Zűr ​van, babám! 52 csillagozás

Emily Giffin: Zűr van, babám! Emily Giffin: Zűr van, babám!

Lángoló ​szerelem. Mesébe illő lánykérés. Házasság.
Azután pedig… gyerekek?Ez minden nő álma.
Vagy mégsem?

Claudia és Ben tökéletes pár.
Pillanatok alatt egymásba szeretnek, és megállapodnak abban, hogy szakítva a hagyománnyal, a családi és társadalmi elvárásokkal, beérik egymással, nem terveznek gyereket. Boldogan élik szabad, korlátlan és a független felnőttek boldog életét. Zavartalanul építhetik a karrierjüket, esténként kedvükre szórakozhatnak, bármikor fölkerekedhetnek és járhatják a világot.

Amikor azonban az egyik legjobb barátnőjük teherbe esik, Ben más jövőképet kezd el dédelgetni. Rájön, hogy tulajdonképpen ő is kisbabát szeretne, amivel igazán megkoronázhassák kettejük kapcsolatát. Ben vágyai 180 fokos fordulatot vesznek, melyeket Claudia nem tud és nem is akar komolyan venni. Elvégre a kapcsolatuk elején nem erről volt szó! Hogy nyomatékot adjon nemtetszésének a válástól sem riad meg. Sajnos Ben sem…
Claudiának nehéz döntéseket… (tovább)

>!
Kelly, Budapest, 2010
300 oldal · ISBN: 9789639943513 · Fordította: Szabó Mária

Kedvencelte 5

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

>!
FFG
Emily Giffin: Zűr van, babám!

Rakj egy könyvbe egy állandóan rinyáló főhősnőt, egy papucs, tutyimutyi pasast, aki tökéletesen a párja a siránkozóversenyben, és fűszerezd meg egy csipetnyit azzal a problémával, amivel egyébként jópáran szembesülnek, és kapsz egy tanulságos könyvet jó válaszokkal, hasznos tippekkel és megoldásokkal, no meg elviselhetetlen főhősökkel…

5 hozzászólás
>!
andibogar
Emily Giffin: Zűr van, babám!

Nagyon tetszett! :)Érdekes, néhol izgalmas és fordulatokban gazdag.

>!
Sziszandria 
Emily Giffin: Zűr van, babám!

Nyíltan felvállalni, hogy te aztán soha nem akarsz gyereket, nagy merészség és nem kevés bátorságot is igényel, hogy ennyire szembe merj fordulni az úgynevezett társadalmi elvárásokkal. Szerintem ez a könyv kissé alul van értékelve, bár nyilván nehéz lehet azonosulni a főszereplővel, ha mondjuk maga az olvasó a másik tábort képviseli. Egy két szituáció, élethelyzet igazán elgondolkodtató, ami sajnos a valóságban is bőven megtalálható.

>!
picurka13
Emily Giffin: Zűr van, babám!

Egy pár évvel ezelőtt én is ilyen voltam, mint Claudia, vagyis ezt az elvet vallottam, hogy sose lesz gyerekem. Ezzel szemben most van egy 15 hónapos kislányom, aki nélkül már nem tudnám elképzelni az életemet. A regény számomra izgalmas volt, néhol fordulatos, de mégse az az átütő, amire vártam.

>!
Regényimádó
Emily Giffin: Zűr van, babám!

Így sem olvastam még soha könyvet. Egy rokonom ajánlotta a filmet, de mivel moly vagyok, a könyvet részesítettem előnybe. A sztorihoz képest, nagyon hosszú a könyv, tele olyan írással, ami roppant unalmas és a tárgyhoz még véletlenül sem tartozik. Így hát, életemben először olvastam úgy könyvet, hogy ezeket az oldalakat felületesen átfutottam és nemes egyszerűséggel átlapoztam. A téma, az anyaság kérdése. Ki az, aki akar és ki az, aki nem akar gyereket. Visszagondolva, tulajdonképpen semmiről nem lettünk meggyőzve, még maga a főhősnő sem. Lehet, hogy a filmmel jobban jártam volna, egyrészt hamarabb letudom a témát, másrészt az unalmas oldalakat valószínűleg bele sem tették. Életszerűnek pedig nem mondanám és a vége is számomra lezáratlan maradt, nem derült ki belőle semmi konkrét dolog.

