Egy ​ágyban a herceggel (Uralkodj magadon 1.) 546 csillagozás

„Szenvedélyes ​és elbűvölő.” – AESTAS BOOK blog

Nicholas Arthur Frederick Edward Pembrook Wessco királyságának trónörököse, úgy is mondhatnánk, méltóságos őszexisége, elképesztően vonzó, ellenállhatatlanul jóképű és szégyentelenül öntelt – de hát ki ne lenne az, ha folyton hajbókolnak előtte?
De egyszer csak egy hóeséses manhattani éjszakán a herceg találkozik egy fekete hajú szépséggel, akinek esze ágában sincs meghajolni előtte. Helyette inkább belevág egy tál pitét a herceg képébe.
Nicholas a fejébe veszi, hogy kideríti, vajon a lány is olyan ízletes-e, amilyen a pitéje. Trónörökösként hozzászokott, hogy megkap mindent, amit csak akar.
Egy herceggel randizni nem éppen olyan, amilyennek a pincérnőként dolgozó Olivia Hammond elképzelte.

Adott egy folyton ítélkező királynő, egy lelkesen helytelenítő másodörökös, egy csapat könyörtelen lesifotós és a nyilvánosság fürkésző tekintete.
Bár ló húzta hintón tartanak a Roll Royces-ok felé, és… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

Álomgyár, Budapest, 2021
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155875120 · Fordította: Seres Noémi
Álomgyár, Budapest, 2020
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155875120 · Fordította: Seres Noémi
Álomgyár, Budapest, 2019
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158575120 · Fordította: Seres Noémi

Nicholas Arthur Frederick Edward Pembrook · Henry John Edgar Thomas Pembrook · Olivia Hammond · Logan St. James · Ellie Hammond · Lady Frances Eloise Alcott Barrister (Franny) · Lenora Celeste Beatrice Arabella Pembrook

Pandaaaa P>!
Emma Chase: Egy ágyban a herceggel

Nagyon szeretem ezt a történetet, mert olyan könnyed és aranyos. Most olvastam másodjára, mert szégyen vagy sem nem igazán emlékeztem rá, de most is beszippantott a maga bájával.
Nagyon szeretem Olívia és Nicholas szerelmét.
Imádtam a csipkelődéseiket és ahogy a szerelmük kibontakozott. Volt a végefelé egy kis dráma, de az kellett is bele, hát milyen könyv lett volna nélküle? Kell a csattanós befejezés :D
Henry-t is nagyon megkedveltem és alig várom, hogy olvassam az ő történetét :)
Lényeg alényeg ez egy nagyon jó limonádé könyv ami tökéletes ha valaki egy kis kikapcsolódásra vágyik.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Emma Chase: Egy ágyban a herceggel

A szórakoztatáson kívül semmi többre nem számítottam, ezért nem mondhatom, hogy csalódtam. A cselekmény, ha a pikáns jeleneteket leszámítjuk, alig több egy romantikus füzeténél (Romana), de némelyik füzetkének mégis jobb a stílusa. Nem olvastam eredetiben az írónőt, úgyhogy ezt a fordítónak rovom fel inkább. Ami a cselekményt illeti, cuki rózsaszín Hamupipőke sztori. Egy kitalált ország koronahercege és egy amerika lány szerelme, garantált hepienddel.
Hasonló témában sokkal inkább ajánlom Jodi Ellen Malpas Tükör és Füst duológiáját, egyelőre persze angolul.
Agyátlöbbölésre tökéletes volt. :)

Nikolett0907 P>!
Emma Chase: Egy ágyban a herceggel

„Az egyetlen dolog, aminek jobb illata van, mint egy új könyvnek: az egy régi könyv.”

Nos ahogy már lenni szokott, nem tetszett, viszont nem utáltam.
Mivel nem vártam semmit, így nem csalódtam, és olyan semmilyen érzés maradt utána.
Ez egy felnőtteknek szóló „mese”, némi túl fűtött erotikával, és egy tucat történet vezetéssel.
A karakterek sablonosak, a cselekményszál inkább unalmas.
Arra jó volt ez az olvasás, hogy megállapítsam ez az írónő sem biztos, hogy nekem ír.
Még megpróbálkozom egy másik könyvével majd, pici reményem még van, hogy csak ez a kötet nem az én világom.

Az én esetemben a semmilyen is jó kezdet. Igen tudom, hogy nincs benne logika, de hozzám egy külön leírás szükségeltetik, amit én magam, a mai napig kiegészítek.

Egy olvasásnak megfelelt.

Iloonka>!
Emma Chase: Egy ágyban a herceggel

Ha mást nem, a humorát mindenképp értékelem Chase-nek, de különben is rendben volt ez a könyv, habár voltak kifogásolnivalóim.

Milyen lenne, ha az életébe belépne egy valódi herceg? Te mit tennél? Nos, Olivia azt tenné, hogy az arcába vágná a pitét. Így van, hisz kikéri magának, hogy egy könnyelmű nőcskének gondolják. Nicholas herceg nemhogy megsértődne, inkább nagyobb érdeklődése támadt Olivia után, és határozott lépéseket tesz meg a meghódításához.

