A ​századik királyné (The Hundredth Queen 1.) 92 csillagozás

Emily R. King: A századik királyné

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Kalinda árva lány, aki nem vágyik másra, csupán a csendes kolostori élet békéjére és biztonságára a Nővérek rendjének hegyi templomában. A zsarnok Tarek rádzsa váratlan látogatása azonban felforgatja az életét. Az uralkodó kilencvenkilenc felesége mellé keres egy utolsót – a századik ránit. Mindenki meglepetésére éppen Kalindára esik a választása. Azonban mielőtt egybekelhetnének, egy ősi törvény szerint fegyverekkel kell kivívnia méltó helyét a rádzsa kilencvenkilenc felesége és számtalan ágyasa között egy rendkívüli bajnokságon.
Kilátástalan helyzetében csupán a testőre, a komoly, de kedves Naik Deven kapitány társasága nyújt neki vigasztalást. Ám a férfi iránt egyre növekvő vonzalma súlyos veszélybe sodorja.
Kalinda lelke szabadnak született, csak arra vágyik, hogy mentesüljön minden kötöttség alól, dönthessen saját sorsáról, és együtt lehessen a férivel, akit szeret.
Itt az idő, hogy a századik királyné felszabadítsa a benne rejlő erőket, és felforgassa a birodalmat.

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2019
350 oldal · ISBN: 9789634990918 · Fordította: Robin Edina
>!
Maxim, Szeged, 2019
350 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634990406 · Fordította: Robin Edina

Kedvencelte 6

Most olvassa 2

Várólistára tette 128

Kívánságlistára tette 97

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Emily R. King: A századik királyné

Az alapötlet jó, van benne egy kicsi Lawrence Vörös nővéréből, meg a Homok leányából is. Harcos nővérek, meg a titokzatos bhuták, és mindez egy arab világhoz hasonló helyen. Már csak a disztópia címkét nem értem
Ez egy sima fantasy egy kitalált világból. De ami igazából zavart, az a villámgyorsan kibontakozó szerelmi szál. Nem szeretem az instalove sztorikat. Egy kicsit tovább is tarthatott volna míg egymás karjába omolnak a főszereplők. Érdekes volt, izgalmas, de hoppá, ez egy öt részes sorozat kezdő kötete. Lesz még izgulni való bőven.
A borító pedig gyönyörű. Igazából ez volt a legfőbb oka, hogy megvettem a könyvet.

1 hozzászólás
DarknessAngel >!
Emily R. King: A századik királyné

Úgy szeretem az ilyen történeteket. A történet érdekes és izgalmas, a szereplők szerethetőek, a romantikus szál pedig szintén aranyosan bontakozik ki. Olvasás közben a Sivatag lázadója trilógia, valamint Az Ékkő jutott eszembe a sztoriról, de mivel én azokat is nagyon szerettem, így ez egyáltalán nem zavart.
Kalindáról már temészetesen az elejétől kezdve kiderül, hogy nem egy átlagos lány, és hogy későbbre is tartogat még titkokat. Itt-ott eléggé kiszámítható volt a történet menete, vagy a szereplők viselkedése, de azért volt, hogy még így is sikerült meglepetést okozniuk.
Devennel úgy voltam, hogy aranyos karakter, de a következő részben már többet várok tőle. Engem nem zavart ez a gyorsan kibontakozó „szerelmi szál”, mert főleg csak vonzalomnak tűnt, de attól még természetesen jó volt róla olvasni.
Jaya és Kali barátsága igazán tetszett. Szerintem simán kaphattunk volna belőle sokkal többet is.
Néha felbukkannak bennem ilyen vegyes érzések is a könyvvel kapcsolatban, de csak azért mert már nagyon sok hasonló történetről olvastam. Ha az összképet nézem, akkor szerintem ez egy igazán kedvelhető és érdekes történet, amit biztos folytatni fogok.
Kíváncsi vagyok, mi lesz most Kalinda következő lépése.

