Már ​nem a tiéd 65 csillagozás

Emily Wibberley – Austin Siegemund-Broka: Már nem a tiéd

A tizenhét éves Megan Harper az örök második, mellékszereplő a saját életében is. Ráadásul exei rendre a vele való szakítás után találják meg a nagy őt. Szerencsére Megan nem az az önsajnáló típus, jobb híján továbblép, ezerrel készül a továbbtanulásra. Jövőre felvételizik az Oregoni Egyetem rendező szakára, ehhez pedig színészi tapasztalatra is szüksége van. A drámacsoport vezetője Jody ráosztja Júliát, minden színésznő álomszerepét. Megan azonban egyáltalán nem akarja ezt elvállalni. Fel kéne nőnie a szerephez, amelyet önbizalomhiánya miatt szíve szerint visszautasítana. A sors azonban mellé rendel egy segítőt, a fiatal és figyelmes drámaírót, Owen Okiát. A fiú drámaírói leckékért cserébe lelket önt a lányba, és szép lassan elhiteti vele, hogy senki más, csak ő lehet saját életének főszereplője és rendezője is. Ez a barátság azonban egy idő után mindkettejük számára egyre többet jelent. Te hogy fejeznéd be ezt a sztorit?

Eredeti megjelenés éve: 2018

Kiadói ajánlás: 15 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: LOL-könyvek Móra

>!
Móra, Budapest, 2020
368 oldal · puhatáblás · Fordította: Kalapos Éva Veronika

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Megan Harper · Owen Okita


Kedvencelte 5

Most olvassa 5

Várólistára tette 90

Kívánságlistára tette 85

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Csakegyolvasólány P>!
Emily Wibberley – Austin Siegemund-Broka: Már nem a tiéd

Az utóbbi időben nem nagyon fogtak meg a LOL könyvek, ám a Már nem a tiéd eléggé tetszett. Kellemes és könnyed regény volt, ami segített abban, hogy egy sűrű és nehéz nap után kikapcsolódjak. Ezek mellett a színjátszós részeket nagyon élveztem.
Bevallom, Megant eleinte nem szerettem. Nekem a fiúkkal való kavargatása nem jött be, illetve azt sem, hogy azzal „dicsekedett”, ezzel tett hírnevet az iskolában. Viszont, ahogy jobban kezdtem megismerni őt, úgy kedveltem meg. De nem lett a kedvenc karakterem.
Az abszolút befutó nálam Owen Okita volt, aki kissé visszahúzódó volt, de ahogy Megan és ő közeledett egymáshoz, ez megszűnt. Egy jó humorú, kedves és kissé piruló srácot fedezhetünk meg benne.
A történet pedig nagyon jó volt. Olvasás során egyáltalán nem éreztem azt, hogy sietnek a történetben. Minden szépen lassan történt és nem maradtak elvarratlan szálak sem. Ezek mellett láthattam Megan személyében egy kis karakterváltozást is, aminek örültem.

Bővebben: https://konyvekmindenhol.blogspot.com/2020/08/emily-wib…

zuna19>!
Emily Wibberley – Austin Siegemund-Broka: Már nem a tiéd

Pár éve már, hogy nem sok ifi regényt olvasok. Persze vannak kivételek (H.P.), de egyre csak stagnál nálam az ifjúsági címke. LOL könyvekkel vegyes érzéseim vannak, mert voltak iszonyatosan kellemes csalódásaim, de persze voltak olyanok is, amik nem nyerték el a tetszésemet.
Tipikusan tömegregény ez, amit középiskolásoknak odaadnék, mert valószínűleg szeretnék a sztorit. Tipikus hétköznapi, beleélhető könyv, kedves szereplőkkel.

csfannie P>!
Emily Wibberley – Austin Siegemund-Broka: Már nem a tiéd

"Hatalmas meglepetés volt számomra ez a történet. Még sosem olvastam LOL-könyveket, mert azt hittem, hogy már kinőttem belőlük, és nem tartozom a célszemélyek közé. Ettől nagyobbat nem is tévedhettem volna!

Bevallom, az első pár részben nehezen tudtam azonosulni Megannel. Nem tudtam összeegyeztetni az értékrendemet az ő pasimániás, nonstop flörtölő személyiségével, mivel én iszonyatosan távol állok ettől. Mindenesetre szép lassan hozzászoktam, hogy mások vagyunk, és onnantól már egészen kibékültem a karakterével. Vele örültem, vele szomorkodtam, ha csalódott volt, én is az voltam, és megállás nélkül drukkoltam azért, hogy ne csak a színdarabban, hanem a való világban is találkozzon a Rómeójával."

