Szerelem ​örökbe (Darcy & Rachel 2.) 30 csillagozás

Emily Giffin: Szerelem örökbe

Darcy Rhone-nal bármi történik, mindig van mire vagy kire támaszkodnia – a szépségére, a vőlegényére, Dexre, vagy legjobb barátnőjére, Rachelre. Tökéletes életében semmi másra nincs szüksége… legalábbis így gondolja egészen addig a napig, amikor megtudja, hogy a vőlegénye megcsalta, ráadásul nem mással, mint Rachellel. Darcy, aki maga sem ártatlan, mindennek hátat fordítva egy másik kontinensen próbálja összerakni darabokra hullott életét. A pezsgő New Yorkból a borús Londonba utazik gyerekkori barátjához, hogy az új környezetben felépítsen egy újabb csillogó életet, csak ezúttal egy elegáns angol lord oldalán. Ám hamarosan rá kell jönnie, hogy a régi, jól bevált női praktikák többé már nem működnek. Darcy megérti, hogy a csillogó felszín nem minden, sőt! Elindul egy hosszú, rögös felfedezőúton, amelynek a végére érve újraértelmezi a barátság és szerelem fogalmát.

Eredeti megjelenés éve: 2003

>!
I.P.C., Budapest, 2013
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636354534 · Fordította: Fazekas Eszter

Kedvencelte 3

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 20

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

ƨɔɴом P>!
Emily Giffin: Szerelem örökbe

Ez a konyv Darcy abszolut utkeresese, hogy egy bugyuta onimado es sekelyes tyukbol, hogyan valik azza a nove, aki erdemes lesz Ethan szerelmere.
Ethannel mindig is szimpatizaltam, es rendkivuli modon erdekelt, hogy hogyan tud majd megbirkozni egy Darcy kaliberu novel… nos, igazabol harmatgyengen sajnos… valahogy az egesz konyv nekem tul sietos, tulzott modon tele volt azzal, hogy Darcy versenyezni probalt volna Rachellel vagy barki massal, vagy ha eppen nem is versenyzett, akkor arra gondolt, hogy mi lenne ha… vegig azt hittem, hogy ezen mentalitasa megmarad, de mikor radobben, hogy minden verseny ellenere, O bizony tobbet erez Ethan irant annal, hogy csak szimplan megszerezze, na onnan vagott at az egesz egy osszecsapott halmazza…
Persze, volt egyfajta ive az egesznek, hogy hogyan formalodott a kapcsolatuk, de ez nekem keves volt, foleg ez a nagy egymasratalalasi szakasz…

mokus33>!
Emily Giffin: Szerelem örökbe

Ha nem olvastam volna az előző részt, akkor talán jobban elhittem volna, hogy egy harminc évig önző módon viselkedő, hisztis, hazudós liba szinte egyik napról a másikra 180 fokos fordulatot vesz, és egy kedves, aranyos, a mások érdekét szem előtt tartó, segítőkész lánnyá válik. Így, hogy olvastam az előző részt, és abban Darcy összes szemét húzását, ezt nagyon nehezen tudom elhinni, de nem baj, felfogom ezt az egész könyvet egy könnyed, szerelmes történetnek, és nem keresem benne az életszerűséget. Ha így nézem ezt a könyvet, akkor úgy érzem, megfelelő szórakozást nyújtott, sokkal jobb volt, mint az előző rész. Jobb volt a történet, kevesebb volt benne az unalmas történés, egyszóval szívesebben olvastam, talán leginkább Ethan személye miatt. És ha egy könnyed, romantikus történetként tekintek csak erre a műre, nem zavar annyira a giccses vég sem :)

Vercsa11>!
Emily Giffin: Szerelem örökbe

Nekem az első részhez hasonlóan ez a rész is nagyon tetszet.
Amennyire utáltam az elején Darcy-t a végére nagyon megszerettem. Téptem néha a hajamat, hogy mit képzel magáról ez a liba, hogy körülötte forog a föld vagy mi? Aztán spoiler .
Nagyon reménykettem benne, hogy Darcy és Racchel barátsága ha nem is lesz a régi, de rendbe jön és az én gondolatomba a folytatásban még csak jobb és erősebb lett mint ami volt.
Csodálatosan megírt könyv, imádtam :D
Szerelem és barátság – ezek tesznek azzá, akik vagyunk, és ezek tudnak megváltoztatni benünket, ha hagyjuk.

Anna_Sera>!
Emily Giffin: Szerelem örökbe

Ez sokkal jobb volt,mint az első rész.Örültem,hogy Darcy mondta el a történetet,ő már az első részben is nagyon szimpatikus volt.Talán azért,mert annyira életszerű,nem szeretem a tündérkeresztanya jellegű női hősnőket,akik tökéletesek,és mindenki imádja őket.Az életben is ismerek egypár Darcy figurát,felületesek,csak a külső számít nekik,azt hiszik a népszerűség egyet jelent azzal,hogy szeretik is őket,és vannak olyan buták,hogy azt hiszik,ha egy pasi párszor lefekszik velük,máris gyereket akar tőlük,és feleségül akarja venni őket.A vége nem annyira tetszett ,nagyon csöpögős volt,és ,hogy Darcy ennyire megváltozott ilyen rövid idő alatt az teljesen valószerűtlen.

