Angyalszárnyak (Eternity Springs 1.) 90 csillagozás

Emily March: Angyalszárnyak

Üdvözöljük Eternity Springsben, a mennyország e Sziklás-hegység vidékén megbúvó szegletében! Egy angyali kisváros, ahová meggyógyulni, az életet újrakezdeni érkeznek vereségekkel, tragédiákkal megvert emberek. Az építész Gabriel Callahan például egy balesetben elvesztette a feleségét és a kisfiát, Eternity Springsben akar félrevonulni a világtól. Új lakóhelyén azonban, ha tetszik, ha nem, barátságos és gyakran kíváncsi szomszédok ismerkedési kísérleteivel kell számolnia. Csak akkor kezdi megérezni az őt körülvevő világ gyógyító jellegét, amikor hajlandó beismerni, hogy gyengéd érzelmeket táplál a helyi állatorvosnő, Nic Sullivan iránt. És a város építészként is igencsak számít rá.

Az Angyalszárnyak az amerikai írónő, Emily March nagysikerű regénysorozatának egyik legelbűvölőbb kötete.

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Palatinus, Budapest, 2011
326 oldal · ISBN: 9789632741048 · Fordította: N. Simonyi Ágnes

Kedvencelte 8

Most olvassa 1

Várólistára tette 69

Kívánságlistára tette 46

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
zuna19
Emily March: Angyalszárnyak

Nekem ez most nagyon nem jött át.
Látom, hogy mindenki nagyon jó véleménnyel van róla, de ez egy kicsit száraz és unalmas volt. Próbáltam szeretni, mert azért az alapok jók voltak, de valami nagyon nem klappolt benne. Habár azt elismerem, hogy a borítója nagyszerű.
Általában szeretem ezt a kisvárosi hangulatot, ahol egy könyvön belül több szálon mennek a dolgok és később kiderül, hogy ja ennek még folytatása is van és a mellékszereplők is kapnak külön könyvet, de itt nem tetszett.
Fogalmam sincs, hogy olvassam e tovább vagy engedjem el. Igazából a 4. részére lennék nagyon kíváncsi, de azt már le se fordították. Hmm…. Idegesítő.

2 hozzászólás
>!
Sippancs P
Emily March: Angyalszárnyak

Hahó, romantika rajongók, merre bóklásztok? Hogy nem került ez a könyv még a kezetek ügyébe?
Nagyon kevésnek érzem ezt a 43 csillagozást és 67 olvasást. Ez a könyv ugyanis az igazi romantika mintapéldánya. Olyan romantikáé, ahol:
1. a történet egy csendes kisvárosban játszódik,
2. a főszereplők szerethetőek és felnőttek (30-35 évesek),
3. nem történik semmiféle gyilkosság vagy erőszak,
4. a humor és egy buggyant kutya is szerepet játszik,
5. a legújabb autótípusoknak és a bankban lekötött millióknak nincsen jelentőségük,
6. nincs szükség 18-as karikára,
7. a múlt lezárásán, a démonok elengedésén és a boldogság megtalálásán van a hangsúly.
Engem teljesen magával ragadott, csak ajánlani tudom!

13 hozzászólás
>!
Fufukaaa
Emily March: Angyalszárnyak

Nagyon aranyos történet. Nem gondoltam volna, hogy ennyire fog tetszeni. :)
Nic-et és Gabrielt is hamar megkedveli az olvasó, mert Emily olyan gyönyörűen építi fel a karaktereket, hogy nem lehet a főszereplőket nem kedvelni.(:

Ui: Ki ne akarna Eternity Springsben félrevonulni?:)

