Mrs. ​Jeffries főzni kezd (Mrs. Jeffries 7.) 44 csillagozás

Emily Brightwell: Mrs. Jeffries főzni kezd

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Minerva Kenny imádnivaló nőszemély, de sajnos hajlamos „kölcsönvenni” csinos apróságokat. Mentségére szóljon, hogy néhány nap múlva visszacsempészi az elcsent tárgyat a jogos tulajdonosnak. Amikor William Barrett, a sokak által gyűlölt, londoni üzletember rájön Minerva kínos kleptomániájára, zsarolni kezdi a nőt. Ám nemsokára holtan találják a zsarolót a dolgozószobájában.

Minerván kívül tucatnyi más embernek lett volna indoka eltenni láb alól a gonosz üzletembert. Sőt, módja is! A dolgozószoba nyitott ablakán bárki bejuthatott a lakásba, hiszen a felújítás alatt álló épület állványain szimpla ügy felmászni. De csak Mrs. Jeffries, a briliáns agyú házvezetőnő jön rá, ki volt a valódi tettes.

A sorozat minden kötete önálló detektívtörténet.

Eredeti megjelenés éve: 1995

>!
Lettero, Budapest, 2018
280 oldal · ISBN: 9786155733857 · Fordította: Rudas Tamás
>!
Lettero, Budapest, 2018
280 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155733840 · Fordította: Rudas Tamás

Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 23


Kiemelt értékelések

Saileach P>!
Emily Brightwell: Mrs. Jeffries főzni kezd

Mrs.Jeffries és csipet csapata új ügyben nyomoz! Kezdem megkedvelni ezeket a figurákat, bár a felügyelő továbbra is teszetosza, de Mrs.Jeffries-zel kiegészülve minden akadályt legyőz. Aranyos ahogy Smythe Rose-nak udvarol, és jópofák a kalandjaik is, ahogy nyomozgatnak szerteszét a városban. Bár most az egészet megnehezíti a szakácsnő távolléte, és hogy Smyte-n kívül (akinek egyébként más titka is van), senki nem tud főzni…. Egyszerre kiolvasós, laza krimit kapunk. Egyetlen problémám vele, hogy olyannyire nem függnek össze állítólag a kötetek, hogy a múltkoriban a felügyelő még udvarolt valakinek, aki most sehol sincs, itt viszont felbukant valami amerikai cowboy-kisasszony a lakájával, akiről fogalmam sincs azóta se, hogy kerültek bele a sztoriba! Azért tudnám értékelni, ha ennél kicsit koherensebben lennének összefűzve a mellékszálak. A többi oké. :)

2 hozzászólás
encus625 P>!
Emily Brightwell: Mrs. Jeffries főzni kezd

Sajnálom, hogy ezt a sorozatot is így adták ki magyarul, 1., 5., 7. rész…
A korábbi nyomozásokra történt utalásokat esélye sincs az olvasónak megérteni. Egyre ügyesebbek és rutinosabbak a nyomozó alkalmazottai.
A cím mondjuk borzalmas (angolul is), de a történet nem rossz, csak sok benne a szereplő. Aztán ha az olvasó napokig húzza az olvasását, akkor csak kapkodja a fejét, hogy ki kicsoda. :)

>!
Lettero, Budapest, 2018
280 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155733840 · Fordította: Rudas Tamás
Pásztor_Nikoletta>!
Emily Brightwell: Mrs. Jeffries főzni kezd

Ez a történet számomra ugyanolyan szórakoztató volt, mint a többi. Sőt azt merem,mondani, hogy ez a rész viccesebb is volt. Szeretem az ilyen könnyed krimiket, ahol a krimi szál nem egyszerű, de a nyomozás mégsem nyomasztó. És természetesen itt van egy szeretetteljes csapat, akik mind azon vannak, hogy segítsék az ő felügyelőjüket. Külön ki kell emelnem, hogy azért is ekkora öröm olvasni ezeket a könyveket, mert ebben a kis csapatban tényleg nincs helye irigységnek és mindenki azon vagy, hogy segítse a másikat. Számomra felüdülést jelentett. Mrs Jeffries most is lenyűgözött a logikájával, mint már már máskor is, azért meg kell, hogy mondjam eléggé vicces, hogy egy ekkora csapatban, szinte senki sem tud főzni, kivéve a szakácsnőt, akinek el kellett utaznia. Nagyon remélem, hogy a Lettero kiadó megjelenteti a többi kötetet is, ugyanis nagyon szórakoztatóak Emily Brightwell kötetei.

roganedina>!
Emily Brightwell: Mrs. Jeffries főzni kezd

Különösebben nem hozott lázba a regény. A felügyelő továbbra is teszetosza, a szolgálók meg egy idő után már rémesen fárasztottak. A krimiszál sem volt igazán ütős. De szerintem még egy könyvben sem ittak meg ennyi teát… o.O És továbbra sem értem, miért nem lehet egy sorozatot sorrendben kiadni… :O :@

Barbus87>!
Emily Brightwell: Mrs. Jeffries főzni kezd

Imádtam ezt a részt. Nekem eddig ez volt a kedvencem.
Annyira szeretem a könyv hangulatát, és a személyzet minden tagja olyan szimpatikus.
Csak úgy olvastatta magát a történet. Sajnálom, hogy a többi rész nem jelent meg, de még reménykedem azért.
Örültem, hogy Smythe és Betsy kezdenek közelebb kerülni egymáshoz.
Jó lenne a személyzet tagjainak magánéletéről picit többet megtudni. Én nagyon bízom benne, hogy lesz még megjelenés.
Amúgy nem voltam biztos a gyilkos kilétében ami egy pozitív élmény volt.
Viszont nekem valahogy nagyobbat szólt volna ha más a tettes.
De imádtam így is olvasni, egyszerűen a könyv hangulata beszippantja az embert.

