Az ​Örökség 58 csillagozás

Emily Hart: Az Örökség

A sikeres író Annie Scott, nyugodt életét hátrahagyva, visszautazik családja birtokára Abies Valleybe, hogy átvegye örökségét. Hazatérése egy új fejezetet nyit életében, amiben nem csak egy szőlőbirtok tulajdonosa lesz, hanem régi és új kapcsolatokra is szert tehet. A padláson rábukkan egy naplóra, melyben olyan titkokra derül fény, amik megváltoztathatják a sorsát.
Roseline családja generációk óta a szőlőbirtoknak szentelte életét. Azonban egy nemvárt látogató felkavarja a fiatal lány békés hétköznapjait, de a sors közbelép és akadályokat gördít elé. Vajon fel tudja venni ellene a harcot, vagy a döntései tévútra vezetik majd?
A két lány élete összefonódik az időn és téren át újabb esélyt adva nekik, vagy a végzetüket már nem kerülhetik el?

Eredeti megjelenés éve: 2020

>!
Book Dreams, 2022
454 oldal · ISBN: 9786158150514
>!
Book Dreams, 2020
454 oldal · ISBN: 9786158150514
>!
Book Dreams, Gyömrő, 2020
454 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158150507

Enciklopédia 1


Kedvencelte 14

Most olvassa 2

Várólistára tette 80

Kívánságlistára tette 63

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

cicus61 P>!
Emily Hart: Az Örökség

Megint lett egy kedvenc könyvem :) Imádtam minden sorát! :) Nagyon szeretem a több idősíkon játszódó történeteket és ez az volt a javából! Lassan indult be kicsit, de ez kellett ahhoz, hogy megértsem, miről szól a történet. A szereplőket is megkedveltem, bár néhol kicsit nyafogósra sikerült a karakter – a lányoknál – de aztán ahogy haladtunk előre, talpra álltak és kiálltak magukért. A fiúk nagyon bejöttek, kivéve a két gonosz fickót :) A vége ütős lett, nagyon izgultam, mi lesz velük :) Jöhet a következő! :)

5 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Emily Hart: Az Örökség

„A női lélek akkor a legszebb, ha hagyjuk szárnyalni.”

Nem tagadom a borítóba lettem először szerelmes és ezért is vettem meg a könyvet. Nagyon tetszetősen hatott rám ez a női alak, mely önmagában is elég rejtélyes és megfogó.

A második pozitív élményem az írónő gördülékeny stílusa volt, mert bár az elején kicsit megküzdöttem a történettel, már nem is emlékszem mikor ragadott igazán magával.
Azt gondolná az ember, hogy egy szimpla romantikus történet, amit be kell, hogy valljak személy szerint nem szeretek, de szerencsére sokkalta többet kaptam ennél.

A karakterek különlegesek, mély érzelmekre képesek, de egyiket sem éreztem túlzónak, vagy feleslegesnek. És pont ezért kétszer is kiolvastam, majdnem egymás után a könyvet.

Ami pedig a birtokot illeti, szeretném élőben is látni, bár ez nem lehetséges.
Biztos, hogy fogok még olvasni az írónő tollából, mert ez bizony kedvenc lett.

>!
Book Dreams, Gyömrő, 2020
454 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158150507
Kiss_Julianna>!
Emily Hart: Az Örökség

Húúúh! Húúúh….és mégegyszer hú!
Új kedvencet avattam! Minden benne volt ebben a könyvben, amit szeretek! Két idő sík, romantika, rejtély, talány, és egy pici misztikum. Annie, és Roseline sorsa kísértetiesen hasonlít. Voltam úgy, hogy hirtelen nem tudtam melyik lánynak a történetét is olvasom. Szinte rabulejtett. Amikor befejeztem tegnap este, csak úgy kattogott az agyam. Érzelmileg nagyon a hatása alá kerültem.
Régen olvastam már ilyen nagyon jó könyvet!
@cicus61 köszönöm! :)

7 hozzászólás
Jagika P>!
Emily Hart: Az Örökség

Nagy fába vágtam a fejszémet, amikor a komfortzónámat elhagyva kortárs romantikus regények olvasását tűztem ki célul. Lelkesedéssel vettem kezembe a könyvet, majd vártam a katarzist. A lelkesedés elmúlt, a katarzis nálam meg sem jelent… Lehet, hogy túl magasra tettem a mércét, mert Austen és Böszörményi határozzák meg az elvárásaimat ebben a műfajban.
A két cselekményszál ötletes: a 19. századi még úgy-ahogy tetszett, jó volt a kitalált párhuzam is.
A párbeszédek , a lehetetlen szituációk, a klisék, a fontos helyzetekben a kommunikáció hiánya, valamint a szereplők durcás-gyerekes viselkedése alaposan visszavetette az olvasásélményemet. A nők négyféle kategorizálása szerintem nem vicces, inkább megalázó.
A helyesírási és nyelvhelyességi hibákról már nem is beszélek.