Niitaa P>!
Emily R. King: A századik királyné

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2019/09/emily-r-king-sz…

"Sok mindenre számítottam, de erre azért nem. A könyv kegyetlen világot mutat be, ahol az emberi élet vajmi keveset ér, ezáltal több szereplőtől is búcsút kell venni olvasás közben. Ez megdöbbentő, hiszen a legtöbb young adult regény nem tartalmaz ilyen sok vérre menő küzdelmet, s mégis, ebben rejlik a világ hitelessége, hogy igenis a sokéves hagyomány kegyetlen és elég egyetlen figyelmetlenség, egy kit botlás ahhoz, hogy életfonalunk megszakadjon. Így sem a szereplők, sem az olvasó nem érezheti magát biztonságban, mivel nem tudja kiszámolni, kivel mi fog történni. De számomra pont ez hozta el azt a rajongó érzést, ami a könyvet a kezemben tartva rajtam volt. Mert nem tudtam a legvégén előre megmondani, mégis melyik oldal fog győzedelmeskedni. Ugyanakkor azt is el kell ismernem, hogy míg idáig elértem, néha kellett a szemöldökömet ráncolnom a logikátlanságokat látva. Sajnáltam, hogy a szerző sokszor a saját szabályait sem veszi figyelembe és bár Kalindát átlagosnak alkotja meg – ami kifejezetten dicséretes! – mégis néha lesüllyeszti a butus kislányok szintjére.
A fantasztikus szál viszont remekül alakult benne. Bár szerettem volna még több információt kapni az adott képességekről, működési elvükről, egyelőre úgy érzem, ennyivel is beérem, hiszen a továbbiakban biztos több szerephez fog jutni. Ebben a kötetben a hangsúly az alapozáson volt, hogy Kalinda megtalálja a helyét, a küldetését és megfogalmazza magában, milyen célokat szeretne a jövőben elérni. Míg az elején egy bátortalan kislány volt, a palotabeli élet megkövetelte tőle, hogy hirtelen felnőjön, azáltal, hogy látókörét kiszélesítette, így a lelkében lakozó tüzet nagyobb területre tudja a későbbiekben kiterjeszteni. Kíváncsi vagyok, meddig terjed majd el az akarata, milyen áldozatokat képes meghozni a nagyobb jó érdekében. Nagy kíváncsisággal várom a folytatást, mert véleményem szerint nagy potenciál rejtőzik még ebben a történetben."

deen>!
Emily R. King: A századik királyné

Kellemes meglepetés volt ez a könyv. Nem számítottam rá, hogy ennyire összetett cselekményt kapok, amiben, bár voltak kiszámítható részek, el tudok veszni. Kalinda árva, és a Nővérek nevelik fel, és készítik fel arra, hogy ágyasként, feleségként vagy szolgálóként használják a pártfogók. Kalinda nem egy harcos alkat, mégis harcolnia kell, miután a rádzsa kiválasztja leendő századik, egyben utolsó feleségének. Kalinda azonban nem kíván harcolni, titokban pedig testőre, Deven után áhítozik. A szerelmi szál aranyos volt, de nagyon gyorsan kialakult a főszereplők között a halálos szerelem, ami a következmények ismeretében sem szerencsés. Bár az események várható irányba sodorják a szereplőket, főleg Brak felbukkanása után, mégsem mondható, hogy szokványosan ér véget Kalinda harca. Alapvetően tetszett, néhány apróságot leszámítva. Remélem rövidesen folytatni fogja a kiadó a sorozatot, mert szeretnék még a bhutákról olvasni.

K_Kata99 P>!
Emily R. King: A századik királyné

Gyönyörű borító, izgalmas történet és a szereplők is szimpatikusak voltak.
Ármány, romantika, cselszövés és egzotikus tájak.
Nagyon várom a folytatást.

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit >!
Emily R. King: A századik királyné

Végre egy disztópia ami nekem is tetszett, méghozzá nagyon.
Végtelenül izgalmas volt, remek karakterekkel és csodálatos, egzotikus helyszínekkel.
Sok titok húzódott meg a történetben, egy valóságos darázsfészek uralkodói palota, rengeteg feleséggel és közprédára bocsájtott ágyasokkal, akiknek véres harcot kellett vívniuk a előkelőbb pozícióért, szó szerint. Mindeközben a nép éhezett és mérhetetlen szegénységben élt. Persze a tiltott szerelem sem hiányzott a könyvből.
Szóval nagyon jó könyv volt és ide nekem a folytatást.

