Tökéletes ​hazugság 48 csillagozás

Emily Elgar: Tökéletes hazugság

A tökéletes élet? Vagy a tökéletes hazugság?
Amikor Cassie Jensent beszállítják a St. Catherine’s kórház intenzívosztályára Alice Marlowe főnővér elámul a fiatal, gyönyörű nőtől, aki valamiért ismerősnek tűnik neki, de egyelőre nem tudja, miért. De aztán Alice megdöbben, amikor olyasvalamit fedez fel, amit Cassie mindenki, még az odaadó férje és a családja előtt is titokban tartott – ez a titok pedig mindent megváltoztat. Frank ugyanennek az osztálynak bezártság-szindrómás betege: mindent lát és hall, ami körülötte történik, de nem tud kommunikálni. Idővel rájön, hogy Cassie élete még mindig veszélyben van, és miközben a rendőrség tovább nyomoz, hogy kiderítse, valójában mi történt a lánnyal, egyedül Frank tudja a teljes igazságot. Senki más nem ismerheti meg – ő viszont nem tudja elmondani…

Eredeti megjelenés éve: 2017

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Mont Blanc válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2017
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632618630 · Fordította: Ipacs Tibor

Enciklopédia 3


Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 57

Kívánságlistára tette 33

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

wzsuzsanna P>!
Emily Elgar: Tökéletes hazugság

Azt hiszem, ennek a könyvnek az élvezhetősége leginkább azzal lehet összefüggésben, hogy ki hány hasonló regényt olvasott korábban. Én valahol a középmezőnyben leledzem, szóval alapvetően élveztem, lekötött, de a tapasztaltabb thriller-rajongók számára lehet, hogy nem nyújt olyan kerítésszaggató élményt.:)
Tetszett, hogy a történetet váltott szemszögből ismerhetjük meg, érdekesek voltak a karakterek, ugyanakkor az én ízlésemnek nem voltak tökéletesen megfelelőek az arányok: az első kétharmadban csak toporgunk egy helyben, majd az utolsó egyharmadba zsúfolódik bele minden izgalom- ezt valamelyest ellensúlyozta, hogy a cselekmény toporgása közben azért jól megismerhetjük a szereplőket. Olvasmányos, könnyed nyelvezetű, ugyanakkor sajnos sok benne a hiba-betűkihagyások, hiányzó névelők stb. (tudom, hogy ez az én mániám, de nekem egy könyvben 5-nél több, az sok, és azonnal észreveszem őket). Mindenesetre örülök neki, hogy a kiadó ebbe a műfajba is belevágott, és kíváncsian várom a hasonló regényeket.

pjutko>!
Emily Elgar: Tökéletes hazugság

Szuper krimit tettem le az este, azoknak ajánlom, akik szeretik az „agyban-kirakóst”!
Váltott szemszögben íródott a történet, apránként, a könyv végére áll össze a bűntény.
Nekem itt kellett az a bizonyos 100 oldal, amíg ráhangolódtam, de a történetnek is! Kellettek az előzmények…vagy a rákövetkező események miatt.
Mesterien adagolja az írónő az információkat, amik aztán ráismeréskor borzongatják az embert.
Nem olyan ismert Emily Elgar; Ipacs Tibor, a krimi fordítója- illetve egy hozzá kapcsolódó kihívás révén olvastam az írását. Remélem, több könyvét is megismerhetem majd. Persze ilyen remek fordításban, mint Ipacs Tiboré. Mert a szöveg csak szöveg maradna, ha nem lenne lélek a fordításban. Köszi!

Mónika_T P>!
Emily Elgar: Tökéletes hazugság

Annyi jónak ígérkező könyvet terveztem be így év elejére, erre előbukkant ez, a 'lehet hogy soha nem fogom elolvasni' könyveim közül és nem hagyott békén. Addig-addig kúszott vissza a gondolataimba, mígnem egy gyengébb pillanatomban elkezdtem olvasni, pedig nem igazán hittem, hogy tetszeni fog.
Nem is tetszett, de jobb volt, mint amire számítottam. Egy gyengébb drámai thriller, ami ettől még nem rossz, csak nem igazán nekem való.
Az eleje nagyon vontatott volt. Alig történt valami. Megismertünk egy rakás mellékszereplőt, mindenkinek a családját, rokonságát, barátait, stb. Ez zavaró volt, és legalább a fele fölösleges.
3 szemszögünk van. Alice, a főnővér, Frank, az egyik beteg, és Cassie, akinek a fejezetei a múltban játszódnak és szépen lassan elvezetnek a kórházba kerülésének idejéig. Alice totál rákattan Cassie-re, próbálja kideríteni mi történt vele és mi vezetett odáig. Közben a maganéletében is vannak problémái. Frank megtud dolgokat, viszont az állapota miatt nem tudja elmondani, hogy Cassie veszélyben van.
Frank volt végülis talán az igazi kedvencem a történetben, sajnáltam az állapota miatt is, és hogy úgy alakult a sorsa, ahogy…
A közepe után kezdett izgalmasabb lenni a történet, de a végét ki lehetett találni.

