Az ​emléktolvaj 116 csillagozás

Emily Colin: Az emléktolvaj

Az ​emlékek, a szerelem és a veszteség olykor a legváratlanabb módon köthetik össze az életünket.

Mielőtt Madeleine Kimble hegymászó férje, Aidan elindulna az alaszkai McKinley-expedícióra, aggódó feleségének és a kisfiának, Gabrielnek ünnepélyesen megígéri, hogy mindenképpen vissza fog térni a csúcstámadásról. Ám nem sokkal az expedíció vége előtt Maddie baljós előérzete beigazolódik, mert egyik éjszaka telefonon értesítik, hogy a férje lavinaomlás áldozata lett, és hiába keresik nagy erőkkel, sehol sem találják. A hívás Aidan hegymászótársától és legjobb barátjától, J.C.-től, érkezik, akinek nemcsak azért van bűntudata, mert nem tudta megmenteni a barátja életét, hanem azért is, mivel titokban már évek óta szerelmes Maddie-be.
Aidan balesetének napján az Egyesült Államok egy távoli részén Nicholas Sullivan úgy ébred fel a motorbalesetét követő kómából, hogy minden korábbi emléke kitörlődött, viszont az álmaiban újra és újra felbukkan egy titokzatos nő és egy kisfiú,… (tovább)

Eredeti cím: Emily Colin: The Memory Thief

Eredeti megjelenés éve: 2012

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Pipacs könyvek Pioneer Books

>!
408 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638964878 · Fordította: Deres Anita

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

J.C. (John Cultrano)


Kedvencelte 12

Most olvassa 5

Várólistára tette 135

Kívánságlistára tette 92

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

DarknessAngel>!
Emily Colin: Az emléktolvaj

Már nagyon régóta fájt a fogam erre a könyvre, és most, hogy végre olvashattam, elégedett vagyok. Nem 100%-ig, de mégis elégedett. Az alap ötlet nagyon megfogott, viszont be kell valljam, én picit másra számítottam, ami a Maddie-J.C. szálat illite. Egyszerűen nem tudok elmenni a felett, hogy Maddie milyen könnyedén túljut a férje halálán. Azt megértem, hogy mindenkire másképp hat a gyász, de ez már nekem kicsit sok volt. Főleg úgy, hogy mennyire sajnáltam Aidant. Nekem ő sokkal szimpatikusabb volt, mint J.C., és ez egyszerűen annyira igazságtalan, hogy pont vele történt mindez, amikor végre megtalálta a boldogságot. Szóval igen, Aidant megsirattam a végén. :(
A szereplők közül még Gabrielt sikerült megszeretnem, és Nicholasnak is szurkoltam. spoiler
Nagyon tetszettek a Nicholas-Aidan emlékek, és az Aidan-Gabriel csevejek. Olyan szívmelengetőek voltak. A legjobban viszont akkor is az tetszett, hogy Aidan mi mindenre képes, csak hogy betarsta az ígéretét. *-*

OctoberRain>!
Emily Colin: Az emléktolvaj

Kínszenvedés a köbön. Azt hittem sosem érek a végére.
Már arra sem emlékszem, hogy hívták a szereplőket.. Ja de egyet tudok. Volt benne a JC, arra is csak azért emlékszem, mert úgy hívták az egyik Nsync-es gyereket, 9 éves koromban ő volt a 28. szerelmem.
Szóval…
A hegymászó barom akkora önző s.ggfej volt, hogy én párszor jól pofán vágtam volna.
A hegymászó csaja a világ legidegesítőbb, leghülyébb nője.
A hegymászó haverja, aki szintén hegymászó, ő a JC, ő még talán egy elfogadható karakter volt, de se több, se kevesebb.
Várjunk….ki volt még? Ja a hegymászó kölke. Na hagyjuk…idegesített.
Meg nem tudom, kik voltak még benne.
Az első ~30 oldal kb. erről szólt:
– Ne menjél hegyet mászni, mert valami rossz fog történni!
– De megyek!
– De ne menjél, érzem, hogy rossz dolog fog történni!
– Akkor is megyek!
A többi 370 oldalra nem emlékszem.

4 hozzászólás
ari159>!
Emily Colin: Az emléktolvaj

Szerintem ez egy nagyon szép könyv volt.
Nekem tetszett.
Nem mondom hogy nem voltak hibái, de szerintem ha összességében nézzük megérdemli az 5*-ot.
A fülszöveg nagyon felkeltette a figyelmem, és nagyon érdekelt hogy vajon mit hoz ki ebből a szerző. Nem minden napi témát boncolgatott az írónő.
Gabe egy nagyon aranyos kis srác, és annyira sajnáltam hogy csak ennyi idő jutott az apjával.
Sajnálom ami A.J-vel történt miatta össze tört a szívem nekem is.
Remélem J.C és Maddie spoiler

Andilány>!
Emily Colin: Az emléktolvaj

Nagyon gondolkodtam, hogy hány csillagot adjak erre a könyvre, mert az alap ötlet tetszett és a történet sem lett volna rossz pár dologtól eltekintve, de a szereplőket egyszerűen nem tudtam megkedvelni. Főleg Maddie-t. Hú, de nagyon irritált az a nő. spoiler Gabe viszont aranyos volt, őt megszerettem. Nagyon okos és szeretnivaló kissrác. Még Nicholas-szal voltam úgy-ahogy kibékülve, érdeklődve figyeltem, hogy mi lesz ebből, magára tud-e találni vagy mi lesz ennek az egésznek a vége. Tetszettek a visszaemlékezések, azokat a részeket szerettem. Így megismerhettük a szereplőket, de szimpatikusabb egyikük sem lett. Arra azért kíváncsi voltam, hogy mi sül ki ebből az egészből, mi lesz a szereplőkkel, kinek merre visz az útja. spoiler A kedvenc részem az volt, amikor J.C. részegen a telefonban kiosztja Maggie-t. Szinte örömtáncot jártam a könyv felett, hogy végre valaki. :) A vége nem lepett meg, erre számítottam.

AustraliaFan P>!
Emily Colin: Az emléktolvaj

Ez most nagyon jól esett, vagy ahogy molyos barátném mondani szokta, jó időben talál meg a könyv.
A fülszöveg alapján jól elképzeltem, hog Aidan meghal, Nicholas megkapja az emlékeit, majd boldogan él a volt feleséggel, míg meg nem hal…
Szerencsére nem én írtam a könyvet, így ennél sokkal megdöbbentőbb és váratlanabb a sztori. Ugyanakkor nagyon valóságos is, bár kicsit nem árt hinni a természetfeletti dolgokban.

Spoiler nélkül: Pasi dolgában meg úgy döntöttem, kirúgom az összes eddigi kedvenc pasimat, mert akivel végül együtt lesz Maddie, az a tökéletes :DDD Bár Madie nem biztos, hogy megérdemli, ugyanis szerintem kicsit önző a csaj:)

Bárcsak úgy tudnék rajzolni, mint Aidan :)

Destinee>!
Emily Colin: Az emléktolvaj

Maddie és Aiden szerethető karakterek voltak, Nick felbukkanása pedig alaposan összekuszálta a dolgokat. A kedvenc szereplőm mégis Gabe volt, az érett gondolkodásával és azzal, ahogyan azt mond(hat)ja: Anyuci. *-*
Izgalmas és kikapcsolódást nyújtó könyv volt, sok forró jelenettel és komoly témákat taglózó kérdésekkel.
Kalandoroknak és hegymászóknak kötelező olvasmány :)

Pompi>!
Emily Colin: Az emléktolvaj

Nagyon-nagyon jó volt ez a könyv! Szerelem volt első látásra..:D Nem tudom szavakba önteni amit ez iránt a történet iránt érzek. Nagyon egyedi könyv. Nem egy könnycseppet elmorzsoltam olvasás közben, de voltak szívmelengető, aranyos részek. Nagyon tetszettek a visszaemlékezős részek, ahol jobban megismerhettük Aidant. A kedvencem Gabe volt. Annyira édes egy kölök. Nem rajongok a gyerekekért, sőt nem is szeretnék sajátot ha felnövök, de ha ne adj isten lesz gyerekem, ilyet akarok mint Gabe. Cukorfalat..:)
A fülszöveg alapján nagyon nem ilyenre számítottam. De sokkal jobbat, érdekesebbet kaptam vissza.
Egy újabb kedvenc könyvvel bővült a listám!:D

catilde>!
Emily Colin: Az emléktolvaj

Hát egyszerűen nagszerű! Nekem nagyon tetszett! Igaz szomorú,meg szörnyű ami Aidannel történik de egy nagyszerű könyvet kapunk! Vissza emlékezve teljesen megismerhetjük Aidant!
J.C pedig kedvenc lett!
Én mindenkinek csak ajánlani tudom!

PTJulia P>!
Emily Colin: Az emléktolvaj

Érdekes volt betekinteni egy hegymászó életének a hátterébe, mindennapjaiba. Főleg, hogy mit kezd a család a távollétekkel és a tragédiával. Én sosem tudtam teljesen megérteni ezeket az embereket, és ez lényegében a könyv elolvasása után sem változott. Az egyedülálló embereket még megértem, tényleg van, hogy valakinek egy hivatás a végzete, vagy annyira bele van szerelmesedve egy tevékenységbe, hogy az minden mást kiszorít. Viszont az ilyeneknek általában nincs családjuk.
Akit komolyabban érdekel, hogy mit érezhetett Erőss Zsolt, és mit élhetett át Sterczer Hilda illetve a gyermekeik, annak tudom ajánlani ezt a könyvet. Emlékszem, annak idején Hilda is hasonlókról beszélt az interjúiban.
A cselekmény többi része is elfogadható. Nekem erős az, ami a halottbúcsúztató után történt, de mivel ez egy igen zaklatott állapot, hát végül is… Azért itt is, sőt az egész könyvön, erősen érződik, hogy elsőkönyves a szerző. Van benne spiritusz, lesz ez még jobb is. (és ez is jobb lett volna, ha kb 100-120 oldallal kevesebb).
Nick-et kedveltem meg leginkább, örülök, hogy az ő szála úgy alakult, ahogy.

