Királyi ​szerető (Uralkodj magadon 2.) 307 csillagozás

Emma Chase: Királyi szerető

„Tökéletes ​olvasmány.” – THE BOOK DISCIPLE

Vannak férfiak, akik felelősségteljesnek születnek, és vannak, akiket rákényszerítenek, hogy felelősséget vállaljanak. Henry John Edgar Thomas Pembrook, Wessco hercege megkapta a létező összes kötelezettséget, amit a királyi körökben csak lehet.
De nem kezeli valami jól a helyzetet.
Lenora királynő, azt remélve, hogy unokája felnő a feladathoz, teret ad neki – csakhogy ha nincs otthon a macska, cincogni kezdenek az egerek. De amikor Henry találkozik egy amerikai tévés producerrel, végre hajlandó meghozni a saját döntését:
Üdv a királyi párválasztón!
A pártaláló televíziós valóságshow-ban a világ húsz leggyönyörűbb kékvérű nőjét gyűjtötték össze egy palotában. De csak egyikük nyerheti meg a gyémánt fejdíszt, és csak egyikük nyerheti el a jóképű herceg szívét.
Miközben Henry jól szórakozik a lányok versengésének szánalmas bohóckodásán, valaki igazán felkelti a figyelmét: egy csendes, szemüveges lány a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Álomgyár, Budapest, 2019
318 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155875144 · Fordította: Seres Noémi
>!
Álomgyár, Budapest, 2019
354 oldal · ISBN: 9786155875151 · Fordította: Seres Noémi

Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Henry John Edgar Thomas Pembrook · Sarah Mirabelle Zinnia Von Titebottum · Lady Frances Eloise Alcott Barrister (Franny) · Lenora Celeste Beatrice Arabella Pembrook · Fergus · Laura Benningson · Simon Barrister


Kedvencelte 28

Most olvassa 4

Várólistára tette 72

Kívánságlistára tette 91

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Pandaaaa P>!
Emma Chase: Királyi szerető

Nagyon aranyos történet volt.
Nagyon kíváncsi voltam Henry történetére és nem csalódtam. A felszín alatt egy igazán szerethető csupaszív fiú van, aki egyben nagyszerű vezető is.
Sarah karakterét is megszerettem, bár néha idegesítő volt.
Egy kicsit párválasztós hatása volt, de nem volt nagyon zavaró.
Szerettem olvasni a történetet ahogy a csendes lány megszelídíti az oroszlánt :D
Kíváncsian várom, hogy olvassam a következő páros történetét. :)

Deziréé>!
Emma Chase: Királyi szerető

Az első rész után nagyon vártam már a folytatást. Az első részben is nagyon felkeltette a figyelmem Henry és Sarah és végre elolvastam.
Sokat mosolyogtam és nevettem a könyv olvasása közben. Nagyon szép szerelmes mondatok voltak a könyvben és ez nagyon tetszett benne.
Kicsit kiszámítható volt a történet, mégis tetszett a könyv.
Várom a folytatást nagyon.

Ella19>!
Emma Chase: Királyi szerető

Az első rész után, amit imádtam, már nagyon vártam ezt a részt. Kíváncsi voltam, hogy vajon milyen lesz majd Henry az ő történetében. Őszintén szólva nem volt benne semmi olyan, amit már az elején ne lehetne kitalálni, de kikapcsolódásnak tökéletes volt. Elég kiszámítható, nyálas és romantikus. Henry és Sarah karaktere szerethető volt. Henry egy nőcsábász, aki miután meglátta és megismerte Saraht, nem kellett neki senki más. Sarah pedig egy szürke kisegér volt, aki mindig csak a könyveket falta. A könyvben volt pár jó jelenet és néhol vicces is volt. Ha egy szóval kellene jellemeznek ezt a könyvet akkor azt mondanám, hogy cukormázas.