>!
Fancsee
Emily March: Angyalszárnyak

Nem is értem, hogy ennek a regénynek miért nincs nagyobb olvasottsága.:O
A helyszín egyenesen magával ragadó, a főszereplők szerethetőek, valódiak, a kapcsolatok jól felépítettek, a romantikus szál pedig egyszerűen szívmelengető. Mi kellhet még?
Nic egy csodálatos, segítőkész, csupa derű nő, Gabriel pedig egy nagyszerű, a múlt démonai által üldözött férfi, aki csak arra vár bár ezt ő még nem tudja , hogy valaki visszarángassa őt a jelenbe, és megtanítsa őt újra, bűntudat nélkül szeretni. Fantasztikus párost alkottak a regény végére, öröm volt minden egyes sorát olvasni.
Remélem, hogy Eternity Springs tartogat még számomra hasonlóan fantasztikus történeteket.:)

>!
Odilia
Emily March: Angyalszárnyak

Ez a könyv nem a szerelemről szól. Ez a könyv gyászról szól. Kő kemény gyászról. Hogyan éljük túl a túlélhetetlent? Hogyan bízzunk meg újra az emberekben? Hogyan??? Gabe s Nic nehéz utat járnak be. Celeste kicsit idegesít, ezért a ½ csillag levonás.

>!
Nefi P
Emily March: Angyalszárnyak

Szerettem volna valami kellemes (nem baj, ha kicsit szirupos, cukormázas) karácsonyi történetet… főleg, hogy a múltkori olvasás sem váltotta be a hozzáfűzött reményeimet. Ismét mellényúltam… sikerült kihalásznom egyet a sokból.
Ott tartottam, hogy a főszereplőimet legszívesebben felpofoztam volna… mind a kettőt, úgy rendesen. A férfit a felelőtlenségéért és a folyamatos egoizmusáért, a nőt meg mert neki minden belefér…
Hiszek a második esélyben, hiszek a párkapcsolatokban, hiszek sok mindenben de ebben nem tudtam hinni. Az egész történet bár elég életszagú volt sok mindenben, de nem volt számomra hiteles, és itt ette meg a fene az egészet. Amikor egy történetbe nem tudod beleélni magad, nem tudsz benne hinni, az egy nulla. Olvastam már történeteket, ami ilyen helyzetekről szólt, pl. Nicholas Sparks-tól, hát ég és föld a két író.
Azt szeretem, ha néha a szerző váltogatja a nézőpontokat, szeretem több oldalról vizsgálni az eseményeket… de ez itt hiába volt váltogatva elég sekélyesre sikeredtek.
Szumma szummárum nekem nem jött be. Sok jó értékelést kapott ezek szerint a többieknél működött a sztori, nekem sajnos nem jött át. C'est la vie, majd a következő :))

>!
dezirel
Emily March: Angyalszárnyak

Az első felénél nem is értettem a könyv alacsony százalékát: egy bűbájos történet sebzett lelkű főszereplőkkel, tündéri kutyával és egy csapat vidám nővel. spoiler
Egy évet ölel fel a történet, de jó része téli, havas időszakban játszódik, amit a borító is sugall. Jól is esett bekuckózni a könyvvel, és olyan helyről olvasni, ahol már szeptember végén elkezd havazni. Viszont a szereplők annyira nem örültek a korai télnek, mivel ez a kisváros gazdaságának a végét jelképezi. Eternity Springs-et a tél elzárja a külvilágtól és a turisták eltűnésével, a megélhetés egyre nehezebbé válik a lakóknak. A városka lakóit azonban nem abból a fából faragták, hogy csak úgy feladják, tervek tucatjaival próbálják megmenteni a lakóhelyüket. A legtitokzatosabb ötlete a kissé bogaras öreg hölgynek, Celeste-nek van, akit viszont néhány nő kivételével, nem vesznek komolyan. Ez a csapat nő viszont úgy érzi az idős nő mellé kell állniuk és segítenek a terve megvalósításában. Élveztem olvasni a csajos beszélgetésüket, a tréfáikat, egy csapat vidám madárkára emlékeztettek, akik a hideg ellenére is vidáman csivitelnek a fákon. A jókedvű hangulatot tovább fokozta a szemrevaló építész, Gabe, és vele együtt egy kóbor kutya felbukkanása. Mivel is lehetne tovább fokozni a téli hangulatot, mint finomságokkal, hóval, édes szereplőkkel. Cukik voltak, ahogy kerülgették egymást, a „véletlenek” sora egymás felé terelte őket.
Csakhogy Gabe annyira sebzett, hogy akaratlanul is megbántja Nic-et. És itt kezdődik bonyolódni a sztori. Én pedig innen kezdtem elveszteni a lelkesedésem. Valahogy nem passzolt a könnyed hangvételhez a történés… spoiler Nekem nagyon furcsa volt, hogy Gabe hányszor hibázott és Nic mindig megbocsájtott. Persze nem azt mondom, hogy nem jár a második esély, de itt már a nő konkrétan semmibe volt véve, miközben a pasi az önsajnálatban fetrengett…
Ami még tetszett, hogy nem csak a két főszereplőre, hanem a mellékszereplőkre is gondot fordított az írónő, valamint hogy a város megmentésére tett erőfeszítések is szerepet kaptak. Egy kis nyomozás, egy kis építkezés, mindenből volt egy kicsi. A két főszereplő összeboronálása és a mérhetetlen mennyiségű dráma volt csak sok nekem…