petronella10>!
Emily Colin: Az emléktolvaj

Érdekes egy könyv volt, nem is igazán tudom, hogy hány csillagot érdemelne. Néha nagyon szerettem, néha szinte utáltam, és falhoz vágtam volna, Maddie nyafogása és sajnálkozása miatt. Tudom, tudom, most aztán nagyon szörnyű vagyok, és gondoljak csak bele, hogy én mit tettem volna…? Még belegondolni sem akarok, és nem is merek, de az biztos, hogy nem a legjobb barát nyakában, és ágyában kötnék ki… ez nekem valahogy nagyon nem. Gyászolni kell, és sírni, hosszú heteken, hónapokon át, az teljesen érthető, de ez számomra nem, szóval egy „kicsikét” elítéltem emiatt.
Egyébként meg nagyon érdekes és különleges sztori volt, hogy Aidan hogyan üzen odaátról, és hogyan tudja tartani a kapcsolatot az élőkkel :)
Elég vegyesek az érzéseim, de összességében nem volt egy rossz könyv, sőt, voltak benne kifejezetten szép és jó részek is, pláne a visszaemlékezések, amikor még Maddie és Aidan ismerkedtek. :)

19 hozzászólás

Népszerű idézetek

Ninácska P>!

Szent Kleofásra és Batmanre esküszöm, hogy azért érzek így, mert szeretem.

9. oldal

catilde>!

– Szeretlek! – mondja egyszerűen. – Téged és Gabrielt is. Már régóta szerelmes vagyok beléd. Nem akarok A. J. helyére lépni, semmi ilyesmi nem áll szándékomban. De ez itt – egy kicsit közelebb húzódik, és az ágyékát a csípőmnek nyomja – nem azért van, mert így hozta a pillanatnyi helyzet. Csak azt mutatja, amit érzek irántad.

232. oldal

Ninácska P>!

J.C. Elcseszettfalva Főidőjósának szokott becézgetni, mert bármi bosszant, kiül az arcomra, mint az időjárás-jelentés. Őt bezzeg semmi sem hozza ki a sodrából. Felőle aztán összedőlhetne a világ, inna két csésze kávét, majd azon tanakodna, hogy melyik jön előbb, a kénkövek vagy a pokol tüze.

127. oldal

kataaa>!

…nem kényszeríthetsz valakit, hogy veled legyen, még akkor sem, ha tényleg erre vágysz! Tudod, van itt egy kis bökkenő, amit szabad akaratnak hívnak.

Kókuszka >!

-Talán már mondtam neked korábban is…de ha odafönt vagyok, akkor végre élek, azt hiszem. A képességeim határait feszegetem„ ennyi az egész. Nem kell aggódnom olyan földi hívságok miatt, mint a számlák, az adó, a lakbér vagy a kocsim kötelező biztosítása. Odafönt nincsen semmi sallang, csak te vagy és a feladat, amit végre kell hajtanod. Csak azt próbálom elmagyarázni, hogy ez vegytiszta dolog, a legtisztább, amit valaha ismertem.

129. oldal

1 hozzászólás
catilde>!

– Anyuci, nézd csak! – kiáltja aztán megpillantja J.C.-t, és azonnal lefékez.
– Szia, kisember! – köszönti J.C., majd lehajol hozzá, ugyanúgy, ahogyan a repülőtéren tette. – Köszönöm, hogy vigyáztál az anyukádra.
– Végre itt vagy! – kiáltja Gabe, az arcocskája felragyog, és J.C. karjaiba ugrik.

399. oldal

Ildó P>!

Te nem szeretsz engem igazán, vagy legalábbis soha nem bántál úgy velem, mintha tényleg szeretnél. Egyszerűen csak féltél elengedni.
    Nagy különbség, és ezt senki sem tudhatja nálam jobban. Mindketten féltünk, Grace a szakítás utáni élettől, én pedig attól, hogy mit is akarok igazán. Valójában a félelem hozott össze minket, ez tartott együtt bennünket, de most már vége van. Többé nem akarok félelemből dönteni.

376-377. oldal

Boros_Barbara>!

…ha azt teszed, amit tenned kell az univerzum majd kisegít…

kataaa>!

…az emberek elmenekülnek azelől, amit nem értenek.

303. oldal

kataaa>!

…hogy ha azt teszed, amit tenned kell, az univerzum, majd kisegít. Talán tenned kell néhány vargabetűt is, de mindegyik valami jó cél érdekében történik. Ha letérsz a kijelölt útról, feleslegesen nehezíted meg az életedet.

400. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

L. J. Wesley: Brooke
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Vavyan Fable: Ébredj velem!
Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never never – Soha, de soha 2.
Jojo Moyes: Az utolsó szerelmes levél
Liane Moriarty: Add vissza az életem!
E. Lockhart: A hazudósok
Judith McNaught: Míg el nem jöttél
Nora Roberts: A múlt nyomában