wzsuzsanna P>!
Emily R. King: A századik királyné

Emily R. King egy újabb, eddig ismeretlen név volt számomra a friss megjelenések között, aki A századik királynő című sorozatával robban be a magyar könyvpiacra. Mindig nyitott vagyok egy izgalmas fantasy-történetre, ráadásul tovább lendített az érdeklődési szintemen a regény alapsztorija és a környezet/világ, amiben játszódik. Bár fikcióra épül, az írónő által teremtett univerzum sok szempontból hajaz a keleti kultúrára és misztikumra, nagyon érdekesnek tartottam ezt a fajta párosítást (most gondoljatok bele, mintha X-menek szerepelnének a Szulejmánban!:)). Reméltem, hogy egy izgalmas, feszültségekkel teli történetet fogok kapni, igazán belevaló főhősnővel, sok intrikával, és az ízlésemnek megfelelő mennyiségű romantikával. A sorozat első kötete után azt kell mondjam, bizakodó vagyok, mert ha voltak is kisebb problémáim, összességét tekintve nagyon meggyőzőre sikeredett az indítás.
A regény központi alakja Kalinda, akit csecsemő kora óta a Nővérek testvérisége nevel a világtól elzárt templomban. Igazi szüleiről nem tud semmit, ráadásul a vele együtt nevelkedő lányokkal is nehezen alakított ki szorosabb kapcsolatot egész gyermekkorát végigkísérő betegeskedése, lázrohamai miatt. Az egyetlen személy, akire jóban-rosszban számíthat, Jaya, akivel nem is várnak sokkal többet az élettől, minthogy továbbra is a templom nyugalmában tölthessék napjaikat. Azonban ezzel kapcsolatos vágyaik könnyen meghiúsulhatnak a nem mindennapi szerepet betöltő intézményben. A templomban nevelkedő ifjú hölgyeket ugyanis bármikor beidézhetik az Igénylésre, amikor a gazdag pártfogók, vagy éppen maga az uralkodó kiválaszthat közülük bárkit, hogy szolgájává, ágyasává vagy feleségévé tegye. Sok lány számára ez a lehetőség maga a megvalósult tündérmese, hiszen a palotában gazdagságban és jólétben élhetnek, ehhez azonban különféle harci próbák során kell bizonyítaniuk rátermettségüket. Kalinda nem különösebben fél attól, hogy egyszer kiválasztják, hiszen gyakori betegségei miatt nem számít túl felkészült harcosnak, ráadásul a szépsége sem kiemelkedő. Annál jobban meglepődik, amikor a rádzsa őt választja, hogy legyen a századik felesége az udvarban.
Nagyon tetszett az a fajta világépítés, amit az írónő végigvitt ebben a regényben. Az uralkodói udvar sok szempontból hasonlít létező kultúrák felépítésére, mégis van benne jó pár olyan csavar, ami megbolondítja a történetet. Ilyen például az a hagyomány, miszerint a leendő feleség-jelöltet bármelyik ágyas párbajra hívhatja, hogy győzelem esetén helyette emelkedjen az áhított pozícióba. Éppen emiatt a palotában élő nők nem pusztán gyönyörű és finom úrhölgyek, hanem sok esetben képzett és kegyetlen harcosok is, akik miatt Kalinda sosem érezheti magát teljes biztonságban. Különösen veszélyes ellenségnek bizonyul Tarek rádzsa első számú felesége, aki semmitől nem riad vissza annak érdekében, hogy megvédje rangját a hierarchiában. Kalindának ráadásul egyszerre több dolog miatt is főhet a feje: nem elég, hogy az udvarban minden oldalról veszély leselkedik rá, és közeleg a végzetes párbaj napja, ahonnan semmiképpen sem kerülhet ki győztesként, de még a titokzatos bhuták is rettegésben tartják a palotát. És itt ki is lyukadunk a regény másik nagy erősségéhez, amit ez a titokzatos nép képvisel a történetben. A bhuták ugyanis természetfeletti erővel rendelkező emberek, akik a négy elem valamelyikét képesek uralni. A szóbeszéd szerint egyenesen démoni a hatalmuk, de egy idő után Kalinda már nem lehet biztos benne, hogy minden, velük kapcsolatos pletyka hiteles. (…)
Bár hivatalosan ifjúsági regényként van aposztrofálva, szerintem nyugodtan kézbe veheti az idősebb korosztály is. Egyrészt azért akadnak benne brutálisabb jelenetek, másrészt éppen eléggé összetett a történet és a mondanivaló ahhoz, hogy azoknak is élvezhető legyen, akik már túl vannak pár hasonló olvasmányélményen. A természetfeletti háttér és a mágikus világ jobban ki lehetett volna domborítva, viszont ezzel kapcsolatban is lehet reménykedni, hogy a további részekben nagyobb hangsúlyt fog kapni. Én összességében teljesen elégedett voltam: érdekesnek találtam a felépített társadalmat és szokásokat, végig lekötött a cselekmény és a sok udvari intrika, ráadásul volt benne néhány nem várt fordulat, amitől elkerekedett a szemem. Nagyon remélem, hogy nem kell majd sokat várni a folytatásokra, mert ez a történet igazán alkalmas arra, hogy magába szippantsa az embert.
Bővebben:
https://konyvesmas.blogspot.com/2019/06/a-szazadik-kira…