>!
Virágszépe 
Emily March: Angyalszárnyak

March megteremtett egy tökéletes, kellemes világot. Kedves, csendes kisváros, udvarias, önzetlen emberekkel, természetesen egy kutya sem hiányozhat: ez Eternity Springs. A kisváros gazdasági, a főszereplők lelki válságban vannak, de természetesen van kiút.
Ügyesen megvalósított, megírt történet. Nem kell igazán odafigyelni, csak élvezzük, hogy szórakoztat. A szereplők jelleme eléggé felületesen kidolgozott, vagy jók, vagy rosszak, középút nincs. Kikapcsolódásnak jó és kedves.

>!
AustraliaFan
Emily March: Angyalszárnyak

Ezer éve várólistás, gondoltam ideje a végére járni ennek a történetnek is. A héten csupa ilyen elmaradásokat olvasok:)

Sajnos majdnem csak 3 csillagos lett, de aztán rájöttem, az író nem tehet róla, hogy én nagyon nem szeretem, ha az ex vagy a szelleme hangsúlyosan jelen van a történetben.
Ahogy a fülszöveg ígéri, egy cuki kisvárosról szól és annak lakóiról. Kicsit mindenki kotnyeles, mindenki mindig segíteni akar, Celeste pedig a jóságos öreg hölgy, aki mindent a jó irányba terel. Nem csodálkoznék, ha az utolsó résznél kiderülne, ő valamiféle igazi angyal. A hangulatba simán beleférne.

Nic szimpatikus volt, Gabe a múltja és a hezitálása miatt annyira nem. A történet egy kis Nora Roberts, Debbie Macomber féle beütéssel.
Szerintem egy részre még jó lesz nálam, aztán egyenlőre ennyi elég Eternity Springsből :)