Jókat mosolyogtam a könyvön, én pedig szeretem, ha ez megvan a könyvben. Azt már kevésbé, hogy sablonos főhősökkel lett megáldva a könyv, így szinte majdnem minden lépést előre lehetett sejteni. Valamint, úgy érzem, nem nézték át eléggé a szöveget. Voltak vesszőhibák, elírások, helytelen fordítás, ami zavaróan sok volt nálam, ez pedig levont az olvasási élményből egy fél csillagot. Örültem volna, ha jobban kifejtik a probléma forrásokat, mint Nicholas szülei, vagy Olivia apja. Így úgy éreztem csak ,hogy kellett valami, ami sajnálatot ébreszt a szereplők iránt. Egyedül talán Henry viselkedésénél éreztem, hogy mennyire hat is rá a trauma.

Éppen ezért kíváncsi leszek az ő történetére, ami a következő részben lesz, érdekel, hogy a lázadó herceg miként fogja megoldani a feladatot.

Naiva P>!
Emma Chase: Egy ágyban a herceggel

Számomra majdhogy nem lehetetlen szavakba önteni azt a megmagyarázhatatlan érzést, amit egy Emma Chase olvasmány művel egy potenciális olvasóval, vagyis velem. A Tangled óta az egyik legnagyobb kedvencem. Olyan könnyű megszeretni a szereplőit. Nem csak a férfi szereplőket(!)
Szerintem kellenek az ilyen könyvek is. Olyan volt, mint egy modern tündérmese és most már azt se lehet rá mondani, hogy nem életszerű. Ha már egy híres és létező herceg elvett egy osztály nélküli, sehol nem jegyzett, noname színésznőt. Van egyáltalán bármilyen filmje?
A fordítás nem lett volna rossz, de az a megszámlálhatatlan igénytelen stílusban írt jelölt teljes hasonulás… Visszataszító ürességet éreztem. Ezért az egy csillag levonás.

vikcs>!
Emma Chase: Egy ágyban a herceggel

Az Álomgyár kiadó lecsapott a Royally sorozatra, a borítóterveket is már elég hamar láthattuk, és nem is kellett sokáig várni, hogy kiadják az első részt. Reméljük, az egész sorozatot a polcon tudhatjuk majd. Nekem még csak most sikerült a kezembe vennem a könyvet, amit egyrészt rosszul, másrészt jól tettem. Jól, mert hamarosan érkezik a folytatás (bár nem függővéges, hálistennek), rosszul, mert nagyon tetszett a könyv. Egyébként is nagyon szeretem a tiltott szerelemes sztorikat, és kíváncsi voltam mit hoz ki az írónő a helyzetből.

Ez a könyv egy tipikus modern tündérmese. A herceg beleszeret egy lányba, akit nem érdekel a pénz, sem az, hogy ő a herceg, hanem önmagáért szereti, de persze a hercegnek meg kell dolgozni a lány szerelméért, mert nem adja egy könnyen magát. Én nagyon szeretem az ehhez hasonló történeteket és szerintem még sok más hölgy/lány/nő is így van vele, mert azért valljuk be, mi is szeretnénk valaki hercegnője lenni. :)

Mind Olívia, mind Nicholas a kedvencem lett, nagyon szerettem őket külön-külön is, de a párosuk ütött igazán nagyot. A főszereplők mellett a mellékszereplők is nagyon szerethetőek voltak, de aki a legjobban megfogott az Henry herceg, Nicholas öccse volt. A következő kötet az ő története lesz, úgyhogy már alig várom, hogy olvashassam! Imádtam még Franny-t, aki észnél tartotta Olíviát a gazdag, orrfennhordós nép között.

A romantika mellett az erotika is teret kapott, de szerencsére nem vitte túlzásba az írónő. A könyv olvasmányos és gyorsan haladós, könnyed stílusban íródott. Nagyon jól szórakoztam, végig fenn tudta tartani a figyelmemet és izgultam, hogy mi fog történni a következő fejezetben.

Bővebben a blogomon: https://konyvmaniablog.blogspot.com/2019/02/emma-chase-…

Deziréé>!
Emma Chase: Egy ágyban a herceggel

Először csak a címe keltette fel a figyelmem, utána pedig a tartalom is. Egy rosszabb nap után neki is kezdtem és a könyv felééig le sem tettem a könyvet, nagy felüdülés volt akkor, a kedvem is sokkal jobb lett. Sajnos utána nagyon lassan haladtam vele.
A könyv eleje nagyon tetszett, de utána egyre laposabbnak éreztem.
De úgy gondolom a második rész sokkal jobban fog tetszeni, valamiért ezt érzem, lehet mert a folytatásban jobban érdekel, hogyan alakul a főszereplők sorsa.

