Landing 1 csillagozás

Emma Donoghue: Landing

A delightful, old-fashioned love story with a uniquely twenty-first-century twist, Landing is a romantic comedy that explores the pleasures and sorrows of long-distance relationships--the kind millions of us now maintain mostly by plane, phone, and Internet.

Síle is a stylish citizen of the new Dublin, a veteran flight attendant who's traveled the world. Jude is a twenty-five-year-old archivist, stubbornly attached to the tiny town of Ireland, Ontario, in which she was born and raised. On her first plane trip, Jude's and Síle's worlds touch and snag at Heathrow Airport. In the course of the next year, their lives, and those of their friends and families, will be drawn into a new, shaky orbit.

This sparkling, lively story explores age-old questions: Does where you live matter more than who you live with? What would you give up for love, and would you be a fool to do so?

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Mariner Books, Boston, 2008
336 oldal · ISBN: 015603378X · ASIN: B002HJ3GOY
>!
Houghton Mifflin Harcourt, New York, 2008
336 oldal · ASIN: B003WUYPS8
>!
Houghton Mifflin Harcourt, New York, 2007
336 oldal · ISBN: 9780151012978

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

Sae P>!
Emma Donoghue: Landing

Rettenetesen vegyesek az érzelmeim ezzel a regénnyel kapcsolatban, ezért is halogattam, tologattam… A nyelvezet, a szóhasználat, a stílus mind-mind kiváló, könnyen felveteti a ritmust, mégsem élveztem ezt a könyvet túlzottan…
Egyszerűen annyira beképzelt és arrogáns az összes szereplő, hogy ez minden egyes sornál emelte a vérnyomásomat. Nehezen tűröm a sznobizmust, és Jude-on kívül minden egyes szereplő valamilyen szinten egy arrogáns sznob. A történet teljesen reális, azonban egyik karaktert se szerettem, mert egyik se reprezentálja az én emberi preferanciámat, sőt… mindegyikük ugyanannak a társadalmi tortaszeletkének a tagjai, így mindegyikük értékítélete tök egyforma (kivéve talán Jude): ez olyan, mintha a tinédzsereket úgy akarnánk bemutatni egy az egyben, hogy fogunk egy baráti társaságot mondjuk egy végzős gimnazista osztályból, majd levonjuk a következtetést, hogy bizony minden tinédzser bulizós és kizárólag technót hallgat (vagy mindegyik kis könyvmoly hétvégente =)). Sajnos a könyv is így ragadja meg a szereplőket: a dublini írek beképzelt, élvhajhász sznobok, akik még a baráti körükben is egymás torkát simogatják pengével pusztán szeretetből, illetve a melegek meg természetesen mind ágyrajáró partylotyók (már elnézést a kifejezésért, de a könyv stílusa is megengedett ilyesmit, nem is kicsit =)) férfi és női oldalról egyaránt, nincs kivétel. Borzasztóan hiányzik az egészséges egyensúly =(
A befejezés rettenetesen erőltetett volt! Hosszú oldalakig semmi nem történik, majd a végén bedobnak egy „bombát”, és nyissz, kidolgozatlanul toldozgatják-foldozgatják, míg hirtelen nincs több lap… Ez így csalódás. Nem kell mindig a végére valami drasztikusat alkotni (na jó, itt se volt olyan hű, de drasztikus), elég, ha csak a sztori szimplán le van zárva, sajnos ezt néhány író nem veszi figyelembe.

A történet alapötlete nagyon jó egyébként, és teljesen életszerű is, ahogy bemutatja a vívódást, amit az okoz, hogy több ezer kilométerre vagy attól a valakitől, akivel a leginkább lenni szeretnél.


Népszerű idézetek

Sae P>!

Yes, of course she had nothing to complain about, compared to so many people, but when had that ever stopped anyone from complaining?

Sae P>!

„Actually, it was my first time.”
As the virgin said to the bishop, Síle thought automatically.

Sae P>!

„These women I know in New York,” said Síle, „they play a dinner party game called dead exes, and the winner is the one who's slept with the most dead people.”
„That sounds like necrophilia.”
„It does a bit.”

Sae P>!

What a wordy species humans were, it struck her. Not content with singing and lecturing and gossiping and phoning strangers to offer them the opportunity to take advantage of a once-in-a-lifetime special offer, they also wrote. What a Babel! They scribbled anniversary cards and memos, epics and obituaries, lyrics and encyclopedia entries, books of affirmations and smut, and all for what? To reach each other, to convince, beg, placate, reassure. To stay in the loop.

Sae P>!

That's another thing about handwritten letters, they're more honest. If I'd tried to scribble over the above, you'd have seen it, whereas e-mails let people edit their feelings.


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah Waters: Fingersmith
Rue: It's Not My Favorite
Jodi Picoult: Sing You Home
Jaye Robin Brown: Georgia Peaches and Other Forbidden Fruit
Catherine Ryan Hyde: Where We Belong
Courtney Peppernell: Keeping Long Island
Eliza Lentzski: Winter Jacket: New Beginnings
A. S. King: Ask the Passengers
Marcy Beller Paul: Underneath Everything