Zanit>!
Emily Elgar: Tökéletes hazugság

Olyan lassan indult be a történet, hogy a harmadánál majdnem abbahagytam…
A felétől viszont kezdett érdekessé válni. A végét pedig nem lehetett letenni.
Meglepő, de leginkább spoiler férkőzött legjobban a szívembe. spoiler
Ha az elején nem lett volna a sok felesleges dolog, akkor jóval több csillagot kapott volna.
Kár érte…

Chris>!
Emily Elgar: Tökéletes hazugság

A fülszöveg izgalmasabb sztorit ígér, mint amit kaphatunk. A cselekmény – amelyet a három főszereplő váltakozó szemszögéből ismerhetünk meg – rettentően lassan halad, ráadásul azok a súlyos titkok, amiket a fülszöveg említ, sem igazán súlyosak. Éppen ezért a regényt a legnagyobb jóindulattal sem lehet thrillernek nevezni. Leginkább a drámai művek közé lenne sorolható, amely különböző emberi viszonyokat állít a középpontba, de sajnos annak is túl kevés.

A történet során megismerünk három embert, általuk három sorsot. A regényekben azonban ezek a sorsok mindig kicsit többek, mint amit a hétköznapokban látunk (még akkor is, ha magukban a karakterekben könnyedén magunkra ismerhetünk), itt azonban sajnos ez is hiányzik. Mert egy közel 400 oldalas könyvben arra építeni, hogy az egyik szereplő nővérke és szeretne gyereket, vagy hogy a kómában fekvő pasi régen alkoholista volt, elég kevés. És ehhez jön Cassie szála, ami egy kicsivel izgalmasabb csak, de tényleg csak annyira kicsivel, hogy unalmunkban be ne aludjunk.

Az egyedüli, ami megmenti a regényt, az az írónő stílusa. Elgar elég olvasmányosan ír, olyannyira, hogy mindvégig ott van az olvasóban a remény, hogy a karakterek egy idő után életre kelnek, vagy hogy a történet még tartogathat meglepetéseket, de sajnos ez sem következik be. A „csavar eléggé kiszámítható, maximum a szereplők egyes szálainak a lezárása tartogat némi meglepetést – ez az egy, ami kicsi újdonságot hoz a többi hasonló regényhez képest.

Ebben az esetben nem tudom azt mondani, hogy kár érte – mert igazából már az alapötlet nagyon gyenge volt, ha ebből többet hoznak ki, még az is kevés lenne. És erre a legnagyobb bizonyosság az, hogy két héttel a könyv befejezése után már nem biztos, hogy teljes részletességgel tudnék beszámolni a történetről.

Orsolya_Némethi>!
Emily Elgar: Tökéletes hazugság

Határozottan nem volt rossz, főleg, hogy ennyit sem vártam el tőle. Nem vagyok oda a krimikért, de nem szenvedtem ezzel a könyvvel. Egy kórházban játszódik, igy számomra nosztalgia volt olvasni a történéseket, érzéseket, az elején főleg ezt élveztem nagyon. Tetszett a három nagyon különböző szál, amin futott a történet. spoiler Nem bántam meg, hogy elolvastam, de valószínűleg többet nem fogom.

1 hozzászólás
mozso87>!
Emily Elgar: Tökéletes hazugság

Ma fejeztem be a könyvet, hihetetlen jó. Nagyon sok hasonló stílusú könyvet olvastam már az idén, de ez a könyv nagyon megfogott, csak ajánlani tudom, főleg azoknak akik nem riadnak vissza attól, hogy a cselekmény két idősíkon megy, személy szerint nagyon szeretem és a végén összeérnek a szálak és kiteljesedik a történet.

