Amikor ​a szerelemnek csokoládé íze van 131 csillagozás

Emily Bold: Amikor a szerelemnek csokoládé íze van

Édes történet szerelemről, újrakezdésről és a múlt titkairól.

Amy Bishop váratlanul megörökli nagyapja csokoládéüzemét. Nemsokára kiderül, a bonbonokkal együtt egy jó adag probléma is a nyakába zúdul. A kis üzem a csőd szélén áll. A Sugar Tale Corporation nagyvállalat szeretné átvenni és modernizálni. Ezért elküldik a jóképű Ryan Scandrik gazdasági szakembert, hogy átszervezéseket hajtson végre.

Amy elszántan küzd Ryan tervei ellen. Ám a nagy viták hevében rá kell döbbennie, hogy egyre jobban bejön neki ez a lehetetlen alak. Hogyan lehet valaki ennyire szexis, vonzó, mégis hidegfejű? Vagy valójában Ryan mégsem olyan szívtelen, mint amilyennek látszik?

Amy tanácsért fordul Kendrához, a nagyapja egyik barátjához. De nem sejti: az idős hölgy hajdan feláldozta a szerelmet ugyanezért a csokoládéüzemért.

Vigyázat, éhesen ne kezdj bele!

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Lettero, Budapest, 2017
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155733246 · Fordította: Lendvay Katalin
>!
Lettero, Budapest, 2017
296 oldal · ISBN: 9786155733253 · Fordította: Lendvay Katalin

Enciklopédia 1


Kedvencelte 5

Most olvassa 1

Várólistára tette 105

Kívánságlistára tette 58

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Katalin_V_Tóth P>!
Emily Bold: Amikor a szerelemnek csokoládé íze van

Kellemes kikapcsolódást nyújtó könyv volt. Duplán romantikus történet. A főszereplő megörökli a nagyapja csokoládéüzemét, de sajnos nem jól működik. Egy gazdasági tanácsadó érkezik, hogy átszervezze a gyárat, aki történetesen igen jóképű fiatalember. A két főszereplő története mellett megismerhettem a nagyapa élettörténetét és kapcsolatát a csokoládéval. A történet üzenete számomra az volt, hogy mindenkinek meg kell találni a saját útját.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Emily Bold: Amikor a szerelemnek csokoládé íze van

Német írónőhöz képest egyáltalán nem volt rossz történet. Az elején egy kicsit úgy indult, mint egy Harlequin füzet, de amikor belépett a múltbéli szál, sokkal érdekesebb lett a történet.
Kicsit más volt, mint amire vártam, de legalább nem volt a valóságtól elrugaszkodott a befejezés. Nem lett rózsaszín, de szép befejezést kapott. Ryan és Amy helyes pár voltak, bár semmi extra. Kis finom romantika, túlzott hevülés nélkül.
spoiler

Bitten>!
Emily Bold: Amikor a szerelemnek csokoládé íze van

Olyan szenvedéllyel ismerkedhetsz meg ebben a regényben, mely páratlan.
Amy és Ryan vagy Kiki és Archer párosa különleges plusz élménnyel gazdagította tárházam.
Megszokott, sokszor ki nem mondott tényekre világított rá és mindezt, ahogy számunkra tálalta varázslatos…..
Imádtam, ahogy végig belengte a történet egészét, minden egyes porcikáját a szenvedély és a praliné maga.

5 hozzászólás
Karinthy P>!
Emily Bold: Amikor a szerelemnek csokoládé íze van

Első regény, amit kizárólag esténként és a mobilomon olvastam el. Utazás alatt, általában a koncertjeim után tapadt rá a kis lelkem és meg kell hagyni, jót tett Neki.
Anélkül,hogy borozgattam vagy pralinékat majszolgattam volna hozzá. :)
Szép, szerelmes történet és kifejezetten jól esett a korábbi súlyos és tragikus szépirodalmi művek után egy szépen megírt, szenvedéllyel teli , izgalmas olvasmányt befalni.
Nem értek egyet azokkal, akik giccsesnek vagy nyálasnak nevezték meg, inkább azt mondanám ,hogy ez nem egy mindennapi szerelem.
Ennek a szerelemnek múltja van, áldozatai vannak és lángja van.
Egy más világba csöppenhetünk bele, ahogy beleolvadunk a lapokba.
Szívből ajánlom azoknak, akik szeretik a szerelmet, akik szeretik a csokoládét és akik szeretik a tökös férfiakat.
A legjobban annak örültem, hogy nem ezt a véget vártam és így elmondható,hogy nem az az egybőltudommileszavégehappyend

