Eurielle 13 csillagozás

Emily Millier: Eurielle

Van egy láthatatlan világ, amely emberi szem elől rejtve létezik.
Itt minden mozzanat a túlélés nagy pillanatává válik a hétköznapi ember számára.
Eurielle fiatal lány, átlagos élettel. Nem is sejti, hogy ő a tündék egyetlen reménye, és életfeladata nem kevesebb, mint megmenteni a gonosz uralmától a letűnőfélben lévő Láthatatlan Birodalmat.
Eurielle számos veszedelemmel és küzdelemmel teli útja közben megismeri a szerelem ízét, a halál közelségét. Ha csak egy pillanatra enged az ellenség kísértésének, a tündék azonnal elveszítik a harcot a gonosszal szemben.
Eurielle, ahogy mindinkább leküzdi az emberi világból hozott félelmeit, úgy kerül egyre komolyabb természetfeletti képességek birtokába. De vajon ez elég-e ahhoz, hogy megnyerjék a Láthatatlan Birodalomért vívott küzdelmet?

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

>!
NewLine, Bakháza, 2021
262 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156373410
>!
NewLine, Bakháza, 2021
262 oldal · ISBN: 9786156373434

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 34


Kiemelt értékelések

Keczely_Borbála>!
Emily Millier: Eurielle

Ezt a könyvet egy évfolyamtársamnak hála ismertem meg, mivel ő olvasta. Megkérdeztem, hogy mi a könyv címe, mert a borítója is annyira megragadott. Megmutatta a könyvet, bele is olvashattam. Az a pár oldal is annyira tetszett, hogy úgy éreztem, muszáj megvennem nekem is. Pár nap múlva már ezt a könyvet olvastam.
A történet önmagában is nagyon tetszett. Egy fantasy könyv, tele fordulatokkal és izgalmakkal, harcokkal és szerelmekkel. Igaz, néha pár sort vissza kellett olvasnom, hogy pontosan értsem, mi is történik, de ez nem sokszor fordult elő. A párbeszédek jók, a leíró jelleggel sincs gond. A szereplők személyiségei között néhol kicsit több hasonlóság van, ebből fakadhat, hogy úgy tűnik, hogy nincsenek teljesen kidolgozva jellemvonásaik. A helyszínek változatosak, jól megeleveníthetőek, elképzelhetőek. A szerző néhol még kissé esetlenül fogalmaz, ami erős kifelyezés, de ahhoz képest, hogy 13-évesen írta, első könyveként, nem meglepő. Hogy valaki ennyi idősen könyvet írjon, ahhoz tehetség kell, mégpedig nem kevés.
Van jövő ezen a téren az író előtt. Kíváncsian várom új könyveit, emellett mindenkinek ajánlom az Eurielle-t, aki szereti a fantazyt!

B_En>!
Emily Millier: Eurielle

Nem igazán vonzott idáig a YA fantasy de Eurielle olvasása után elmerülök ebben a műfajban. A szerző nagyon fiatal, mégis bámulatos, hogy milyen szórakoztató, izgalmas fejlődéstörténetet jelenít meg Eurielle történetén keresztül.

Szreka86>!
Emily Millier: Eurielle

Ajándékba kaptam. A fantasy nem az én világom,de ezt a könyvet mégsem tudtam letenni. Fantasztikus hogy egy ilyen fiatal lány tollából származik. Várom a további köteteket!

Judy22>!
Emily Millier: Eurielle

A könyvnek akadnak apróbb hibái! Viszont simán kenterbe veri a rutinos, sok könyvet kiadott írókat ez a kicsi lány!

Az Eurielle egy olyan könyv, melynek nem én vagyok a fő célcsoportja, és a korosztály sem, akinek készült. 12 éves kortól mondjuk 20 éves korig ajánlható nagyjából az olvasása. Én mégis szívesen vettem kézbe.
A könyvbeli világ felépítése, az elemek mesések és izgalmasak! A stílusra és az írásmódra sem lehet panaszom, annak a korosztálynak, akinek készült, megfelelő. Odafigyelt a karakterek jellemépítésére, a fantasy világ érdekességeire, a nyelvezetre, a sok szereplő és történet összehozására, a gördülékeny történetvezetésre.

Bővebben: https://read-blog.blog.hu/2022/05/04/emily_millier_eurielle

Pardi_Katalin>!
Emily Millier: Eurielle

Van szerencsém személyesen ismerni a írónőt, ezért a legkevesebb az, hogy elolvasom a könyvét. Őszintén szólva meglepett az, hogy a fiatalsága ellenére végig gördülékeny a történet vezetése és a 'hozott' nevek, alakok sem zavarják meg a sodrást. Néhol kicsit halmozza a rövid mondatokat, de nem komolya zavaró. Nekem különösen tetszett a sok párbeszéd, ezzel lett igazán könnyed az olvasás.
Javaslom megjelölni a célközönség életkorát a borítón, hiszen ez a könyv akár lehet az első lépcső azok számára, akik elindulnak a fantasy felé.
Gratulálok Emily!

Tóth_Zoltán_7>!
Emily Millier: Eurielle

A párbeszédekben megjelenő fanyar humor és a cinikusnak tűnő beszólasok miatt nagyon tetszett. A fantasy egyébként is közel áll a szívemhez így a varázslatok, a kardozások és ármánykodások könyvét élmény volt olvasni. A romantikus szál újra közelhozta a tinivilágot.
Ajánlom minden YA rajongónak!

szkormar>!
Emily Millier: Eurielle

Fordulatos, szórakoztató fantasy regény! Tetszenek a karakterek és a végén a vers (dal) kifejezetten hangulatos. Mindenkinek ajánlom aki könnyed kikapcsolódásra vágyik!

Kádár_Ildikó>!
Emily Millier: Eurielle

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy lehetőségem volt Emily könyvének előolvasására. Nagy fantasy rajongó lévén izgatottan lapoztam bele a könyvbe és bár nem ez a korosztály vagyok, akiknek leginkább ez a könyv szól, de lelkesedéssel töltött el, hogy egy általam ismert „kislány” hová fejlődött. Lendületes tini-regény, izgalmas fordulatokkal. Nem szeretnék szpoilerezni, így a történetről nem írok, de annyit elmondhatok, hogy Eurielle karaktere sok mai 10en éves fiatal karaktere is lehet, akiknek azt a feladatot szánta a sors, hogy egy jobb világot teremtsenek.


Népszerű idézetek

Nikolett0907 P>!

Azzal, hogy szeretünk valakit, sokat nyerhetünk és sokat veszíthetünk. De érzelmek nélkül még többet veszÍthetünk, mint azzal, hogy szeretünk és elveszítjük. Ha nem éljük meg őket, rengeteg tapasztalatból kimaradunk. Jár vele öröm és fájdalom is. Ilyen az élet.

106. oldal

Álmok_útján>!

A nehéz hétköznapok elviselését nagyban segíti az olvasás.


Hasonló könyvek címkék alapján

Csóti Lili: Hetedvérig
Rachel Hawkins: Hex Hall
Cassandra Clare: Aranylánc
Fróna Zsófia: Démonok közt
Julia Dippel: Csendes víz
Szakács Eszter: A Szelek Tornya
Munkácsi Gabriella: A sziget vadásza
Basa Katalin: A névtelen királynő
Amira Stone: Kitaszítottak
Sáfrán Judit: Az írisz emlékei