modus_operandi>!
Emily Brightwell: Mrs. Jeffries főzni kezd

Valahol a messzi-messzi galaxisban én ezt úgy terveztem, hogy idén nem veszem kézbe ezt a könyvet. Aztán a nyári napmelegben, még kalap alatt is megzápult az agyam és nem vágytam másra, mint egy jó, „öreg” krimire, amitől újra készen állnak az agysejtjeim.
Így került kézbe újra ez a vicces, könnyű, gyorsan olvasható könyvecske. Még most is annyira imádni lehet a karaktereket..az aktuálisan kibomló gyilkosságot és felderítést..na meg a lassan fejlődő történeteket (spoiler).
Tipikus nyári melegekre való.. a vízpart mellé. Vagy a hideg időben is, sütiillattal körüllengve.
Ja! Azért jobban tenné a kiadó, ha kicsit konzekvensebben adná ki a köteteket, nemcsak találomra lődözve. Mert értem én, hogy különálló sztorik ezek, de mégiscsak egy sorozatot képeznek, capisce?

Kisanna>!
Emily Brightwell: Mrs. Jeffries főzni kezd

Eddig minden Mrs. Jeffries történet tetszett, ez is. Egyre többen jönnek rá, mivel is foglalkozik valójában a személyzet, és mindenki segíteni akar a nyomozásban. Jól felépített krimi volt, lehetett izgulni, hogy ki jön rá előbb a megoldásra.

Volk P>!
Emily Brightwell: Mrs. Jeffries főzni kezd

A sztoriban vannak szép terelések elfele a tettesről, de azért rá lehet jönni, hogy ki volt az, és… innen nem folytatom ezt a boncolást, mert akkor túl sokat árulnék el. Olvassátok el, nyomozzatok, hogy ki lehet az elkövető. Egyébként igazán megmosolyogtató, hogy szinte minden szereplő elsőre azt hiszi magáról, hogy legalább minimálisan tud főzni. Az egészben csak azt nem értettem, hogy Luty miért nem ajánlotta fel előbb a szakácsát, legalább a személyzet megsegítésére, akár csak egy kisebb kosár átküldésével, valamint Lady Cannonberry, miért nem ajánlotta fel a szakácsa segítségét, főként, ha pödör a felügyelő után.

Teljes bejegyzés: http://www.volk.hu/…

Mónika_K>!
Emily Brightwell: Mrs. Jeffries főzni kezd

Korábban már olvastam egy könyvet ebből a sorozatból, így most már kevésbé volt meglepő, hogy a felügyelő mennyire ügyetlen. Viszont a „ház népe” továbbra is nagyon vicces és szerethető.
Maga a gyilkossági ügy tetszett. Bonyolultsága nem hasonlítható ugyan pl. egy Poirot-ügyhöz, de még így sem sikerült rájönnöm, hogy ki a gyilkos.
A könyv címét nem igazán értem, mivel Mrs. Jeffries talán egyszer dob össze valami hideg vacsorát…

bedith>!
Emily Brightwell: Mrs. Jeffries főzni kezd

Mrs. Jeffries és csapata nagy segítségére van Whiterspoon felügyelőnek ismét. Fél London kívánhatta William Barret halálát, ezért gyanusítottból nem volt hiány. Mindenki érdeklődött mindenfelé, aztán Mrs. Jeffries összerakta a mozaikokat és rájött a gyilkos személyére.
Ez a rész nem annyira tetszett, mert nehéz volt a sok szereplő miatt követni. Bízom benne azért, hogy további részek is megjelennek.


Népszerű idézetek

Amapola P>!

– Maga meg a felügyelő feltűnően jól kijönnek egymással.
– Valóban – értett egyet Ruth, aki úgy elpirul, mint egy kislány. – Csodálatos társaság! Vasárnap elmegyünk vonatokat nézni! Hát nem izgalmas?
Éppen annyira tűnt izgalmasnak, mint azt nézni, hogy nő a fű, de Luty nem akarta megsérteni az asszonyt.

276. oldal

Rosszka>!

Pontosan tudom , mire gondolt ! – csattant fel Smythe , akit mindig zavart , ha lenézték a munkásembereket , bárhol legyenek is.
Csak azért , mert nem járkálnak puccos ficsúrruhákban , még nem kellene úgy bánni velük , mint egy rakás szeméttel !

236. oldal

Rosszka>!

A pokol haragja semmiség a megbántott nő dühéhez képest – ugrott be Mrs Jeffriesnek az idézet , miközben a kihunyóban lévő tüzet nézte.

209. oldal

Volk P>!

– Nem volt – súgta halkan Hatchet.
– Ezt meg honnan a fenéből tudja?! – nézett szúrós tekintettel Luty a lakájára.
Ez már túl sok volt neki. A vén kecskének talán kristálygömbje van?!

250-251. oldalak


Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Tasha Alexander: Gyöngyként hulló könnyek
J.D. Barker: Az ötödik áldozat
Karen Rose: Sikíts értem
J. D. Robb: Halálos híresség
Janet Evanovich: A négy fejvadász
Michael Connelly: Az igazság ára
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy hajsza
Jeffery Deaver: A Koporsótáncos
Rachel Vincent: Rogue – Latrok