereim a vállára simultak és kapaszkodtam bele, hogy túléljem azt az érzést, amibe ő sodort. Ami megfojtott, ami félelmet ébresztett bennem, de mégsem akartam kijönni belőle. Minden egyes fájdalmával és keserűségével a legédesebb volt, amit valaha éreztem.

384.-385. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Zeynep Merdan
2 hozzászólás
Harriet P>!

Hogy meg tud változtatni az élet fájdalma valakit, aki nem elég erős ahhoz, hogy küzdjön.

fairy22e>!

– Nem érdekel, hogy mi kerül az én nyakamra!
Gyerekkoromtól arra tanítottál, hogy tapossak el mindenkit magam előtt. Én vittem el minden bűnödet! Most én irányítok, vagy nem a lány családja fog kihalni, hanem a mienk! – Idegesen fújtattam vele szemben.

36. oldal

fairy22e>!

– Betörjem?
– Nem! Kopogj be és kérj egy teát! – Félretoltam és berúgtam az ajtót.

66. oldal

fairy22e>!

– Élni akarsz? -kérdezte majdnem ordítva,hogy a hangjától szinte megállt a szívverésem.
-Igen -suttogtam.
– Mire lennél hajlandó érte? Hm?- nyomta a halántékomhoz a fegyvert. -Mire? Mert egy módon úszhatod meg, ha a családhoz tartozol. – jelentette ki.

26. oldal

inci81>!

Zeynep a csókja óta megszállta az elmémet.

230. oldal

fairy22e>!

– Nem érdekel az a rohadt pénz! Nem jöttél még rá? Nem foglak elengedni, ne is törd magad! -kiabáltam mérgesen.
– Tessék? Mi az ,hogy nem engedsz el? – kérdezett vissza ledöbbenve.
– Jól hallottad. Szokj hozzá, hogy a feleségem vagy és az is leszel! Nem mész többet vissza!- jelentettem ki, közel hajolva az arcához. A könnyektől megcsillantak a szemei.
– Nem teheted ezt! Nem tarthatsz fogva örökké! -szipogott halkan.
– Nem is teszem, a feleségem vagy.
– Ez nem házasság, hanem egy kötél a nyakamon. – biggyesztette le az ajkait.
– Hagyd abba! Hazamegyünk!
– Az csak a te otthonod – válaszolta, de nem indult el.
– Na ide figyelj! -léptem vissza hozzá, mire tenyerét reflex szerűen tette a mellkasomra, hogy eltoljon magától. – Nem fogsz rajta változtatni! A feleségem vagy és ..urvára az az otthonod, ha én is ott vagyok!

401. oldal


A sorozat következő kötete

Zeynep sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Veda Sylver: Titkok vihara a Boszporusznál
J. L. Perry: Tizenkilenc levél
Jamie McGuire: Gyönyörű esküvő
William Shakespeare: Romeo és Júlia
B. E. Belle: Árvák
Anne L. Green: Heather vonzásában
Anne L. Green: Baljós szitakötő
Julia Lewis Thomson: Többek között
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Visszatérünk
Ruby Saw: Fordulj a Nap felé!