13 hozzászólás
Szösszenet P>!
Emily Hart: Az Örökség

Örömmel és lelkesedéssel olvastam ezt a regényt, és ez éppen jókor jött. A tipikus romantikus regényeket annyira nem részesítem előnybe, ezért voltak fenntartásaim.Szerencsére kellemesen csalódtam.
Nagyon szeretem a több idősíkban íródott regényeket, valamint azokat, amelyek a sorsunkkal kapcsolatos kérdéseket feszegeti. Sokat emel a könyv szokásos romantikus stílusán a misztikum vonala, ami nekem igen tetszetős. A sorsok, előző életbeli megoldatlan feladatok kérdéseit is feszegeti a könyv, és milyen jól beépült a történetbe. Az elején kicsit tartottam attól, hogy teljesen Jane Austen stílust hozza, de nem , és ettől jobban tetszett.
Jó volt a múltban utazgatni, majd a jelenben gondolkozni a titkokról, rejtélyekről, a sorsunk alakulásának okáról, a választásaink és döntéseink következményeiről, és a karmikus kapcsolatokról.
Remekül kombinálta a szerző az érzelgős és meseszerű romantikát a reinkarnációs elemekkel, így könnyen emészthető a témát tagadóknak, vagy nem ismerőknek egyaránt.
Szívesen belekukkantanék a szerző fejébe, hogy ezzel kapcsolatban mit gondol, illetve volt-e valami ezzel kapcsolatos élménye.:-)

6 hozzászólás
Katica_98 P>!
Emily Hart: Az Örökség

Nem tetszett. Egyetlen sorát sem élveztem annak ellenére, hogy bőven volt benne csavar. A szereplőket sem kedveltem meg. Voltak olyan szavak, amelyeket szerintem az 1890-es években nem használtak. Akik ismernek azok tudják, hogy a névválasztástól felmegy a pumpa bennem. Most sem volt másképp. Az Amalie és az Ariane nagyon zavart. Egyik helyett nem lehetett volna esetleg egy Valérie? Ami még bosszantott, hogy nagyon sok részt azzal zárt le az írónő, hogy épp valaki nyugovóra tért. Ilyenkor akarva – akaratlanul ez jutott eszembe: „A mesének vége, aludjatok jól, álmodjatok szépeket, jó éjszakát gyerekek!”

4 hozzászólás
petroczki_kitti I>!
Emily Hart: Az Örökség

Nagyon kíváncsi voltam erre a történetre, mert sűrűn szembe jött velem. Egy kicsit nehezen indult be, de aztán minden értelmet nyert. A birtok pont olyan, amilyet a párommal megálmodtuk magunknak, így gyorsan magaménak éreztem a sztorit. A két szál nagyon szépen össze van dolgozva. A karakterek fejlődése is tetszett.

Papírra_vetett_gondolataim>!
Emily Hart: Az Örökség

Emily Hart olyan szépen és igényesen alkotta meg a szöveget, hogy élvezet volt olvasni. A könyv olvasása közben végig azon gondolkodtam, hogy kihez is tudnám hasonlítani ezt a finom, nőies, régies hangulatú írói stílust, és végül Jane Austen-ra esett a választásom. Én őt tudnám a legjobban Emily Harthoz hasonlítani. A könyvben egyébként is sok szó esik az írónőről, illetve a könyveiről, de szerintem ezek ellenére is csak ő kerülhet szóba.

