A ​tested védelmében (Uralkodj magadon 5.) 78 csillagozás

Emma Chase: A tested védelmében

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Vicces, ​édes és elbűvölő.” – Sultry Sirens Book Blog
„Szexi, érzelmes és csodásan szórakoztató.” – The Escapist Book Blog

Egy esztelen szerelem
Abigail Haddock gyönyörű, okos, de olyan merev, mint aki karót nyelt. Erről tulajdonképpen nem tehet, hisz Wessco egyik nagy múltú, dúsgazdag, arisztokrata családjába született, akiknek „karót nyelt” a középső nevük. Viszont sikeresek. Abby is azért dolgozik, hogy olyan kiváló orvos váljon belőle, amilyet a családi hagyományok megkövetelnek.
Nincs ideje esztelenségekre.
Tommy Sullivan élete másról sem szól, csak esztelenségekről.
A férfi halálos képességekkel bíró elit testőr és egy jómódú nemeseket védő neves cég társtulajdonosa, emellett azonban nagyhangú, szórakoztató és ellenállhatatlan sármőr. Tudja, hogy kell mulatni, és még sosem látott senkit, akinek nagyobb szüksége lett volna egy kis mulatságra, mint Abbynek. Hamar észreveszi, hogy a csinos kis doktornő azonnali beavatkozásra szorul,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2020

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156145529
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
304 oldal · ISBN: 9786156145536 · Fordította: Márton Andrea

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Lenora Celeste Beatrice Arabella Pembrook · Tommy Sullivan · Abigail Haddock


Kedvencelte 8

Most olvassa 3

Várólistára tette 55

Kívánságlistára tette 75


Kiemelt értékelések

Pati28 P>!
Emma Chase: A tested védelmében

Könnyed, humoros történet, leheletnyi izgalommal és egy kis intrikával megfűszerezve.

Örültem neki, hogy Tommy is kapott egy önálló kötetet, így reménykedve kezdtem neki az olvasásnak. Maga az alaptörténet tetszett, és a főszereplők is szimpatikusak voltak, bár az a bizonyos hűha érzés valahogy mégis elmaradt.

Tommy és Abby között izzik a levegő már az első találkozás alkalmával, de ezután ugrunk egy kicsit az időben, és onnantól kezdve követjük nyomon az eseményeket.
Abby igazi maximalista, aki csak a munkájának él, valamint a családi elvárások is súlyos terhet rónak rá. Tommy egyénisége, lazasága és sármja engem is hamar levett a lábamról, spoiler
Látszatra két különböző ember, mégis rendkívüli módon vonzódnak egymáshoz, és ez a vonzalom hamarosan átalakul valami egészen mássá, amire ők sem számítanak.
Jókat derültem néhány humoros jeleneten, viszont a grófnővel valahogy nem sikerült dűlőre jutnom, mert abban a kevés részben is, amíg szerepelt, csak kellemetlenségeket okozott.
A könyv arra is példát mutat, hogy egy kapcsolatban nagyon fontos az őszinteség, mert párként csak így működhetnek igazán jól együtt.
Persze a befejezés előre borítékolható volt, de nem igazán bántam ezt a kiszámíthatóságot, mert ennek ellenére is szerettem olvasni. :)

zuna19>!
Emma Chase: A tested védelmében

Eddig Henry és Sarah sztorija volt a legjobb a sorozatban (Királyi szerető).
Most csatlakozhat az első helyre Tommy és Abby is. Az alaptörténet isteni jó, a karakterek imádni valóak. A kidolgozással még mindig nem vagyok megelégedve maradéktalanul, de tény hogy olvastatta magát a könyv.
Annyira szerettem ezeket a mocskos kis szóváltásokat. Feldobták a sztorit nagyon. Szóval örülök, hogy olvashattam ezt a részt is.

Ács_Milán P>!
Emma Chase: A tested védelmében

Nem a sorozat legjobb része volt ez, de egy olvasásnak azért megfelelt.
Az eleje egy kicsit lassan indult be, de miután Tommy megbízatása lejárt, onnantól szórakoztatóbb lett számomra.
Az erotika mellett volt ugyan más mondanivalója és cselekménye is a történetnek, viszont ezeknek a cselekménynek/történéseknek túl hamar meg is lett a megoldása. Ami nem biztos, hogy baj, de ez így egy kicsit összecsapottnak és kapkodónak hatott.
Nem okozott meglepetéseket, hogy merre halad és mi lesz Tommy és Abigail kapcsolatából.
Összességében egy könnyed, romantikus történet volt, némi humorral átitatva.

Mert_olvasni_mindig_jó>!
Emma Chase: A tested védelmében

Nem a sorozat legkiemelkedőbb darabja a záró kötet, de nem is volt annyira rossz sem.