Bővebben:
https://fannislibrary.blogspot.com/2020/08/emily-wibber…

Navi P>!
Emily Wibberley – Austin Siegemund-Broka: Már nem a tiéd

Hála „ha-ha-ha” a karanténnak és az online oktatás miatti kényszerű szabadságnak, nyugodtan olvashatok éjjel is, nem kell hajnali 4-kor kelnem, s így az éjjel elolvashattam a könyvet.
Cuki volt a történet, még cukibb Owen, akit nagyon megszerettem :) Humoros, okos, pirulós srác, némi kockahassal megáldva :) Megan kicsit suta volt az elején, meg ezzel az önbeteljesítő ostobaságával, eleinte kicsit sok volt, de a végére hála Owennek, meg néhány megtudott titoknak és tartalmas beszélgetésnek-kiabálásnak, elkezdi értékelni önmagát, s így ki tud állni magáért, s el tudja fogadni a körülötte lévő világot. Sajnáltam a szülei miatt, de ők nagyon szépen oldották meg, úgy, hogy a lehető legkevesebbet sérüljön Megan, Randall pedig kifejezetten aranyos volt, Rose is szimpatikus volt a számomra.
A könyvben szereplő többi fiú, Anthony és Eric kivételével, nem volt valami szimpi, bár ezt van aki csak a könyv végére érte el. A és E viszont bájosak voltak, egyáltalán nem volt nyomulós az ő száluk, drukkoltam nekik.

Pandalány P>!
Emily Wibberley – Austin Siegemund-Broka: Már nem a tiéd

A történet fő témája az irodalom, a színészet és Shakespeare. Főszereplőnk pedig Megan Harper, aki teljes erőbedobással készül az egyetemre, ahol színpadi rendező szeretne lenni.
A könyv első fejezeteiben Megan őszintén szólva nekem nem annyira volt szimpatikus harsány viselkedése miatt, azonban miután egyre inkább kibontakozott a karaktere, elkezdtem megkedvelni. A kötet elején többnyire a szerelem keresése és a fiúkhoz való hozzáállása került középpontba, gyakorlatilag a szokásos gimis bonyodalmak, kavarások és félreértések. Megan mindig csak a második volt mindenki életében, és a szakításai után az exek sorra találták meg a nagy Őt, Megan pedig kereste tovább önmagát. Eleinte azt éreztem, hogy kicsit ide-oda kap, bárki jó lenne neki, aki szeretni tudja, de aztán világossá vált, hogy várhatóan a könyvben egyfajta karakterfejlődésen fog keresztül menni, legalábbis reméltem, hogy így lesz.
Nagyon szeretem azokat a regényeket, ahol az irodalom legalább fele annyira fontos, mint a főszereplők és életük. Jelen könyvben Shakespeare, az ő művei és természetesen az örök klasszikus, Rómeó és Júlia szerelmi története a választott színdarab. Tetszik, ahogy kibontakozik a könyvben a két fő szál nagyjából egyszerre: Megan önmagára találása és a színdarab összeállása.
Bővebben: http://pandalanyolvas.blogspot.com/2020/08/blogturne-em…

AniTiger P>!
Emily Wibberley – Austin Siegemund-Broka: Már nem a tiéd

Ez nem egy rossz történet, hiszen köze van a színházhoz, a kamasz szerelmekhez, a Rómeó és Júliához, az ashlandi Shakespeare főiskolához… és mégsem lett kedvenc! Rengeteg múlt Megan Harperen, aki büszkén vallja magáról, hogy flört- és fiúmániás, és a történet folyamán nem egyszer konkrétan leállt az agya, amint egy helyes srác felbukkant a színen. Szóval a gond az, hogy a főszereplőt simán meg tudtam volna csapkodni péklapáttal annak ellenére, hogy milyen áhítatos a kapcsolata mindennel, ami színház. Emiatt a kettősség miatt egyszerre szerettem és nem szerettem a sztorit, bár az igaz, hogy mind a háttérkarakterek és a mellékszálak nagyon tetszettek.