A kötetben megjelenő karakterek javarészét imádtam, ezért is lett most ilyen hosszú a karakteres pontom, pedig ennyit oda egyáltalán nem szoktam írni, de most tényleg rengeteg gondolatom, érzésem van a könyvvel kapcsolatban. Erősen fangirl pillanatokat élek át, ami egész régen volt velem! A cselekményszál nem volt gyors, inkább egy lassan építkezős regényről van szó, de mégis végig fenntartotta az érdeklődésemet, és meg tudott lepni bizonyos helyeken.
http://papirravetettgondolataim.blogspot.com/2020/05/em…

2 hozzászólás
Emy_Dust IP>!
Emily Hart: Az Örökség

Köszönöm a lehetőséget az írónőnek, hogy olvashattam a könyvet.
Teljesen mást kaptam, mint vártam. Sokkal többet. Eddig nem állt közel hozzám ez a műfaj, de Emily Hart megszerettette velem. :)
Kifejezetten tetszett, hogy nem egy szokványos klisékkel teli üres történet. Az írónő szépen fűzte össze a szálakat, kellően fenntartotta a figyelmemet és a végén csak döbbenten zsepivel a kezemben ültem előtte.
Aki olyan könyvet szeretne olvasni, aminek mondanivalója van, mindenképpen szerezze be Az Örökséget, maradandó élményben lesz része.

3 hozzászólás
koan12>!
Emily Hart: Az Örökség

Nagyon gyorsan olvasható a regény, leköti az olvasót. Két különböző korban játszódik a történet, de a szereplők sorsa nagyon egyforma. Annie kíváncsian olvassa Rosaline naplóját, hogy végre fényt derítsen a családi titokra. Talán ennek a kíváncsiságnak köszönhető, hogy ő változtatni tud a sorsán, ami nagyon egybeforrt Rosaline sorsával. Voltak a könyvben számomra hihetetlen részek, találtam benne egy-két logikai hibát (de az is lehet, hogy én nem figyeltem eléggé), de ezeken könnyen túllendültem, kíváncsian vártam, hogyan alakultak a dolgok a múltban, ill. a jelenben. Sajnos a múlton nem lehet változtatni, de a jelenben minden jól alakult. Viszont számomra egy pár kérdés megválaszolatlan maradt.


Népszerű idézetek

susannahskiethen I>!

– Nálam két csoportja van a férfiaknak – szólt közbe Lisa. – Az Isten és az Isten ments.

inci81 P>!

Annie, kedvenc tevékenységének, az olvasásnak hódolva ült a háza előtti teraszon.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: olvasás
inci81 P>!

– Nem hiszek abban, hogy létezik igazán tökéletes ember. Ha létezne is, biztos nagyon unalmas lenne. Egyszerűen, csak mi látunk valakit annak, ha nagyon szeretjük. Akkor a hibák úgy eltörpülnek, annyira lényegtelenné válnak, hogy fel sem tűnnek már. Attól látjuk ideálisnak, mert a szívünkkel látjuk…

53. oldal

inci81 P>!

A tévénézés sohasem volt a kedvenc időtöltése, mert szerette a saját fantáziáját használni, nem pedig más elgondolásból megközelíteni a dolgokat.

12. oldal

Katona_Zsuzsanna>!

– Két tökéletes dolgot adhat nekünk egy nő, drága barátom – veregette meg barátja hátát Jean-Luc. – A szerelmét és annak gyümölcsét.

411. oldal

inci81 P>!

A női lélek akkor a legszebb, ha hagyjuk szárnyalni.

233. oldal

whisperingwithwolves>!

– Nem hiszek abban, hogy létezik igazán tökéletes ember. Ha létezne is, biztos nagyon unalmas lenne. Egyszerűen, csak mi látunk valakit annak, ha nagyon szeretjük. Akkor a hibák úgy eltörpülnek, annyira lényegtelenné válnak, hogy fel sem tűnnek már. Attól látjuk ideálisnak, mert a szívünkkel látjuk – mondta Annie a férfi arcát fürkészve, de semmit nem tudott róla leolvasni.

inci81 P>!

Hallottam már üres szavakat, és szerintem a tettek többet érnek bármelyik szónál.

175. oldal

whisperingwithwolves>!

– Én édes Roseline-em, talán szemtelenségnek veszi, de lehet egy kérésem? – hajolt még közelebb és úgy suttogta, hogy a lány érezte forró leheletét. – Megcsókolhatom búcsúzóul?

virginbergh I>!

Nem fáj? Csak a szívem szakad bele…

Lopott egy kis boldogságot az álmaitól, de mindez most véget ért. El kellett őt engednie, de annyira nehéz.

327. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: Verity
Colleen Hoover: November 9.
Gillian Flynn: Holtodiglan
Fábián Janka: Az Anna-bál szerelmesei
Anne L. Green: Egyszerűen bonyolult
Francine Rivers: Skarlátvörös fonal
Petróczki Kitti: Lujzi élete
Hugyec Anikó: Túl kevés idő
Taylor Jenkins Reid: Evelyn Hugo hét férje
Taylor Jenkins Reid: Evelyn hét férje