3 hozzászólás
>!
nat
Emily March: Angyalszárnyak

Nagyon aranyos és szerethető történet. Azért sokat nem kell tőle várni, pontosan arról szól, mint amit a fülszöveg ígér. Romantikus könyvekben a szereplők múltja, szenvedései illetve az egymásra találás rögös útja sokszor túl giccsesre, hihetetlenre, nem életszerűre sikerül. Itt szerintem minden rendben volt. Gabe érthető módon van megrettenve egy kapcsolattól, Nic pedig felnőttként kezeli ezt a helyzetet. Talán az intelligens hozzáállás szókapcsolat jellemzi jól a szereplők cselekedeteit, gondolatait. Ritka szerintem az ilyen jellegű könyvekben, hogy egyszer sem sóhajtottam fel a szereplők tetteit olvasva, hogy ezt most meg miért csinálod?
Voltak azért hibák, Gabe titkos múltja szerintem teljesen felesleges volt. Az utolsó pár oldal nekem már sok volt egy kicsit, és Celeste-el és a gyógyulási folyamat hangsúlyozásával én nem voltam kibékülve. Ez az angyal őrület sem éppen nekem való, úgyhogy itt maradt hiányérzetem.
Az utóbbi miatt lehet én már nem fogom olvasni a következő részt vagy csak nagyon sokára, holott ez a könyv tényleg tetszett és mindenkinek ajánlani tudom, aki ezt a műfajt kedveli.
Egyszer így olvasni a városról jó volt, és végig asszisztálni, ahogy a lelki sérült szereplők összeszedik magukat, de másodszorra már azt hiszem sok lenne újra a titkos múlt, meg bánat, meg gyógyulás, angyal stb.
update (ha bárkit is érdekelne, de inkább feljegyzés magamnak :) ): biztos, hogy nem olvasom el a második részt. Sage karaktere egy olyan szenvedés cunamit vetített már előre ebben a könyvben, ami nekem biztos, hogy sok lenne. A leírások alapján mindenkinek az volt… Talán majd a harmadik részt…

20 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
nykyriana

– Egy kutya? Gabe-nek kutyája van?
– Inkább a kutyának van Gabe-je. Tigris adoptálta, jóllehet Gabe még mindig próbál úgy tenni, mintha ez nem így lenne.

>!
nykyriana

– Nem akar elmenni Hander doktorhoz, igaz?
– Hosszú az autóút oda. Maga nem tud antibiotikumot adni nekem?
– Én állatorvos vagyok.
Gabe állta a pillantását.
– Vau, vau.

>!
zuna19

Vajon létezik a földön bolondabb emberi teremtmény egy kamasz fiúnál?

>!
nykyriana

– Négy terhességi tesztet végeztem el – szakította félbe Nic. – Azután elmentem a nőgyógyászomhoz Gunnisonba. Ajándékot kaptam karácsonyeste magától, Télapó, és ha netán kíváncsi rá, nem adom vissza. Megtartom ezt a gyereket.

>!
zuna19

– Ez nagyon bájos.
– Így beszél a romantikus regények olvasója.

>!
zuna19

A Cavanaugh-házat bent a forró gyömbéres mézeskalács illata lengte be, és mindenütt szép számmal lógtak a karácsonyi díszek. Legtöbbjük valódi Viktória korabeli régiség volt, melyeket a földszinti szobákból mostanra eltüntetett dobozokból és ládákból ástak elő. De Celeste is rajta hagyta a keze nyomát a díszítésen, aminek eredményeképpen minden szobában rá lehetett akadni egy egy ilyen vagy olyan alakú angyalra.

>!
Sunshine

– Akarsz táncolni?
Nic rámosolygott. – Nézz a táncparkettre, Gabe. Ez egy apa-lánya táncmulatság.
– Látom. Na és? Tekintsük ezt az első táncomnak a lányommal.
(…)
– És mi van, ha fiú?
– Nos, úgy nőttem fel, hogy a texasi tánctermekbe jártam, és hidd el, sosincs korán egy pasinak, hogy megtanulja a két-lépésest.

>!
Ninácska P

A bűntudat még mindig olyan teher, amely képes lerántani a fekete szakadékba.

109. oldal

>!
zuna19

– Pompásan és buján festesz, és boldognak tűnsz.

>!
Sunshine

— Anyám királynői hitvallása ez: „Úgy tegyél, ahogyan mondom, ne úgy, ahogyan én teszek.”


A sorozat következő kötete

Eternity Springs sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah Morgan: Csoda az 5. sugárúton
Trisha Ashley: Karácsonyi szerelem
Mandy Baggot: Egy karácsonyi csók
Mary Alice Monroe: Déli karácsony
Catherine Anderson: Szélbe írt sorok
Jay Asher: What Light – Micsoda fény!
Catherine Rider: Csók New Yorkban
Stephen King (Richard Bachman): Az átkozott út
Ulrike Rylance: A karácsonyfarablás
Fekete István: Téli berek