Book ​Lovers 48 csillagozás

Emily Henry: Book Lovers Emily Henry: Book Lovers Emily Henry: Book Lovers Emily Henry: Book Lovers

A ​by the book literary agent must decide if happily ever after is worth changing her whole life for in this insightful, delightful new novel from the #1 New York Times bestselling author of Beach Read and People We Meet on Vacation.

Nora Stephens' life is books—she’s read them all—and she is not that type of heroine. Not the plucky one, not the laidback dream girl, and especially not the sweetheart. In fact, the only people Nora is a heroine for are her clients, for whom she lands enormous deals as a cutthroat literary agent, and her beloved little sister Libby.

Which is why she agrees to go to Sunshine Falls, North Carolina for the month of August when Libby begs her for a sisters’ trip away—with visions of a small town transformation for Nora, who she’s convinced needs to become the heroine in her own story. But instead of picnics in meadows, or run-ins with a handsome country doctor or bulging-forearmed bartender, Nora keeps bumping into Charlie Lastra, a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2022

>!
Berkley, New York, 2022
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780593334836
>!
London, 2022
ASIN: B09BWT8PQJ · Felolvasta: Julia Whelan
>!
Viking, London, 2022
378 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780241997437

3 további kiadás


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Nora Stephens


Kedvencelte 8

Most olvassa 4

Várólistára tette 51

Kívánságlistára tette 56


Kiemelt értékelések

pveronika >!
Emily Henry: Book Lovers

Aww. Ez nagyon jó volt! Engem szinte végig a Gilmore Girls-re emlékeztett a kisvárossal, a szereplők közötti fergeteges párbeszédekkel és vicces eszmefuttatásokkal, a morcos kávéházat/könyvesboltot vezető pasival és a felvágott nyelvű hősnővel. Jó volt bepillantást nyerni a könyvszerkesztés és a könyvügynöki munka világába és a szereplők is nagyon a szívemhez nőttek. Tetszett, hogy a regény főleg humoros volt (eleve a Hallmarkos történetek kifigurázásaként indul), ugyanakkor volt benne mélység is, a karakterek sokrétűek és voltak részek, amikor egészen összeszorult a szívem olvasás közben. Imádtam az egészet és őszintén ajánlom mindenkinek!

Naiva P>!
Emily Henry: Book Lovers

Sometimes, even when you start with the last page and you think you know everything, a book finds a way to surprise you.

A fenti idézet tökéletesen illik erre a könyvre. Alaposan sikerült meglepnie.
Sokkal több volt, mint egy strandolvasmány.
A könyv szereplői összetettek. Azok háttértörténetei mélyek, és a cselekmény is messze túlmutat a szokásos romantikus kliséken. Ezért is nyűgözött le ez a könyv. Szinte egy nap alatt elolvastam.
A karakterek annyira szerethetőek és aranyosak voltak. Imádtam Nora és Charlie közötti párbeszédeket.
Nora munkamániás, aki mindent megtesz azért, hogy, a húgának és neki mindenük meglegyen, ami szükséges. Még akkor is, ha ez azzal jár, hogy a nem létező szerelmét a háttérbe kell szorítania.
Charlie ugyancsak munkamániás. De csak addig, amíg az apja meg nem betegszik. Neki egy álom munkahelye van. Egy saját könyvesboltja, de közben a családjáról is gondoskodik. A történet vége ugyan kiszámítható volt, de örültem, hogy úgy ért véget, ahogy.

Camilo>!
Emily Henry: Book Lovers

„You’re in books. Of course you don’t have a life. None of us do. There’s always something too good to read.”

A könyv elgondolása nagyon tetszett, úgyhogy ezért is jobban kitűnik nálam mint a többi romantikus történet. Ahogy észrevettem Emily Henry-nél, nála nem csak a románc bemutatása játszik nagy szerepet, hanem a szereplők mind-mind küzdenek valamivel és próbálnak együtt megoldást találni. Nora azért vált hamar szimpatikussá, mert a könyv végére nem megy olyan „átváltozáson” keresztül, mint a legtöbb főszereplő ha a nagyvárosból egy kis vidéki faluba költözik, hanem megmarad annak amilyen: szeret New York-ban lakni (amit meg is értek, mivel rengetegszer alá volt támasztva ez az érv) és a munkája mindennél fontosabb számára (szintén – a karrierista mivolta teljesen jogos, szerintem ha nekem is hasonló munkám lenne a jövőben én is hajlamos lennék arra, hogy csak azzal legyek elfoglalva). Hatalmas plusz, hogy nem a tipikus módon ment le a történet, hanem Norának több akadállyal is szembe kellett mennie spoiler.
Ami nekem kicsit sok volt, a Libby-vel való törődés, de ezzel se tudok annyira vitatkozni mivel olvasás közben értelmet nyer az egész.
Minden pillanatát élveztem, olvassátok bátran♥️♥️

miluminal P>!
Emily Henry: Book Lovers

A tipikus vidékre költöző és ott az egyszerű, de szuper szexi favágóval / farmerrel / lovakkal suttogóval szerelembe eső, nagy városi hőst kifigurázó történet ez, ahol Nora önmagát a hátrahagyott merev, karrierista, városi exnek definiálja, akit a főhős mindig elhagy a sztori végére a favágóért / farmerért / suttogóért.
Ez Nora története. :)
Nagyon szórakoztató, szellemes történet, melyben a párbeszédek kifejezetten viccesek, a szereplők pedig sokkal mélyebbek és összetettebbek, mint ahogy az olvasó elsőre gondolná.
Remélem, megjelenik majd magyarul is.

csucsorka IP>!
Emily Henry: Book Lovers

Nagyon nem úgy indult ez a könyv, ahogyan számítottam rá, hogy fog, vagyis inkább ahogy vágytam rá, hogy induljon. off
De a kőszívemet elég hamar meg lehet lágyítani egy nagytesó-kishúg szállal. Ahogy ezen túlestünk (mármint a szívlágyításon) már csak arról kellett meggyőződnöm, hogy nem a Hating game és Emily Henry előző két könyvének egyvelegét olvasom éppen, mert ehhez a turmixhoz túlságosan magasra lőtte a szerző a mércéjét nálam, illetve túlságosan régóta vártam a Book Lovers megjelenését.

Henry olyan párbeszédeket gyárt, hogy ha minden pályatársa képes lenne erre, kb. soha többé nem olvasnék szépirodalmat. Azt is nagyon szeretem, hogy a karaktereinek van egyéniségük és mélységük, ez utóbbival általában meg is tud lepni.
Imádnivaló a humora és torokszorító a dráma.

Már előre féltem a kicsikét attól, amit Szieberth Ádám művel majd vele,
de szerencsére ezzel nekem már nincs dolgom; addig is sokszor egymás után hálát adok az égnek, hogy képes vagyok angolul olvasni.

3 hozzászólás
Serenity87 P>!
Emily Henry: Book Lovers

Nagyon kellemes kis humoros könyv, a két főszereplőt, Norát és Charlie-t nagyon megkedveltem. Tetszett a testvérek közötti kapcsolat, az elbeszélés egymás mellett, a közös programok és ahogy érződött, hogy a súrlódások ellenére ez a két testvér tényleg igazán szereti egymást. A romantikus vonal nagyon jó volt, nekem tetszettek a szópárbajok, de ahogy mások is írták, az igazi rivalizálást nem éreztem, az inkább csak múltbeli állapot. A falu, ahol játszódik a történet nagyon jópofa és kedvesek a mellészereplők is. Igazi jó kis nyári olvasmány.

Anna_I>!
Emily Henry: Book Lovers

A három Emily Henry könyv közül szerintem eddig ez a legjobb, legalábbis nekem ez tetszett a legjobban. Ennek egyik oka, hogy itt nem egy quirky női főszereplővel van dolgunk, akiket a románc műfaj valamiért nagyon kedvel, viszont én nem. A szerző könyveit azért szeretem, mert amellett, hogy jól és hihetően ír romantikus történetet, általánosságban az emberi kapcsolatokról, pszichéről, és mindezek társadalmi vetületéről is éleslátóan tesz megállapításokat.

A Book Lovers-t több helyen láttam, hogy enemies to loversként reklámozzák, de szerintem ez egyáltalán nem igaz. Nora és Charlie között ugyan az elején van kis ellenszenv és rivalizálás, de ezen hamar túllépnek. A könyvnek az a része volt talán a legjobb, amíg alakulóban volt csak köztük a kapcsolat: a kémia és a feszültség is átjött az oldalakról. Charlie szerethető, sokrétű love interest, aki végig támogatja Norat, őszinte, így nincs semmilyen mondvacsinált konfliktus köztük. Számomra viszont kicsit gyengébb volt, amikor már lényegében összejöttek, kevésbé volt meg a könyv első felében gyakran visszatérő humoros adok-kapok közöttük. A könyv végével nem voltam teljesen elégedett, nekem nem volt teljesen érthető Charlie döntése, de maga a lezárás jó.

Emily Henry nem titkolt célja volt a regénnyel, hogy a románc műfajának megszokott kliséit kicsit kiforgassa. Erre kiválóan alkalmas Nora karaktere, aki egy literary agent, így az ő szájába adva hangzik el némi kritika a műfaj egyes toposzai kapcsán. Alapvetően jól vizsgázik ebből a szempontból a könyv, bár számomra nem teljesen kielégítő módon. Igaz, hogy Nora látszólagos merevsége, érzelemmentessége inkább csak egy maszk, de nekem nem volt teljesen meggyőző a végére kialakult erősebb érzelmessége. spoiler

A könyvben szinte a szerelmi szálhoz hasonló súllyal van jelen Nora és húga, Libby kapcsolata, akik főleg anyjuk halála után elválaszthatatlanok lettek. Libby alaposan kidolgozott, reálisan megalkotott szereplő. Akit viszont szülő haláláról, gyászról való olvasás felzaklat, annak nem biztos, hogy ajánlanám könyvet.