Bővebben a blogon:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2020/08/LOL-mar-n…

Paulina_Sándorné P>!
Emily Wibberley – Austin Siegemund-Broka: Már nem a tiéd

Hát olvastam már jobb LOL történetet is. Az eleje nagyon vontatott volt, sokszor a szememet forgattam olvasás közben. Megan nem nyerte el a tetszésemet, idegesített sokszor. Owen nagyon aranyos fiú, kedveltem a naivságát, tetszett az esetlensége. A vége viszont nem volt rossz, Megan kapott egy nagy pofont az élettől, és elviselhetőbb személy lett belőle. Sok mindenre rájött és ettől normálisabb lett a viselkedése. A végére egy picit megkedveltem. spoiler

Heni_s_BookBar>!
Emily Wibberley – Austin Siegemund-Broka: Már nem a tiéd

Nagyon örülök annak, hogy a könyvtárban rátaláltam erre a kötetre. Bevallom őszintén a fülszövegét egyszer talán elolvastam, de szinte semmit sem jegyeztem meg belőle. Valami könnyed olvasmányra vágytam és úgy gondoltam erre egy LOL kötet tökéletesen megfog felelni. A regény elején érdeklődve figyeltem azt, hogy Megan nem egy tipikus LOL lány. Nem várja a szőke herceget fehér lovon, hanem imád flörtölni és látszólag bele törődött abba, hogy ő az örök második. Imád színdarabot rendezni és a főiskolán ebbe az irányba szeretne tovább tanulni. A felvételi pontszámok miatt viszont szüksége van színészi gyakorlatra is, ezért a Rómeó és Júlia darabra jelentkezik. Ő egy kisebb szerepet képzelt el magának, de Júlia szerepét kapta meg. A lány teljesen kiborult a hír hallatán, de erre rátesz még egy lapáttal az, hogy Rómeót a volt pasija fogja játszani, aki elhagyta őt azért, hogy a legjobb barátnőjével kezdjen el randizni, majd járni. Eközben a lánynak meg kell bírkóznia azzal is, hogy a szülei elváltak és az édesanyja, valamint az édesapja is tovább lépett. Az anyukájának komoly kapcsolata van, míg az édesapjának új párja lett, gyereke és úton volt a második baba is. Nemcsoda hát, hogy Megannek a színház és a rendezés nyújtott vigaszt és menedéket. Szerintem Megan egy nagyon összetett karakter, aki sok mindenen ment keresztül és az emberek teljesen mást gondolnak róla, mint amilyen valójában. Hogy jó dolognak tartom-e azt, hogy Megan ilyen sok pasival flörtölt és járt? Nem, mert ő egy csodálatos lány és sokkal jobbat érdemelne, mint amelyet az eddigi élete nyújtott számára. Viszont megértem, hogy mit miért tett.
A kötetben feltűnik egy új fiú is, Owen Okita. Csendes, visszahúzódó és folyton ír a titokzatos füzetébe. Megannel jó barátai kapcsolatot alakítanak ki egymással. Lassan alakult ki a kapcsolatuk, de végül nagyon erős lett és pár hónap alatt jobban megismerték egymást, mint eddig bárki mást. Owen egy nagyon aranyos és hétköznapi srác volt! Utóbbit szeretném kiemelni, mert ugye mi lányok hajlamosak vagyunk egy álom pasit kialakítani a fejünkben a sok-sok szuper könyves pasi miatt (is,) de eközben elfelejtkezünk a hétköznapi sracokról, akik szintén tudnak meglepést tartogatni és a maguk módján igen is csodálatosak tudnak lenni. Owen is ilyen srác volt. Elsőként fel sem figyelsz rá, mert nem egy Adonisz, nem egy rock sztár, sem pedig élsportoló. Aztán az élet úgy hozza, hogy szóba elegyedtek és felfigyelsz arra, hogy milyen kellemes a személyisége, jófej srác. Aztán egyre többet jár a fejedben és azon gondolkodsz, hogy vajon ő gondol-e rád. Majd elhesegeted ezt az érzést, mert teljesen hülyeségnek gondolod. Végül aztán egyre többet vagytok együtt. Megismeritek egymást. Titkokat tártok fel egymás előtt, amelyet ezidáig még senkinek sem mondatok el. Aztán már csak azt veszed észre, hogy el sem tudnád képzelni az életed anélkül, hogy ne beszélgess vele, ne lásd a mosolyát és azt, hogy egy kis flörtölés hatására milyen pirosak lesznek a fülei.
Ez egy nagyon jó regény volt a számomra, mert remek karaktereket ismerhettem meg a történetben. És…bár nem szeretem a Rómeó és Júliát még is örömmel olvastam el ezt a regényt. Több Owen Okitához hasonló karaktert kérek a közel jövőben! A cuki, aranyos, figyelmes és kedves fiúk a legmenőbbek! <3
Ja…és valóban sok lánynak bejön ha egy srác tudni főzni és jól kijön a gyerekekkel. ;) Legalábbis nekem igen. :)
Megannak végig drukkoltam, mert nagyon tehetségesnek és kitartónak ismertem meg, aki képes a megbocsájtásra és nagyon fontosak számára azok az emberek, akiket a szívébe zárt.
Nem is kérdés, hogy hány csillagot adok a könyvnek:
Öt csillag!