perpetua P>!
Emily R. King: A századik királyné

Idén nem ez az első arab világban játszódó regény, és megkedveltem az ottani légkört, ezért nagyon bíztam benne, hogy a Századik királyné se lesz csalódás.
Főhősnőnk nem szépségéről híres, harci képességein is van még mit csiszolni, mégis különleges, csak maga se tudja az okát. Tetszett a legenda, ami a szár királynőt övezi, és ahogy ez motiválta az egész cselekményt. Az még inkább tetszett, hogy a feleségeket nem csupán esztétikai szempontok szerint válogatják, hanem legfontosabb erényük, hogy helyt tudnak állni a küzdőtéren. Ennyi nő között kötelezően megjelenik az ármány, a viszály, mindenki a saját érdekeit nézi és könnyedén áttapos másokon. Sejtettem Kali múltjának titkát, de tetszett ez a fordulat és még inkább az, ami a származásáról kiderült. Ezt a részt jobban élveztem most a szerelmi szálnál, aranyos volt együtt a két fiatal, de ilyen téren még többet várok később.

ap358 P>!
Emily R. King: A századik királyné

Minden hibája ellenére imádtam a könyvet. A történet a keleti kultúrát idéző fantasy regény. Tarek háremet tart mind feleségekből, mind ágyasokból, és ifjúsági regény ellenére a lányok sorsát nem rejtik véka alá. Nincsenek leírások, az írónő nem tér ki a részletekre, de mindent sejtet.
Kalinda nem volt kiváló harcos, nem volt gyönyörű, nem önmagam miatt választja őt a rádzsa. Ráadásul nem is mondanám igazán furfangos, okos leánynak, hiszen évekig gyógyszert szedett, mégsem tudta, miből készül. és később is lassan ébred rá a dolgokra.
Deven lassan, óvatosan közeledik Kalinda felé, figyelembe veszi a rangjukat, és a Brak megjelenése után is gyanakvó, igazi katonaként viselkedik, és ez jobban illett hozzá, mint a sablonos hős megmozdulások.
Kalinda nagy szereplése is elmarad, itt nincs meg az az ifjúsági sablon, ahol a főhősnő világokat renget meg, még az általa hozott döntés is egyedi a maga nevében.
Nagyon remélem, a sorozat minél hamarabb folytatódni fog, mert a cselekmény még csak most kezd igazán beindulni, már ami a világalkotásra van hatásra.

Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog P>!
Emily R. King: A századik királyné

A századik királynő egy nagyon jól megírt, izgalmakkal teli YA fantasy kötet. Tele van ütős szereplőkkel, és szerencsére figyeltek arra is, hogy a gonosz karaktereknek is érthető motivációjuk legyen a tetteikre – ezen sok más könyv elcsúszik. A felépített világ zseniális, kellően mai a könyv, de mégis egyszerre hat disztópikusnak és a múltban játszódó történetnek. A romantika is tetszett, a sok váratlan pillanat pedig izgalmassá, letehetetlenné varázsolta a könyvet. Naná, hogy várós a folytatás!

Bővebben a blogon:
▶️ http://sorok-kozott.hu/2019/06/konyvkritika-emily-r-kin…

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

_Nikki>!

– Néha több erőre van szükség, hogy hátralépjünk, mintsem előre.

290. oldal

Niitaa P>!

Ugyan hol a határ az istenek és a saját szabad akaratunk között?

21. oldal

_Nikki>!

– Bármit megváltoztathatnak azok, akiknek van elég bátorságuk utat égetni saját maguknak.

302. oldal

Belle_Maundrell >!

– Nagyobb valószínűséggel lehet megfejni egy skorpiót, mint megtalálni azt a könyvet.

263. oldal

ivett299>!

Minden halandó férfi és nő az istenek mintájára teremtetett – tüdejében a lég, talpa alatt a föld, lelkében a tűz, ereiben a víz lakik.

151. oldal

pattie23>!

Semmi sem biztos, amíg szembe nem nézek velük, így hát minden bátorságomat összeszedve belépek az ajtón.

120. oldal

pattie23>!

Villámként cikáznak a kérdések a fejemben. Újra kinyitom a könyvet, majd folytatom az olvasást egy olyan választ keresve, amelyet már előre sejtek.

172. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Sara Raasch: Hó mint hamu
Erika Johansen: Tear végzete
Katharine McGee: Az ezredik emelet
Lissa Price: A testbérlők – Leszámolás
Estelle Brightmore: 13. napon
Rick Riordan: Athéné jele
Christelle Dabos: Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Richelle Mead: A halál csókja
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz