Az ​Örökség 30 csillagozás

Emily Hart: Az Örökség

A sikeres író Annie Scott, nyugodt életét hátrahagyva, visszautazik családja birtokára Abies Valleybe, hogy átvegye örökségét. Hazatérése egy új fejezetet nyit életében, amiben nem csak egy szőlőbirtok tulajdonosa lesz, hanem régi és új kapcsolatokra is szert tehet. A padláson rábukkan egy naplóra, melyben olyan titkokra derül fény, amik megváltoztathatják a sorsát.
Roseline családja generációk óta a szőlőbirtoknak szentelte életét. Azonban egy nemvárt látogató felkavarja a fiatal lány békés hétköznapjait, de a sors közbelép és akadályokat gördít elé. Vajon fel tudja venni ellene a harcot, vagy a döntései tévútra vezetik majd?
A két lány élete összefonódik az időn és téren át újabb esélyt adva nekik, vagy a végzetüket már nem kerülhetik el?

Eredeti megjelenés éve: 2020

>!
Book Dreams, 2020
454 oldal · ISBN: 9786158150514
>!
Book Dreams, Gyömrő, 2020
454 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158150507

Enciklopédia 1


Kedvencelte 10

Most olvassa 1

Várólistára tette 58

Kívánságlistára tette 59

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

cicus61 P>!
Emily Hart: Az Örökség

Megint lett egy kedvenc könyvem :) Imádtam minden sorát! :) Nagyon szeretem a több idősíkon játszódó történeteket és ez az volt a javából! Lassan indult be kicsit, de ez kellett ahhoz, hogy megértsem, miről szól a történet. A szereplőket is megkedveltem, bár néhol kicsit nyafogósra sikerült a karakter – a lányoknál – de aztán ahogy haladtunk előre, talpra álltak és kiálltak magukért. A fiúk nagyon bejöttek, kivéve a két gonosz fickót :) A vége ütős lett, nagyon izgultam, mi lesz velük :) Jöhet a következő! :)

5 hozzászólás
Jagika P>!
Emily Hart: Az Örökség

Nagy fába vágtam a fejszémet, amikor a komfortzónámat elhagyva kortárs romantikus regények olvasását tűztem ki célul. Lelkesedéssel vettem kezembe a könyvet, majd vártam a katarzist. A lelkesedés elmúlt, a katarzis nálam meg sem jelent… Lehet, hogy túl magasra tettem a mércét, mert Austen és Böszörményi határozzák meg az elvárásaimat ebben a műfajban.
A két cselekményszál ötletes: a 19. századi még úgy-ahogy tetszett, jó volt a kitalált párhuzam is.
A párbeszédek , a lehetetlen szituációk, a klisék, a fontos helyzetekben a kommunikáció hiánya, valamint a szereplők durcás-gyerekes viselkedése alaposan visszavetette az olvasásélményemet. A nők négyféle kategorizálása szerintem nem vicces, inkább megalázó.
A helyesírási és nyelvhelyességi hibákról már nem is beszélek.

14 hozzászólás
Kiss_Julianna>!
Emily Hart: Az Örökség

Húúúh! Húúúh….és mégegyszer hú!
Új kedvencet avattam! Minden benne volt ebben a könyvben, amit szeretek! Két idő sík, romantika, rejtély, talány, és egy pici misztikum. Annie, és Roseline sorsa kísértetiesen hasonlít. Voltam úgy, hogy hirtelen nem tudtam melyik lánynak a történetét is olvasom. Szinte rabulejtett. Amikor befejeztem tegnap este, csak úgy kattogott az agyam. Érzelmileg nagyon a hatása alá kerültem.
Régen olvastam már ilyen nagyon jó könyvet!
@cicus61 köszönöm! :)

7 hozzászólás
Szösszenet P>!
Emily Hart: Az Örökség

Örömmel és lelkesedéssel olvastam ezt a regényt, és ez éppen jókor jött. A tipikus romantikus regényeket annyira nem részesítem előnybe, ezért voltak fenntartásaim.Szerencsére kellemesen csalódtam.
Nagyon szeretem a több idősíkban íródott regényeket, valamint azokat, amelyek a sorsunkkal kapcsolatos kérdéseket feszegeti. Sokat emel a könyv szokásos romantikus stílusán a misztikum vonala, ami nekem igen tetszetős. A sorsok, előző életbeli megoldatlan feladatok kérdéseit is feszegeti a könyv, és milyen jól beépült a történetbe. Az elején kicsit tartottam attól, hogy teljesen Jane Austen stílust hozza, de nem , és ettől jobban tetszett.
Jó volt a múltban utazgatni, majd a jelenben gondolkozni a titkokról, rejtélyekről, a sorsunk alakulásának okáról, a választásaink és döntéseink következményeiről, és a karmikus kapcsolatokról.
Remekül kombinálta a szerző az érzelgős és meseszerű romantikát a reinkarnációs elemekkel, így könnyen emészthető a témát tagadóknak, vagy nem ismerőknek egyaránt.
Szívesen belekukkantanék a szerző fejébe, hogy ezzel kapcsolatban mit gondol, illetve volt-e valami ezzel kapcsolatos élménye.:-)

6 hozzászólás
petroczki_kitti I>!
Emily Hart: Az Örökség

Nagyon kíváncsi voltam erre a történetre, mert sűrűn szembe jött velem. Egy kicsit nehezen indult be, de aztán minden értelmet nyert. A birtok pont olyan, amilyet a párommal megálmodtuk magunknak, így gyorsan magaménak éreztem a sztorit. A két szál nagyon szépen össze van dolgozva. A karakterek fejlődése is tetszett.

1 hozzászólás
Papírra_vetett_gondolataim>!
Emily Hart: Az Örökség

Emily Hart olyan szépen és igényesen alkotta meg a szöveget, hogy élvezet volt olvasni. A könyv olvasása közben végig azon gondolkodtam, hogy kihez is tudnám hasonlítani ezt a finom, nőies, régies hangulatú írói stílust, és végül Jane Austen-ra esett a választásom. Én őt tudnám a legjobban Emily Harthoz hasonlítani. A könyvben egyébként is sok szó esik az írónőről, illetve a könyveiről, de szerintem ezek ellenére is csak ő kerülhet szóba.

A kötetben megjelenő karakterek javarészét imádtam, ezért is lett most ilyen hosszú a karakteres pontom, pedig ennyit oda egyáltalán nem szoktam írni, de most tényleg rengeteg gondolatom, érzésem van a könyvvel kapcsolatban. Erősen fangirl pillanatokat élek át, ami egész régen volt velem! A cselekményszál nem volt gyors, inkább egy lassan építkezős regényről van szó, de mégis végig fenntartotta az érdeklődésemet, és meg tudott lepni bizonyos helyeken.
http://papirravetettgondolataim.blogspot.com/2020/05/em…

2 hozzászólás
Emy_Dust IP>!
Emily Hart: Az Örökség

Köszönöm a lehetőséget az írónőnek, hogy olvashattam a könyvet.
Teljesen mást kaptam, mint vártam. Sokkal többet. Eddig nem állt közel hozzám ez a műfaj, de Emily Hart megszerettette velem. :)
Kifejezetten tetszett, hogy nem egy szokványos klisékkel teli üres történet. Az írónő szépen fűzte össze a szálakat, kellően fenntartotta a figyelmemet és a végén csak döbbenten zsepivel a kezemben ültem előtte.
Aki olyan könyvet szeretne olvasni, aminek mondanivalója van, mindenképpen szerezze be Az Örökséget, maradandó élményben lesz része.

