Zűr ​van, babám! 58 csillagozás

Emily Giffin: Zűr van, babám! Emily Giffin: Zűr van, babám!

Lángoló ​szerelem. Mesébe illő lánykérés. Házasság.
Azután pedig… gyerekek?Ez minden nő álma.
Vagy mégsem?

Claudia és Ben tökéletes pár.
Pillanatok alatt egymásba szeretnek, és megállapodnak abban, hogy szakítva a hagyománnyal, a családi és társadalmi elvárásokkal, beérik egymással, nem terveznek gyereket. Boldogan élik szabad, korlátlan és a független felnőttek boldog életét. Zavartalanul építhetik a karrierjüket, esténként kedvükre szórakozhatnak, bármikor fölkerekedhetnek és járhatják a világot.

Amikor azonban az egyik legjobb barátnőjük teherbe esik, Ben más jövőképet kezd el dédelgetni. Rájön, hogy tulajdonképpen ő is kisbabát szeretne, amivel igazán megkoronázhassák kettejük kapcsolatát. Ben vágyai 180 fokos fordulatot vesznek, melyeket Claudia nem tud és nem is akar komolyan venni. Elvégre a kapcsolatuk elején nem erről volt szó! Hogy nyomatékot adjon nemtetszésének a válástól sem riad meg. Sajnos Ben sem…
Claudiának nehéz döntéseket… (tovább)

>!
Kelly, Budapest, 2010
300 oldal · ISBN: 9789639943513 · Fordította: Szabó Mária

Kedvencelte 5

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

Gyöngyi0309 P>!
Emily Giffin: Zűr van, babám!

Nem volt rossz, de a jótól is messze van. Eleve abszurd az egész. Na nem az, hogy valaki nem szeretne gyereket, ezt el is tudom fogadni, nekem is vannak ilyen ismerőseim. Még az is rendben lenne, hogy ezt a témát könnyed regényben dolgozzák fel, de a történet az eszméletlenül bugyuta. Már az, hogy hipp-hopp megvan spoiler. Aztán ott a sok bugyuta, abszolút nem életszerű félreértés, kinek van valakije, milyen státuszban, stb…. Nagyon cukormázas, bugyuta, tipikus amerikai ponyva.
Viszont az írói stílus gördülékeny, olvasmányosan népbutító.

FFG>!
Emily Giffin: Zűr van, babám!

Rakj egy könyvbe egy állandóan rinyáló főhősnőt, egy papucs, tutyimutyi pasast, aki tökéletesen a párja a siránkozóversenyben, és fűszerezd meg egy csipetnyit azzal a problémával, amivel egyébként jópáran szembesülnek, és kapsz egy tanulságos könyvet jó válaszokkal, hasznos tippekkel és megoldásokkal, no meg elviselhetetlen főhősökkel…

5 hozzászólás
andibogar>!
Emily Giffin: Zűr van, babám!

Nagyon tetszett! :)Érdekes, néhol izgalmas és fordulatokban gazdag.

Sziszandria P>!
Emily Giffin: Zűr van, babám!

Nyíltan felvállalni, hogy te aztán soha nem akarsz gyereket, nagy merészség és nem kevés bátorságot is igényel, hogy ennyire szembe merj fordulni az úgynevezett társadalmi elvárásokkal. Szerintem ez a könyv kissé alul van értékelve, bár nyilván nehéz lehet azonosulni a főszereplővel, ha mondjuk maga az olvasó a másik tábort képviseli. Egy két szituáció, élethelyzet igazán elgondolkodtató, ami sajnos a valóságban is bőven megtalálható.

picurka13>!
Emily Giffin: Zűr van, babám!

Egy pár évvel ezelőtt én is ilyen voltam, mint Claudia, vagyis ezt az elvet vallottam, hogy sose lesz gyerekem. Ezzel szemben most van egy 15 hónapos kislányom, aki nélkül már nem tudnám elképzelni az életemet. A regény számomra izgalmas volt, néhol fordulatos, de mégse az az átütő, amire vártam.

Regényimádó>!
Emily Giffin: Zűr van, babám!

