Felséged ​szolgálatában (Uralkodj magadon 3.) 64 csillagozás

Emma Chase: Felséged szolgálatában

„Szexi ​és vicces.” – SMEXYBOOKS

Logan St. James egy parázslóan szexi szörnyeteg. De néha eléggé mélabús – de Ellie Hammond hajlandó ezt figyelmen kívül hagyni. Mert láttátok őt?
Pokolian szexi.
És Ellie szertelensége elég mindkettejük számára.
Ellie évek óta bele van zúgva az erős és nagyszerű királyi testőrbe – akiről a lány úgy gondolja, még csak észre sem vette őt, legalábbis nem igazán.
Logan számára Ellie csak a munkája része volt – a királyi család tagja, akit a fogadalma szerint megvéd. De az egyetemről 22 évesen kikerülő lány elhatározza, hogy félreteszi erotikus ábrándozásait mindenféle testőri motozásokról meg szex közbeni csevegésekről, hogy rátaláljon a boldogan élt, amíg nem halt érzésre.
Wessco királynője arra buzdítja Ellie-t, hogy lépjen a testvére nyomdokaiba és ő is állapodjon meg. Mondjuk, egy herceg oldalán. Vagy egy márkién. Esetleg egy vikomt még jó lehet.
De a tündérmesébe illő végkifejlet keresése közben Ellie… (tovább)

Eredeti mű: Emma Chase: Royally Endowed

>!
Álomgyár, Budapest, 2019
354 oldal · ISBN: 9786155875175 · Fordította: Seres Noémi
>!
Álomgyár, Budapest, 2019
354 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155875168 · Fordította: Seres Noémi

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Nicholas Arthur Frederick Edward Pembrook · Henry John Edgar Thomas Pembrook · Logan St. James · Olivia Hammond · Ellie Hammond · Sarah Mirabelle Zinnia Von Titebottum · Tommy Sullivan


Kedvencelte 7

Most olvassa 11

Várólistára tette 74

Kívánságlistára tette 93

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Ács_Milán
Emma Chase: Felséged szolgálatában

Nem gondoltam volna, hogy folytatni fogom ennek a sorozatnak az olvasását. Ugyanis az első két rész… nos… az első gyenge, a második rész pedig még gyengébb volt számomra. Viszont így a harmadik részre javuló tendenciát mutat.
Nem mondom, hogy tökéletes volt ez a rész, mert az nem lenne igaz, de határozottan jobban tetszett. Egy erős közepes kategóriába tudnám sorolni.
Tetszett, hogy az előző részekből megismert szereplők nem csupán felbukkantak, hanem részesei voltak Ellie és Logan történetének.
Ami igazán idegesített a történetben és nem sok értelmét láttam, az a rengeteg időben való előre ugrálás. Illetve a párbeszédek is néhány helyen teljesen gagyinak tűntek. És amin hangosan felnevettem az volt, amikor kiderült, hogy Ellie-nek egy Fütty Imre nevű osztálytársa volt! Hol? Amerikában? Nem olvastam az eredeti művet, de gondolom, hogy ez a név nem így szerepelt ott. Feltételezem, hogy fordításra került az ott szereplő név, de miért is fordítjuk magyarra a neveket??
Néhány esetben eltúlzott és túl sok dráma volt, de ettől függetlenül jobban olvasható volt, mint az előző részek.
Az epilógusra is a fent említettek jellemzőek, ami számomra már túl sok volt. „A kevesebb néha több” a befejezésre teljes mértékben helytálló kifejezés.

5 hozzászólás
>!
Enikő_Darai_Enii P
Emma Chase: Felséged szolgálatában

Sajnos mostanában nem először futok bele olyan kötetbe, amit hiába vártam nagyon, mégsem hozta a tőle elvárt színvonalat.

Kapott egy enyhe Több, mint testőr-ös beütést a sztori, amikor Ellie mellé rendelte Nicholas a testőrei egy részét, köztük az első részben ugyancsak feltűnt Logant.
Már az Egy ágyban a herceggel-ben is izzott mostani főszereplőink között a levegő, ám sokáig tagadásban éltek a lány kora és a fülszöveg első mondatában is feltűnő testőri szabály miatt; Egy profi soha nen szerelmes!