Mesi12>!
Emily Elgar: Tökéletes hazugság

Kicsit nehezen kapcsolódtam össze a könyvvel, olyan vontatottan indult be a történet, pedig igazán odavagyok az ilyen könyvekért. Aztán egyszercsak nekilódult, és sajnáltam, hogy vége lett. Van benne csavar ahogy három ember mesélése alapján nyílik ki, és áll össze a történés. Mindenképp ajánlom

adriana23>!
Emily Elgar: Tökéletes hazugság

Ezt a könyvet senki nem olvasta át mielőtt kiadták? Durván tele van hibákkal.
A fülszöveg keltette fel az érdeklődésem, a borító alapján nem vettem volna meg és az alap ötlet tetszett is, de nem volt olyan izgalmas mint vártam. 3 váltakozó szemszögből olvashatjuk, 3 különböző ember életét ismerhetjük meg. Alice nővér egy kórházban, Cassie kórházba kerül és az élete egyáltalán nem olyan tökéletes mint hisszük, és Frank aki kóma után nem tud kommunikálni a külvilággal de mindent lát és hall. Tetszett a kórházi nővér – beteg felállás, kiváncsi voltam mi sül ki ebből. De vagy a pocsék fordítás és hibák vagy a stílus miatt annyira nem jött be, kicsit lassan haladt a történet, csak a kíváncsiságom hajtott előre. Azért a végén meglepődtem és spoiler

1 hozzászólás
Anita_Janik>!
Emily Elgar: Tökéletes hazugság

Meglepő számomra az értékelése, mert én sokkal jobbnak látom. Fantasztikus volt az ötlet, kifejezetten Frank-re gondolok, az ő helyzete valami iszonyatos és ahogy le volt írva teljesen beleéltem magam, szinte rosszul voltam a gondolattól. Másrészt imádom a váltott szemszöget, sokkal izgalmasabbá teszi. A végét.. hát nem biztos, hogy így írtam volna meg, de így is nagyon kerek volt az egész és zavaros volt, hogy ki fog kijönni végül mint tettes.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

CsakHencsi P>!

– Karácsonyra tetoválást kértem – mondja, végighúzva az ujját a két szemöldöke között. – Igen, rá akarom tetováltatni a homlokomra, hogy „Újraéleszteni tilos!”.
Carollal felnevetünk.
– Egy kalap alatt azt is ráírathatod a felső ajkadra, hogy „Intubálni tilos!” – vágja rá Carol.
Mary kibont egy zacskó chipset.
– Nem rossz ötlet, Caz, nem rossz ötlet.

Kapcsolódó szócikkek: chips · tetoválás
Cheril>!

Az ember akkor kap meg valamit, amikor már nem kapálózik érte.

198. oldal

pjutko>!

A gyászolás egyfajta művészet. Meg kell engedned magadnak, hogy kreatív légy vele, hogy birtokold. Nem hagyhatod, hogy mások mondják meg, hogy csináld, különben nem csinálod jól, és végül nagy csávába kerülsz.

1 hozzászólás
Kasztór_Polüdeukész>!

Az éjszaka csendje mintha önálló életre kelne: feszült és
végtelen.

Kasztór_Polüdeukész>!

Felragyog a hold foltos, kedves arca, és mint valami jó
tündér, ezüstösen világítja meg az útját – mosolyogva néz fel
rá, mielőtt az égitest eltűnne egy gyorsan mozgó felhő mögött.
Tökéletesen érzi a világot: az olyan könnyedén mozog felé,
mintha aprócska sóhajtás kíséretében valamiféle láthatatlan
erő szabadult volna fel benne, ő pedig együtt haladna az
élettel. Önmagát meglepve dudorászni kezd egy kitalált,
gyerekes dallamot – értelmetlen az egész, de nem érdekli, és
nem is szégyelli magát miatta.
Korábban miért nem tűnt fel neki, hogy milyen nyugodt tud
lenni a világ?

Kasztór_Polüdeukész>!

A szeme körüli nyerseség
kihangsúlyozza juharszirupbarna íriszét, melyen fagyott
virágszirmokként szóródnak az arany pelyhek. Szinte

hihetetlennek tűnik, hogy az anatómia egy ilyen gyakorlati
része ennyire gyönyörű lehet.

dalexa>!

Furcsamód üres a tekintete, mintha ideiglenesen magára hagyta volna önmagát.

Kasztór_Polüdeukész>!

Gyönyörű a naplemente, az
ég csupa rózsaszín és narancssárga, mintha zavarba jött volna
a saját szépségétől.

Kasztór_Polüdeukész>!

egy anya védőösztöne olyan erős,
hogy minden képzeletet felülmúl.


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
Arthur Conan Doyle: Sir Arthur Conan Doyle összes Sherlock Holmes története I-II.
Kate Morton: A tóparti ház
Katie McGarry: Pushing the Limits – Feszülő húr
Michelle Hodkin: The Evolution of Mara Dyer – Mara Dyer változása
Marissa Meyer: Cinder
Benyák Zoltán: A nagy illúzió
Nora Roberts: Megszállottság
Lissa Evans: Stuart Horten mágikus masinái
Elizabeth Kostova: Hattyútolvajok