3 hozzászólás
Nora42>!
Emily Hart: Az Örökség

Most fejeztem be, kavarognak bennem az érzések, lehet kicsit zavaros lesz amit irok. Érzelmi hullámvasút!Megláttam anno a borítót, és fogva tartott, tudtam, hogy nekem ez a könyv kell. Elég soká, de a magaménak tudhattam! Csodaszép a borító, mint mondtam, hajaz Jane Austin-ra, aki kedvenc írónőm. Teljesen beszippantott a könyv, amit csak akkor tettem le, mikor nagyon muszály volt. Imádtam minden sorát. Alíg vártam hogy kiderüljenek a titkok, siettettem volna az olvasását, közben meg nem akartam hogy vége legyen, mert imádtam olvasni!Tetszett ahogy a két nő sorsa párhuzamosan fut, majd összefonódik! Ugyanazt az érzést éreztem olvasása közben, mint amikor Austint olvastam. Béke és szeretet volt a szívemben. Elöntött a nyugalom! Két erős, és határozott nő, akik mint minden szerelmes nő követnek el baklövést. Ó Brien, Jean-Luc, Tomi és Julien. Álmaim pasijai lettek!! Abszolút nem hiányzott az erotika, már besokalltam belőle, de a finom erotika megjelenik, de itt ez pont elég volt! “Egy pillanatra összeért a múlt és a jelen…..” ez volt az a pont mikor már nem láttam a könnyeimtől. Mesterien csűri, csavarja az írónő a szálakat, mikor azt hittem tudom mi fog következni, csavart egyet a történeten. Egy pillanatig nem volt kiszámítható. Tele titokkal és rejtéllyel!! Köszönöm hogy olvashattam!! Kedvenc lett, nem is akármilyen!! Finom,rejtélyes, titkokkal teli csoda!! Alíg várom a következő csodát!!

5 hozzászólás
tigi5 IP>!
Emily Hart: Az Örökség

Köszönöm az írónőnek és a kiadónak az ajándékkönyvet. Valóban gazdagítani fogja a könyvtáramat. Már a borítójába is szerelmes voltam, mielőtt a tartalmát megismertem. Amikor megkaptam nyomban beleolvastam, noha tulajdonképpen csepp időm sem volt. :)
Ennek ellenére nem lettünk rögtön barátok a könyv és én… vagy inkább Annie és én. Nagy eséllyel az életben sem lennénk barátnők, mert elég idegen tőlem a karaktere. Talán épp ezért döcögősen indult a kapcsolatunk. Amikor a sokadik „mit nem szeret”-nél tartottam, szívesen elküldtem volna a nőt egy személyiségépítő tréningre.
Tomi viszont azonnal belopta magát a szívembe (már csak a neve miatt is – nem, nem érdekel, hogy ez milyen gyakori északi férfinév, nekem mindig megmelengette kicsi magyar szívemet; amúgy végigfutottam a híres Tomik listáján, egy sem csengett ismerősen; szerintem a finneseken kívül kevés az a magyar, akinek ne a mi Tamás nevünk jutna eszébe róla:)), és ott is maradt végig (mármint a szívemben, ha valaki elvesztette volna a fonalat;). S ha mellettem van, biztos összecsókolom, amikor helyretette – végre! – a továbbra sem túl rokonszenves hősnőt.
A kezdeti ellenérzések nyomtalanul eltűntek, amikor a történet visszavisz minket a múltba. Igen, jól írta itt előttem valaki, a múlt az írónő igazi közege. Még a szereplők is szerethetőbbnek tűnnek, sőt a jelen történései is mást színezetet kapnak ezután.
Nem szaporítom tovább a szót. Kellemes meglepetés ez a könyv. Javaslom mindenkinek, aki szereti a romantikát, a jelenkor és a múlt összefonódását, a rejtélyeket és izgalmakat, a nagyon is emberi szereplőket, a mosolygós és szívszorító románcot (érzékenyebb lelkűeknek papír zsebkendővel kombinálva:)
Emily Hart minden döccenő ellenére magasra tette önmagának a mércét rögtön az első könyvével. Kíváncsian várom a következőt, amelynek előzetese történelmi romantikát ígér.

