A ​Varázsdada és a nagy bumm (Nanny McPhee 4.) 6 csillagozás

Emma Thompson: Nanny McPhee – A Varázsdada és a nagy bumm Emma Thompson: Nanny McPhee – A Varázsdada és a nagy bumm

„Amikor szükségetek van rám, de nem kedveltek, akkor maradok. Amikor már kedveltek, de nincs rám többé szükségetek, akkor elmegyek.” Ez Matilda dadus, a varázsdada munkamódszere, ugye emlékeztek rá? Ezúttal is a legnagyobb zűrzavarban érkezik: a második világháború idején a Green gyerekek édesapját behívják katonának, s nekik édesanyjukkal együtt kell boldogulniuk a gazdasággal. Ráadásul nagynénjük nyakukra küldi sosem látott unokatestvéreiket Londonból a bombázások elől. A gyerekek között azonmód kitör a háborúság… Mi lesz ebből? Mi történik Green gazdával? Mihez kezdenek egymással az unokatestvérek? Vajon segíthet-e itt Matilda dadus varázslata?

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Móra, Budapest, 2010
270 oldal · ISBN: 9789631187892 · Fordította: Borbás Mária · Illusztrálta: Scoular Anderson

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 10

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
N_Judit
Emma Thompson: Nanny McPhee – A Varázsdada és a nagy bumm

Ez egy jó Nanny McPhee! Az első 3 rész után egy felüdülés, mert végre van egy normális története. Igaz, hogy a történetet szétvagdossa a forgatási napló, de az sem gond. Emma Thompson nagyon jó fejnek tűnik, nem lehet könnyű neki Matilda dadus szerepében, már ha a jelmezét nézzük. A dadus most 5 leckét tanít. Aranyos a történet, és a végére minden a helyére kerül. A filmet sem fogom kihagyni.


Népszerű idézetek

>!
Róka P

Amikor az ember épp azt hinné, hogy minden csupa fény és boldogság, beüt valami, és az ember kénytelen ALKALMAZKODNI.

17. oldal

>!
Mariann_Czenema P

21. Greg: A férjem. Nagyon jó ebben a szerepben, reggelente teát hoz nekem, és vigasztaló hangokat hallat, mint például: „Már nem tart sokáig” és „Mit kérsz vacsorára?” Még a szemölcseimtől sem borul ki.

266. oldal, Szójegyzék

>!
Mariann_Czenema P

15. Öltöztető: Törődik mindennel, ami a jelmezekkel kapcsolatos, gondoskodik róla, hogy minden készenlétben legyen és segít felvenni, ha a jelmeznek történetesen cipzár van a hátán, mint az én ducigúnyámnak. Mondanom sem kell, hogy pucéron is látja az embert, következésképpen roppant tapintatos és kedves, és mesterien leplezi döbbent arckifejezését.

264. oldal, Szójegyzék

>!
Róka P

Szakad az eső. Elakadtunk. Mindenki lógatja az orrát. Kis sátrak mindenfelé, a forgatócsoport és a társulat abban a hiú reményben húzódik meg, hogy az ég kitisztul, és forgathatunk végre valamit. Ha mást nem, egymást a sárban.

207. oldal

>!
Róka P

Amikor az ilyen hosszú forgatások véget érnek, az ember rádöbben, hogy egyszer maga az élet is véget ér. Valahogy ettől még valóságosabbnak látszik.

246. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter
Matt Haig: A fiú, akit Karácsonynak hívnak
Robert Paul Weston: Szörnyen Titkos Részleg
Terry Pratchett: Szárnyalók
Alan Snow: Doboztrollok 1. – Gatyára fel!
Gill Lewis: Pip és a barátság mancsa
Pippa Funnell: Tajték
Julia Donaldson: Tüköry Léda hercegkisasszony
M. G. Leonard: A bogaras fiú
Michael Bond: Paddington, itt és most