Az első felében a könyvnek kisebb-nagyobb időszakaszbeli ugrásokkal, de betekintést kapunk, hogy az évek során hogyan és mivé fejlődött Ellie és Logan kapcsolata. Ugyan kicsit nehéz volt követni az eseményeket egy-egy ugrás után, de rendkívül zavarónak nem mondanám őket.
A várva-várt előrelépést pedig nem más hozta meg, mint az, hogy az egész királyi pereputty visszaköltözött Wessco-ba, Olivia védelmének érdekében. (Ezzel együtt pedig kicsit nagyobb hangsúlyt kaptak az előző részek szereplői is.)

Ellie és Logan kapcsolata lassan formálódó, de annál fülledtebb hangulatú. A kimondatlan érzések miatt csak úgy izzott a levegő közöttük! Egymás mellett pedig olyanok, mint egy igazi atombomba. Hiszen Logan egy megfontolt, tudatos, hűséges férfi, míg Ellie egy sokkal forgószélszerűbb, ösztönösebb lány.

Ugyan számomra nem ért fel az előző könyvek szintjéhez, bármennyire vártam is, de attól még igazán szerethető lett történet. Aki egy lágy, nyári tündérmesére vágyik, az garantáltan nem fog csalódni!

5 hozzászólás
>!
Annie1416
Emma Chase: Felséged szolgálatában

Szerettem Ellie és Logan történetét,bàr nem volt dràmàzàstól mentes.
Néhol vicces volt, néhol idegesítő, de összességében tetszett.
A legjobban ami megfogott, hogy Logan és Ellie kapcsolata szépen lassan bontakozott ki és fokozatosan kerültek egymàshoz közelebb. Nem ugrottak fejest rögtön a dolgok közepébe, bár igen erős volt köztük a vonzalom.
Nagyon kívàncsi vagyok a kiràlynő történetére is. :)

>!
Mr_Sanyi
Emma Chase: Felséged szolgálatában

Nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Nem is bírtam elolvasni. Ostobaság. Legalábbis számomra. Feleségemnek tetszett, szóval ötös.

>!
Perly P
Emma Chase: Felséged szolgálatában

Na, ezzel a kötettel ismételten bajban vagyok…
A borítója ennek is jó, mint az első részé. A történet és a fordítás viszont hagynak némi kívánnivalót maguk után.

A Bevezetésnek nem sok értelmét láttam, sőt a jelenet folytatásának se, amit a vége felé ékelt be az írónő. Az időugrásokkal szintúgy ez a helyzet! Az első 200 iksz oldal szórakoztató volt, annak ellenére, hogy semmi érdekes nem történt benne. A maradék 100 oldalt viszont nem kicsit csapta össze Emma Chase. Egyes jeleneteket nagyon hamar letudott (például: a már előbb említett Bevezetés végkifejletét). Az előző kötetekből már jól ismert karakterek felbukkanásának örültem, csak kár, hogy az ő szereplési idejükkel is mostohán bánt.

Szerencsére a fordítás itt sem volt olyan borzalmas, de jó néhány logikátlanság jellemzi (ami valószínűleg inkább a szerző hibájából ered). A film- és zenecímekből való kihagyások/plusz betoldások, illetve a helyesírási hibák is sokkal szembetűnőbbek ezáltal. Bele-belelapoztam az eredeti változatba, és örömmel konstatáltam, hogy a magyar fordításból elég szépen kiiktatták a káromkodásokat. Ez határozottan pozitívuma a könyvnek.

Ami a csillagozást illeti, ugyanúgy három és fél csillagot adok rá, mint az első részre, de ez egy picivel jobban tetszett még így is (a főhősök miatt). Őszintén reméltem, hogy Henry és Sarah történetét is felülmúlja majd, de az utolsó 100 oldal ezt nem tette lehetővé, ami igen sajnálatos.

>!
ladydark
Emma Chase: Felséged szolgálatában

A három könyv közül nekem ez tetszett legkevésbé.
Nem volt rossz, csak nem tudott annyira lekötni mint az előző kettő.
Ennek ellenére nagyon várom a következő részt, mert gyorsan olvasható, szórakoztató könyvek.