2 hozzászólás
CsonkaSzaboBrigi89>!
Emily Hart: Az Örökség

Barátnőm duplikált rendelése jóvoltából került kezembe a könyv, és ugyan megharcoltunk egymással az elején, mégis örülök, hogy a kezembe került!
Az erotikaundoritiszem miatt nehezen kezelem mostanság a romantika bizonyos részeit is, így kicsit nehezen feküdt az eleje – pontosabban, hogy mindkét csajszi első látásra szerelmes lesz. Ez sajnos elkísért egy jó darabig, folyton ezen téptem a hajam – mármint a nagyszerelmes áradozásaikon.
Roseline és Annie nagyon szimpatikusak voltak, nagyon szerettem őket, aztán a végére mindkettőt meg tudtam volna fojtani egy csepp vízben is akár a hülye felfogásuk-döntésük miatt!
Julien és Brian imádnivalóak, ahogy Tomi is! Jean-Luc egy jó fejbekólintás után szintén imádnivaló kategória lett! Lisa szintén a szívemhez nőtt.
A cselekmény fordulatos, pörögnek az események, az alapsztori nagyon jó!
Olvastatta magát a könyv, be tudott szippantani!
Egy valami nem tetszett – ezért a fél csillag levonás –, a végkifejletben Rosaline szerepe. Számomra ezzel a történettel-könyvvel nem összeegyeztethető és hihetetlen kategória volt így a végére…
A véleményem elején eléggé negatívan írtam, ugyanakkor annyira jól írta meg az írónő, hogy egyszerűen imádtam olvasni még így is!
Köszönöm, hogy olvashattam!

11 hozzászólás

Népszerű idézetek

susannahskiethen I>!

– Nálam két csoportja van a férfiaknak – szólt közbe Lisa. – Az Isten és az Isten ments.

inci81 P>!

– Nem hiszek abban, hogy létezik igazán tökéletes ember. Ha létezne is, biztos nagyon unalmas lenne. Egyszerűen, csak mi látunk valakit annak, ha nagyon szeretjük. Akkor a hibák úgy eltörpülnek, annyira lényegtelenné válnak, hogy fel sem tűnnek már. Attól látjuk ideálisnak, mert a szívünkkel látjuk…

53. oldal

inci81 P>!

Annie, kedvenc tevékenységének, az olvasásnak hódolva ült a háza előtti teraszon.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: olvasás
inci81 P>!

A tévénézés sohasem volt a kedvenc időtöltése, mert szerette a saját fantáziáját használni, nem pedig más elgondolásból megközelíteni a dolgokat.

12. oldal

Katona_Zsuzsanna P>!

– Két tökéletes dolgot adhat nekünk egy nő, drága barátom – veregette meg barátja hátát Jean-Luc. – A szerelmét és annak gyümölcsét.

411. oldal

myrelationshipwith >!

– Nem hiszek abban, hogy létezik igazán tökéletes ember. Ha létezne is, biztos nagyon unalmas lenne. Egyszerűen, csak mi látunk valakit annak, ha nagyon szeretjük. Akkor a hibák úgy eltörpülnek, annyira lényegtelenné válnak, hogy fel sem tűnnek már. Attól látjuk ideálisnak, mert a szívünkkel látjuk – mondta Annie a férfi arcát fürkészve, de semmit nem tudott róla leolvasni.

inci81 P>!

– Nem hiszek a sorsban, csak a végzetben. De a pókerarc ahhoz is kell – nevette el magát Brian.
– Szóval nem hiszed, hogy meg van írva az életünk, de abban igen, hogy aminek meg kell történnie, az előbb-utóbb meg is fog?
– Így van! A végzetünkhöz vezető útban nem hiszek, mert szerintem azt a döntéseink befolyásolják és nem egy rajtunk kívülálló erő.

167. oldal

inci81 P>!

Hallottam már üres szavakat, és szerintem a tettek többet érnek bármelyik szónál.

175. oldal

inci81 P>!

A női lélek akkor a legszebb, ha hagyjuk szárnyalni.

233. oldal

myrelationshipwith>!

– Én édes Roseline-em, talán szemtelenségnek veszi, de lehet egy kérésem? – hajolt még közelebb és úgy suttogta, hogy a lány érezte forró leheletét. – Megcsókolhatom búcsúzóul?


Hasonló könyvek címkék alapján

Kelly Oram: Örökkön-örökké
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj
Leiner Laura: Ég veled
B. N. Toler: Lélekvesztők
J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem
Annemarie Selinko: Désirée
Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Estelle Maskame: Mondtam már, hogy szeretlek?
Nicholas Sparks: Az utolsó dal
Kim Holden: Bright Side