Evika82 P>!
Emma Chase: Egy ágyban a herceggel

Aki ismeri a molyos munkásságom az, tudja, hogy imádom a romantikus könyveket. Főleg az ilyen jó fajtákat, mint amilyen ez is volt.
Igazi modern tündérmese, ahol a herceg találkozik az egyszerű lánnyal… egymásba szeretnek, és leküzdenek minden akadályt ami, a boldogságuk útjába állna.
Igaz Olívia nehezen adja magát, nem könnyű lenyűgözni, hiszen őt nem érdekli a férfi pénze. Ez még jobban felcsigázza Nicholas érdeklődését, és már az ismeretségük elején tudja, hogy egy különleges, hozzá való nővel hozta össze a véletlen szerencse.
Nagyon szerettem olvasni, és izgatottan várom a további részeit a sorozatnak.

Nórcsy08>!
Emma Chase: Egy ágyban a herceggel

Tetszett a kreativitás és a rendhagyó téma miatt, ugyanis ha jól emlékszem, én még nemigen olvastam ilyen uralkodókról, királyságról szóló könyvet. Habár azt is meg kell jegyezni, hogy mindez nem feltétlen központi téma a történetben. Előfordul néhány szabály, törvény, vagy protokoll, de a történet nagy része nem a királyságban játszódik, hanem attól távol, ahol fiatal hercegünk, Nicholas szabadabban élhet, kihasználva a spoiler fennmaradó időt.
Talán nem szép ilyet írnom, de úgy érzékeltem, hogy Olivia szeme azért felcsillant, amikor kiderült a herceg kiléte. Tudom, hogy nem. De azért úgy lett alakítva a történet, hogy teljes mértékben ez érződjön.
Élvezhető volt és fenntartotta az érdeklődésemet, de a könyv végére egyre gyakrabban előforduló helyesírási hibák egyre jobban elvették tőle a kedvem. Nem lett nagy kedvencem, de azért tetszett és a további részekre is kíváncsi vagyok.

Röviden: tetszett.
A fülszöveg magáért beszél, a történet nem szól sem többről, sem kevesebbről, azt kaptam, amit ígértek.
Élt bennem a remény, az egyedi fordulatok és meglepő vég kapcsán, hiszen egy jövendő király és egy köznemes kapcsolata törvényi akadályokba ütközik, és volt már annyi ilyen sztori…
Nagy csavarok nem voltak, a kapcsolathoz mérten követték egymást a klisék, keverve egy kis Micsoda nő érzéssel (a lovaspóló és Hannibál), mégis annyira jól sikerült mindezt tálalni, hogy élvezet volt olvasni.
A kiadásban akadnak helyesírási hibák, de ez mit sem ront a cselekményen, az olvasás gördülékeny. Nincsenek felesleges drámák, a félreértések hamar elrendeződnek, nagyobb viták nélkül.
Nicholas egy minden tekintetben sármos, domináns férfi, de Olívia nem egy elveszett, érintetlen kislány, akit meg kell mentenie. Kezdetben mind a ketten tisztában vannak azzal, hogy nincs jövője a kapcsolatuknak, csupán egy boldog nyarat szeretnének. A sok-sok erotika között viszont megismerik egymást, habár Nicholas legfőképpen Olívia bájaival van elfoglalva, a kedvességen kívül nem sok belső tulajdonságát tudja kiemelni, ellemben az éhsége nem volt zavaró. Jókor volt jó helyen a felnőtt tartalom.
A kedvencem Henry, már most olvasnám az ő könyvét.
Aki szereti a tündérmeséket, az igazán mesés románcokat, a szombat délutáni romantikus-vígjátékokat, azoknak tökéletes kikapcsolódást nyújt.

ap358 P>!

Az anyám egyszer azt mondta nekem, hogy az idő olyan, mint a szél. Keresztülfúj rajtad, elhalad melletted, és nem számít, hogy milyen erősen próbálod megállítani vagy megragadni, sosem fog sikerülni, még csak lelassítani sem tudod

ap358 P>!

Én senkiben nem bízom, akit a kutyám nem szeret.

Kapcsolódó szócikkek: Olivia Hammond
nypiro P>!

Rengeteg dolgunk van… de… a prioritások.
– Idejön értem és én három napja nem borotváltam le a lábamat!

hobor_ria>!

– A parlament mindig is tele volt egy rakás haszontalan hülyével – csattant fel.
Nicholas bólintott.
– De most rosszabbak.

ap358 P>!

– Térdet kéne hajtanom, vagy ilyesmi?
– Kérlek, ne! – És ekkor megjelentek a gödröcskék az arcán. – Hacsak nem érzel rá késztetést, hogy meztelenül tedd meg, mert akkor nem is kérdés, nyugodtan meghajolhatsz.

hobor_ria>!

De néha még a legmegbízhatóbb vonatok is kisiklanak.

Aniza I>!

Egy nő legjobb tömegpusztító fegyvere a közömbösség és a zavarkeltés.

Uralkodj magadon sorozat · Összehasonlítás