ap358 P>!
Emma Chase: Királyi szerető

Mostanában nincs szerencsém a romantikus könyvekkel.
Az első részhez képest sokkal jobban tetszettek a karakterek, de a körítés nagyon felszínes volt. Minden egyes dolog, ami közelebb hozta a szerelmeseket, műre sikeredett, így inkább a meseszerű románcokat kedvelők élvezhetik ezt a könyvet.
Henry egy jópofa és kissé öntörvényi figura, az első kötetben is ez tetszett benne, de könyörgöm… Itt már mint trónörökös van jelen. Nem vártam hatalmas változást tőle, de egy kis jómodort azért igen, vagy látszatviselkedést. Megértem, hogy nem tud egyből más lenni, de azért néha belegondolhatott volna, hogy ő nem egy playboy, hanem egy herceg.
Sarah cuki és aranyos volt, habár nekem sántított a kastélyba kerülés oka. Ha valaki ennyire fél a nyilvánosságtól, akkor egy szimpóziumot miért cserél el egy tv-s show műsorra? Szerethető karakter volt, végig.
Henry és Sarah párosa igazán rózsaszínre sikeredett, néhol humoros jelenetekkel. Meseszerű és édes szerelem az övék, amit a súlytalansága ellenére élvezet volt olvasni.
A Párválasztót, vagy a Nagy Ő-t utánzó műsor gyenge fűszerezése volt a sztorinak, egy nem igazán megalapozott ok, ami összehozta a két főszereplőt. Kaphatott volna nagyobb szerepet a történetben.

4 hozzászólás
Nikyy18>!
Emma Chase: Királyi szerető

Imádtam sokkal jobban tetszett mint az előző rész.Teljesen beszippantott a történet. Henry és Sarah aranyos páros voltak. Volt jó pár vicces pillanatuk. Jó volt az előző rész szereplőiről is olvasni. Volt jó pár cukormázas rész de enne ellenére is nagyon tetszett.

_Leelan_ P>!
Emma Chase: Királyi szerető

Az előző rész talán egy kicsivel jobban tetszett, de továbbra is nagyon bejövős a sorozat!
Sarah egy csendes, erős nő, akinek letisztult élete van, míg Henry egy vad, csapongó, bizonytalan, nőcsábász korona herceg.
Kettejük párosa igazán kirobbanó és nagyon jól illenek szerintem.
Forró és igazán jól működő kémia érezhető a sorok között, később pedig a jelenetekben is.
A szócsatáik szórakoztatóak és Henry kedvességei nagyon csábítók.
A csendes szépség megszelidítette a harsány szörnyet.
A végével nem egészen voltam kibékülve, de valahogy illet hozzájuk. amúgy csak én vettem észre a nagyon nagy hasonlóságot Henry herceg és a könyvbeli Henry között? :D

2 hozzászólás
nagydianagloria P>!
Emma Chase: Királyi szerető

Most jól esett a lelkemnek egy olyan könyv, ami könnyed, szórakoztató és rövid.
Ez a rész jobban tetszett, mint az első. A szereplők sokkal szimpatikusabbak voltak.
Sarah egy csendes, de erős nő és egy igazi könyvmoly. off Aranyos volt. Végig.
Henry egy igazi nőcsábász, ez már az előző részben is kiderült, de belül egy csupaszív, kedves ember.
Tetszett, hogy sokáig csak ismerkedtek, barátkoztak, megnyíltak egymásnak, és ebből alakult ki a szerelem közöttük. Nagyon kíváncsi lennék, milyen király és királynő lett belőlük.
off

Brigi89 P>!
Emma Chase: Királyi szerető

Sajnos ez a rész sem tetszett jobban, mint az első. Kezdem azt gondolni, nem nekem valók Emma Chase könyvei.
Henry karaktere, mint leendő király, annyira sok lehetőséget tartogatott, de ez kimerült annyiban, hogy kitalálta ezt a showműsort.
Sarah karaktere és élete annyira nem érintett meg, egyáltalán nem tudtam megkedvelni. Penelope, a huga jobban érdekelt volna, benne legalább volt egy kis élet.
Még van 3 rész… nem adom fel, hátha a következő jobb lesz.