>!
hovi P
Emma Chase: Felséged szolgálatában

Ez olyan nesze semmi fogd meg jól. Ahogy elgondolkodtam, hogy vajon milyen értékelést írjak, rájöttem, hogy ez a történet igazából nem szól semmiről.
Felajánl nekünk néhány érdekesebb dolgot, de egyik témánál sem marad meg, ne ássa bele magát, nem fejti ki.
Sokkal többet olvastam volna Logan múltjáról, életéről, hogy hogyan lett igazából az, aki.
Ellie is feladta nekem a leckét. Még mindig nem tudom eldönteni, hogy kedvelhető szereplő volt e vagy sem.
Pozitívumként viszont jó volt a régebbi szereplőkkel is találkozni.
Ettől függetlenül gyorsan tudtam haladni vele.

>!
krisztin1 P
Emma Chase: Felséged szolgálatában

Vegyes érzéseim vannak ezzel a résszel kapcsolatban.
Az elején, az állandó időugrálással nem voltam kibékülve. A jelenbe bele lehetett volna sűríteni többet, és Logan múltját is jobban ki lehetett volna fejteni. A másik, ami szerintem felesleges volt, az a csipetnyi krimiszál. Nem sok vizet zavart a történetben.
Maga a két főszereplő kedvelhető volt, mindig is megvolt köztük a vonzalom, de idő kellett ahhoz, hogy lépjenek.
Nagyon örültem, hogy a régi főszereplők is szerephez jutottak, jó volt olvasni a további sorsukról.
Az eddigi részeket tekintve viszont nekem Henry és Sarah könyve jobban tetszett.

>!
elkepzeltkonyv
Emma Chase: Felséged szolgálatában

A hirtelen, és viszonylag nagyszámú időugrások arra utaltak, hogy az írónő kapkodott a cselekményszálak között, és mivel ezek az ugrások megtörték a cselekményvezetést, a történet alapvetően felszínessé és kidolgozatlanná vált, amelyen sajnos sem a humor sem az alapvetően pikáns hangulat nem segített. A regény egyébként a Több mint testőrt idézi fel bennünk, így nem igazán érhet meglepetés minket olvasás közben, hiszen a karakterek sorsa már eleve elrendeltetett. Ez persze nem baj, hiszen már nincs olyan az irodalom egén, amit ne írtak volna meg, azonban a stílus és a mögöttes tartalom tudna még újat mutatni.
https://www.elkepzeltkonyv.com/2019/07/felseged-szolgal…

>!
Kathreen
Emma Chase: Felséged szolgálatában

Az eleje egy kicsit fura volt, ahogy gyorsan ugráltunk előre az időben, de ennek ellenére nagyon szerettem Ellie és Logan párosát. És külön plusz, hogy az előző kötetben megismert párosok is aktívan részt vettek, így képet kaptam a további életükről.
spoiler


Népszerű idézetek

>!
inci81 

… Logan St. James mindennap egy szexi, lenyűgöző férfi. Na de ha nevet is?
Megáll tőle az ember szíve.

120. oldal

>!
Perly P

– Nicholas herceg és a nővéred lakosztályánál elegánsabb hely nem létezik. Mondd meg nekem, miért akarsz elköltözni?
Ellie felsóhajtott.
– Ha hiszitek, ha nem, Nicholasszal és Oliviával nem olyan könnyű együtt élni. Friss házasok és egymásba vannak zúgva. A szerelmük olyan, mint egy tündérmese. Mintha ők lennének Hófehérke és a Herceg. Úgy érzem, hogy elpusztulok egyedül. Annyira nyomasztó!
– Szóval akkor mi vagyunk a törpék? – kérdezte Tommy.
Felemeltem a kezemet.
– Stipi-stop, Szende!
Ellie nevetett és kinyitotta az ajtót, ahelyett, hogy megvárta volna, hogy megtegyem helyette. Utálom, amikor ő nyitja ki. A járdán értem utol, majd Tommy is kimászott, és Ellie másik oldalán csatlakozott hozzánk. Mindhárman a hatalmas, kocka alakú épületet néztük, ami Ellie új otthona lesz.
Annyira csúnya volt, lehangoló! Mintha elfelejtették volna befejezni.
– Biztos vagy benne, hogy ez az a hely? – kérdeztem.
Ellie felkiáltott:
– Ez az! A legtökéletesebb hely.
– A legtökéletesebb hely, hogy felakassza magát az ember.

