Szerelmem, ​Kefalónia 15 csillagozás

Emri Nóra: Szerelmem, Kefalónia

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mit ​tennénk, ha egy barátságtalan márciusi napon, amikor alig bírunk hazavergődni a nagy hóban, arra kérnének bennünket, hogy vállaljuk el néhány hónapra egy apartmanház vezetését a napfényes Kefalónia szigetén? Valószínűleg mi is ujjongva igennel válaszolnánk, mint a regény hősnője, Hanna, aki boldogan kipróbálja, milyen lehet az, amikor az embernek nem kell egy-két hét után összepakolnia és hazajönnie a nyaralásból.

A villába sorra érkeznek a vendégek és Hanna – ahogy barátnője megjósolta – már nemcsak házigazdának, hanem pszichológusnak, ápolónőnek és párkapcsolati tanácsadónak érzi magát egy személyben. A jóképű David, a morcos Jan, a szoknyavadász Gerald, a „pasielvonón” lévő Linda, vagy a titokzatos Alicia és férje időnként feladják a leckét…

Egyetlen segítsége Eleni, a görög „pót-nagymama”, ám amikor Hanna nyomozást indít az idős hölgy fiatalkori szerelme után, akit az 1953-as földrengés szakított el tőle – és Eleni erről mit sem sejt –, a lány nem várt… (tovább)

Tartalomjegyzék

>!
Oneira, Miskolc, 2015
238 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631223637

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 24


Kiemelt értékelések

>!
Éva_Bátka
Emri Nóra: Szerelmem, Kefalónia

Ez tipikusan az a könyv, amiben nincs nagy sztori, nincsenek hatalmas jellemrajzok (kb. azt sem tudjuk meg, hogy néznek ki a szereplők). Szóval semmi világmegváltó gondolat, vagy agyafúrt csavar. Csak hangulat van, meg görög életérzés, meg frappe, meg dolmades, meg Nikos Vertis vanília fagyival. De pont ezért jó! Kikapcsol, szórakoztat, nyaraltat. Szerettem.

>!
KNW I
Emri Nóra: Szerelmem, Kefalónia

Aranyos, könnyed regény, ami kiszakít minket a hétköznapokból – nem csak nyaraláshoz ajánlom, hanem hideg időben az otthon bevackolódáshoz is, mert elrepít bennünket a görög nyári ég alá, ahol gondolatban nem forró teát, hanem frappét kortyolgathatunk.
Tisztán láttam magam előtt a vadregényes, kőmacskákkal díszített kertet, a panzió erkélyének rácsait, Eleni izgalmát, amikor rájön, hogy Hanna segített neki kinyomozni múltbéli szerelme hollétét… Ezt biztos elolvasom még egyszer :)

>!
Velencei_Rita I
Emri Nóra: Szerelmem, Kefalónia

Ez a bájos könyv felkerült a kedvenceim polcára – amint a végére értem, máris újrakezdtem az olvasását! Már a helyszín és a sztori is megérdemli, hogy esélyt adjunk neki, és mi egy görög nyaralás élményével legyünk gazdagabbak. Emri Nóra ügyesen keverte a lapokat: az utolsó oldalakig nem tudni, mi lesz a végkifejlet. A párbeszédek sziporkázóak és humorral, élettel teliek – s ehhez jönnek még Kefalónia életvidám és hívogató tájai, amelyek mindenkit utazásra csábítanak.
A szerelembe esés garantált!

>!
Claress
Emri Nóra: Szerelmem, Kefalónia

Egy hónapja voltam Kefalónián, és olvasva most ezt a regényt, rájöttem nagyon sok mindent kihagytam mert nem fért bele abba az egy hétbe.Annyira magával ragadott Emri Nóra írása, hogy ha törik ha szakad de visszamegyek oda.Jó kis történet, szép kapcsolatokkal, környezettel.Irigyeltem Hannát, én is szívesen vállalnám az apartman vezetését.Csak előtte megkéne tanulnom jól beszélni angolul. De hát az csak rajtam áll. Ami fontos, hogy aki teheti utazzon el erre szigetre mert igazán megéri minden ott töltött pillanat. Kár hogy nem három hónap.

>!
zantal
Emri Nóra: Szerelmem, Kefalónia

Meg kell valljam, hogy férfi létemre élvezettel olvastam. Gyanítom, az az oka, hogy a női romantika nem öncélúan szövi át a regényt, hanem egy jól felépített érdekes történet stílusát adja. Gyanútlanul azonosultam a csodaszép görög szigeten boldogságát kereső hősnővel. És mi lett a jutalmam? Egy régen várt elszabadult könnycsepp…

>!
juhaszadri
Emri Nóra: Szerelmem, Kefalónia

A görög nyaralásunkra vettem, ráhangolódás céljából.
Nagyon kellemes olvasmány volt és a kívánt hatást is elérte. Mentes volt a túlzásoktól, a szereplőket imádtam, a történet pedig szórakoztató volt. Teljesen lekötötte a figyelmemet a hosszú buszos úton.
A tengerparton fekve ugyanúgy élveztem a hullámok és kabócák énekének keverékét, mint Hanna, a boltban pedig mi mást vettem legelsőre Görögországban, mint krém karamellát. ^^

>!
SLutra
Emri Nóra: Szerelmem, Kefalónia

Aranyos történet, ki ne vágyna teljes nyarat/nyarakat a tenger mellett tölteni; visszavonulni a nyüzsgő városból. Visszahozta a görög élményeket, érdekes mód emiatt pont a tájleírásokat, „ízeket” és „illatokat” szerettem benne nagyon, szemben a párbeszédekkel. „Muszáj” is lett még két „görög” könyvet kivánságlistára tenni.


Népszerű idézetek

>!
SLutra

A hó volt a hibás mindenért, a nyavalyás hó, ami hajnal óta szakadt, és úgy tűnt – fittyet hányva március idusára meg a másnapi ünnepre – nem is akarja abbahagyni.

27. oldal

>!
SLutra

Százéves, és tudja, már nem kerek szegény. Egész nap a hangyákat irtja a botjával – nevetett.

41. oldal (Oneira, 2015)

>!
SLutra

– Egy Macska nevű macska?
– A Macska. A főnök.
– Á, értem. – Bólintott, azután színpadias mozdulattal a fejéhez emelte a kezét. – Ezért vannak azok a szobor macskák! Amelyik visszabeszélt, azt szoborrá változtatta.

54. oldal (Oneira, 2015)

>!
SLutra

Mi több, az a lány ott a tükörben már korán reggel mosolygott.

149. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jean Giono: Sarjú
Melanie Milburne – Kathryn Ross – Abby Green: Római szerelem / Bombasztori / Könnyű nőcske
Paul Murphy: Korfu
Kréta barangoló
Váncsa István: Lakoma
Carol Drinkwater: Egy mediterrán nyár
Tóth Gábor Ákos: Édesvízi mediterrán
N. Fülöp Beáta: Santorini szerelmesei
Walter M. Weiss: Velence
Susie Boulton: Olasz tavak és Verona