Porcsinrózsa>!
Emily Bold: Amikor a szerelemnek csokoládé íze van

Erős kétségek között voltam az értékelésnél. Volt, ami nagyon tetszett a regényben. Például a párhuzamosan futó sors ábrázolásoknál igen kedvemre való volt a múlt visszaidézése. A múlt szereplőinek erős, vagy épp ellenszenves karaktere.
Nem volt igazán az én világom a jelen eseménysora. Az „ájulásig” fokozódó szerelem első látásra. Alig ismeri egymást a két szereplő és máris bizsereg a kémia. És búgnak, mint a galambok. No, ez meglehetősen cukrozott, ragacsos, olcsó romantika , ami sokat rontott a könyv értékén. Végül nagyobb súllyal esett a mérlegre az, ami jó volt benne, így kapott tőlem négy csillagot. Összességében a strandon olvasható, szórakoztató, egynek egészen elfogadható kategóriába sorolom. Maradandó nyomot nem hagy bennem.

Mariann_ P>!
Emily Bold: Amikor a szerelemnek csokoládé íze van

Hát ez a könyv életmentő volt nekem, hetek óta kerestem kihívásokhoz felhasználhatót, megkönnyebbültem, mert már zavart, hogy ennyire nem találtam sehol semmit.
Az édességeket, a csokit nagyon szeretem, ettem is bőven olvasás közben.
A pralinékészítés rejtelmeit is szívesen olvastam.
A nagyapja csokoládéüzemét megöröklő Amy az üzemhez, a tradícióhoz ragaszkodik , a gyár azonban döcögősen , nagyobb haszon nélkül üzemel.
A miértek kivizsgálására érkező jóképű fiatalember ellenséges Amynek, hogyan lesz ebből szerelem ? Hát, kissé hihetetlenül, de ennek ellenére szerettem ezt a könyvet olvasni. Éreztem az ízeket, illatokat.

Trice29>!
Emily Bold: Amikor a szerelemnek csokoládé íze van

Nehéz megfogalmazni mindazt, amit a könyv vége után 10 perccel érzek.
Én ezt a könyvet jóval többnek érzem egy egyszerű romantikus történetnél. Részben család regény, részben két szálon futó szerelmi történet. Nekem kissé nehezen indult, nem állítom, hogy tegnap este álmatlanul forgolódtam volna amiatt, hogy le kellett tennem. Ma viszont a második fele a könyvnek kárpótolt. Annyi szép gyöngyszem került fényre, a gyomorgörcs is megérkezett. Továbbra sem volt az a székhez ragasztó írásmód, de határozottan volt mélysége és bája. A vége pedig engem felőrölt, hogy miért, olvasd el, érdemes!

K_A_Hikari>!
Emily Bold: Amikor a szerelemnek csokoládé íze van

Talán túl nagy reményekkel indultam neki a könyvnek, talán ezért is érzek némi csalódást. Ugyanakkor határozottan pozitív, hogy olvastatja magát a regény, pörögnek az oldalak az ember ujja alatt még annak ellenére is, hogy néha azt kívánod, bárcsak kicsit visszavett volna az írónő ebből az émelyítő cukorszirupos romantikából.
A könyv mellé csokoládét és vörösbort ajánlok bekészíteni, mert garantáltan mindkettőt megkívánod olvasás közben.

Bővebben:
http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2018/02/emily-bold-am…

3 hozzászólás
turanett P>!
Emily Bold: Amikor a szerelemnek csokoládé íze van

Nagyon régóta szemezgetek ezzel a könyvel, sokszor a kezem ügyébe került, de valahogy mindig mást olvastam. Kár volt. Aranyos történet.
Két síkon játszódik a történet. Két szerelem, amiből az egyik súlyos árat fizet. Milyen könnyű rossz döntést hozni a szerelmünk érdekében. Sajnáltam Kikit. De még ezek után is azok a mindennapi gesztusok Archietól. Annyira egy szerethető pasas. :(
Amy és Ryan nagyon összeillettek. Aranyosak voltak a csatározásaik. Sajnálom, hogy egy rossz helyzetben találkoztak, mert Ryan-nek is meg kellett hoznia a döntéseit, ami Amynek nem igazán tetszett. Az ember nem ezt a végkifejletet várja, de végül is így volt jó. :)

Booklover_31>!
Emily Bold: Amikor a szerelemnek csokoládé íze van

Egy könnyed történetre vágytam, amin nem kell sokat gondolkozni, hanem csak bele vetem magam és egyszerűen csak élvezem. Szerencsére éppen ezt kaptam ettől a könyvtől.

Számomra ismeretlen volt az írónő, és a könyvvel se nagyon találkoztam még sehol, de egyáltalán nem bántam meg, hogy egy akció keretein belül beszereztem.
Nem egy világmegváltó könyv, de nem is kell mindegyik az legyen. Az Amikor a szerelemnek csokoládé íze van egy könnyed, aranyos, két szálon futó romantikus történet arról a bizonyos igaz és szenvedélyes szerelemről, és arról, hogy sok esetben igenis magunk vagyunk kihatással a saját jövőnkre, a tetteink következményeit és súlyát pedig életünk végéig cipelnünk kell, bármennyire nehéz és fájó is sokszor az a bizonyos teher.
Sokat dobott a könyvön a múltbéli szál, a kettő együtt pedig abszolút egy kerek egész történetet adott, nem maradt megválaszolatlan kérdés a végén. Igaz, kikövetkeztethetőek voltak a cselekmények, de ezt én egyáltalán nem bántam. Pont erre volt most szükségem.
Bátran ajánlom mindenkinek! :)


Népszerű idézetek

Szelén>!

Ha vele volt, számtalan új ötlete támadt. Mintha a jövőjük egyetlen, sötét, bársonyos csokoládéval bevont édességfalatka lenne.

Szelén>!

Sercegés töltötte be a levegőt. Citromlével és fűszerekkel meghintett hal sült a tűzhelyen, az illatából pedig már sejteni lehetett, hogy finom lesz a vacsora.

K_A_Hikari>!

– Van, amin változtatni kell ahhoz, hogy előrébb jussunk az életben, drágám. Nem szabad merő kényelmességből elengedni az álmainkat, hogy homokként peregjenek ki az ujjaink közül. […] Valósítsd meg az álmodat, és vess el mindent, ami akadályoz benne.

124. oldal

zuna19>!

– Mintha a munkáddal jegyezted volna el magad – korholta Kiki.
– De az legalább nem tántorog haza éjfél felé egy focimeccs után, hogy telehányja a kéglit – adta meg egy szemhunyorítással a csattanós választ Amy.
Csakhogy Kendra nem mosolygott:
– A munkád viszont nem melenget és vigasztal meg, ha rosszul érzed magad.
– Pralinéüzemben dolgozom! Ha már ez sem elég a boldogsághoz…
Kendra kétkedve hajtotta félre a fejét.
– És csakugyan boldog vagy?

K_A_Hikari>!

Ha valami fontos az embernek, akkor félelmetes energiatartalékokat képes előásni magából.

9. oldal

K_A_Hikari>!

Ez a futásban a legjobb: ahogy visszatér a kellemes, jó közérzet, ahogy a megerőltetés átadja a helyét az elégedettségnek.

44. oldal

Málnika>!

Érezte, ahogy ropog minden porcikája, jóleső érzéssel töltötte el, ahogy lassul a pulzusa és megnyugszik a légzése. Ez a futásban a legjobb: ahogy visszatér a kellemes, jó közérzet, ahogy a megerőltetés átadja a helyét az elégedettségnek.

43-44. oldal, 5. fejezet

Szelén>!

A praliné olyan, mint a szerelem: édes, és boldoggá tesz mindenkit, aki él vele.

7. oldal

Kapcsolódó szócikkek: csokoládé

Hasonló könyvek címkék alapján

Carolyn Brown: Az Eperszív Étkezde
Nicolas Barreau: Piciny csodák kávézója
Penelope Bloom: Her Cherry – Megnyalnám
K. A. Tucker: The Simple Wild – Az egyszerű vadon
Jennifer L. Armentrout: The Burning Shadow – Lángoló árny
R. Kelényi Angelika: Szédítő Balaton
Tracey Garvis Graves: Kötelék
Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában
Jojo Moyes: Mióta megszerettelek
J. A. Redmerski: A soha határa