Tökéletes ​hazugság 11 csillagozás

Emily Elgar: Tökéletes hazugság

A tökéletes élet? Vagy a tökéletes hazugság?
Amikor Cassie Jensent beszállítják a St. Catherine’s kórház intenzívosztályára Alice Marlowe főnővér elámul a fiatal, gyönyörű nőtől, aki valamiért ismerősnek tűnik neki, de egyelőre nem tudja, miért. De aztán Alice megdöbben, amikor olyasvalamit fedez fel, amit Cassie mindenki, még az odaadó férje és a családja előtt is titokban tartott – ez a titok pedig mindent megváltoztat. Frank ugyanennek az osztálynak bezártság-szindrómás betege: mindent lát és hall, ami körülötte történik, de nem tud kommunikálni. Idővel rájön, hogy Cassie élete még mindig veszélyben van, és miközben a rendőrség tovább nyomoz, hogy kiderítse, valójában mi történt a lánnyal, egyedül Frank tudja a teljes igazságot. Senki más nem ismerheti meg – ő viszont nem tudja elmondani…

Eredeti mű: Emily Elgar: If You Knew Her

>!
Maxim, 2017
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632618630 · Fordította: Ipacs Tibor

Várólistára tette 36

Kívánságlistára tette 41

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
wzsuzsanna P
Emily Elgar: Tökéletes hazugság

Azt hiszem, ennek a könyvnek az élvezhetősége leginkább azzal lehet összefüggésben, hogy ki hány hasonló regényt olvasott korábban. Én valahol a középmezőnyben leledzem, szóval alapvetően élveztem, lekötött, de a tapasztaltabb thriller-rajongók számára lehet, hogy nem nyújt olyan kerítésszaggató élményt.:)
Tetszett, hogy a történetet váltott szemszögből ismerhetjük meg, érdekesek voltak a karakterek, ugyanakkor az én ízlésemnek nem voltak tökéletesen megfelelőek az arányok: az első kétharmadban csak toporgunk egy helyben, majd az utolsó egyharmadba zsúfolódik bele minden izgalom- ezt valamelyest ellensúlyozta, hogy a cselekmény toporgása közben azért jól megismerhetjük a szereplőket. Olvasmányos, könnyed nyelvezetű, ugyanakkor sajnos sok benne a hiba-betűkihagyások, hiányzó névelők stb. (tudom, hogy ez az én mániám, de nekem egy könyvben 5-nél több, az sok, és azonnal észreveszem őket). Mindenesetre örülök neki, hogy a kiadó ebbe a műfajba is belevágott, és kíváncsian várom a hasonló regényeket.

>!
Pöfivonat P
Emily Elgar: Tökéletes hazugság

Tökéletes hazugság nem egy kiemelkedő regény. A történetvezetés a könyv feléig borzasztóan unalmas, a feszültséget is hiányoltam, ráadásul még a végét is kitaláltam. De mégsem tudtam letenni. Ennek pedig egyetlen oka van, hogy megkedveltem a szereplőket, akiknek a sorsát végig akartam követni a könyv végéig.

Lábjegyzetben szeretném megjegyezni, hogy rég találkoztam ilyet satnya munkával, mint ez a szegény könyv. Zavaróan sok benne a hiba….

>!
adriana23
Emily Elgar: Tökéletes hazugság

Ezt a könyvet senki nem olvasta át mielőtt kiadták? Durván tele van hibákkal.
A fülszöveg keltette fel az érdeklődésem, a borító alapján nem vettem volna meg és az alap ötlet tetszett is, de nem volt olyan izgalmas mint vártam. 3 váltakozó szemszögből olvashatjuk, 3 különböző ember életét ismerhetjük meg. Alice nővér egy kórházban, Cassie kórházba kerül és az élete egyáltalán nem olyan tökéletes mint hisszük, és Frank aki kóma után nem tud kommunikálni a külvilággal de mindent lát és hall. Tetszett a kórházi nővér – beteg felállás, kiváncsi voltam mi sül ki ebből. De vagy a pocsék fordítás és hibák vagy a stílus miatt annyira nem jött be, kicsit lassan haladt a történet, csak a kíváncsiságom hajtott előre. Azért a végén meglepődtem és spoiler

1 hozzászólás
>!
Nagy_Emese95
Emily Elgar: Tökéletes hazugság

Először is le kell szögeznem, hogy a 4 csillag csakis a történetet illeti, a kiadónak fél csillagot sem adnék a munkájára, mert olyan, mintha nem alkalmaztak volna lektort! Azért ment ilyen nyögvenyelősen az olvasás, mert már belefáradtam a hibákba. Nem jól használt ragok, plusz- mínusz betűk, egymásutáni szóismétlések szóismétlések…. Rettentő fárasztó, és idegesítő volt emiatt a könyvet olvasni, és felháborodtam a kiadó trehányságán.
A történet pedig első regény létére nagyon jó, én szeretem a hosszú, pontos karakterábrázolásokat, bár főleg a végén ez egy kicsit az izgalom rovására ment, és elvesztett az izgalom. Egy idő után nekem az volt az érzésem, hogy a szerző már túlságosan terel, és pont ettől vált kitalálhatóvá a végkifejlet. Összességében azonban bizalmat szavazok a szerzőnek, mert a hibái mellett egy jó regényt olvashattam.
Viszont egy dolog biztosan elvenné a kedvem a következő könyve olvasásától, azok pedig a hibák…

>!
Eboli
Emily Elgar: Tökéletes hazugság

Túl sok szereplő, túl sok töltelékszöveg, egy idő után csömör és unalom. Ráadásul a történet kísértetiesen hasonlít Belinda Bauer nemrég magyarul is kiadott negyedik könyvére, csak éppen limonádévá érzelgősített színvonalon.


Népszerű idézetek

>!
Cheril

Az ember akkor kap meg valamit, amikor már nem kapálózik érte.

198. oldal

>!
Cheril

Már el is felejtettem, milyen furcsa ez a Facebook: mindenki posztolgat az életéről. (…) De az egész csak kirakat. Kamu minden, méghozzá gondosan szerkesztve. Az emberek kiposztolják, hogy ölelkeznek a párjukkal, akit igazából utálnak, hátha sikerül meggyőzni a világot, hogy boldogok – hiszen ha mindenki más úgy gondolja, akkor csak azok, nem?

125. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
Arthur Conan Doyle: Sir Arthur Conan Doyle összes Sherlock Holmes története I-II.
Kate Morton: A tóparti ház
Katie McGarry: Pushing the Limits – Feszülő húr
Michelle Hodkin: The Evolution of Mara Dyer – Mara Dyer változása
Marissa Meyer: Cinder
Benyák Zoltán: A nagy illúzió
Nora Roberts: Megszállottság
Lissa Evans: Stuart Horten mágikus masinái
Elizabeth Kostova: Hattyútolvajok