Enikő_Darai_Enii>!
Emma Chase: Királyi szerető

Emma Chase és írói stílusa még mindig levesz a lábamról, hasonlóképpén, mint Wessco hercegei.
Henry már az előző részben is felkeltette a kíváncsiságomat a vadságával, le sem tagadhatná az írónő, hogy az igazi Harry hercegről mintázta a személyiségét. A lázadó, szabályokat áthágó feketebárány megtalálja azt a nőt, akivel az életét teljesnek érzi és aki mellett lenyugodhat.
Ha már beszélek a személyiségéről, muszáj megemlítenem, hogy imádtam a játékos oldalát Henrynek, nagyon szerethetővé, emberivé tette. Eloszlatta a karótnyelt trónörökös sztereotípiát.
Sarah szintén szerethetővé vált és hatalmas jellemfejlődésen ment keresztül. A félénk, magának való könyvmoly kibújt a csigaházából, végre igazán elkezdett élni! Csak meg kellett találnia ehhez a megfelelő embert, aki segíti, támogatja mindenben.
Érdekes volt a valóságshow-s „A herceg párt keres magának” felállás. Ugyan kicsit emlékeztett A Párválasztó-ra, de egyáltalán nem zavart, inkább szórakoztató volt.
Még mindig teljes kikapcsolódást jelentenek nekem Emma Chase könyvei. Könnyedek, gyorsan lehet velük haladni. Nyárra tökéletes olvasmányként szolgálnak!

Paulina_Sándorné P>!
Emma Chase: Királyi szerető

Nem teljesen vagyok elégedett. Henry és Sarah kapcsolata lenyűgözött, de a körítéstől néha fuldokoltam. Most komolyan, hogy tudnak így viselkedni felnőtt nők?! Ráadásul olyanok, akik előkelő nevelést kaptak. :-( Borzalmas volt némelyik. Tetszett, ahogy Henry és Sarah kapcsolata alakult. spoiler


Népszerű idézetek

vikcs>!

[…] az olvasás tudást jelent, a tudás pedig hatalmat, tehát az olvasás hatalom.

284. oldal

vikcs>!

– Nem szabad félned a haláltól, Sarah. Mindenki meghal. Az egyetlen dolog, amitől félni kell, ha előtte nincs ideje az embernek eleget élni.

135. oldal

vikcs>!

– Az anyám mindig azt mondta, hogy a kedvesség ragadós. Csak el kell kezdenie valakinek, és utána kitör a járvány.

119. oldal

vikcs>!

Az érzelmek rejtélyes dolgok. Néha lassan alakulnak ki, sokáig készülődnek, akárcsak a hullám, ami végül felszínre tör és elborít.

171. oldal

Zsuzsu97>!

[…] az olvasás tudást jelent, a tudás pedig hatalmat, tehát az olvasás hatalom. A tudás, a tanulás és a megértés hatalma, de álmodozni is megtanít. Vannak történetek, amik arra ösztönöznek minket, hogy merjünk szeretni, változtassuk meg a világot, és többek legyünk, mint amiről valaha is álmodni mertünk.

216. oldal, 23. fejezet

vikcs>!

A szerelem tényleg erősebb mindennél.

214. oldal

vikcs>!

Vannak olyan mély tekintetek, amikor az egyik lélek azt mondja a másiknak: – Hát itt vagy. Téged kerestelek.

80. oldal

ap358 P>!

– Amikor utálsz valakit, az életed részévé válik az a személy, mindig részt kér magának a gondolataidból, mindennap.

211. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Henry John Edgar Thomas Pembrook
SzRéka P>!

– Gondolják, hogy még mindig úgy kéne tennünk, mintha elhinnénk, hogy a könyvről beszélnek?
– Várj – válaszolta Annie –, hát nem a könyvről beszélnek?
Willard megpaskolta Annié fejét:
– Olyan kis aranyos vagy.

SzRéka P>!

Aztán közel hajolt a víz felszínéhez, bevett a szájába egy kortynyit, felemelte a fejét, és szétspriccelte a szájából.
– Nézd, szökőkút vagyok.

Kapcsolódó szócikkek: Henry John Edgar Thomas Pembrook

A sorozat következő kötete

Uralkodj magadon sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Jodi Ellen Malpas: A védelmező
Vi Keeland: A beosztott
Brittainy C. Cherry: Tűzeső
Jennifer Probst: Keresd a tökéletest
Meghan March: Vágy és szerelem
Meghan March: Téged akarlak
Abbi Glines: Ha az enyém lennél