Szerelmem, ​Kefalónia 8 csillagozás

Emri Nóra: Szerelmem, Kefalónia

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mit ​tennénk, ha egy barátságtalan márciusi napon, amikor alig bírunk hazavergődni a nagy hóban, arra kérnének bennünket, hogy vállaljuk el néhány hónapra egy apartmanház vezetését a napfényes Kefalónia szigetén? Valószínűleg mi is ujjongva igennel válaszolnánk, mint a regény hősnője, Hanna, aki boldogan kipróbálja, milyen lehet az, amikor az embernek nem kell egy-két hét után összepakolnia és hazajönnie a nyaralásból.

A villába sorra érkeznek a vendégek és Hanna – ahogy barátnője megjósolta – már nemcsak házigazdának, hanem pszichológusnak, ápolónőnek és párkapcsolati tanácsadónak érzi magát egy személyben. A jóképű David, a morcos Jan, a szoknyavadász Gerald, a „pasielvonón” lévő Linda, vagy a titokzatos Alicia és férje időnként feladják a leckét…

Egyetlen segítsége Eleni, a görög „pót-nagymama”, ám amikor Hanna nyomozást indít az idős hölgy fiatalkori szerelme után, akit az 1953-as földrengés szakított el tőle – és Eleni erről mit sem sejt –, a lány nem várt… (tovább)

>!
Oneira, Miskolc, 2015
238 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631223637

Most olvassa 1

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

>!
KNW I
Emri Nóra: Szerelmem, Kefalónia

Aranyos, könnyed regény, ami kiszakít minket a hétköznapokból – nem csak nyaraláshoz ajánlom, hanem hideg időben az otthon bevackolódáshoz is, mert elrepít bennünket a görög nyári ég alá, ahol gondolatban nem forró teát, hanem frappét kortyolgathatunk.
Tisztán láttam magam előtt a vadregényes, kőmacskákkal díszített kertet, a panzió erkélyének rácsait, Eleni izgalmát, amikor rájön, hogy Hanna segített neki kinyomozni múltbéli szerelme hollétét… Ezt biztos elolvasom még egyszer :)

>!
Velencei_Rita I
Emri Nóra: Szerelmem, Kefalónia

Ez a bájos könyv felkerült a kedvenceim polcára – amint a végére értem, máris újrakezdtem az olvasását! Már a helyszín és a sztori is megérdemli, hogy esélyt adjunk neki, és mi egy görög nyaralás élményével legyünk gazdagabbak. Emri Nóra ügyesen keverte a lapokat: az utolsó oldalakig nem tudni, mi lesz a végkifejlet. A párbeszédek sziporkázóak és humorral, élettel teliek – s ehhez jönnek még Kefalónia életvidám és hívogató tájai, amelyek mindenkit utazásra csábítanak.
A szerelembe esés garantált!

>!
zantal
Emri Nóra: Szerelmem, Kefalónia

Meg kell valljam, hogy férfi létemre élvezettel olvastam. Gyanítom, az az oka, hogy a női romantika nem öncélúan szövi át a regényt, hanem egy jól felépített érdekes történet stílusát adja. Gyanútlanul azonosultam a csodaszép görög szigeten boldogságát kereső hősnővel. És mi lett a jutalmam? Egy régen várt elszabadult könnycsepp…

>!
juhaszadri
Emri Nóra: Szerelmem, Kefalónia

A görög nyaralásunkra vettem, ráhangolódás céljából.
Nagyon kellemes olvasmány volt és a kívánt hatást is elérte. Mentes volt a túlzásoktól, a szereplőket imádtam, a történet pedig szórakoztató volt. Teljesen lekötötte a figyelmemet a hosszú buszos úton.
A tengerparton fekve ugyanúgy élveztem a hullámok és kabócák énekének keverékét, mint Hanna, a boltban pedig mi mást vettem legelsőre Görögországban, mint krém karamellát. ^^

>!
SLutra 
Emri Nóra: Szerelmem, Kefalónia

Aranyos történet, ki ne vágyna teljes nyarat/nyarakat a tenger mellett tölteni; visszavonulni a nyüzsgő városból. Visszahozta a görög élményeket, érdekes mód emiatt pont a tájleírásokat, „ízeket” és „illatokat” szerettem benne nagyon, szemben a párbeszédekkel. „Muszáj” is lett még két „görög” könyvet kivánságlistára tenni.


Népszerű idézetek

>!
SLutra

A hó volt a hibás mindenért, a nyavalyás hó, ami hajnal óta szakadt, és úgy tűnt – fittyet hányva március idusára meg a másnapi ünnepre – nem is akarja abbahagyni.

27. oldal

>!
SLutra

Százéves, és tudja, már nem kerek szegény. Egész nap a hangyákat irtja a botjával – nevetett.

41. oldal (Oneira, 2015)

>!
SLutra

– Egy Macska nevű macska?
– A Macska. A főnök.
– Á, értem. – Bólintott, azután színpadias mozdulattal a fejéhez emelte a kezét. – Ezért vannak azok a szobor macskák! Amelyik visszabeszélt, azt szoborrá változtatta.

54. oldal (Oneira, 2015)

>!
SLutra 

Mi több, az a lány ott a tükörben már korán reggel mosolygott.

149. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
Váncsa István: Lakoma
Fernand Braudel: A Földközi-tenger és a mediterrán világ II. Fülöp korában I-III.
Jeremy Horner: Mediterrán szigetálmok
Dominic Bradbury: Mediterrán villák
Tanja Ratsch: Mediterrán kert a teraszon
Samuel Clark – Samantha Clark: Casa Moro – A spanyol és arab konyha ízei
Mózes István Miklós (szerk.): A 100 legjobb mediterrán recept
Rina Huber: Kilenc nyár
Fejős Éva: Karácsony New Yorkban