Az Uralkodj magadon sorozat ezzel a résszel le is zárult, de vajon milyen szájízzel búcsúztam el az utolsó könyvel tőle?

Nem estem hasra az biztos. Ahogy a sorozat többi kötetétől is megszoktam, ebben a részben is klisét olvashattunk, klisé hátán, bár a szereplők nekem itt kiváltképpen nagyon tetszettek és az ahogy belekeveredtek ebbe az egészbe egymással. Mint személyiség nem sokban különböznek az előző részekben megjelent szereplőktől. A csaj egy visszahúzódó, szürke kisegér, a pasi egy barom, aki meg a legyet is röptében és végül nagy nehezen összejönnek. Itt sokkal jobban éreztem, hogy ez a történet egy igazi brazil szappanopera. Amit nagyon sajnálok, mert tényleg nagyon vártam a sorozat befejező kötetét, de végül nem ő tette fel a tiarára a legszebb égkövet.

Sokkal több akciót vártam volna el tőle, az elődeikhez képest és bár az írónő megpróbált belecsenni egy kicsi és mély szálat, olyan volt mintha megijedt volna tőle és egy vállrándítással elintézte az egészet, majd ment minden tovább, ahogy eddig volt.

Egy szóval nekem a negyedik rész sokkal jobban tetszett és nem is nagyon értettem miért kellett még egy plusz rész a sorozathoz, de igazából annyira nem volt rossz. Egynek elment.

Kedvenc idézetem a könyvből:

“Ha az ember hazudik, mindig érdemes a lehető leginkább ragaszkodni az igazsághoz. Ez talán nem került bele a Bibliába, de azért fontos aranyszabály.”

Anita_Simon>!
Emma Chase: A tested védelmében

Kicsit sok idő telt el a sorozat előző részei és e között, így nem emlékeztem azonnal mindenkire. De ahogy haladt a történet, bevillant ki kicsoda.☺
Tetszett maga a történet, Tommy-t nagyon bírtam. Jó karaktert gyúrt össze belőle az írónő.
Abby, hát a családja nem nyűgözött le, az fix. Tiszta sznobok, élen a Nagymamával. Ez az állandó kontroll és nyomás, amit a családra helyezett, én nem bírtam volna eddig… nem csodálom, hogy kissé kishitű lett Abby ezzel a háttérrel. A szeretet náluk nem volt kimutatható, legalábbis amíg Abby nem űlt le a szüleivel beszélgetni.
Tommy családja hiába volt nagy, nyüzsgő, az anyját nem kedveltem az elején. Gondolom kellett ez a stílus neki, de amikor odaviszi bemutatni Tommy Abby-t a családnak, én tuti nyakon csaptam volna anyámat, ha így viselkedik… még az sem volt szimpi, hogy Tommy tesóira is nyomást gyakorolt, pusztán Abby háttere miatt, és a többiek sem úgy bántak szegény lánnyal, ahogy kellett volna.
Abby kicsit összezavart, amikor elzavarta Tommy-t, mikor kiderült a nagy ilyedtség után, hogy spoiler. Jó, oké, hogy ő ilyen, de nagyon csúnyán vezette le a feszkót, ráadásul Tommy-n…. :(
Amúgy a végét imádtam, pörgős könyv, ez az olvasásom gyorsaságán is látszik☝️☺❤

abbywinter I>!
Emma Chase: A tested védelmében

Ez gyorsan ment :) Nagyon szerettem, és nem csak azért mert Abby volt a főszereplő. Sok esetben nagyon hasonlított rám. Épp olyan eltökélt és kitartó, bár enyhén befolyásolható, mint én :) (vagy amilyen én voltam)
De istenem ez a pasas!!! Úgy maradt FÉRFI csupa nagybetűvel, hogy közben nem szégyellte az érzéseit. Tény, hogy nem minden helyzetet kezeltek jól, de emberek vagyunk…
Nekem talán ez a rész tetszett a legjobban.
Ajánlom a romantika kedvelőinek (ez egy kicsit szókimondóbb, erotikus részeket is tartalmaz, így olvassátok)

Ani249>!
Emma Chase: A tested védelmében

Tetszett nagyon az alaptörténet, és szimpatikusak voltak a szereplők is. Tommy igazi vagány, nagyszájú macsó, aki kirángatja Abbyt a saját zárt, szigorú világából. Jót szórakoztam a szóváltásokon.