Így sem olvastam még soha könyvet. Egy rokonom ajánlotta a filmet, de mivel moly vagyok, a könyvet részesítettem előnybe. A sztorihoz képest, nagyon hosszú a könyv, tele olyan írással, ami roppant unalmas és a tárgyhoz még véletlenül sem tartozik. Így hát, életemben először olvastam úgy könyvet, hogy ezeket az oldalakat felületesen átfutottam és nemes egyszerűséggel átlapoztam. A téma, az anyaság kérdése. Ki az, aki akar és ki az, aki nem akar gyereket. Visszagondolva, tulajdonképpen semmiről nem lettünk meggyőzve, még maga a főhősnő sem. Lehet, hogy a filmmel jobban jártam volna, egyrészt hamarabb letudom a témát, másrészt az unalmas oldalakat valószínűleg bele sem tették. Életszerűnek pedig nem mondanám és a vége is számomra lezáratlan maradt, nem derült ki belőle semmi konkrét dolog.

Pirimari>!
Emily Giffin: Zűr van, babám!

Nem volt rossz, de igazán jó sem. Lehet rajta gondolkozni, de nem alkotott maradandót. Cím alapján mást vártam.

Félix>!
Emily Giffin: Zűr van, babám!

A könyv a gyerekvállalás vagy inkább nem vállalás témakörét feszegeti egy fiatal pár történetén keresztül.
A történet végét elég összecsapottnak találtam, túl gyorsan befejeződött.

Félcsi>!
Emily Giffin: Zűr van, babám!

Tetszett, tetszett, de azért annyira nem varázsolt el. Néhol igazán idegesített a főszereplő hozzáállása a dolgokhoz. Meg hát én anya vagyok, tehát gyermek-párti.

hársvirág>!
Emily Giffin: Zűr van, babám!

Ez egy sikerkönyv! Emberek,ez szánalmas,de tényleg! Mélységek vannak benne? Ugyan már…Fontos emberi problémákat boncolgat:az biztos,mivel a legfontosabb emberi probléma az önzés.
A hősnő önző,beszűkült, a férje pedig úgyszintén. Legalább az lett volna az alap,hogy nem lehet gyerekük..ezt el tudom képzelni.
Nem baj,mostmár tényleg komolyan le se veszem a polcról,amit a „legsikeresebb”-nek titulálnak. Le kell vonnom a megfelelő tanulságokat: tartalmas könyveket kell olvasnom! (Ez nem az!)


Népszerű idézetek

zakkant>!

Élj a jelenben, és ne rinyálj a múlt miatt!

59. oldal

zakkant>!

Kinek ilyen, kinek olyan a családja, de mindnyájunknak kötelességünk, hogy felülkerekedjünk ezen.

59. oldal

Majna>!

Aki szereti a meglepetéseket, elvárja, hogy mások is szeressék őket.

197. oldal (Kelly Kiadó)

1 hozzászólás
Majna>!

…a házasság mindenképpen véget vet a szabadságnak. Egy házastárs vagy szerető óhatatlanul korlátok közé zárja az embert.

94. oldal (Kelly Kiadó)

Majna>!

Az élet nem fair, és ezt mindenki tudja, aki már elmúlt tízéves.

249. oldal (Kelly Kiadó)

4 hozzászólás
Majna>!

Előfordul, hogy az ember nem a megfelelő emberbe szeret bele. De kell egy kis idő ahhoz, hogy ezt belássa.

255. oldal (Kelly Kiadó)

Majna>!

(…) mennyire fölnagyítódnak az érzelmek, amikor még gyerek valaki! Az öröm minden bajt elfeledtet, a csalódottság gyorsan elszáll, a remény tovább él.

259. oldal (Kelly Kiadó)

Pirimari>!

Szerelmi háromszög ott alakulhat ki, ahol a házastársak boldogtalanok. Egy jó párkapcsolatba nem furakodhat be egy harmadik.

113. oldal

Kasztór_Polüdeukész>!

– Hogy szerethetlek ennyire? – kérdezte Ben.

Ez azok közé a kérdések közé tartozik, amelyekre nem lehet válaszolni. Ahogy arra is hiába
keresi az ember a választ, hogy mi a magyarázata a misztériumnak, a csodának vagy a
hűségnek.


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
Tracey Garvis Graves: Kötelék
Vi Keeland: Egomániás
Tracey Garvis Graves: Péntek a Szigeten
Charles Martin: Hegyek között
Sarah Dessen: Tökéletes
Julie James: Gyakorlat teszi a mesterkedőt
Meg Cabot: Locsifecsi királynő férjhez megy
Kasie West: A távolság relatív