>!
Perly P

Letettem a kezemben lévő dobozt, és halkan odasúgtam Tommynak.
– Megyek, beszélek a herceggel.
Bólintott.
– A számból vetted ki a szót.
Ellie-re mutattam.
– Ne hagyd egyedül!
Tommy nevetett.
– Ezen a helyen? Tesó, még csak pislogni sem fogok.
Nem sokkal ezután már a toronyházban ültem a könyvtárban, szemben velem Nicholas.
– Ellie új lakásáról van szó. Látta már?
Elvigyorodott.
– Tegnap este egész vacsora alatt erről mesélt. Nagyon izgatottnak tűnt, hogy végre egy kis függetlenséghez jut és a saját lábára állhat.
– De nem látta még a helyet személyesen, ugye? – folytattam.
Megállt a keze, nem szöszmötölt tovább a papírokkal.
– Nem. De a hangjából ítélve azt hiszem, lehet, hogy látnom kéne.
– Minél hamarabb, annál jobb.

>!
Perly P

– Mi ez a hang…?
– Lövés hangja – szólalt meg Tommy. – Minden húsz percben lehet hallani. Ez a szegény ember harangja.
Egy szakállas csavargó, aki egy koszos, agyonhordott ballonkabátot leszámítva meztelen volt, bekukucskált, majd beintett az ablakon.
Visszaintettem.
– A szomszédok barátságosnak tűnnek.
Olivia odamasírozott az ablakhoz és lehúzta a reluxát, mire az egész leszakadt.
Lehet, hogy fel kéne újítani ezt a helyet? Vagy inkább porig rombolni.
– Miért van itt ilyen hideg? – kérdezte Nicholas.
Ellie elfintorodott.
– Nos, van egy kis gond a fűtéssel.
– Miféle gond?
– Hát az, hogy nincs.

>!
krisztin1 P

– Nem csak ököllel lehet bántani. Sokféleképp meg lehet sérteni az embereket.

Kapcsolódó szócikkek: Logan St. James
>!
krisztin1 P

A szerelem nem gyógyír mindenre, nem old meg minden bajt varázsütésre. Inkább inspiráció, motiváció… és nagy-nagy ajándék.

>!
Perly P

– Ez… hihetetlen volt!
– Mondtam neked! – vigyorgott Henry büszkén.
– Mi volt hihetetlen? – kérdezte Sarah von Titebottum, Henry jegyese, aki felénk közelített a folyosón és odasétált Henry oldalára.
Henry a vállára tette a karját, és megcsókolta.
– Csak megmutattam Ellie-nek a Palota legjobb csúszdáját.
– Neked is ki kéne próbálnod, Sarah – kiáltotta Ellie.
– Nem – tiltakozott Henry összeráncolt homlokkal, és birtoklón végigsimította Sarah hosszú, sötét haját. – Nem teheti. Szó sem lehet róla.
Sarah felsandított Henryre a fekete keretű szemüvegén át.
– Miért nem?
– Mert akár ki is törheted a nya…
Elhallgatott a mondat közepén. Végre leesett neki. Nicholasra mutatott.
– Nos… azt hiszem, igazad volt.
– Mindig igazam van – felelte Nicholas.
Henry felszegte az állát, és leckéztető hangszínt erőltetett magára:
– Nem kellett volna megmutatnom. Te pedig soha többé ne csináld ezt!
– De… – kezdett Ellie ellenkezni.
– Nem. Egy alkalom bőven elég volt. A szerencsédet kísértetted és végül nyertél… de csak a bolond kockáztat egynél többször. Ne légy bolond!

>!
inci81 

Legszívesebben megfogtam és átvetettem volna a vállamon, és kivittem volna innen a szexi seggét, mint egy barlanglakó a prédáját.

197. oldal

>!
Perly P

Nem az én hibám, hogy a kulcsok mindig megszöknek tőlem. Mindig egy bizonyos helyre teszem le őket, aztán hogyhogy nem, lábat növesztenek és elszaladnak.
Olyanok, mintha kis Houdinik lennének.

Kapcsolódó szócikkek: Ellie Hammond

A sorozat következő kötete

Uralkodj magadon sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland: A beosztott
Alexa Riley: Mindent bele
Vi Keeland: Egomániás
Maya Banks: Lángolás
J. R. Ward: Éjsötét szerető
Jennifer Probst: Elhibázott házasság
Anna Todd: After We Collided – Miután összecsaptunk
Brittainy C. Cherry: Tűzeső