Tökéletes ​hazugság 24 csillagozás

Emily Elgar: Tökéletes hazugság

A tökéletes élet? Vagy a tökéletes hazugság?
Amikor Cassie Jensent beszállítják a St. Catherine’s kórház intenzívosztályára Alice Marlowe főnővér elámul a fiatal, gyönyörű nőtől, aki valamiért ismerősnek tűnik neki, de egyelőre nem tudja, miért. De aztán Alice megdöbben, amikor olyasvalamit fedez fel, amit Cassie mindenki, még az odaadó férje és a családja előtt is titokban tartott – ez a titok pedig mindent megváltoztat. Frank ugyanennek az osztálynak bezártság-szindrómás betege: mindent lát és hall, ami körülötte történik, de nem tud kommunikálni. Idővel rájön, hogy Cassie élete még mindig veszélyben van, és miközben a rendőrség tovább nyomoz, hogy kiderítse, valójában mi történt a lánnyal, egyedül Frank tudja a teljes igazságot. Senki más nem ismerheti meg – ő viszont nem tudja elmondani…

Eredeti mű: Emily Elgar: If You Knew Her

>!
Maxim, Szeged, 2017
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632618630 · Fordította: Ipacs Tibor

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 47

Kívánságlistára tette 33

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
wzsuzsanna P
Emily Elgar: Tökéletes hazugság

Azt hiszem, ennek a könyvnek az élvezhetősége leginkább azzal lehet összefüggésben, hogy ki hány hasonló regényt olvasott korábban. Én valahol a középmezőnyben leledzem, szóval alapvetően élveztem, lekötött, de a tapasztaltabb thriller-rajongók számára lehet, hogy nem nyújt olyan kerítésszaggató élményt.:)
Tetszett, hogy a történetet váltott szemszögből ismerhetjük meg, érdekesek voltak a karakterek, ugyanakkor az én ízlésemnek nem voltak tökéletesen megfelelőek az arányok: az első kétharmadban csak toporgunk egy helyben, majd az utolsó egyharmadba zsúfolódik bele minden izgalom- ezt valamelyest ellensúlyozta, hogy a cselekmény toporgása közben azért jól megismerhetjük a szereplőket. Olvasmányos, könnyed nyelvezetű, ugyanakkor sajnos sok benne a hiba-betűkihagyások, hiányzó névelők stb. (tudom, hogy ez az én mániám, de nekem egy könyvben 5-nél több, az sok, és azonnal észreveszem őket). Mindenesetre örülök neki, hogy a kiadó ebbe a műfajba is belevágott, és kíváncsian várom a hasonló regényeket.

>!
Zanit
Emily Elgar: Tökéletes hazugság

Olyan lassan indult be a történet, hogy a harmadánál majdnem abbahagytam…
A felétől viszont kezdett érdekessé válni. A végét pedig nem lehetett letenni.
Meglepő, de leginkább spoiler férkőzött legjobban a szívembe. spoiler
Ha az elején nem lett volna a sok felesleges dolog, akkor jóval több csillagot kapott volna.
Kár érte…

>!
Chris
Emily Elgar: Tökéletes hazugság

A fülszöveg izgalmasabb sztorit ígér, mint amit kaphatunk. A cselekmény – amelyet a három főszereplő váltakozó szemszögéből ismerhetünk meg – rettentően lassan halad, ráadásul azok a súlyos titkok, amiket a fülszöveg említ, sem igazán súlyosak. Éppen ezért a regényt a legnagyobb jóindulattal sem lehet thrillernek nevezni. Leginkább a drámai művek közé lenne sorolható, amely különböző emberi viszonyokat állít a középpontba, de sajnos annak is túl kevés.

A történet során megismerünk három embert, általuk három sorsot. A regényekben azonban ezek a sorsok mindig kicsit többek, mint amit a hétköznapokban látunk (még akkor is, ha magukban a karakterekben könnyedén magunkra ismerhetünk), itt azonban sajnos ez is hiányzik. Mert egy közel 400 oldalas könyvben arra építeni, hogy az egyik szereplő nővérke és szeretne gyereket, vagy hogy a kómában fekvő pasi régen alkoholista volt, elég kevés. És ehhez jön Cassie szála, ami egy kicsivel izgalmasabb csak, de tényleg csak annyira kicsivel, hogy unalmunkban be ne aludjunk.

Az egyedüli, ami megmenti a regényt, az az írónő stílusa. Elgar elég olvasmányosan ír, olyannyira, hogy mindvégig ott van az olvasóban a remény, hogy a karakterek egy idő után életre kelnek, vagy hogy a történet még tartogathat meglepetéseket, de sajnos ez sem következik be. A „csavar eléggé kiszámítható, maximum a szereplők egyes szálainak a lezárása tartogat némi meglepetést – ez az egy, ami kicsi újdonságot hoz a többi hasonló regényhez képest.

Ebben az esetben nem tudom azt mondani, hogy kár érte – mert igazából már az alapötlet nagyon gyenge volt, ha ebből többet hoznak ki, még az is kevés lenne. És erre a legnagyobb bizonyosság az, hogy két héttel a könyv befejezése után már nem biztos, hogy teljes részletességgel tudnék beszámolni a történetről.

>!
mozso87
Emily Elgar: Tökéletes hazugság

Ma fejeztem be a könyvet, hihetetlen jó. Nagyon sok hasonló stílusú könyvet olvastam már az idén, de ez a könyv nagyon megfogott, csak ajánlani tudom, főleg azoknak akik nem riadnak vissza attól, hogy a cselekmény két idősíkon megy, személy szerint nagyon szeretem és a végén összeérnek a szálak és kiteljesedik a történet.

>!
Pöfivonat P
Emily Elgar: Tökéletes hazugság

Tökéletes hazugság nem egy kiemelkedő regény. A történetvezetés a könyv feléig borzasztóan unalmas, a feszültséget is hiányoltam, ráadásul még a végét is kitaláltam. De mégsem tudtam letenni. Ennek pedig egyetlen oka van, hogy megkedveltem a szereplőket, akiknek a sorsát végig akartam követni a könyv végéig.

Lábjegyzetben szeretném megjegyezni, hogy rég találkoztam ilyet satnya munkával, mint ez a szegény könyv. Zavaróan sok benne a hiba….

>!
adriana23
Emily Elgar: Tökéletes hazugság

Ezt a könyvet senki nem olvasta át mielőtt kiadták? Durván tele van hibákkal.
A fülszöveg keltette fel az érdeklődésem, a borító alapján nem vettem volna meg és az alap ötlet tetszett is, de nem volt olyan izgalmas mint vártam. 3 váltakozó szemszögből olvashatjuk, 3 különböző ember életét ismerhetjük meg. Alice nővér egy kórházban, Cassie kórházba kerül és az élete egyáltalán nem olyan tökéletes mint hisszük, és Frank aki kóma után nem tud kommunikálni a külvilággal de mindent lát és hall. Tetszett a kórházi nővér – beteg felállás, kiváncsi voltam mi sül ki ebből. De vagy a pocsék fordítás és hibák vagy a stílus miatt annyira nem jött be, kicsit lassan haladt a történet, csak a kíváncsiságom hajtott előre. Azért a végén meglepődtem és spoiler

1 hozzászólás
>!
TóthEdina P
Emily Elgar: Tökéletes hazugság

Engem nagyon lekötött ez a történet, sajnos nem úgy alakultak a dolgok a végére ahogy reméltem de egy kerek történetté állt össze ahol végre nem láttam előre ki a gyilkos. Én végig izgultam Cassiért, Frankért és Alicért érdemes elolvasni ezt a könyvet, csak ajánlani tudom :)

>!
Nagy_Emese95
Emily Elgar: Tökéletes hazugság

Először is le kell szögeznem, hogy a 4 csillag csakis a történetet illeti, a kiadónak fél csillagot sem adnék a munkájára, mert olyan, mintha nem alkalmaztak volna lektort! Azért ment ilyen nyögvenyelősen az olvasás, mert már belefáradtam a hibákba. Nem jól használt ragok, plusz- mínusz betűk, egymásutáni szóismétlések szóismétlések…. Rettentő fárasztó, és idegesítő volt emiatt a könyvet olvasni, és felháborodtam a kiadó trehányságán.
A történet pedig első regény létére nagyon jó, én szeretem a hosszú, pontos karakterábrázolásokat, bár főleg a végén ez egy kicsit az izgalom rovására ment, és elvesztett az izgalom. Egy idő után nekem az volt az érzésem, hogy a szerző már túlságosan terel, és pont ettől vált kitalálhatóvá a végkifejlet. Összességében azonban bizalmat szavazok a szerzőnek, mert a hibái mellett egy jó regényt olvashattam.
Viszont egy dolog biztosan elvenné a kedvem a következő könyve olvasásától, azok pedig a hibák…

>!
Eboli
Emily Elgar: Tökéletes hazugság

Túl sok szereplő, túl sok töltelékszöveg, egy idő után csömör és unalom. Ráadásul a történet kísértetiesen hasonlít Belinda Bauer nemrég magyarul is kiadott negyedik könyvére, csak éppen limonádévá érzelgősített színvonalon.


Népszerű idézetek

>!
Cheril

Az ember akkor kap meg valamit, amikor már nem kapálózik érte.

198. oldal

>!
Cheril

Már el is felejtettem, milyen furcsa ez a Facebook: mindenki posztolgat az életéről. (…) De az egész csak kirakat. Kamu minden, méghozzá gondosan szerkesztve. Az emberek kiposztolják, hogy ölelkeznek a párjukkal, akit igazából utálnak, hátha sikerül meggyőzni a világot, hogy boldogok – hiszen ha mindenki más úgy gondolja, akkor csak azok, nem?

125. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
Arthur Conan Doyle: Sir Arthur Conan Doyle összes Sherlock Holmes története I-II.
Kate Morton: A tóparti ház
Katie McGarry: Pushing the Limits – Feszülő húr
Michelle Hodkin: The Evolution of Mara Dyer – Mara Dyer változása
Marissa Meyer: Cinder
Benyák Zoltán: A nagy illúzió
Nora Roberts: Megszállottság
Lissa Evans: Stuart Horten mágikus masinái
Elizabeth Kostova: Hattyútolvajok