Nagyon érdekes, ismerős, valahol mégis igen új történeteket kaptunk. Az öt rémmese egyszerre idézte a klasszikus (esetenként gótikus) rémtörténeteket, és néhol, (még ha meglepő is) érzésében Junji Ito munkásságát. Az illusztrációkról is pontosan ezt tudnám elmondani – úgy érzem láttam már hozzájuk hasonlókat, mégsem biztos, hogy rá tudnék mutatni egy-egy kifejezett alkotóra, vagy műre, amihez hasonlítani tudnám őket.
Ahogy többen mondták, a történetek rövidek, és nincs igazi végük – sőt, vannak olyanok is, amik olyan hézagosak, hogy szinte minden részlet az ember képzeletére van bízva. Ez lehet csodás, és borzasztó dolog is, attól függően, kit kérdezünk. Nekem voltak történetek, amik olvasása közben kifejezetten élveztem ezt az „írásmódot”, máshol engem is zavart kissé.
A kedvenc történetem a His Face All Red, imádtam az egészet az elejétől a „végéig”, annak ellenére, hogy ez talán az egyik leglyukacsosabb történet. Nekem szépen összeállt az egész – amiből látszik, valóban, a legtöbb történet ránk, olvasókra van bízva. (Ez persze nem jöhet be mindenkinek.) Ez a történet 5/5 csillag.
Az Our Neighbors House, és az A Ladys Hands are Cold egyformán jók (szerintem), nekik 4.5 csillagot adok. Érdekes, kellemesen borzongató történetek – amik akár többféleképpen is értelmezhetőek.
A My Friend Janna és a The Nesting Place azonban sokkal kevésbé tetszettek. Jó történetek voltak ezek is, de itt már picit zavart, hogy nem mindig tudtam hová tenni a történéseket – meg a szereplők reakcióit, cselekedeteit. 3 csillag járt nekik.
Összességében azonban, nagyon élvezetes kötetet olvashattam, és minden történetnek megvolt a maga hangulata. Biztosan olvasni fogok még az írótól, mert miután az előbb ledaráltam a honlapján olvasható történeteit, csak még inkább felkeltette a kíváncsiságom.