pevike>!
Emily Giffin: Szerelem örökbe

Nagyon élveztem az olvasást, főleg a könyv első felében. Darcy nagyon izgalmas karakter. Mindig szeretem, ha egy író vállalja a kihívást, és egy olyan figurát választ főszereplőnek, akiről korábban csak rosszat gondoltunk. Az első résznek is volt bája, de a szerelmi háromszög témát már sokszor olvastam. Ellenben megfigyelni azt, hogy egy negatív hős hogyan változik jóvá, most jobban lázba hozott. Darcy önző, felszínes és sekélyes. Hatalmasakat vigyorogtam a könyv első felén, Darcy most jól megkaptad Marcust, spoiler megérdemelted. Érdekes volt látni, hogy mennyire nem látja magában a hibát, és mennyire természetes neki, hogy körülötte forog a világ. Nagyon jól visszaadja az írónő ezt a karaktert. Aztán kap egy pofont, és meg akar változni. Innen kicsit tündérmeséssé válik a történet. Sosem próbáltam még ilyen mértékű átalakulást végrehajtani magamon, és lehet, hogy egy kis odafigyeléssel valóban lehetséges, de azért vannak kétségeim. Lényeg a lényeg, nekem is megesett a szívem Darcy-n, és tetszett, ahogy próbált helyesen cselekedni. Ethan pedig nagyon jó barát, támogató, kedves, segítőkész és hűséges – most is nagyon bírtam ezt a pasit! spoiler. Szívmelengető volt újra látni Rachel-t és Dex-et, és tetszik az a gondolat, hogy ha igazi, jól működő kapcsolatban élsz, akkor eszed ágában sincs megcsalni a másikat – én is ebben hiszek. spoiler
Ja, és az eredeti borító sokkal jobban tetszik…

sedit>!
Emily Giffin: Szerelem örökbe

Darcy valahogy az első részben nagyon nem volt szimpatikus. Ez a könyv az ő jellemének fejlődéséről, szól, hogy hogy bírkózik meg az elé gördülő akadályokkal, akkor amikor az élete már nem az a rózsaszín tündérmese. Ethan-t most is nagyon bírtam. Az egész könyv összességében tetszett, nincsenek benne unalmas részek, humoros , pörgős, könnyed történet.


Népszerű idézetek

Ninácska P>!

Szerelem és barátság – ezek tesznek azzá, akik vagyunk, és ezek tudnak megváltoztatni bennünket, ha hagyjuk.

430. oldal

Miss_Katalin>!

[…] új életet csak úgy lehet kezdeni, ha az ember lecseréli a ruhatárát.

226. oldal

Delena>!

..a fiúkat arra bátorítják a szülök, hogy okosak és szórakoztatóak legyenek, míg a lányokat azért dicsérik meg, ha szépek és aranyosak. Azt mondta, ez egy veszélyes csapda, és sok lányból felnőttkorára „üres nő” lesz.

11. oldal

Delena>!

– Azta!- kiáltott fel a férfi erős queensi akcentussal. – Ez totál szívás!
– Az! – mondtam a sebeimet nyalogatva.- Totál szívás!

15. oldal

Delena>!

-Stacy volt az? -kérdeztem.
– Hogy ki?
– Stacy. Tudod, az a vörös hajú, akit elhoztál magaddal az Aureole-ba.
– Ja, hogy az a Stacy! Ő már a múlté.
– Helyes!- mondtam. -Unalmas egy csaj volt.
Marcus felnevetett.
– Hát, nem egy észkombájn, az egyszer biztos!
– És a kocogós lány? Ő ki volt?
– Ó, csak egy tyúk.
– És neve is volt ennek a tyúknak?
– Hívjuk Wandának.
– Rendben. Szóval Wanda…

48. oldal

Delena>!

– Oké, a halálát tényleg nem kívánom. Inkább legyen tele az arca cisztás aknékkal! Olyan rondákkal, amilyeneken semmiféle csodakenőcs nem segít!

119. oldal

Delena>!

– Darcy, te mindig megszerezted magadnak, amit akartál. Bármi is volt az, és bármi vagy bárki is állt az utadban. Egészen eddig Rachel meghúzta magát, mindig csak másodhegedűs volt. Te pedig nyugodt szívvel hagytad, hogy az udvarhölgyed legyen. A gimiben végig ott állt melletted, csak füttyentettél, és ő máris a segítségedre sietett. Neked pedig ez nagyon tetszett. Most viszont, hogy ez megváltozott, képtelen vagy kezelni a helyzetet.

262. oldal

Delena>!

Bombázó anyu szexi hálóingben
A legédesebb pocakos lány a megyében.
Gondolatban mindent rózsaszínnek láttál.
De aztán egy pillanatra falfehérré váltál.
Ám nem riaszthat meg két rosszcsont fiú,
Mert te vagy a legszuperebb bombázó anyu!

350. oldal

Ninácska P>!

Értetlenül nézett rám, és azt kérdezte: „ Én veled akarok maradni, te pedig szakítani akarsz. De miért?” Erre én azt válaszoltam: „Mert ez így működik, Blaine. Ha valaki ki akar szállni egy kapcsolatból, már nem gondolja meg magát. Előbb vagy utóbb szakít a másikkal. Ez törvényszerű.”

168. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Susan Elizabeth Phillips: Zsák a foltját
Susan Elizabeth Phillips: Törékeny szív
Janet Evanovich: A négy fejvadász
Liliana Hart: Go-go girl és a halott örökös
J. A. Redmerski: A soha határa
Cathy Cassidy: Mályvacukor égbolt
Mary Alice Monroe: Déli karácsony