8 hozzászólás
blankaveronika IP>!
Emily Henry: Book Lovers

Emily Henry megvett magának, eddig 2:2.
Fél csillagot levontam, mert nagyon lassan indult, aztán egy másodperc alatt beszippantott és onnantól nehéz volt letenni.
Azt hittem, hogy lesz benne egy nagy csavar, egyszer volt is rá utalás, de aztán nem jött be a gondolatom. Kicsit csalódott is voltam, de ez nem a nagy csavarok könyve.
A szereplők jól ki vannak dolgozva, még akkor is lehet mindenkihez kapcsolódni, ha nagyon nem érti az adott személyiségtípust az olvasó.
Jó sztori, könyvekkel, könyvmolyoknak.

esztersara>!
Emily Henry: Book Lovers

Nekem a People We Meet On Vacation a kedvencem továbbra is, de ezt is nagyon szerettem, tetszett, hogy nem tipikus kliséhalmazok a főszereplők. Remek volt az összes humoros párbeszédük, élcelődésük. Összességében egy nagyon szerethető történet volt, drukkoltam nekik és szinte ott éreztem magam New York-ban is. A fél csillag levonás annak szól, hogy nekem kicsit Libby és az ő élete, családja kicsit túl volt írva, ahhoz képest, hogy nem ő a főszereplő.

Ru_reads>!
Emily Henry: Book Lovers

Már a könyv felénél tudtam, hogy számomra ez egy HATALMAS 5 csillagos olvasmány lesz, mire a végére értem rájöttem, hogy akár 10et is adnék rá ha tehetném. Imádtam minden egyes részét, nem találtam benne egyetlen hibát sem. Ez volt az első regényem Emily Henry-től de biztosan nem az utolsó.


Népszerű idézetek

Naiva P>!

„You’re in books. Of course you don’t have a life. None of us do. There’s always something too good to read.”

1 hozzászólás
Naiva P>!

Sometimes, even when you start with the last page and you think you know everything, a book finds a way to surprise you.

Naiva P>!

The last-page ache. The deep breath in after you’ve set the book aside.

Naiva P>!

Is there anything better than iced coffee and a bookstore on a sunny day? I mean, aside from hot coffee and a bookstore on a rainy day.

Naiva P>!

Life in New York was like being in a giant bookstore: all these trillions of paths and possibilities drawing dreamers into the city's beating heart, saying, I make no promises but I offer many doors.

Serenity87 P>!

When books are your life – or in my case, your job – you get pretty good at guessing where a story is going.

(első mondat)

Serenity87 P>!

That's the thing about women. There's no good way to be one. Wear your emotions on your sleeve and you're hysterical. Keep them tucked away where your boyfriend doesn't have to tend to them and you're a heartless bitch.

6. oldal, prológus

Serenity87 P>!

You're so bad at lying. It looks like your face muscles are being controlled by a half dozen amateur puppeteers.

26. oldal, 2. fejezet

vampiregf IP>!

“I forgot to mention, last night I ran into your cousin.” I say the word purposefully. Charlie glances away as he scratches his jaw.
“Was he rescuing a kitten from a tree, or helping an old lady across the street?”
“Neither,” I say. “He was just shirtless and washing a car.”
“I hope you tipped him for his trouble.” His gaze comes back to mine, a crackle of electricity jumping the gap between us.
“Hey, buddy,” I say, “here’s a tip: put on a shirt. This is a family-friendly literary salon.” The corners of his Charlie’s lips twitch as he stands and leans against the table, his eyes fixing on the window. “If you’d really said that, the ladies’ knitting club would’ve run you out of town. Shirtless Shepherd is a Sunshine Falls staple.”

vampiregf IP>!

NORA AND LIBBY’S ULTIMATE READING LIST
Incense and Sensibility by Sonali Dev
The Roughest Draft by Emily Wibberley and Austin Siegemund-Broka
Yinka, Where Is Your Huzband? by Lizzie Damilola Blackburn
Arsenic and Adobo by Mia P. Manansala
A Special Place for Women by Laura Hankin
A Thorn in the Saddle by Rebekah Weatherspoon
Just Last Night by Mhairi McFarlane
An Extraordinary Union by Alyssa Cole
The Editor by Steven Rowley
The Siren by Katherine St. John
A Lot Like Adiós by Alexis Daria
Verity by Colleen Hoover
The Kiss Quotient by Helen Hoang
Portrait of a Scotsman by Evie Dunmore
The Fastest Way to Fall by Denise Williams
So We Meet Again by Suzanne Park
By the Book by Jasmine Guillory
Payback’s A Witch by Lana Harper
A Week to Be Wicked by Tessa Dare


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: Hopeless
Jojo Moyes: Still Me
Vi Keeland: The Naked Truth
Christina Lauren: The Unhoneymooners
Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star
Kristen Callihan: Managed
Elle Kennedy: The Risk
Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me