SzRéka >!
Emma Chase: A tested védelmében

Ezen az egy részen van rajta a humoros címke, és meglepő módon ez volt az egyetlen, amin alig tudtam nevetni. Tommy túl nagyképű, Abby semmilyen, a többi szereplő pedig tényleg vagy karót nyelt, vagy egyszer ellő egy poént, utána csend. Továbbá van, aki még meglepődik azon, ha azt írom, az erotika megint kiakasztott?
Kimondottan szerettem a testőri cégről szóló részeket. Alapjáraton érdekel a téma, szóval a csillagok nagyobb része emiatt jár. A maradék annak köszönhető, hogy a kórházi és sebészeti részek is érdekesek voltak. Bemutatta az írónő Abby szemszögén keresztül, hogy mennyit kell gürizni, milyen fontos a kiegyensúlyozottság, és hogy az ember tehet ígéreteket, viszont nem minden sikerül úgy, ahogy azt eltervezi.
Abby nagymamáját, illetve Tommy anyját roppant ellenszenvesnek találtam. Majd ha szülő leszek lehet megértem a mozgatórugóikat, most azonban csak felforrt az agyvizem tőlük.
Összességében csalódtam az egész sorozatban – a negyedik rész egy kellemes kivétel. Egynek elmegy kategóriának éreztem…

Cintia_ >!
Emma Chase: A tested védelmében

Bár nem ez a kedvenc, mégis nagyon szeretem ezt a könyvsorozatot!
Tommy könyvére a második kötet óta várok, és nem okozott csalódást: a könyv sem és Tommy sem. Sokkal jobban kedvelem őt, mint Logant.
A két főszereplő – a már említett Tommy és Abby – igazán összeillenek, fantasztikus volt köztük a kémia és szerethető a párosuk.
Az örök no.1 pár (és könyv) a sorozatból Lenora és Edward, de a második és harmadik helyezettel most bajban vagyok: Sarah – Henry vagy Abby – Tommy?

Élveztem a könyvet, jó volt újra visszatérni ide, de lehetett volna egy kicsit izgalmasabb. Az írónő sajnos minden feszültségforrást hihetetlen hamar és összecsapottan elvarrt, mint például spoiler vagy éppen a spoiler.
Emiatt kissé unalmasabb lett a cselekmény, nem túlságosan, a szereplők még ezt elviszik a hátukon. Viszont azért tényleg vártam volna egy kis izgalmat, egy kis vért, ha már testőrről és sebészről van szó.

Van néhány karakter, aki felkeltette az érdeklődésemet, így nagyon várom a sorozat folytatását!

pufivipi>!
Emma Chase: A tested védelmében

Ez a rész sem ugrott ki a sorozatból. Nem sikerült lenyűgöznie Tommynak, de Abbynak sem. Abby kicsit merev, kicsit begyöpösödött, Tommy a macsó, aki feszegeti a határokat, oldja a gátlásokat. Az ellentétek vonzásának törvénye ismét beigazolódott. Erotikából nem volt hiány,de az egyediségből igen.


Népszerű idézetek

Álomgyár_Kiadó KU>!

Egyszerű a válaszom. Az igazság mindig egyszerű.

189. oldal

zuna19>!

„Ki növény itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel!”

Cintia_ >!

És tapasztalatom szerint a küzdelemben – és az életben is – a vágy minden egyes alkalommal földhöz csapja a logikát.

Kapcsolódó szócikkek: Tommy Sullivan
zuna19>!

Tommynak igaza volt: a hegyek gyönyörűek voltak, a motorozás pedig felemelő, bár nem szívesen motoroznék rendszeresen.

SzRéka >!

– A gyerekek már csak ilyenek – tűnődik a királynő. – Azt gondolják, hogy mindent tudnak.
– Igaz – helyesel apám. – De mi vajon mások voltunk az ő korukban, Felség?
– Nos… – Lenora királynő elmereng a kérdésen, majd megválaszolja. – Fiatal koromban biztos voltam abban, hogy mindent tudok… de kiderült, hogy igazam volt, úgyhogy a kettő nem ugyanaz.

krisztin1>!

Egyesek bélyeget vagy antik teáskanalakat gyűjtenek.
Az én szüleim emlősöket.

Kapcsolódó szócikkek: Tommy Sullivan
krisztin1>!

Vannak pillanatok az életben, melyek megváltoztatnak minket. Megváltoztatják azt, hogy mit akarunk, hogy miként látjuk a világot.

Detty77 >!

– Bocsásson meg, de ellent kell mondanom. A nyelve bent járt a számban – azt hiszem, most már nyugodtan szólíthat Tommynak.

Detty77 >!

De az élet különös – felkap, megforgat, és valami sokkal jobbat hoz ki belőled, mint amit valaha is gondoltál.

Detty77 >!

A szégyen a veszteseknek való – én soha nem szégyenkezem.


Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland: A beosztott
Vi Keeland: Egomániás
Vi Keeland: Fiatal szerető
Vi Keeland: A vetélytárs
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Cassandra Clare: Éjsötét Királynő