A ​Varázsdada és a nagy bumm (Nanny McPhee 4.) 7 csillagozás

Emma Thompson: Nanny McPhee – A Varázsdada és a nagy bumm Emma Thompson: Nanny McPhee – A Varázsdada és a nagy bumm

„Amikor szükségetek van rám, de nem kedveltek, akkor maradok. Amikor már kedveltek, de nincs rám többé szükségetek, akkor elmegyek.” Ez Matilda dadus, a varázsdada munkamódszere, ugye emlékeztek rá? Ezúttal is a legnagyobb zűrzavarban érkezik: a második világháború idején a Green gyerekek édesapját behívják katonának, s nekik édesanyjukkal együtt kell boldogulniuk a gazdasággal. Ráadásul nagynénjük nyakukra küldi sosem látott unokatestvéreiket Londonból a bombázások elől. A gyerekek között azonmód kitör a háborúság… Mi lesz ebből? Mi történik Green gazdával? Mihez kezdenek egymással az unokatestvérek? Vajon segíthet-e itt Matilda dadus varázslata?

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Móra, Budapest, 2010
270 oldal · ISBN: 9789631187892 · Fordította: Borbás Mária · Illusztrálta: Scoular Anderson

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 9

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Ferger_Jolcsi P>!
Emma Thompson: Nanny McPhee – A Varázsdada és a nagy bumm

Már gyerekként sokat láttam a Nanny McPhee filmeket és nagyon szerettem/szeretem őket. Könyvben teljesen más élmény olvasni őket, annyira nem adják vissza a film hangulatát (ritka esetek egyike, mikor a film jobban tetszik), de attól még nem rosszak a könyvek sem. Tanulságosak, mulatságosak, tökéletesek kikapcsolódásnak és szépek, helyenként még viccesek is az illusztrációk. Kár, hogy nincs több története a sorozatnak, mert szívesen olvasnék még újabbakat is.

N_Judit>!
Emma Thompson: Nanny McPhee – A Varázsdada és a nagy bumm

Ez egy jó Nanny McPhee! Az első 3 rész után egy felüdülés, mert végre van egy normális története. Igaz, hogy a történetet szétvagdossa a forgatási napló, de az sem gond. Emma Thompson nagyon jó fejnek tűnik, nem lehet könnyű neki Matilda dadus szerepében, már ha a jelmezét nézzük. A dadus most 5 leckét tanít. Aranyos a történet, és a végére minden a helyére kerül. A filmet sem fogom kihagyni.


Népszerű idézetek

Róka P>!

Amikor az ember épp azt hinné, hogy minden csupa fény és boldogság, beüt valami, és az ember kénytelen ALKALMAZKODNI.

17. oldal

Ferger_Jolcsi P>!

Fura egy dolog a család. Azt hiszed, hogy azokban az emberekben, akik egy fedél alatt élnek, esznek, alusznak sok minden közös? Tévedsz. Néha EGYÁLTALÁN semmi közös sincs bennük. Akad például olyan mama, aki imád főzni, de a gyerekei utálnak enni. Vagy például mondjuk a bátyád rajong a balettért, a húgod meg buta, lányos dolognak tartja. Előfordulhat egy családon belül Darth Vader és Miki egér. Ilyen furák a családok.

8-9. oldal

Mariann_Czenema P>!

21. Greg: A férjem. Nagyon jó ebben a szerepben, reggelente teát hoz nekem, és vigasztaló hangokat hallat, mint például: „Már nem tart sokáig” és „Mit kérsz vacsorára?” Még a szemölcseimtől sem borul ki.

266. oldal, Szójegyzék

Mariann_Czenema P>!

15. Öltöztető: Törődik mindennel, ami a jelmezekkel kapcsolatos, gondoskodik róla, hogy minden készenlétben legyen és segít felvenni, ha a jelmeznek történetesen cipzár van a hátán, mint az én ducigúnyámnak. Mondanom sem kell, hogy pucéron is látja az embert, következésképpen roppant tapintatos és kedves, és mesterien leplezi döbbent arckifejezését.

264. oldal, Szójegyzék

Róka P>!

Szakad az eső. Elakadtunk. Mindenki lógatja az orrát. Kis sátrak mindenfelé, a forgatócsoport és a társulat abban a hiú reményben húzódik meg, hogy az ég kitisztul, és forgathatunk végre valamit. Ha mást nem, egymást a sárban.

207. oldal

Róka P>!

Amikor az ilyen hosszú forgatások véget érnek, az ember rádöbben, hogy egyszer maga az élet is véget ér. Valahogy ettől még valóságosabbnak látszik.

246. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter
Matt Haig: A fiú, akit Karácsonynak hívnak
Robert Paul Weston: Szörnyen Titkos Részleg
Terry Pratchett: Szárnyalók
Alan Snow: Doboztrollok 1. – Gatyára fel!
Gill Lewis: Pip és a barátság mancsa
Pippa Funnell: Tajték
Julia Donaldson: Tüköry Léda hercegkisasszony
M. G. Leonard: A bogaras fiú
Michael Bond: Paddington, itt és most