>!
Pirimari
Emily Giffin: Zűr van, babám!

Nem volt rossz, de igazán jó sem. Lehet rajta gondolkozni, de nem alkotott maradandót. Cím alapján mást vártam.

>!
Félix
Emily Giffin: Zűr van, babám!

A könyv a gyerekvállalás vagy inkább nem vállalás témakörét feszegeti egy fiatal pár történetén keresztül.
A történet végét elég összecsapottnak találtam, túl gyorsan befejeződött.

>!
Félcsi
Emily Giffin: Zűr van, babám!

Tetszett, tetszett, de azért annyira nem varázsolt el. Néhol igazán idegesített a főszereplő hozzáállása a dolgokhoz. Meg hát én anya vagyok, tehát gyermek-párti.

>!
hársvirág
Emily Giffin: Zűr van, babám!

Ez egy sikerkönyv! Emberek,ez szánalmas,de tényleg! Mélységek vannak benne? Ugyan már…Fontos emberi problémákat boncolgat:az biztos,mivel a legfontosabb emberi probléma az önzés.
A hősnő önző,beszűkült, a férje pedig úgyszintén. Legalább az lett volna az alap,hogy nem lehet gyerekük..ezt el tudom képzelni.
Nem baj,mostmár tényleg komolyan le se veszem a polcról,amit a „legsikeresebb”-nek titulálnak. Le kell vonnom a megfelelő tanulságokat: tartalmas könyveket kell olvasnom! (Ez nem az!)

>!
Zsuzsanna_Székely
Emily Giffin: Zűr van, babám!

Na ezt a százalékot most nem értem… oké, hogy a téma és különösen a Claudia hozzáállása megosztó, olvastam már ennél rosszabb könyvet is jobb százalékkal…
Nekem kifejezetten tetszett, hogy ezt a témát a másik oldalról is megismertem. Tetszett, hogy Claudia szembeszáll a társadalmi elvárásokkal, s aztán a végén megleli a maga boldogságát. Az, hogy a végére mindenki élet boldogabb lett még egy povitívum.


Népszerű idézetek

>!
zakkant

Élj a jelenben, és ne rinyálj a múlt miatt!

59. oldal

>!
zakkant

Kinek ilyen, kinek olyan a családja, de mindnyájunknak kötelességünk, hogy felülkerekedjünk ezen.

59. oldal

>!
Majna

Aki szereti a meglepetéseket, elvárja, hogy mások is szeressék őket.

197. oldal (Kelly Kiadó)

1 hozzászólás
>!
Majna

…a házasság mindenképpen véget vet a szabadságnak. Egy házastárs vagy szerető óhatatlanul korlátok közé zárja az embert.

94. oldal (Kelly Kiadó)

>!
Majna

Az élet nem fair, és ezt mindenki tudja, aki már elmúlt tízéves.

249. oldal (Kelly Kiadó)

4 hozzászólás
>!
Majna

Előfordul, hogy az ember nem a megfelelő emberbe szeret bele. De kell egy kis idő ahhoz, hogy ezt belássa.

255. oldal (Kelly Kiadó)

>!
Majna

(…) mennyire fölnagyítódnak az érzelmek, amikor még gyerek valaki! Az öröm minden bajt elfeledtet, a csalódottság gyorsan elszáll, a remény tovább él.

259. oldal (Kelly Kiadó)

>!
Pirimari

Szerelmi háromszög ott alakulhat ki, ahol a házastársak boldogtalanok. Egy jó párkapcsolatba nem furakodhat be egy harmadik.

113. oldal

>!
Sziszandria 

Azért voltunk együtt, mert együtt akartunk lenni. Nem azért, mert szülői mivoltunkban partnerre lett volna szükségünk, vagy mert már gyerekek tartottak volna együtt minket a tizennyolc évi kötelező gondoskodás ketrecébe zárva.

17. oldal


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Tomor Anita: Helló újra, kedves exem!
Leda Schwartz: A harmadik szerető
Sandra Brown: Vad dolgok
Katie Françoise: Utolsó. Esély.
J. L. Armentrout: Origin
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss – Perzselő csók
Kelly Oram: Cinder és Ella
Cassandra Clare: Üvegváros
Jeaniene Frost: Síri csendben