Az ​igazán undi testkönyv 11 csillagozás

Emma Dodson – Sarah Horne: Az igazán undi testkönyv

Képeskönyv kihajtható fülekkel, ablakokkal és piszkálható varakkal.

Mennyi taknyot nyelünk le egy év alatt? Hányszor pukizunk életünk során? Igaz, hogy egyesek szájöblítésre használják a pisit?!
Nyisd ki az ablakocskákat, piszkáld meg a varakat, és nyisd ki a titkos ablakokat, hogy megismerd a pukikkal, takonnyal, hányással és társaikkal kapcsolatos tudnivalókat.
Ugye, milyen undi?

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Ventus Libro, Budapest, 2016
16 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155535307

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
KönyvParfé
Emma Dodson – Sarah Horne: Az igazán undi testkönyv

Felütés után már az első oldalon ért egy kisebbfajta sokk, ahol egy pucér pasi látható, aki üdvözöl az UNDI testemben. A szájából jön a hányás, pukizik, pisil, izzad, sebes a keze, és a fenekén egy kisebb sebtapasz látható. Kikerekedett szemmel néztem a wc papírra, a lebegő takony felhőre és a lapon elszórt fekália darabokra. Te jó ég, mi lesz még itt?! Kétségtelenül izgalmas olvasmánynak néztem elébe.
Bővebben: http://konyvparfe.blog.hu/2017/01/25/emma_dodson_sarah_…

21 hozzászólás
>!
Zsófi_és_Bea P
Emma Dodson – Sarah Horne: Az igazán undi testkönyv

Ezt a könyvet @KönyvParfé blogján láttam meg először, kíváncsi is voltam a bejegyzése végére, ahol mindig készít valami finomságot az olvasott könyvhöz kapcsolódóan.

Míg a bejegyzés végére értem, a szemem előtt barna kókuszgolyó-csíkok, sárga limonádék és zöld gyümölcskocsonyák vonultak el.

De ezek egyikét sem találtam, hanem egy nagyon élethű, ehető sebtapaszt, ami még jobban is tetszett, mint az általam elképzelt undiságok.

Szó van ebben a könyvben pukiról, rotyogó fenékről, akarom mondani kakiról, pisiről izzadságról, nyálról, hányásról, vérről, sebekről és takonyról. Tegye fel a kezét – úgysem látom –, aki ezek közül az undiságok közül még nem hallott valamelyikről. Vagy aki nem szokott kakilni, pisilni, nem hányt még sosem, és zöld takony sem folyt az orrából. Ugye-ugye, nem ismeretlen dolgok ezek? Akkor most undik, vagy nem undik?

Mindezekhez a kivételes információkhoz pedig nagyon érdekes módon juthatunk hozzá, kihajtható tasakokból, orrból kihúzható takonycsíkból, forgatható hányásból, felhajtható wc ülőkéből és igenigenigen, egy darab kakit is meg kell mozgatnunk, hogy megtudjuk, mi rejlik alatta.

A végére már nem az undiság jut eszünkbe, hanem elkap a hajtogatás és húzgálás öröme, majd pedig a megnyugvás, hogy végigolvastad hányás, kakilás, pisilés és pukizás nélkül. Vagy mégsem?

Szóval undi-undi a könyv, de rólunk, emberekről szól. :)

Bővebben: http://konyvutca.blogspot.com/2017/02/emma-dodson-es-sa…

2 hozzászólás
>!
ppeva P
Emma Dodson – Sarah Horne: Az igazán undi testkönyv

Miután kiolvastuk-végignézegettük ezt a könyvet itt:
https://moly.hu/konyvek/aino-havukainen-sami-toivonen-tatu-es-patu-fura-masinai
Bruno sokáig álldogált a könyvespolca előtt, mi is legyen a következő könyv, amit megmutatna nekem. Egyszer csak felderült a pofija, huncutul somolygott, és azt mondta:
– Ez az! Na, kíváncsi vagyok, ehhez mit szólsz!
És hozta az undikönyvet. Láthatóan volt benne egy kis cukkolás is, biztos volt benne, hogy fújolni fogok, és nem szeretnék undizni. De tévedett. :)
A téma persze főleg a gyerekeknek érdekes*, nagyon viccesnek találják a pisi-kaki-puki-hányás témákat (főleg az asztalnál próbálnak egy-egy témába vágó poént elsütni). Tetszett a viccesen komoly megvalósítás, a kinyitható kis ablakok, a részletes, de gyerekszinten maradó információk, és főként: valamennyi kérdéskör természetesként kezelése. Mivel nem nagyon ástam bele eddig magam ebbe a témába, pár új dolgot is megtudtam, pl. hogy kik az állatvilágban a pukibajnokok spoiler – míg a birkák csak a negyedik helyet foglalják el listán, amire Bruno többször is felhívta a figyelmemet; vagy mit jelent a pisi és takony színskála. :) Első olvasatban biztos hülyeségnek hangzik, de ez bizony hasznos tudnivaló.
Nagyon jól szórakoztunk, és az első oldalak után Bruno felhagyott azzal, hogy vihogjon és próbáljon kicsit megbotránkoztatni (imádja provokálni az embereket…). Nagy egyetértésben társalogtunk mindenféle undiságról. :)

*meg azért persze némely gyereklelkű felnőttnek is, pl. a lányommal és német barátnőjével még külön kategóriát is sikerült alkotni, „Rotz- und Kotzgeschichten” néven, ide a humoros és undi sztorik tartoztak, amiket mesélgettünk egymásnak

>!
dianna76 P
Emma Dodson – Sarah Horne: Az igazán undi testkönyv

Nem feltétlenül a szöveg maga, ami annyira tetszett, hanem a könyv kialakítása. A nyitogatható, kihúzható fülekkel, és a frappáns illusztrációkkal. Persze a szöveg sem mellékes. A könyv informatív, és még nekem is mondott újat. Az ismeretek a gyerekek nyelvén, egyszerűen vannak jelen, nem megyünk bele mélyen szakmai dolgokba. Azért akadt olyan infó, amit kissé kétkedve olvastam, de ugye ha az ember ki akar tűnni valami extra dologgal a társadalomból, akkor sok mindenre képes.
Azt gondolom, kellenek az ilyen jellegű gyermekkönyvek, mert beszélni kell az undorítónak tűnő dolgokról is, hiszen ezek is az emberiségünk, testünk részei.

>!
Ventus Libro, Budapest, 2016
16 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155535307

Hasonló könyvek címkék alapján

Émilie Beaumont – Marie-Renée Pimont: Nézd, milyen az emberi test!
Katie Daynes: Mi az a kaki?
Doris Rübel: Ilyenek vagyunk
Isabelle Erler: A testem
Iwona Radünz – Thomas Röhner: Izgő-mozgó fogaim
Tóth Krisztina: Orrfújós mese
Az emberi test – Első könyvem
Sandra Ladwig: Kis tudósok szókincstára – Emberek
Luann Colombo: Nézz bele! – Emberi test
Deborah Heiligman: A fiú, aki imádta a matekot