Ani249>!
Emily Wibberley – Austin Siegemund-Broka: Már nem a tiéd

Tudom, hogy alapvetően már nem az én korosztályomnak íródnak a LOL könyvek, de néha szeretek ifjúságit olvasni, mert olyan kis kedvesek és nagyon jók kikapcsolódásnak. Ez a történet érdekes volt! Egy 17 éves lány, aki tele van exekkel, akik a szakítás után találják meg a nagy Őt. Ez a normális 17 évesen?

CsiPe_z>!
Emily Wibberley – Austin Siegemund-Broka: Már nem a tiéd

Na, ez tényleg LOL.
Volt benne minden, még több is, mint szükséges lett volna, ám nekem tetszett. Annak ellenére hogy az elején szívem szerint falhoz vágtam volna a könyvet, mert Megan viselkedése taszító, aztán szerencsére egy szép jellem fejlődésen megy át. Ezzel párhuzamosan kezdtem úgy érezni, hogy ebből még akár jó könyv is lehet.
A fülszöveg alapján bevallom engem nem vonzott volna be a sztori. Pláne mert egy tini lányról szól aki rengeteg szakításon van túl, ami azért kicsit fura nekem. Amiért jöttem csak annyi, hogy minden LOL-t olvastam eddig, és szeretném ha ez továbbra is így lenne.
A szereplőkkel vegyesek az érzéseim. Ahogy haladtam az olvasással ez is szépen változott folyamatosan. Owen a legjobb, de a végére Megant is sikerült megkedvelni. spoiler
Aki szereti a LOL-könyveket bátran vágjon bele, illetve aki szívesen olvasna egy romantikus, ifjúsági regényt.


Népszerű idézetek

csfannie P>!

– Egyetlen dolog van, ami tutira nem fog működni: ha nem csinálsz semmit.

csfannie P>!

Az én érzéseim is számítanak, és belefáradtam, hogy úgy tegyek, mintha nem így lenne.

csfannie P>!

Ha tényleg színház az egész világ, ahogy Shakespeare írta, akkor én mellékszereplő vagyok, vagy ki sem jöhetek a takarásból.

csfannie P>!

Egy könyvet becsukhatsz, egy filmet leállíthatsz, de a színház ott lélegzik a szemed előtt, és esélyt sem ad, hogy gátat szabj az eseményeknek.

csfannie P>!

Minden egyes sorral erősebben érzem, hogy Júlia életre kel, mert már tudom, milyen érzés, amikor szeretsz, és szeretnek téged.

csfannie P>!

Ha van bármi, ami felülírhatja a flörtvágyamat, az az, hogy a lehető legtöbbet kihozzam Shakespeare-ből.

csfannie P>!

A parkolóban felpillantok a hirdetőtáblára, amin ma ez áll: Pizzázni vagy nem pizzázni? Ez itt a kérdés! Megcsóválom a fejem: Shakespeare mester odalenne a gyönyörűségtől.

csfannie P>!

– Nem fogod ellopni a pasimat, ugye? – kérdi Madeleine csipkelődve, és Tyler köré fonja a karját.
– Nem, az a te műfajod – vágom rá gondolkodás nélkül.

csfannie P>!

– Ha annyi kapcsolaton vagy túl, mint én, megtanulod, hogyan találj humort a… – keresem a megfelelő szót.
– …szívfájdalomban – segít ki Owen.

Kapcsolódó szócikkek: Megan Harper · Owen Okita
csfannie P>!

Későn jövök rá, hogy most itt maradtam egy csapat végzős lánnyal, akik mind pályáztak Júlia szerepére. Alyssa Sanchez máris úgy bámul, mintha azt kívánná, hogy toljam fullba Júliát, és szúrjam szíven magam egy tőrrel ebben a szent pillanatban, az udvartartása pedig rám nézni sem hajlandó.


Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Leiner Laura: Maradj velem
Jenny B. Jones: Tiéd leszek
Kody Keplinger: Lying Out Loud – A hazugságháló
Joss Stirling: Misty
Leiner Laura: Valahol
Leiner Laura: Bábel
Leiner Laura: Akkor szakítsunk
Anita Gayn: Senkinek sem kellesz!
Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi